Op vakantie naar Portugal met Club Med

Door: femke_vermeulen
femke_vermeulen
TESTMOEDER femke_vermeulen

Even voorstellen...

Femke woont al zo'n 8 jaar naar volle tevredenheid samen met Daan in Den Haag, dichtbij zee, strand en met een beetje geluk ook de zon...;-) Daan woont al z'n hele leven in Den Haag en omgeving en Femke is zo'n 8 jaar geleden vanuit Utrecht waar zij studeerde, naar de hoofdstad verhuisd. 2,5 jaar gelden hebben ze een zoontje gekregen; Boet. Met z'n drieën wonen ze in een benedenwoning niet ver van het centrum, in een gezellige buurt. Femke en Daan kennen elkaar van onze studie Communicatiewetenschap aan de VU Amsterdam en werken ook allebei in de communicatie. Daan bij de Hartstichting en Femke is verantwoordelijk voor consumentencampagnes bij PostNL.

8.0

voordelen

 • Geweldige service
 • Goed eten
 • Ook voor kinderen en ouders is het top
 • Ontzorgen is hier echt het toverwoord
 • Veen animatie voor ons en de kinderen
 • Vriendelijk, enthousiast en behulpzaam personeel

nadelen

 • Het eten mag wat gevarieerder

Introductie

In alle vroegte gaat de wekker op een boerderij in Friesland. Zelfs de koeien zijn nog niet wakker, op zich niet gek om half 5. Daan moet zelfs de auto krabben, een raar maar natuurlijk heerlijk idee dat we naar Portugal gaan waar ‘t zo'n 20 graden is. Volgens de TomTom zijn we in 2,5 uur op Brussel airport. In onze beleving is Brussel verder maar we rijden er op dit vroege tijdstip in één keer naar toe. Parkeren doen we dichtbij en we lopen zo het vliegveld binnen.Wie is er niet helemaal klaar met de winter van 2012/ 2013? We douchen snel en tillen een slaperige Boet naar de auto.

De test

Vakantiedag 1: de vlucht (ook inclusief bij Club Med) is goed verzorgd.We krijgen genoeg eten en drinken en Boet is rustig aan ‘t spelen. Even is er paniek want Boet is niet alleen onafscheidelijk met z'n fiets, we hebben de fiets ook geleend van grote neef Jip. Gelukkig komt er na 10 min een Portugese mevrouw met de driewieler aanzetten en zo kan Boet meteen op zijn fiets richting bus, die al op ons staat te wachten. We worden hartelijk ontvangen door de GO's (de medewerkers van Club Med) en rijden onder ‘t genot van een watertje in een half uurtje naar t resort.

GEARRIVEERD: Aangekomen bij het resort worden we zingend en dansend onthaald door de GO's en na een drankje in het zonnetje worden we begeleid naar onze kamers. We merken meteen dat je hier aan niks hoeft te denken, want terwijl wij een rondleiding krijgen over het prachtig aanlegde complex, wordt onze bagage naar de kamers gebracht. De voertaal is hier Frans, dat is wel even schakelen voor ons aangezien we Frans snel hebben laten vallen op de middelbare school maar flexibel als we zijn...ahum...

HET RESORT: Er werken hier twee Nederlandse meisjes en toevallig loopt Caroline met ons mee. Ze kletst honderduit tegen Boet en laat ons het resort zien. Met de gastvrijheid zit het wel goed hier. De bouwstijl van de appartementen is uit de jaren 80 maar de tuinen zijn schitterend onderhouden met prachtige bomen. Overal zie je personeel dat aan t opruimen is en iedereen zegt enthousiast gedag. Je voelt je meteen thuis en service zit echt in het dna van de medewerkers hier.

DE KAMERS: We hebben twee aaneengeschakelde kamers, één voor ons en één voor Boet met campingbedje en al. Het is ruim en ziet er keurig uit. De bedden zijn opgemaakt, het is net een hotel!

Na het uitpakken van de koffers gaan we het complex verkennen. Het is allemaal erg ruim opgezet. Twee grote restaurants en verschillende bars. We vinden de bar bij het zwembad het meest relaxt met grote witte banken, gele kussens en natuurlijk lekkere loungemuziek. Met de avondzon lijkt het hier Ibiza wel, heerlijk! We bestellen een cocktail en genieten met z'n drietjes van de reuring om ons heen en ‘t prachtige uitzicht op zee.

Vakantiedag 2

De volgende ochtend worden we wakker op ons heerlijke matrassen. De bedden zijn ruim en comfortabel. Nieuwsgierig naar het ontbijt springen we onder de douche/ in bad en laten ons wederom verwennen. Veel vers fruit, lekkere broodjes en sapjes. Wat direct opvalt zijn de vele sportieve types die hier het restaurant binnenlopen. Klaar voor de tennis, golf, pilates of een lesje aerobics. We willen niet achterblijven dus verkennen Boet en Daan de midgetgolf. Intussen geniet Femke van een verse muntthee op de witte banken.

DAGBESTEDING: Aan personeel geen gebrek en alles is tot in de puntjes georganiseerd. Dat valt op dag twee wederom op. Daan is wat onrustig, want er is geen wifi op de kamers of op het complex. Navraag leert dat je voor €20,- per week wifi hebt op je kamer. Niet meer helemaal van deze tijd maar de €20,- zeker waard. In de lobby kan je excursies boeken, een auto huren en ook verkennen we petit club Med waar Boet voor is ingeschreven. Wij willen tijdens vakanties vooral van hem genieten maar sluiten niet uit dat we hem twee middagen brengen om lekker te golfen of een massage te nemen.

VAKANTIEGEVOEL: Het zonnetje komt inmiddels lekker door en nadat we Boet op bed hebben gelegd,Spelen genieten wij van een uitgebreide lunch met uitzicht op zee en een lekker roseetje. Het ultieme vakantiegevoel daalt over ons neer. Het eten van een buffet is even wennen en vooral wat onrustig maar over de aankleding is duidelijk nagedacht. De stoelen zitten heerlijk en het meubilair is praktisch maar mooi, zoals de Philip Stark stoelen. Aan elk detail is gedacht, zo zijn in de grote eetzaal nisjes gecreëerd, zodat je toch intiem zit. En is de akoestiek perfect waardoor je geen last van elkaar hebt. Er zijn verschillende zitplekken voor grote families of juist een knus tafeltje voor twee. De ruimte is overwegend wit zonder kil te zijn en op de knusse banken liggen vrolijk gekleurde kussens. Het personeel is goed getraind en ruimt lege borden direct op. Dat maakt dat je er prettig eet.

ONTBIJT: Als we rond 09.15 uur gaan ontbijten, is ‘t bewolkt maar dat is voor onze iets-wat-verbrande lichamen van gister best wel lekker. Het is niet koud dus zitten we lekker buiten en werken ons reisverslag bij. Je begrijpt; heel vervelend met een verse jus in de loungebanken ;-) Daan gaat ondertussen met Boet naar t strand waar een reddingshelikopter bezig is en dus genoeg te zien voor de kleine man. Na een half uurtje trekt de bewolking weg en zitten we weer in de zon. Door de ligging van dit resort aan zee kan het weer snel veranderen, heel fijn!

DAGBESTEDING: 'S middags gaan we weer samen lunchen als Boet ligt bij te tanken. De flessen wijn (allemaal van hetzelfde wijnhuis dat kan een verbetersuggestie zijn) staan al klaar op tafel. Samen met het water ziet er dat gezellig uit.Je luncht hier tussen 12.30-14.00 uur en ze zijn hier heel schappelijkanimatie dus je kunt ook rustig blijven zitten als je dat wilt. De kamers worden hier elke dag schoongemaakt en de schoonmakers zijn super vriendelijk. Je hoeft hier sowieso niet goed op je spullen te letten, zo zijn we Boet's fiets al een paar keer ergens vergeten maar inmiddels lijkt het hele dorp te weten dat het B's fiets is. We gaan regelmatig bij Boet kijken maar hij slaapt hier als een os, zou dat door de frisse zeelucht komen? Dus doen we samen nog een koffietje in de poolbar, waar een heuse quiz aan de gang is waaraan een grote groep enthousiastelingen mee doet, ook dat is Club Med. We nemen een tafeltje aan de zijkant, want we zijn niet van die quizliefhebbers. De quizmaster is super enthousiast en het publiek doet goed mee. Ook dat hoort bij Club Med, aan entertainment geen gebrek. Het gaat er fanatiek aan toe maar wij merken het niet. Wij zitten allebei lekker in een boek en genieten van de rust!

MET DE BUS NAAR FARO: We informeren naar de bus en reistijd naar Faro, dat blijkt een klein uurtje met een relaxte touringcar te zijn.

Vakantiedag 3

FARO: Het is wat bewolkt vandaag, dus is het plan Boet naar de ‘Petit Club Med’ te brengen zodat wij kunnen tennissen en golfen. Wij zijn benieuwd hoe Boet het vindt, zeker omdat er geen Nederlands wordt gesproken bij de peutergroep. De club voor de kleintjes ziet er super leuk uit en vandaag gaan ze koekjes bakken, hoe leuk is dat? Boet ziet er echter de lol niet van in en brult meer dan een half uur. Na een kort partijtje tennis met z'n tweetjes halen we onze kleine prins weer op. Dat wordt overschakelen op plan B, ook niet erg natuurlijk. We informeren naar de bus en reistijd naar Faro, dat blijkt een klein uurtje met een relaxte touringcar te zijn. Boet vindt het geweldig en een half uurtje later zijn we onderweg. In Faro lunchen we lekker en gaan naar wat rondgelopen te hebben weer 'op huis' aan.

Vakantiedag 4

HEERLIJKE MAALTIJD: We relaxen wat op de kamer voor we een borrel gaan drinken in de bar. Vandaag zijn de GO's als clowns verkleed, wat voor hilarische taferelen zorgt. Het thema is 'black' en het valt ons op dat bijna iedereen zich hieraan houdt en werk maakt van de avondoutfit. Ook het eten heeft een thema vanavond en wel 'Fishermans catch', aan deze aan zee-wonende-familie wel besteed! De oesters, kreeften en garnalen zijn niet aan te slepen. We genieten! Er is meer dan voldoende en het valt ons weer op hoeveel aandacht er aan het eten wordt besteed. Na deze heerlijke maaltijd gaan wij tevreden ons bedje in.

Vakantiedag 5

Alweer de vijfde dag in Club Med; we raken al heerlijk gewend hier. Na het ontbijt gaan we richting de midgetgolf met Boet; hij snapt t principe nog niet maar vindt het geweldig om het balletje over de baan te gooien. We nemen ook een kijkje bij de zee, het ziet er allemaal even netjes en opgeruimd uit. Het is tijd voor Boet's slaapje en wij lezen op de loungebankjes heerlijk boekjes en komen helemaal tot rust. Na de lunch is hij wakker en de zon schijnt dus dat wordt lekker zwemmen in het verwarmde zwembad. Het resort zit niet vol dus alles is heerlijk relaxt. En wat zijn de mensen toch vriendelijk, dat valt ons steeds op.

PERFECT: 's middags slaat Daan nog een balletje op de nabijgelegen golfbaan. Al ‘t materiaal is van uitstekende kwaliteit en aanwezig, wat wil je nog meer? Na een heerlijke maaltijd vol verse vis, rollen wij tevreden ons bedje in. Morgen de laatste twee volle dagen.

Als we wakker worden schijnt de zon en roept Boet; ‘ik heb zin in croissants en jus d'orange’, dus je begrijpt onze dag begint perfect. Na de daad bij het woord te hebben gevoegd gaan we lekker zwemmen. We halen drie zachte handdoeken bij het zwembadhuisje; aan alles is werkelijk gedacht hier en zwemmen in t kinderbadje met de kleine. De lange siësta van B geeft ons de gelegenheid uitgebreid te lunchen met een roseetje. De flessen wijn en water staan hier gewoon op tafel, erg prettig. Hoe de rest van de dag eruit ziet, laat zich raden; relaxen, beetje zwemmen, boekje lezen en op z'n tijd een lekker drankje erbij. Vakantie zoals vakantie hoort te zijn; ontspannen en niks dan ontspannen, heerlijk!

ONTSPANNEN MIDDAG: Aan het eind van de middag volgt Fem een ontspannen lesje Pilates en slaan we samen een balletje op de tennisbaan. En passent krijgen we nog wat tips van de aanwezige tennisleraren en voor Boet hebben ze ook hele kleine rackets. Al hoewel hij denkt dat tennissen bestaat uit ballen gooien en er achter aan rennen, we hebben een ontspannen middag!

Het wordt een beetje eentonig maar ook vandaag weer een zonovergoten dag. Dat wordt weer zwemmen met de kleine en lekker ijsjes eten. De bar met loungebanken is ook vandaag weer veelvuldig door ons bezet om een drankje te drinken of boekje te lezen. Boet speelt er ook gezellig met de andere kinderen. Zijn fiets en meegenomen trein zijn een groot succes!

Het einde van de vakantie nadert en dat merken we als we voor het eerst deze week de wekker moeten zetten om 7 uur. ;-( Tijd om de spullen in te pakken en te ontbijten voor onze bagage om 9 uur wordt opgehaald. De Fransen zijn erg stipt, een prettig gevoel. Exact om 7 uur wordt er op de deur geklopt en alle bagage opgehaald.

De laatste dag..

AFSCHEID: We nemen nog een drankje bij de receptie en nemen afscheid van de sympathieke GO’s. Uiteraard neemt Boet extra de tijd om Caroline, de Nederlandse GO, een high five te geven; zij hebben veel opgetrokken afgelopen week.Het afscheid is vrolijk met muziek en alle GO’s zwaaien je vrolijk uit. Een aantal van hen gaat mee naar het vliegveld en brengt ons tot de douane, de service loopt hier letterlijk tot het vertrek. Goed geregeld! Na een goede vlucht zijn we binnen de twee uur weer in ons vertrouwde Den Haag. We hebben een super vakantie gehad, dus Club Med en mamaplaats.nl heel erg bedankt voor deze unieke ervaring!

Videos

Eindoordeel

Wat kun je verwachten? Zon, zee, strand, goed eten en geweldige service. Werkelijk niets op aan te merken. Ook voor kinderen en ouders is het top. Aan alles is gedacht, incl een buggy. Ontzorgen is hier echt het toverwoord. VliegtuigBelangrijk om te weten: Je waant je in Frankrijk. 90% van de gasten en het personeel is Frans. Automatisch is voertaal Frans. Moet je zin n hebben. Net als de animatieteams die einde ochtend losgaan rond het zwembad en restaurant. Als liefhebbers van wijn vinden wij dat het aanbod gevarieerder kan/ moet. Gebruik van koelers is een aandachtspunt, wel zo prettig. Het personeel is erg vriendelijk, ze zijn behulpzaam en heel enthousiast. Als dit je baan is, heb je hier een super tijd. Er zijn een hoop vooroordelen ontkracht en wij dragen Club Med nu een warm hart toe....;-) dat kan niet anders na zo'n topweek! Special thanks ook voor Mamaplaats die deze testvakantie mede mogelijk maakte. We hebben genoten! Vrolijke groeten van ons uit een super Portugal! Daan, Femke en Boet

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >