Super vakantie naar Mauritius met Club Med

Door: Katinka
Katinka
TESTMOEDER Katinka

Even voorstellen...

Ik ben Katinka, werk drie dagen in de week, ben moeder van Suze (2,5) en er tuimelt een 2e meisje van 28 weken in mijn buik rond, ja ik ben zwanger. Verder heeft mijn man heeft een behoorlijk drukke baan. Onze batterij moest weer even aan de oplader, zelfs die van Suze (al tijden snipverkouden). We zijn gewoon uitgeblust en toe aan wat vitaminen van de zon, verandering van omgeving, vrij zijn en wat avontuur…. en moet je kijken wat we zomaar in ons schoot geworpen krijgen! Deze kans gaan we met beiden handen aangrijpen!

9.0

voordelen

 • Opvang voor verschillende leeftijden
 • 6 keukens met heel goed eten
 • Veel animatie voor volwassenen én kinderen
 • Super schone kamers
 • Groot complex met winkels en alles erop en eraan
 • De sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn oneindig

nadelen

 • 1 week verblijven is te kort

Introductie

SURPRISE!: “Waaaat, een week naar Mauritius met Club Med voor een review van de locatie? Kostenloos? Huh, over twee weken?” Zo ging het aan de telefoon toen mijn partner, Bart, mij op maandagochtend op m’n werk belde. Zoals je kunt begrijpen kon ik het maar moeilijk geloven. Zoiets als; je hebt een miljoen gewonnen. Oh nee toch niet; je mist net dat laatste 5-je in je lotnummer… ;-) Maar het was toch echt zo! Mauritius? Geen idee waar het ligt. Richting Amerika? Nou, het ligt dus in de Indische Oceaan aan de andere kant van de wereld, namelijk naast Madagascar (vlakbij Zuid Afrika). Die nacht kon ik niet slapen van de opwinding, haha!

De test

CLUB MED: Wie is deze gulle gever, Club Med? Omdat ik in een grijs verleden bij een touroperator heb gewerkt gingen er bij mij een aantal belletjes rinkelen; luxe alom, alles inclusief, er wordt je van alles uit handen genomen, for the rich and famous en eerlijk gezegd had het bij mij een wat stoffig imago. Direct ben ik de site gaan bekijken; “eens even kijken wat voor type vakantie dit gaat worden”. Onder de tab; “eerste Club Med vakantie” krijg je hier een aardig beeld van. Natuurlijk bekeek ik ook de locatie; La Plantation D’Albion waar wij naartoe zouden gaan. Wij hebben inmiddels bestwel wat luxe vakanties meegemaakt maar het lijkt erop dat deze reisorganisatie aan werkelijk alles heeft gedacht. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Club Med zich op (jonge) gezinnen richt door onder andere kinderopvang/entertainment te verzorgen.

VOOR(PRET)BEREIDING: Het is heel onwerkelijk om te beseffen dat je over twee weken in 30 graden zit terwijl de vrieskou je om de oren vliegt. Maar eerst nog wat dingen regelen; onze beiden werkgevers….niet onbelangrijk ;-), vaccinaties, paspoorten checken, zomerkleren uit de kast graven, “fit to fly” regelen, ruime plaatsen in vliegtuig regelen (Bart 2 m, ik 1,87 m), parkeerplek reserveren en hoe ga ik Suze tevreden houden tijdens een reis van +20 uur?

MOOIE PRIJS: Daarnaast wil ik me goed voorbereiden op ons doel, namelijk; een helder, eerlijk, vermakelijk en goed gedocumenteerd reisverslag. Dit alles om weer te geven hoe een vakantie met Club Med, in dit “clubdorp” specifiek, is voor ons mama’s en het gezin. Gelukkig hoefde ik het wiel niet helemaal zelf uit te vinden, mama Marion heeft een mooie template voor me achtergelaten. De dag van vertrek komt steeds dichterbij. Het voelt nog steeds alsof ik een mooie prijs gewonnen heb. Ik voel me enorm dankbaar en blij maar tegelijkertijd heb ik ook een lichtelijk schuldgevoel naar de mensen die dit misschien wel meer verdienen dan ik. Is dit typisch voor mijn karakter of hoort dit toch een beetje bij vrouwen/mama’s (Mama Marion beschreef dit ook een beetje). Maar dit moet ik maar uit mijn hoofd zetten want dat is absoluut zonde! Ik ga hier met volle teugen van genieten!

DAG 1; VERTREK

Vandaag is het dan zover; vandaag vertrekken wij richting Mauritius! Ik denk dat we nog nooit eerder zo ontspannen vertrokken zijn. Gisteren was het zaterdag en zo konden we de laatste spulletjes kopen en inpakken. We hoefden pas om half elf van huis dus begonnen de dag rustig met een heerlijk kopje koffie, al mijmerend over wat wij allemaal zouden meemaken. We vlogen vanaf Brussel Airport. Om 12.30 uur arriveerden we op de plek waar we voor een hele goede prijs onze auto 9 dagen lang konden parkeren (Quickparking). Vanaf die plek werden wij per bus met gierende banden naar het vliegveld gebracht (5 minuten afstand).

NACHTVLUCHT: Door Club Med kon er van te voren geen extra ruimte in het vliegtuig worden gereserveerd, maar daar aangekomen kon de stewardess gelukkig toch iets doen, vooral na Bart een beetje op z’n tenen ging staan en ik mijn buik ietwat uitzette ;-). Die extra stoel heeft ervoor gezorgd dat we niet compleet kreupel aankwamen. Alle details zal ik jullie verder besparen maar; poeh, het is een pittige reis. Vooral met een 2,5 jarig zuignapje aan je been en een behoorlijke buik maar verstand op 0 en gaan! En uiteindelijk ging het toch best goed. We hadden het geluk een nachtvlucht te hebben. Zo is de kans toch het grootst dat jij en je gezin (gedeeltelijk) slapend door de vlucht komen.

Dag 2; Aankomst

Rond half acht “Mauritiaanse” tijd (3 uur later) vlogen wij boven het eiland. Het was bewolkt en het regende maar dit boeide me op dat moment vrij weinig. Club Med verwelkoming “We zijn er…. en wat een prachtig groen eiland!”. Bij het uitstappen voelde je direct de warmte en vochtigheid. “Natuurlijke warmte, wat voelt dat goed”. Nadat we onze bagage hadden verzameld en door de exit van het aankomst gedeelte kwamen lopen stonden er twee vriendelijke lokale dames in traditionele kleding op ons te wachten. Direct kregen wij een koel flesje water aangereikt en een paraplu. “Een paraplu? Oja, het regent”. De dames wezen ons een chauffeur toe en deze nam ons mee naar het busje die ons naar La Plantation D’Albion zou brengen. Buiten wachtend op het busje keken wij vol nieuwsgierigheid om ons heen; de lokale mensen verschillen qua uiterlijk nogal van elkaar. Verschillende mixen van indiase, aziatische en afrikaanse uiterlijken. In het busje werd ons verteld dat we een uur moesten afreizen naar het zogenaamde Clubdorp. Natuurlijk waren we moe maar je reist door het land dus we gaven onze ogen goed de kost (En Suze, EINDELIJK, de binnenkant van d’r ogen).

Op het moment dat de moeheid mij overviel reden wij het terrein van “D’Albion” op via een groot hek met verschillende wachters. In een halve droomstaat zagen wij 8 mensen zwaaiend en zingend, in wat later bleek GO. uniform, bij de ingang van de receptie staan. Haha, wat is dit nou? Wat een welkom! In de prachtige receptie werden wij geinstalleerd met een verfrissende doek en champagne/thee. Zelfs de clubdorp manager kwam zich voorstellen. In het frans werd er een heel verhaal afgestoken dat ik maar moeilijk kon volgen maar later kregen wij een engels sprekende GO. toegewezen die ons naar de kamer begeleidde en ons alles over het park kon vertellen.

EEN GO: Even voor de goede orde; een GO. staat voor Gentil Organisateur, vriendelijke organisator. “De GO. is de ambassadeur van de Club Med Spirit en draagt de waarden van de onderneming uit. Naast zijn professionele houding en vakkennis is het zijn uitstraling die telt. Dankzij zijn persoonlijke inbreng staat hij dicht bij de klanten en biedt hij hen onvergetelijke momenten, optimaal vakantiegeluk, attenties, gezelligheid, sympathie en humor”. GE., staat voor Gentil Employee, vriendelijke werknemer en tot slot de GM. staat voor Gentile Membre, dit ben jij als gast.Petit club med

Voor de GO. ons meenam naar de kamer, liet hij ons de Petit Club Med zien. Er is opvang voor verschillende leeftijden. Er is een groep voor kinderen van 2-3 jaar, 4-10 jaar, 11-13 jaar en ten slotte 14-17 jaar. Ze hebben elk een eigen ruimte, eigen GO’s en een eigen programma die ze dagelijks volgen. Er stonden drie enorm blije GO’s op ons te wachten… (zo leek het). Ze lieten zien hoe alles eruit zag; speelruimte afgestemd op Suze d’r leeftijd, zwembad, slaapplekken, lifeguard (!), buitenspeelplaats en vertelden hoe alles werkte. De GO’s deden erg hun best om indruk te maken op Suze en ons. Dit lukte best goed! “Hier durven wij Suze wel achter te laten”.

DELUX: Vervolgens werden wij naar onze “Delux” kamer gebracht en die mag met recht “Delux” heten. Een prachtige kamer op de begane grond met een terras aan een exotische tuin. Het leek aan niets te ontbreken; een gezellige zithoek, verzorgde badkamer met bad en douche, een groot bed, een kinderbed, een minibar, strijkijzer, kaptafel, fohn, tv en veel kastruimte. Het waren de kleine dingen die ons erg blij maakte; flessenwarmer, verschoonkussen, luieremmer en natuurlijk de drie appels en bronwater om ons te verwelkomen. Wat een indrukken allemaal! Eerst maar eens onze koffers uitpakken en even slapen, het is tenslotte vakantie. 

Na een paar uurtjes te hebben geslapen gingen we het park verkennen. Oh, wat is die temperatuur superfijn, zeg! Niks sjaals, mutsen, handschoenen, dikke kleren en jassen. Gewoon in je korte broek! Het was inmiddels 15.00 uur en hadden begrepen dat je nog wel wat kon eten in restaurant La Phare. We liepen langs een zwembad met onbeschrijfelijk uitzicht door naar de bar en het restaurant.Club petit Ook het restaurant had ditzelfde bizar mooie uitzicht, aan de indische ocean. We kozen voor een tafeltje buiten en bestelden onze drankjes. Bart en ik keken elkaar aan met een euforisch en ongelovig gezicht; wat een luxe allemaal! Een half uur later stortte er plensbui naar beneden. Een bui zoals je die alleen in de tropen hebt. Van te voren bedenk je je niet de halve wereld over te reizen om in de regen te zitten maar eigenlijk was het wel verkoelend en snel daarna brak het helemaal open. Aah, dit is het goede leven!

ZWEMBAD: ‘s Middags zijn we bij het zwembad aan de andere kant van het park gaan liggen. Wat een groot zwembad! Ook de allerkleinste kinderen kunnen hier lekker zwemmen, er is een behoorlijk groot ondiep gedeelte (het loopt trapsgewijs af). Aan alles lijkt gedacht; handdoeken liggen klaar, de drankjes worden gebracht en er staat een tafel met snack’s. In de hoek staat een container vol met zwembandjes en dergelijke. 

‘s Avonds zijn we naar het andere restaurant gegaan. De entrée was heel bijzonder; we liepen een pad door met allemaal zingende en dansende locals. Suze wist niet wat ze zag! Restaurant La Distillerie is een buffet restaurant. Dan denk je (ik); buffet? Minder lekker, ongezellig en massa’s mensen….. niet helemaal waar! Er staan +- 6 keukens: Mauritiaans, Chinees, Indiaas, Italiaans, Japans, Amerikaans, verder een dessertgedeelte, fruitbar en een kaasbar. De Chefkoks staan het voor je klaar te maken waar je bij staat. Verser kan niet! Het lijkt in niets op de buffetten die ik in mijn hoofd had. Je kunt hier echt op culinair avontuur. Avondeten via een buffet is met kids natuurlijk ideaal. Er is altijd wel wat te vinden wat je kinderen lusten.

RESTAURANT: Daarnaast is de sfeer in dit restaurant heel ongedwongen en gemoedelijk. Omdat Suze moe was, was ze wat aan het huilen. Maar je krijgt geen opgelaten gevoel. Allemaal ouders met kids en iedereen incl. serverend personeel (GE.) is zo gefucust op kindjes. Ze snappen dat je het als ouder pas echt naar je zin hebt, als je kinderen ontspannen zijn. Na het eten zijn we snel naar de kamer gegaan om Suze in bed te leggen. Ook wij waren erg moe en na een poging tot lezen lagen wij beiden snurkend in de tuin met op de achtergrond de zee, de krekels en de heerlijke zachte zeebries..... Naar bed!

HET "ZEN" GEDEELTE: Na een nacht van +- 12 uur werd ik wakker van alle exotisch vogels.... Dat is nog eens een fijne manier om wakker te worden! Je zit gewoon midden in de natuur. We werden wat laat wakker ;-) maar ook voor een laat ontbijt konden we gewoon terecht. Het restaurant La Phare waar we de dag ervoor hadden geluncht kun je tot 11.15 uur ontbijten, dat is pas vakantie. Een kind van 2,5 jaar is best luidruchtig. Wat wij toen nog niet wisten is dat restaurant La Phare in het “Zen” gedeelte ligt. Ok, dit heeft even een inleiding nodig; La Plantaion D’Albion bestaat uit twee delen, namelijk het “Zen” gedeelte en het gewone gedeelte. In het Zen gedeelte heb je accommodatie (appartementen, huizen en kamers), een zwembad, bar, restaurant, fitness, strand en een spa. Het is niet aan te raden je kinderen naar dit gedeelte mee te nemen, tenzij ze heel rustig kunnen zijn. De mensen die hier komen zijn echt op zoek naar rust. Wij werden dan ook een paar keer verontwaardigd aangekeken. Later viel dit kwartje pas, oeps! "Zen"

WATERSPORTGEBIED: Na het ontbijt gingen we naar het “gewone” gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit; receptie, winkeltje, excursiewinkel, accommodaties, zwembad, bar, theater, restaurant, sportterrein, strand met watersportgebied en de Petit Club Med. Er was een water-airobic les bezig. Met mijn bolle buik ben ik hier tussen gaan staan; ik deed mee waar het kon. Ook Suze was verrukt; er stonden allerlei kindjes in het ondiepe gedeelte mee te doen met de oefeningen op muziek. Suze is een echte danskoningin dus ook zij deed lekker mee. Toen de buikspieroefeningen begonnen ben ik baantjes gaan trekken. Het zwembad is echt heel breed dus je kunt een behoorlijk baantje trekken.

PETITCLUB: Toen Suze moe werd gingen we terug richting onze kamer. Even slapen en daarna wilden we haar even naar de Petitclub brengen. Van 15.00 – 17.30 uur, niet te lang, dan kunnen we even kijken hoe dat gaat. Het voelt wat ongemakkelijk om haar tijdens de vakantie weg te brengen, zij heeft ook vakantie en recht op haar papa en mama, 24/7? Toch heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat het voor alle partijen wel prettig is. Voor ons ook wel even lekker om de boel te verkennen Het is hier namelijk zo groot en de mogelijkheden zijn enorm! Wat willen we absoluut doen deze week? Mijn oog is gevallen op een excursie met de boot.... Ook wil ik heeeeeeel graag naar de Spa! Bart wilt graag nog golfen en tennissen. Wat is het hier toch een verwennerij! 

s ’Middags toen we Suze gedropt hadden, gingen wij dus alles verkennen. Het wordt een clubdorp genoemd en als je kijkt naar de grootte van het terrein en de dingen die je er allemaal hebt snap ik dit. Ik denk dat een week te kort is om alles te doen! We hebben een wandeling gemaakt door het hele dorp. Zo zijn we langs de spa gelopen, het sporthuis, de fitness en samen wat gaan drinken in het “Zen” gedeelte. Bart en ik zijn verschillende keren op de Nederlandse Antillen geweest maar Mauritius met z’n prachtige flora en fauna overtreft dit absoluut. De natuur is echt onderdeel van La Plantation D’Albion. Wij liepen bijvoorbeeld van de hoofdbar (gewone gedeelte) richting ons appartement en stuitte op de prachtigste plekjes. Vlakbij onze accommodatie ligt het sportgebied; golfafslag + 3 holes baan, trapeze, boogschieten, tennis, voetbalveld, het sporthuis waar je Yoga en ThaiChi kunt volgen en reserveringen kunt maken en rackets/clubs etc kunt lenen. Je wordt echt uitgedaagd om sportief bezig te zijn. In de winterperiode ben ik niet verschrikkelijk sportief en nu ik zwanger ben al helemaal niet maar zelfs ik ;-) voel de drang iets actiefs te doen!

ZANDKASTELEN BOUWEN: Nou, het ging prima met mijn “petit”. Ze zijn naar het strand gegaan om zandkastelen te bouwen. Suze was erg blij ons te zien maar ik merkte ook dat ze het leuk had gehad. En de GO' s waren heel lief voor haar. De voertaal is Frans, ze spreken ook wel Engels maar hand- en voetenwerk zijn ze wel gewend. Je merkt dat ze erg met mimiek, gebaren en universele grapjes en trucjes werken. En dat werkt. Dit was een lekker gevoel voor de eerste keer. Meerdere keren zullen volgen. s’ Avonds gaan eten in restaurant La Distillerie.Ik had aan jullie beloofd om kritisch te zijn maar het blijkt lastig om iets aan te merken.... Tot nu toe ;-)

Dag 3: Theater Club Med

CHOCOLADE OP JE KUSSEN: Wat is de schoonmaak grondig, zeg! 2 maal per dag. We hebben één van de dames vandaag aan het werk gezien. Terug van het ontbijt was ze nog bezig. s ’Morgens de grote schoonmaak en einde dag een “final check”. De rommel die je overdag evt. maakt is dan weer helemaal aan kant en er ligt dan zelfs iedere avond weer een chocolaatje o.i.d. op je kussen. Na het ontbijt zijn we weer lekker gaan zwemmen. Wederom heb ik gedeeltelijk meegedaan aan de water airobic les. Aerobic Club Med

TIJDVERSCHIL: Vandaag kwamen we erachter dat we ons ritme ietwat moeten aanpassen. Tot nu toe hebben we het ritme aangehouden dat we in NL ook hebben maar dit werkt niet omdat we dan continu achter de feiten aanlopen. Dit heeft enerzijds te maken met het ritme hier, maar ook met het tijdsverschil van 3 uur. Hierdoor zijn we al een aantal keer te laat geweest voor de lunch en te vroeg voor het diner. Het ritme hier is namelijk als volgt: ontbijt – van 08.00 – 10.00 uur, lunch van 12.00 – 14.00 uur en diner van 19.15 – 21.30 uur (restaurant La Distillerie). De Petit Club Med van 09.00 – 16.30 uur (dagprogramma) of/en van 19.45 – 21.30 uur (avondprogramma). In NL slaap Suze om 20.00 uur vaak al. Verder is er tussendoor en in de avond ook van alles georganiseerd.

SPA: Vanaf morgen gaan we Suze d’r middagslaapje rekken tot na de lunch, zodat ze de avond goed kan “doorhalen” en alle leuke dingen die s ’avonds georganiseerd zijn voor kinderen kan meemaken.Reserveren massage In de middag zijn we naar de Spa gelopen om een massage te reserveren. Morgenochtend worden Bart en ik onder handen genomen terwijl Suze op de Petit Club zit, ideaal! In NL laat ik me ook met enige regelmaat masseren en vanaf het moment dat ik begreep dat er in dit Clubdorp een Spa is verheug ik me hier al op.

THEATER CLUB MED: Die avond was de kinderclub in het restaurant aan het eten met de kinderen en wij dachten haar wel even bij de groep kinderen te kunnen “droppen”. Wij gingen een paar tafeltjes verder zitten eten maar ze had het in de gaten en pikte het niet; ze zette het op een schreeuwen. Suze is 2,5 jaar en kan sinds kort goed aangeven wat ze wel en niet wilt. Zoals beschreven spreken alle GO.’s en kinderen frans of engels dus het maken van contact/aansluiting vinden is toch wat moeizamer maargoed morgen proberen we gewoon het weer een paar uurtjes.

DANSEN: Na het diner liepen we langs het theater waar alle kinderen van “Petit Club Med” een voorstelling gaven. Het schijnt dat ze de hele dag geoefend hadden om deze show te geven die avond, ook de allerkleinste! Jammer dat Suze geen onderdeel zou zijn van deze geweldige voorstelling. Maar we hoefden niet lang te “balen” want zodra onze dochter muziek hoort maakt ze haar eigen feestje. Terwijl alle kindjes hun optreden gaven, deed Suze meerdere pogingen het podium op te klimmen en ertussen te staan! Haar laatste poging slaagde; ze mocht meedoen aan het slotliedje.

Dag 4: Een wandeling in de bloementuin

BLOEMENTUIN: Petit Club Med had vanmorgen een wandeling in de bloementuin georganiseerd. Ouders waren ook uitgenodigd. De bloementuin is net buiten het resort in een volledig afgeschermd gebied. Omdat het gisterenavond niet helemaal goed ging met het wegbrengen van Suze, besloot ik even mee te gaan. Ik heb een tijdje met één van de GO’s gepraat en ze stelde me erg gerust. Het was even slikken als (zwangere) moeder maar ik ben toch weggelopen.

KOPJE KOFFIE: We zijn samen even lekker een kopje koffie gaan drinken in de hoofd bar. Die kinderloze uurtjes zijn wel heel fijn, hoor. Ongemerkt ben je zoveel met je kinderen bezig (zelfs met één). Op een vakantie is dit natuurlijk niet anders maar bij Club Med wel. Het weer is tot nu toe erg prettig. Het zonnetje en de wolken wisselen elkaar mooi af. Het is nu nog regentijd maar die regen valt mij alles mee.

Toen ik nog geen kinderen had, wilde ik geen zonnestraal missen en kon ik, bij wijze van spreken, al balen van een paar bewolkte uurtjes. Momenteel mag ik niet in de felle zon en met kinderen verandert dit sowieso allemaal. Daarnaast zit je hier heel dichtbij de evenaar dus zelfs als je erg “gemotiveerd” bent moet je goed uitkijken.

TIJD VOOR MASSAGE: Tijd voor onze massage…! Ik heb gekozen voor een gezichts- en lichaamsbehandeling. Bij het reserveren moesten we allerlei vragen beantwoorden van medische - maar ook van persoonlijke aard als; vind je het bezwaarlijk als ze een klein gedeelte van de borst aanraken, bilpartij. Hou je van zacht, medium, hard. Zijn er gevoelige plekken, etc. Dit is goed! Niet overal word je zo uitvoerig bevraagd met als gevolg dat je ongemakkelijk op de tafel ligt en niet durft te zeggen dat iets niet prettig is.

Vanaf het moment dat je binnenkomt word je in de watten gelegd. Ik begon met een drankje en een verkoelende doek. Vervolgens werd ik meegenomen. Ook als zwangere vrouw kun je je heerlijk laten verwennen, tot één van de laatste weken van de zwangerschap zelfs. Tsja, en wat moet ik erover zeggen? Het was een feestje! Ik kwam er volledig "Zen" uit. Natuurlijk moest ik na afloop even... heel even bij het 'Zen' zwembad gaan liggen en jawel de slaap overviel mij. Volledig uitgerust en natuurlijk prachtig;-) werd ik wakker.

Bart had Suze intussen opgehaald van de Petit Club en ze lag heerlijk in het appartement te slapen. Een heerlijk dagje zo. Voor Bart was het trouwens ook erg prettig. Die ging eerst de Hammam/stoombad in om wat te ontspannen en daarna werd hij opgehaald voor zijn Hot oil massage.

DISCOFEEST: Nu ik dit zo opschrijf hadden we na deze massage pas echt de rust gevonden, die bij een vakantie hoort. Tip; laat je na aankomst snel masseren. Het ritme hebben we vandaag wat aangepast; om half vijf werd Suze wakker van haar middagslaap en zo trok ze het avond programma veel beter. s’Avonds hebben we natuurlijk weer ons buikje rond gegeten om vervolgens even naar de main bar te gaan. Hier was een discofeest aan de gang.

Onze dansmarieke kon weer niet stoppen. Ze heeft denk ik een uur non stop met iedereen gedanst, haha! Wat een grap! Het viel ons echt op dat de GO's erg gericht zijn op de kinderen. Ook tijdens zo'n avond nemen ze even de zorg op zich zodat jij en je partner zich even op elkaar kunnen focussen.

Dag 5: Luxe ontbijt laten bezorgen

LUXE ONTBIJT: Vanmorgen besloten wij eens niet te ontbijten bij restaurant “La Distillerie” maar een ontbijt te laten bezorgen want dit is dus ook een mogelijkheid. Tot 02.00 uur s’nachts kun je besluiten om dit te doen. Je hangt een kaartje aan je deur en “Voila”; de volgende ochtend hadden wij rond 10.00 uur ons ontbijtje op bed. Zelf even een kopje koffie gezet en meer heb je niet nodig.

GOLFEN: Bart is die middag gaan golfen. Het is een oefenbaan van 3-holes dus heel lang ben je hier niet bezig maar hij heeft z’n “swing” (zo noem je dit toch?) weer even kunnen oefenen. Omdat wij heel dicht bij het sportgedeelte zaten ben ik tijdens Suze haar slaapje even gaan kijken. We hebben een lange afstand babyfoon mee en dit werkt erg goed.

Iedere dag om 17.00 uur was er een les Yoga en om 18.00 uur ThaiChi. Die middag ben ik gaan “Yoga’en”. We waren maar met z’n vieren. In het verleden heb ik al eerder aan Yoga gedaan en ik vind dit een fijne manier om te ontspannen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me die middag slecht kon concentreren en ik kon me niet helemaal vinden in de houdingen. Misschien dat ik morgen ThaiChi eens ga proberen.

Zoals ik al eerder beschreef is restaurant “La Distillerie” niet zomaar een buffetrestaurant. Zo was er vanavond verse kreeft, zwaardvis, oesters en sushi! Even een voorbeeld van een van de ontelbare maaltijden die je hier kunt krijgen. Er zijn vaste keukens (italiaans, chinees, lokaal) maar iedere avond staat er ook iets anders centraal, zo was dit vanavond; vruchten uit de zee. Ook aan het dessertbuffet komen de meest exotische en bijzondere dingen voorbij. Je word er wel een beetje hebberig en verwend van… je wilt alles proeven!

Dag 6: Snorkelen

SUZE HEEFT HET NAAR HAAR ZIN: Vanmorgen hebben we Suze weggebracht naar de Petit Club en wij gaan de komende uren wat video’s schieten. Het wegbrengen van Suze naar de “Club” gaat steeds beter. Dit komt met name door een GO die ze heel lief vindt en de afgelopen keren iedere keer heeft gezien. Nee, ze voelt zich nog niet helemaal op d’r gemak. Dit ligt aan de taalbarriere, de korte tijd om te wennen en de totaal vreemde omgeving (ander eten, ander ritme, andere temperatuur, etc) maar gezien deze omstandigheden past Suze zich toch wel heel goed aan! Ze heeft echt wel lol en buiten de opvang om; in het zwembad, restaurant, in de discobar speelt ze heel voorzichtig een beetje met de andere kindertjes.

WENNEN AAN DE LUXE OMGEVING: Door middel van het maken van de video’s zie je wel weer even goed wat dit resort allemaal te bieden heeft. Zelf vind ik het bizar hoe snel je went aan de luxe. De eerste dagen waren we zo onder de indruk! Daarna is het zo en sta je niet zo stil bij het feit dat je de hele dag maar kunt eten en drinken wat je wilt, dat je in een stukje paradijs bent, temperatuur zo aangenaam is en dat mensen de hele dag voor je klaar staan. Althans, zo werkt het bij mij. Gek eigenlijk! Zodra we klaar waren hebben we Suze opgehaald en haar lekker in bed gelegd. Wij een heerlijk boekje erbij gepakt en in de tuin gaan liggen. Ik moet eerlijk bekennen dat de terugreis al wel weer een beetje in mijn hoofd zit. Heen hadden we een nachtvlucht maar terug is het grotendeels overdag. Het slapen van Suze zal dan misschien nog wel moeizamer gaan… Het is een lange reis maar daar staat wel tegenover dat je op een hele bijzondere plek bent waar je hoogstwaarschijnlijk nooit meer komt. Je ziet dieren die je nog nooit eerder hebt gezien; de exotische vogels alleen al. Daarnaast gaan we vanmiddag naar het strand en ga ik snorkelen, de onderwater schijnt prachtig te zijn. Tot nu toe zijn we nog niet eens naar het strand geweest (ja, heel vluchtig).

SNORKELEN:Het strand ligt aan het complex vast. Direct ben ik naar het “watersporthuis” gelopen om snorkelspullen te huren. Het blijkt dat ze iedere dag 2 keer met een boot gasten wegbrengen naar een mooi snorkelgebied 10 minuten hier vandaan. Maar ik had “de boot net gemist”! Jammer. Maar de jongen waarmee ik sprak gaf aan dat daar iets verderop ook wel wat mooie stukjes te vinden waren. Hup, ik dat water in. Na wat geklungel lukte het me om onder water te kijken zonder dat mijn bril vol liep ;-). Volgens mij is het koraalrif hier tegen het strand aan redelijk dood, op zich ook wel logisch. Het had in ieder geval allemaal dezelfde gelige kleur. Maar toch zag ik wel de meest mooie vissen. Ook het dooie spul zal misschien nog wel iets van voedsel bevatten of wellicht is het alleen een schuilplaats, doet er niet toe; ze zwommen er! Ik moest even zoeken en iets verder zwemmen maar ik zag ze in alle soorten en maten, fel gekleurd, met stippen, met strepen, etc. Wat is het toch lekker rustig onder water eigenlijk, heerlijk!

RESTAURANT: Die avond had ik gereserveerd in restaurant “La Phare”. De “Petit Club Med” heeft ook de mogelijkheid om tegen betaling je kindje weg te brengen van 21.00 – 00.30 uur; “Pyjamas Club”. Natuurlijk start het reguliere avondprogramma om 19.45 uur dus rond die tijd kun je al eten. Tot laat die middag heb ik getwijfeld of ik Suze nu weer moest wegbrengen. Vanmorgen was ze er al een paar uurtjes en voor mijn gevoel was het iets teveel. Maar ik heb dit gevoel even opzij gezet. Ze heeft zo enorm veel aandacht gehad deze vakantie, sowieso draaien de maaltijden een beetje om haar. Ze is 2,5 jaar en best tegendraads. Omdat er tijdens ieder eetmoment mensen om je heen zitten voel je je wat bekeken en geef je toch iets sneller toe dan thuis. drankje doenThuis laat je zo’n mensje rustig even krijsen als ze d’r zin niet krijgt maar hier is dit toch anders en dit voelt ze haarfijn aan ;-) En wanneer krijg je nu nog eens de kans om op deze plek samen rustig te dineren? Bart, breng jij haar weg…..?? Zo hebben we die avond heerlijk gegeten en gedronken. Jammer dat ik geen alcohol mag, zeg! Bij zo’n heerlijk etentje mis ik het wel, hoor. Je mag hier drinken wat je wilt. Alleen voor speciale wijnen, cognacen en champagne betaal je volgens mij. Het uitzicht was trouwens fenomenaal; aan de zee, onder de volle maan en een prachtige sterrenhemel!

Dag 7: De laatste dag

HELAAS KOMT AAN ALLES EEN EIND: De laatste dag alweer! Sjonge, wat is dat hard gegaan, zeg! Er zijn eigenlijk nog heel veel dingen die we hadden willen doen maar, in ons vakantietempo, niet aan toe zijn gekomen. Zo’n laatste dag ben ik altijd een beetje onrustig. Ik kan eigenlijk niet echt meer genieten; we moeten toch weg dus laat me dan nu maar gaan! Maar toch nog even uit het hoofd want dat is natuurlijk zonde.

Die ochtend hadden we weer lekker een ontbijt op bed. We zijn nog even naar het zwembad gegaan. Suze vindt dat poedelen in het water echt heerlijk! Ze heeft het hier echt heel erg leuk gehad. Als we met z’n drieën op vakantie zijn, merk ik altijd dat ze wat groeisprongen maakt. Dat is heerlijk om te zien. Ze kwebbelt de oren van ons hoofd en paradeert in haar bikini rond . Op zich ook heel fijn; we hebben de eerste stappen gezet richting zindelijkheid, deze vakantie! laatste dag

TENNIS: Die middag zijn wij tijdens het slaapje van Suze nog wat laatste filmpjes gaan opnemen (met babyfoon) en Bart is einde dag gaan tennissen. Bart gaf bij het sporthuis aan dat ‘ie graag wilde tennissen. Ze pleegden een belletje en toen kwam er iemand om met hem te spelen. Toch eigenlijk ook wel bizar als je hier over nadenkt. Komt toch iemand voor je “opdraven”. Nou, hij heeft nog even lekker tegen die ballen kunnen rammen!luieremmer 2

Het was tijd voor ons “laatste avondmaal” en daarna vroeg naar bed want we moesten NL tijd 02.00 uur s’nachts op. In bed hebben we nog even zitten napraten over de vakantie; Club Med La Plantation D’Albion te Mauritius is een prachtige plek om met je partner en/of gezin vakantie te vieren. Eigenlijk heb ik nog niet eerder zo’n luxe vakantie meegemaakt waarin aan alles is gedacht. De sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn oneindig! Het eten en de service is goed. Er wordt veel voor gasten en minigasten georganiseerd. Het klinkt cliché maar het zijn de kleine dingen die het bijzonder maken; chocolaatje op je kussen, een fotograaf die op bijzondere momenten foto’s maakt, de persoonlijke behandeling, de lifeguard, de GO die even op je kindje let terwijl jij en je partner een dansje wagen, de luieremmer + verschoonkussen, de laagdrempeligheid voor sportiviteit en ontspanning en de natuur!

EEN DRESSCODE: Het is natuurlijk wel een type vakantie die je moet liggen. De Club Med organisatie nodigt je continu uit om overal bij te zijn en je kunt je hierdoor wat opgejaagd voelen. Iedere avond is er een dresscode; in het plaatselijke winkeltje kun je deze kleding kopen. Zelf vond ik dit onzin en heb hier dan ook niet aan mee gedaan. Wij hebben ervaren dat we meer dan normaal (op vakantie) op de tijd leefde. Er gebeurt veel op gezette tijden (o.a. de eetmomenten) en als je hierbij wilt zijn moet je de tijd in de gaten houden. Natuurlijk kwam dit mede, omdat wij naast vakantie vieren ook een ander doel hadden; goed beeld geven van een gezinsvakantie in dit “Clubdorp”. Je wilt overal bij zijn om een goed oordeel en beeldmateriaal te hebben.dansen 3

De opvang en organisatie voor kinderen is echt ideaal! Dit is volgens mij dan ook echt wel uniek. Het is echt super goed geregeld en je kunt je kind met een gerust gevoel achterlaten. Als ik naar onze situatie kijk denk ik dat Suze net nog te klein is om er optimaal van te kunnen genieten. Het was op sommige momenten heel spannend voor haar maar de meeste momenten heeft ze echt wel genoten! Het is onvergetelijk hoe wij haar op dat podium hebben zien dansen en springen. Daarnaast hebben wij ook wel erg genoten van de kinderloze uurtjes. Je komt gewoon even aan elkaar toe.

Eindoordeel

Zoals ik al eerder omschreef hebben wij hier eigenlijk te kort gezeten. Op dag vijf zeiden wij pas tegen elkaar dat we een heus vakantiegevoel hadden. Op dag 6 was ik alweer bezig met de terugreis omdat deze behoorlijk pittig is, vooral met jonge kinderen. Je moet hier toch wel minimaal twee weken zitten, ook om ruim de tijd te hebben om van alle faciliteiten gebruik te maken.

Zouden wij dit weer doen? Ja, maar wel als mijn kinderen wat ouder zijn. Dan zou ik ook wat meer mijn eigen plan trekken en ik zou voor een locatie kiezen dichter bij huis, al is het ook juist de locatie die deze vakantie zo bijzonder maakte! Al met al hebben wij een hele gave reis gehad met heel veel onvergetelijke momenten.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

9.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >