Op vakantie naar Egypte met Club Med

Door: Marion Buur
Marion Buur
TESTMOEDER Marion Buur

Even voorstellen...

Hi mama's! Ik, Marion Buur, 39 jaar, vrouw/moeder/dochter/vriendin/ondernemer/etc., heb de eer en het genoegen om al jullie mama’s te vertellen hoe het is om met Club Med op vakantie te gaan. En ja, ik weet het! Laten we er niet omheen draaien! Club Med doet direct denken aan; “duur, luxe, gezamenlijk aan 1 tafel met vreemden eten, hyperactieve GO’s, mee moeten doen met activiteiten, en onbereikbaarheid”. Het doet tegelijk ook denken aan; “luxe, comfort, gemak, vakantie summum”. Maar wat is het nu werkelijk? Lees hier mijn ervaring!

8.0

voordelen

 • Super service van het personeel
 • Veel en leuke animatie voor kids
 • Kinderopvang aanwezig
 • Het eten is goed en vers
 • Mooi locatie, direct aan het strand
 • Meerdere (kinder)zwambaden

nadelen

 • Geen nadelen

Introductie

Ok, ok! Het is waar, ik mag GRATIS met mijn gezin het Club Med dorp Sinai Bay in Egypte gaan beoordelen. Gratis een week lang genieten van een gratis vakantie. Ja, gratis dus! Wie wil dat nu niet…? Naar nu blijkt, een dag voor vertrek, voelt het ineens heel anders dan je zou verwachten! Ik heb deze vakantie helemaal niet verdiend. Het voelt daarom ook helemaal niet zo. Het voelt eerder als een uitdaging om zo eerlijk en helder mogelijk in een vakantieverslag weer te geven hoe ik Club Med ervaar. Daarom beloof ik vooraf aan al jullie mama’s, dat ik dit zo goed mogelijk ga proberen. Heb je mijn blogs gelezen, mijn foto’s bekeken en mijn filmpjes gezien, dan hoop ik dat je hebt ontdekt wat JIJ van Club Med vind! Voor een volledig begrip van mijn reisverslag, eerst even wat vooraf ging aan ons vertrek; een paar weekjes van te hard werken, te weinig slapen, snotterende kids, griep, etc. Ofwel, een vrij gemiddeld en gangbaar beeld voor alle mama’s met kinderen. (Zeker tijdens deze laffe winterperiode in ons kikkerlandje!)

De test

Ineens bedenk ik dat de koffers nog vol moeten, Het is vrijdag 15 februari 2013. Een week geleden kregen wij de opdracht van Club Med; “maak een review van Club Med Sinai Bay Egypte”. Dat wilden we natuurlijk maar wat graag! Niet nadenkende wat mij eigenlijk allemaal te wachten stond. Ineens is het bijna zover, morgen moeten we ons melden, om 09.00 vliegen we vanaf Brussel. Het is nu 16.00 uur. Met klotsende oksels zit ik achter mijn laptop om de laatste dingen voor mijn werk nog af te maken. Ineens bedenk ik dat alle koffers en tassen nog vol moeten voor een zomertrip voor 5 man. Buiten dwarrelt de sneeuwt neer …

RACE TEGEN DE KLOK: OK! Mijn man en ik zetten de timers gelijk en starten de race tegen de klok om samen alles te regelen voor de vakantie. Het is inmiddels 17.00 uur en het plan is om alles voor 22.00 uur klaar te hebben; koffer kopen – ja echt waar! - koffers pakken, Huub (8 maanden) van de crèche halen, Rosa (7) en Felice (4) te eten geven, alle kids in bad, koffers pakken, broodjes smeren en douchen. Pfff…, het is gelukt, het is 23.30 maar we liggen in bed. De wekkers op 05.00 uur!

Vakantiedag 1

Zaterdag 05.00 uur, de wekker gaat, als een automatische piloot draaien we het programma af, douchen, bagage in auto, kids aankleden, huis checken en gas geven! Op naar Club Med Sinai Bay Egypte. In anderhalf uur rijden we naar Brussel airport, wat ons trouwens heel erg mee valt. Ga je een vlucht boeken, neem dan ook zeker de optie vertrek vanaf Brussel airport mee. Het is echt goed te doen. Stipt op tijd zitten we met zijn 5 in het vliegtuig en na ongeveer 4,5 uur vliegen landen we in Egypte. We zijn mega afgedraaid en vermoeid van onze heftige weken en van de reis. 

DE ZWARE BAGAGE WORDT UIT ONZE HANDEN GEGRIST. YES!: Na de koffers te hebben verzameld, staat direct buiten de airport een team van GO´s ons op te wachten. Ze stralen vrolijkheid uit in hun rode truien, direct wordt de zware bagage uit onze handen gegrist. YES! De bussen staan al te draaien, er wordt ons een fris watertje aangeboden in de bus en direct vervolgt onze trip door Egyptisch landschap naar onze bestemming Sinai Bay. Daar aangekomen worden we ontvangen in een soort theater.

We ploffen languit op bed en we krijgen een warme Egyptische thee en een zoete vrucht waar we allemaal dankbaar op knabbelen. Er wordt wat uitleg gegeven over informatie bijeenkomsten en snel daarna worden we begeleid naar onze kamers. We stappen naar binnen, we ontdekken fijne bedden, mooie aankleding, goede ligging, ennnn …. een aparte maar geschakelde unit voor onze kinderen. Een Nederlandstalige GO legt ons nog het een en ander uit, ondertussen worden onze koffers binnen gebracht en dan is het ineens stil. JIPPIEIEIE! We ploffen allemaal languit op bed, het voelt goed!

LUIERPROBLEEMPJE: Leuk gegeven: Het is in Egypte een uur later dan in Nederland. Echter, in Club Med hanteren ze een tijdsverschil van twee uur. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om veel langer van de zon te genieten! SLIM!!! Onze horloges gaan direct twee uur vooruit. Hierdoor is het wel ineens later op de avond. Iedereen heeft trek. Met zijn 5-en duiken we het restaurant in. Door de vermoeide dag hebben we totaal geen oog voor het omvangrijke dinerbuffet. Het enige wat we willen is zo snel mogelijk wat te eten, de kinderen vallen om van vermoeidheid. We zitten nog geen 10 minuten aan tafel, wanneer we tot de ontdekking komen dat onze kleine man, Huub, helaas een luierprobleempje heeft. En niet zomaar een. Tsja mama’s, jullie herkennen dit vast en zeker, zo’n ultiem ‘DIT WIL IK NU NIET MAAR TOCH IS HET ZO’ momentje. Het is niet anders! We laten het eten voor wat het is en tuigen naar onze kamers. Huub gaat snel in het baby badje – FIJN dat die er is – en even later liggen alle kinderen onder de wol.

MOMENTJE VAN GELUK: Zelf hebben wij helaas nog niets gegeten,terwijl we super trek hebben. Mijn man duikt het restaurant in om te kijken of we wat op de kamer kunnen eten. Ik zit lekker op ons terrasje te genieten van het uitzicht en uit te blazen van de dag als mijn man met een ober en een geweldig maal binnen komt zetten. Er wordt een flesje wijn ontkurkt en bordjes met heerlijk eten worden geserveerd op onze kamer. JIPPIEIEIEIE. Kindjes slapen, fijne kamers, fijn eten, fijn gezelschap! Dit is zo’n momentje van geluk; De vakantie is begonnen!

Vakantiedag 2

Het is zondag vandaag. Wat hebben we heerlijk geslapen! De bedden zijn top. Gelijk in de ochtend zijn de kinderen niet te houden. Ze hebben hun zomerjurkjes en slippers - die ik gauw een week geleden ergens heb gescoord - al aan. Ik twijfel. Het weer zou helemaal niet zo super zijn. Zo rond de 22 graden. Tijd voor vakantieverslag nummer 2.

Wat een gemak: alles voor de baby's is aanwezig We gaan met zijn allen naar het zonnige terras om te ontbijten. Om 10.00 zitten we prinsheerlijk in de zon aan vers fruit, croissants en verse jus. De temperatuur is heerlijk. Voor Huub hebben ze werkelijk alles wat we nodig hebben; fruitpotjes, melk, magnetron, sterilisator, etc. De service van het personeel is bizar te noemen en on-Nederlands. Het personeel kijkt echt! Ze zien dat ik met Huub op mijn arm rond loop om mijn bordje te vullen en direct staat er iemand naast mij die mij met mijn bordje assisteert. Ze wijzen mij een fijne tafel en schenken mij heerlijke koffie.

We laten de loungemuziek op ons inwerken, de kinderen hebben vanaf het vliegveld toevallig 2 vriendinnetjes opgedaan. Het is vanaf dat moment dikke mik met het setje van 4 dames. Ze zijn niet meer uit elkaar te halen. De hele zondag liggen we rustig aan het zwembad, we laten de heerlijke lounge muziek op ons inwerken en genieten van de warme zon. Die overigens veel warmer is dan verwacht, maar heel aangenaam! De hele dag liggen we eigenlijk heerlijk uit te blussen van de hectische tijd die achter ons ligt.

DE SFEER WORDT OPGEPOMPT: Tussentijds wordt er aan het zwembad een uur Aqua gym gegeven. Het valt mij op hoeveel animo hiervoor is. De instructeur neemt zijn taak serieus. Alles bij elkaar maakt het de drempel echt heel laag om mee te doen. De muziek zweept op en iedereen is fanatiek bezig. Na een uurtje worden er nog allerlei GO’s voorgesteld en wordt er een dansje gedaan om de sfeer aan het zwembad nog wat op te pompen. Dit laatste had voor mij nu net niet gehoeven. De muziek staat echt heel hard en het duurt naar mijn idee net eventjes te lang. Aan de andere kant is het ook best vermakelijk om naar te kijken en is ook hierbij de animo groot. Veel mensen staan lekker te swingen bij de pool. Daarbij komt, dat er ook nog een mogelijkheid is om te kiezen voor een ander zwembad, een zogenaamd stilte zembad. De kids vinden het maar al te leuk wat er allemaal gebeurd. Ondertussen is een Club Med fotograag bezig om van iedereen mooie foto's te maken. Hij fotografeert onze kids ook uitgebreid. Best leuk, denk ik! Die foto's wil ik wel hebben!

JEETJE WAT EEN LUXE: Na een dag aan de pool, tegen het einde van de dag, wandelen we van het zwembad zo het privé strand op. We ontdekken de geweldige baai waaraan Club Med Sinai Bay is gelegen. Het is rustig onder de rieten parasollen. De zee is kalm. Daar aan het strand wordt ons een frisse fruitsnack geserveerd, jeetje wat een luxe! We genieten van de laatste zonuurtjes en van het geweldige uitzicht aan strand.

NOG EVEN GAUW TENNISSEN: Aan het einde van de dag hebben de meisjes nog even bedacht om te tennissen. Gympjes, kinderrackets, een lading ballen en tennissen maar. Alles is voorhanden bij de tennisbanen.

GEWELDIGE GASTRONOMIE: Na een heerlijke douche gaan we lekker eten. We zitten binnen, want buiten is het net te fris om te eten. Wat mij opvalt is dat de afstand van onze tafel tot aan het buffet vrij lang is. Daarnaast moet je je instellen op een buffet. We dineren vanavond met onze nieuwe vrienden. De meisjes allemaal aan 1 tafel en de volwassenen allemaal aan 1 tafel. Af en toe is er iemand weg van tafel om wat te gaan halen. Maar dat mag de pret niet drukken, met de geweldige gastronomie en met een lekker wijntje erbij, komen goede gesprekken toch als vanzelf opgang. Over het diner en de restaurants zal ik later nog een aparte blog schrijven. Want alleen hieral over kun je een dag blijven praten, haha.

Met een Mojito onder onze arm, nog even genieten van het theater, waarna we - met een heerlijke mojito onder onze arm - naar onze kamers gaan. Moe maar voldaan. Welterusten allemaal! Het was een heerlijke dag vandaag. Oh ja, trouwens, het plan is om de kids morgen in de kinderopvang te brengen. Dit is voor hen nieuw, maar we willen het echt eens proberen. We zullen zien hoe het gaat morgen. Lees je dan ook weer mee met mijn vakantieverslag?

Vakantiedag 3

Vandaag staan we op tijd op! We hebben voor de kids ruimte in de miniclub en de babyclub geregeld. We zijn super benieuwd hoe dit vandaag gaat uitpakken. Voor onze kinderen is dit best even een stap. Ze hebben niet het karakter om bij alles voorop te lopen en het idee om op een vakantie in een kinderopvang te zitten is voor hun best heftig. Bij aankomst gaan we eerst de meiden afleveren.

MINICLUB EN BABYCLUB: We worden verwelkomd door een Nederlandse begeleidster, wat onze meiden echt wat gerust stelt. Ook de vriendinnen van de meiden sluiten aan in de rij en ze zijn om. De Mini Club ziet er kleurig en gezellig uit. Alles is overzichtelijk geregeld en we bekijken samen de ruimtes waar ze vandaag zullen verblijven en bekijken hun eigen kinderpool. Ze zijn met zijn 4 samen, met Nederlandse begeleiding en met een super leuk programma! Zonder morren laten we ze achter. Op naar de Baby Club.

EEN KEIHARDE HIGH FIVE: Na uitleg over het voedingsschema en het slaapschema van Huub, wordt hij warm ontvangen. Hij geeft geen kik en gaat gewild mee. Samen stappen we naar buiten, nu zonder kids, we kijken elkaar aan en geven elkaar een keiharde High Five! Dit voelt even goed! De kinderen krijgen vandaag super veel aandacht en gaan leuke dingen doen, wij hebben vandaag de hele dag alleen onszelf. YES! Wat gaan we doen? Deze tijd moeten we optimaal benutten.

RUSTIG ONTBIJT AAN DE ZEE: Allereerst duiken we het restaurant in om op ons gemak te ontbijten. Pas nu zien we hoe geweldig het ontbijtbuffet is! Er is echt werkelijk van alles! Van eitjes in alle soorten en maten, tot aan een enorme saladbar, fruitbar, vers geperste jus en verse koffie. Allemaal even lekker! We nemen plaats in de heerlijke ochtendzon en genieten van het uitzicht over de zee. Wat een geweldige ligging. Sinai Bay is gelegen in een baai binnen een gebergte. Hierdoor voelt het aan alsof je beschut bent van alles van buitenaf. We nemen de tijd om even lekker samen te levelen en bedenken wat we me onze tijd willen gaan doen.

TENNIS EN GOLF: Allereerst gaan we tennissen samen. Aangestoken door de sportende mensen in de stepklas op het strand, willen we ook even lekker bewegen. Het valt ons ook op dat echt heel veel mensen de dag in sportkleding beginnen. Er is ook onwijs veel sport aanbod in de ochtend, daarnaast kun je altijd in de gym terecht vanaf 06.00 in de ochtend. We hebben het idee dat de mensen die te gast zijn bij Club Med zich heel bewust zijn van bepaalde kwaliteit. Kwaliteit van eten, als ook gezond leven. We besluiten voor de middag een golfles te nemen voor beginners. In onze tennisoutfits stappen we de baan op. Er zijn veel banen, van gravel tot aan kunstgras. De rackets zijn van heel goede kwaliteit als ook de tennisballen. Overal zijn tennislessen bezig, maar er is ruimte genoeg om zelf te gaan tennissen. We hoeven geen moment te wachten. In de ochtendzon werken we ons een uurtje in het zweet. Heerlijk! Zeker denkende aan onze kids die in zo goede handen zijn en in een gezellig gezelschap van allerlei andere kids.

OVER ELK DETAIL IS NAGEDACHT: Na de tennis wandelen we eens rustig over het hele clubdorp. We hebben nog lang niet alles gezien. Jeetje wat een enorme oppervlakte heeft dit clubdorp. We komen diverse zwembaden tegen, huisjes die direct aan het strand liggen, restaurants, een strandbar en een geweldige spa. We verbazen ons over de vele functionaliteiten die Sinai Bay de gasten te bieden heeft. En wat een geweldig design zien we overal. Iedere struik is beladen met bloemen, alles is even schoon en fris, en vanuit iedere hoek die je kijkt ziet alles er uit als in een sprookje. Ja het is duidelijk, over alles is hier nagedacht.

KAN HET ONS SCHELEN: Na onze wandeling blussen we uit aan de strandtent. En nee, zo na het sporten is het niet echt verantwoord, maar kan ons het schelen, om 12.00 pakken we een heerlijke koude pils in de bar aan het strand. En na en heerlijke verfrissende douche en een lekkere uitgebreide lunch met een glas koude rose, lopen we om 15.00 uur naar de golfbaan. Daar krijgen we allemaal een club en een aantal ballen en gaan richting de green. Een gekwalificeerde instructeur legt ons duidelijk uit wat de basisbeginselen zijn van golf. Dan mogen we afslaan. JOEHOE. De ballen schieten de lucht in. Dit is leuker dan ik ooit had gedacht. Het uurtje golf is als een zucht voorbij. Voor herhaling vatbaar!

HOE ZOU HET MET DE KIDS ZIJN?: Samen pakken we nog een biertje aan het rustige strand en dan begint het te kriebelen. Hoe zou het met de kids zijn? Voldaan van deze dag vol quality time lopen we richting de kinderopvang. Daar aangekomen zien we twee meiden zitten volledig in de schmink. Ze hebben een geweldige dag gehad! Van kayaken op zee, knutselen en tekenen tot aan het rijden op een echte kameel. Tsja, dat is toch geweldig als je kids dit kunnen meemaken? Zij blij, wij blij!

NIETS IS TE GEK, NU VANAVOND DIT WEER...: In de avond rennen de meiden rond met hun vriendinnen over het terrein en drinken wij wat in de bar. Wat wordt er allemaal uit de kast getrokken hier in Club Med. Vanavond is het een Turkse avond. Met alle details van dien. Er worden waterpijpen uitgerukt, Turkse thee geschonken en Turkse versnaperingen geserveerd. Dan blijkt dat er een presentatie volgt van het allernieuwste clubdorp Belek. Helaas zijn onze kids te moe om het op te brengen om alles te horen. Gauw duiken we het restaurant in. Want … de meiden hebben nog een plan.

DE MEIDEN IN DE SPOTLIGHT: Naar het schijnt kunnen de kids in het theater samen dansen op het podium. Snel eten dus en op naar het theater. Even later staan de meiden te springen op het podium. Ze hebben de tijd van hun leven. Hoeveel kun je doen in 1 dag. Geen wonder dat we na dit dansfestijn onze dames half slapend in hun bedjes moeten tillen. Maar wat was dit een dag uit duizenden!!! En dat meen ik!!! Wij met zijn tweeën samen geweldige quality time zonder de kids, de kids een dag vol avonturen. Sjeetje, wat zal de rest van de week brengen. Ik ben nu echt al helemaal voldaan van alles wat Club Med ons gezin te bieden heeft.

Vakantiedag 4

Vandaag is het dinsdag en vandaag ziet het zwembad er totaal anders uit. Alle ligstoelen zijn verdwenen en met man en macht worden er chique tafels langs de pool geplaatst. Vanmiddag zal er lunch worden geserveerd aan de pool, aan de rand van het zeezicht. Hoe geweldig is dat? We kijken er enorm naar uit.

HUUB WANDELT IN EEN DRAAGZAK: Allereerst gaan we Huub naar de babyclub brengen. Dat Huub in de opvang zit voelt super goed. Het is voor hem heel overzichtelijk en hij blijft zo uit de felle zon. Hij eet en drinkt daar goed en is fijn aan het spelen. Bij aankomst en bij het ophalen geven de leidsters uitgebreide informatie. Ze zijn van alles op de hoogte als het om Huub gaat. We laten hem dan ook daar met een gerust hart achter. Gedurende de dag zien we hem af en toe langs komen in een draagzak met zijn bandana op zijn hoofd. Af en toe gaan de baby’s over het resort voor een fijne wandeling.

DE RODE ZEE: Wij gaan nu samen ontbijten. Vandaag blijven de meiden bij ons. Ze willen ook heel graag met de Nederlandse kinderen spelen, dus om de dag doen we een Mini Club en dan weer een dagje aan het zwembad. Vandaag is er zo een. Doordat het zwembad bezaaid is met tafels, brengen we de ochtend lekker door aan het strand. Er zijn ontzettend veel parasols en ligstoelen met fijne matrassen. Dichtbij de strandbar en aan de kustlijn genieten we van het geweldige uitzicht.

SERVICE OP HET STRAND: Het zeewater is fris maar dat zal Rosa niets uitmaken. Zij zwemt naar hartenlust in de zee. Tussendoor krijgen we koffie geserveerd en fris voor de kids. Het valt ons op dat er bij iedere parasol aan het strand elektriciteit zit, handig voor mensen met een laptop bijvoorbeeld. Wifi reikt echter alleen tot aan de lounge. Wij gaan ervan uit dat dit een bewuste keuze is, om mensen zoveel mogelijk te laten ontspannen en het werk te laten voor wat het is.

HANDOEKEN, KOFFIETJES, LUXE EN GEMAK: Na de koffie wandelen we om de hoek van de baai. We komen wat kamelen tegen en verder niet zoveel. Het uitzicht is echt verbluffend. Van een afstand valt pas echt goed op hoe mooi het resort gelegen is, afgeschermd door een gebergte en omringd door de zee. Een unieke ligging. We realiseren ons dat je door deze strandfaciliteiten en de ligging geen gedoe hebt om je gezin aan het strand te krijgen. Geen lange wandelingen en sjouwen met tassen en eten. Zelfs je handdoekje wordt aan het strand voor je klaargelegd. Wat een luxe en gemak!

DEZE VERASSING MOET JE ZIEN!: Na deze heerlijke strandochtend nemen we plaats aan het zwembad voor een geweldige lunch. Het hele terrein ruikt naar heerlijke kruiden en diverse koks zijn bezig met barbecues en lekkere salades. Als het om eten gaat, kun je echt je hart ophalen. Alles is even lekker en vers. Er is een enorm aanbod en veel wordt ter plekke voor je klaar gemaakt. We genieten met de meiden van het eten en van de sublieme locatie waar we momenteel zitten. Aan de pool, rustig muziekje op de achtergrond, heerlijke geuren en met ons neus aan de kustlijn. Waar maak je zo een lunch mee. De kids hebben hun vriendinnen weer gevonden en wij proosten nog even samen op dit mooie plekje op een tot nu toe geweldig mooie vakantie. Na de lunch wordt alles in een mum van tijd weer bij het zwembad opgeruimd en duiken de meiden met hun vriendinnen direct in het zwembad. Vandaag gaat Rik nog een keer golfen. Na een beginnersclinic denkt hij dat hij zo goed is dat hij wel voor gevorderden door kan. Na de golfclinic brengen we de dag door aan het zwembad.

IEDERE AVOND VERMAAK IN HET THEATER: Na een heerlijke douche kleden we ons in zoveel mogelijk witte kleding, want vanavond is het White Night. Het valt ons op dat bijna alle gasten er aan mee doen. Het is geweldig om te zien dat in de bar alle mensen in mooie witte kleding rondlopen. Het heeft iets chiques. En het heeft iets van saamhorigheid. Voor het diner borrelen we met heerlijke hapjes en geweldige sfeervolle muziek op het terras bij de bar. Na het diner gaan we lekker met zijn allen naar het theater, waar er weer een leuke show wordt gegeven.

GO'S ZIJN SUPER: De shows worden iedere avond uitgevoerd door het personeel zelf. Van receptie tot aan de manager iedereen doet mee. Niet alleen is het best goed wat ze allemaal doen, het heeft ook iets grappigs dat je zo de manager in de touwen ziet hangen. Na zo’n week heb je echt het idee dat je bepaalde gezichten van de GO’s kent. Ze dringen zich niet op, maar zijn super vriendelijk en gedienstig. De meiden vallen bij de show bijna in slaap. Gauw naar bed allemaal, witte kleertjes uit en slapen maar.

Vakantiedag 5

Op deze woensdag brengen we de kindjes weer naar hun Mini Clubs. Ze hebben weer een leuk programma aan activiteiten voor de boeg en ze hebben er helemaal zin in. Wij gaan lekker ontbijten en genieten van heerlijk vers fruit en verse jus d'orange. Ik besluit om een tennisles te nemen. De tennisleraren zijn hoog gekwalificeerd en ik heb echt veel aan deze les. We tennissen in een groepje en komen ruimschoots aan beurt. Ook leuk om zo eens wat meer mensen te spreken. Vlakbij de tennisbanen kun je boogschieten. Vooral voor kinderen is dit heel leuk en apart om te doen. Rosa heeft het al eens gedaan in haar Mini Club. Kinderen gaan dan onder begeleiding van een specialist op dit gebied boogschieten. Zij vindt het helemaal leuk. Verder is deze dag echt zo'n lekker tussendagje. Ik werk wat voor mijn reisverslag en voor je het weet is de dag weer bijna ten einde. Iedere avond worden er bij de bar de mees lekkere borrelhapjes geserveerd en de meest lekkere cocktails geschonken. De kinderen rennen rond en hebben de tijd van hun leven. Bij het restaurant worden vooral de kinderen weer verrast, doordat er een kok de meest mooie sculpturen maakt van groente en fruit. Geweldig om te zien! We genieten lekker van het diner en van de vriendelijke bediening. De meisjes gaan natuurlijk zelf nog een ijsje halen en dan is de dag weer ten einde.

Vakantiedag 6

Vandaag zijn de meiden weer een dag bij ons. Huub gaat wel weer naar de babyclub. Na een kort ontbijt gebruik ik deze ochtend om te werken in mijn kamer voor de Club Med review. Super is het dat je in je kamer met een kabel toegang hebt tot snel internet! De kamer is tijdens het ontbijt net schoongemaakt, ik klap de deuren open naar het terras en zo zit ik heerlijk een paar uur te werken.

MEIDEN AAN HET ZWEMBAD: Ondertussen hebben de meiden het mega naar hun zin aan het zwembad met hun vriendinnen. Na het werk drinken we goede koffie aan het zwembad en genieten van de rustige muziek en het heerlijke weer. Het is vandaag wat meer bewolkt, maar de temperatuur is juist wat warmer en de wind is aangenaam. Door de combinatie van de wind met de warmte heb je niet door hoe snel je hier verband. Onze meiden zijn beiden met factor 50 ingesmeerd en dragen petjes. Dat helpt om ze de hele dag tegen verbranding te beschermen, terwijl ze toch de hele dag door de zon rennen en in en uit het zwembad zijn. Wat wij zo fijn vinden is dat de kinderen niet van het terrein af kunnen. We hoeven ze daarom de hele dag niet zo in de gaten te houden. Inmiddels weten ze hoe ze zelf aan de bar een drankje kunnen bestellen en hebben ze in de ochtend ontdekt dat er ook nog lekkere pannenkoekjes worden gemaakt aan de ontbijtbar bij de pool. Ze genieten volop en rennen heen en weer.

RESTAURANT: Dan gaan we lekker uitgebreid met zijn allen eten aan een lange tafel. Het is super dat we zulke leuke mensen hebben ontmoet en hebben veel stof tot praten. En dat gecombineerd met geweldige salades, heerlijk kruidig eten, super service en een glas koude rosé maakt deze lunch echt top. De meiden sprinten nog even naar binnen om zelf een ijsje te halen en dan schieten ze weer naar het zwembad. Eigenlijk hebben kinderen niet veel meer nodig. Geef ze een zwembad en vriendinnetjes en ze zijn de hele dag zoet. Het valt ons op dat er tijdens deze vakantie wel meer Nederlanders zijn. We hebben er al best veel gesproken en ontdekken dat we ons veelal herkennen in het soort mensen dat hier is. Het zijn veel mensen die wel een goed verhaal hebben, zowel privé als ook zakelijk, en met een leuke dosis humor. Het contact met andere gasten van Club Med is echt heel snel gelegd. Iedereen is in voor een praatje. Daarentegen heeft iedereen duidelijk een eigen privé. De tafels in het restaurant zijn voor 2, 4 of 6. Er staan wel een aantal langere tafels tussen, maar die zijn echt schaars en worden ook weinig tot niet gebruikt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat mensen bij je aan tafel schuiven, want dat gebeurd hier niet.

GAUW MET DE KAJAK DE ZEE OP: Na deze uitgebreide lunch gaan we weer naar het zwembad. In de middag staat kajakken gepland. Maar Rosa, onze oudste is hier niet voor te porren en wil alleen maar zwemmen. Prima. Dan papa met Felice, de jongste. Ik pak mijn camera om alles vast te leggen. Bij de zee zien we hoe alle spullen als surfboards, wetsuits, lifejackets, kajakken en catamarans perfect zijn georganiseerd. Er staat direct een GO bij ons om ons te helpen. Momenteel word er surfles gegeven. Leuk om te zien. Wij kunnen gelijk een kajak pakken en life jackets en 5 minuten later vaart Rik met Felice de zee op. Felice weet niet wat ze mee maakt; ze vindt het fantastisch. Hoe geweldig is dat om je man samen met je dochter de zee op te zien varen.

BREED AANBOD WATERSPORTEN: Ik bekijk nog even het aanbod wat je allemaal kunt doen hier aan zee. Uniek is natuurlijk de zeilcursus. Ik bedenk me om dit wellicht morgen te gaan doen, je kunt gewoon aansluiten. Maar ook kun je snorkelen. Je gaat dan een hele middag de zee op en ziet dan geweldig mooie stukken van de zee. Aan de andere kant kun je ook gewoon alle goedverzorgde spullen pakken wanneer je er maar zin in hebt. Zo zie ik een paar mensen heerlijk snorkelen aan de kustlijn. Tegelijk hoor de surfleraar alle surfers aanwijzingen geven. Ondanks hun gebrek aan ervaring en weinig wind staan ze op hun planken. Ik zie dat ze bepaalde brede surfplanken hebben voor echte beginners. Best leuk dus om eens te doen als je het nog nooit gedaan hebt.

BABY RESTAURANT: Na ons zee avontuur gaan we weer naar het zwembad. Doordat het zo windstil is, bedenken we dat het leuk is om Huub vandaag eerder uit de babyclub te halen en eens met hem te zwemmen. Het zal zijn eerste zwemavontuur zijn. Aangekomen in de babyclub zitten alle kindjes lekker naast elkaar een hapje te eten. We nemen Huub mee naar het zwembad en trekken hem voor het eerst een minizwembroek aan en zetten hem zijn Club Med bandana op. Na even wennen zit hij met volle aandacht te kijken naar het water, geweldig zo’n mannetje voor het eerst in het zwembad. Na een warme fles is hij helemaal op en brengen we hem lekker naar zijn bedje. Iedereen is hier natuurlijk verschillend in, maar wij leggen Huub met een gerust hart in onze kamer te slapen en gaan nog even terug naar het zwembad. Het resort is zo super beveiligd en relaxt dat het geen enkel probleem is. We nemen een lekker biertje aan het zwembad en genieten van de laatste zonnestralen. Dan gaan we naar onze kamer om lekker te douchen.

DINER VOOR TWEE: In de avond gaan de meiden naar de mini club voor een avondprogramma. Hun vriendinnen gaan ook mee dus dat is 1 groot feest. Wij hebben voor vanavond een diner gereserveerd in het a la carte restaurant. Wat een geweldige ligging heeft dit restaurant. We worden hier heerlijk bediend aan onze tafel en genieten van ons eten. Het uitzicht is echt subliem. Aan de overkant kijk je naar Petra en naar Jordanië. Wat een unieke ligging. Achter ons hebben ze de bergen met lampen verlicht. We bevinden ons werkelijk in een sprookjes omgeving. We genieten van deze avond eens lekker met zijn tweeën te eten en vinden dit echt bijzonder tijdens een vakantie. Club Med is daarom echt met niets anders te vergelijken. Ze faciliteren niet alleen, maar nemen actief bepaalde taken van je over, zoals af en toe het gezag over je kinderen. En dit wordt dan zo gedaan dat de kinderen ook zelf een heel bijzondere avond hebben. Dan slenteren we langs het strand terug om de kids te halen.

OPTREDEN VAN DE KIDS: Ze zitten vol verhalen, hebben zich verkleed en meegedaan aan een podium optreden. Felice laat helemaal zien hoe ze heeft gedanst. Geweldig. Gauw de pyjama’s aan en even later ligt iedereen te slapen. Weer een topdag! Morgen is het de laatste volle dag. Die dag willen we nog optimaal benutten!!! Lees je mee morgen?

Vakantiedag 7

Oh oh, de laatste dag hier in Egypte is aangebroken. Gelukkig hoeven we pas om 1300 uur weg en kunnen we nog de hele ochtend genieten. De meiden duiken na het ontbijt direct het zwembad met hun vriendinnen in om daar de hele ochtend vervolgens niet meer uit te komen. Het geeft ons de tijd om even rustig de koffers in te pakken en ons klaar te maken voor de trip naar huis.

WENNEN AAN HET GEMAK: Het valt mij op dat het rustig is zo’n laatste dag en dat alles in het teken staat van een prettig en rustig vertrek. Er wordt ook niet op de klok gekeken bij het verlaten van de kamers. Huub slaapt nog lekker even in zijn eigen bedje op de kamer, totdat we gaan. De bediening komt mijn ingepakte koffers afhalen vanaf de kamers. Het begint bijna te wennen dat je zelf bijna aan niets meer hoeft te denken.

UITGERUST EN VOLDAAN: Na het inpakken is het lunch tijd. De kinderen genieten nog 1 keer van lekkere broodjes, fruit en natuurlijk een heerlijk zelf geregeld ijsje. Wij genieten nog van heerlijke salades, en lekkere gerechten en genieten voor het laatst van de zoete desserts. Samen met onze Nederlandse vrienden praten we nog wat over de week die achter ons ligt. Allemaal zijn we helemaal voldaan. En ja het klopt, ik heb tot nog toe geen minpunten genoemd van Club Med Sinay Bay. En dat terwijl ik heel kritisch ben. Simpelweg is het gewoon super tot in de puntjes geregeld bij Club Med. Werkelijk aan alles is gedacht. We komen tot de conclusie dat een week vakantie bij Club Med eerder een vakantie beleving is. Voor even mag je je wanen in de meest mooie locatie, hoe het complex is gelegen ten opzichte van de zee…. Door alle gemakken, stond ikzelf even helemaal centraal, heb ik uitgerust en veel gedaan. En dat is een welkome afwisseling ten opzichte van de razernij die zich thuis soms afspeelt.

WAT WAS ER EIGENLIJK ZO UNIEK?: En dan de verrassingsmomenten, die maakten de vakantie speciaal. Zo zit je in een geweldig avondtheater en zo zit je aan chique gedekte tafels te lunchen aan het strand. Ook de combinatie met volledige rust en ontspanning met goede sportfaciliteiten is super fijn. Ondanks dat we veel hebben geproefd van de vele culinaire hoogstandjes in het restaurant, hebben we door het sporten toch het idee bij het naar huis gaan dat we fit en uitgerust zijn.

AFSCHEID VAN DE G.O'S: In deze korte tijd voelt deze plek voor ons hele gezin als een soort thuis, waardoor zo’n vertrekdag wat melancholisch is. Zeker als we met zijn vijven worden uitgezwaaid door alle GO’s wanneer we in de bus stappen. De Nederlandse GO van de kinderclub komt onze kids nog even extra in de bus gedag zeggen. Ik mag wel zeggen dat de kinderen door alles wat ze hebben meegemaakt echt een band hebben gekregen met de GO’s. En met een laatste high five rijden we het terrein af.

Eindoordeel

Tot slot stapt de manager van Sinai Bay nog even in de bus, met voor iedereen nog een slok champagne en een lekker hapje. Zelfs tijdens het vertrek worden de puntjes op de i gezet en met een glimlach op ons gezicht gaan we op naar het vliegveld. Na 4,5 uur landen we in Nederland. Het sneeuwt! Gelukkig hebben we de foto’s, blogs en de filmpjes, zodat we vaak terug kunnen kijken hoe geweldig ons verblijf is geweest in Club Med. Wij danken daarom iedereen in Club Med Sinai Bay die voor ons het verblijf zo aangenaam heeft gemaakt.

Bekijk mijn reisreview video, na zo een week Club Med te hebben meegemaakt, maken we de balans op. Zouden wij een volgende vakantie ook weer kiezen voor Club Med? Ook mede denkende aan de kosten? Bekijk hier mijn eindoordeel en ontdek of het voor jou interessant zou kunnen zijn.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >