Wij testen de Ontdek en Leer Kubus van Vtech

Door: kve
kve
TESTMOEDER kve

Even voorstellen...

Ik ben Kim, 32 jaar en moeder van twee dochters (2 jaar en 6 maanden). Twee dagen geleden kregen we de Ontdek en Leerkubus van Vtech opgestuurd om te testen. Mijn beide dochters waren meteen enthousiast. Voor beide leeftijden biedt de kubus leuk speel/ en leerplezier.

8.1

voordelen

 • Mooie kleuren
 • Kan tegen stootje
 • Leuk voor langere tijd
 • Verschillende functies
 • Direct klaar voor gebruik
 • Volume kan aangepast worden

nadelen

 • Tot 2 jaar leuk

Wat vind je van het gebruiksgemak?

De kubus is meteen klaar voor gebruik. De batterijen zitten er zelfs al in. Ik had de kubus 's avonds klaargezet en in de ochtend viel hij mijn oudste dochter meteen op. De mooie felle kleuren springen er echt uit. De kubus is niet te groot en zeker ook niet zwaar. Zowel mijn oudste als mijn jongste dochter kunnen hem makkelijk oppakken. Toch voelt de kubus erg degelijk aan. Hij kan volgens mij zeker tegen een stootje. 

Doordat hij niet al te groot is kan ik hem ook makkelijk meenemen als we bijvoorbeeld bij kennissen op bezoek gaan. Een groot pluspunt (vooral voor de ouders ;-)) is dat het volume van de muziek aangepast kan worden en dat de kubus automatisch uitgaat na een tijdje. Dat spaart de batterij. En bovendien is hij ook zonder muziek al erg leuk voor de kleintjes.

Wat vind je van de verschillende functies?

De kubus heeft op elke zijde een andere functie. Bovenop zitten vier toetsen in verschillende vormen en kleuren en alle vier hebben ze een ander dier als afbeelding. Deze knoppen geven licht. In de liedjes wordt verwezen naar deze vormen, kleuren en dieren. Vooral mijn dochter van 2 vindt dat erg leuk. Aan een zijde zitten vier draaiende blokjes met vier letter en afbeelden. Een zijde laat instrumenten zien, ook deze maken geluid en leren je kindje iets over kleuren en muziekinstrumenten. De andere twee zijden hebben draaibare delen. Deze zijn goed voor de fijne moteriek. De kubus biedt je kindje dus veel leermogelijkheden. Zowel voor de fysieke /motorische ontwikkeling en voor het leren van geluiden, kleuren en vormen. Ze zullen spelen met hetgeen dat bij hun leeftijd past. Dat maakt de kubus wel erg leuk.

Bijft je kindje getriggerd om ermee te spelen?

De meiden blijven hem erg leuk vinden. Met name mijn jongste dochter blijft nieuwe dingen ontdekken. Ze zal er lang plezier van hebben omdat de kubus voor elke leeftijd nieuwe mogelijkheden en uitdagingen biedt. Mijn oudste dochter vindt hem nu nog erg leuk. Met name de muziekjes en de opdrachtjes die daarbij horen vindt ze erg leuk. Ik denk alleen wel dat ze er niet al te lang van kan genieten omdat voor haar leeftijd minder uitdagingen op de kubus zitten. Ik denk dat de kubus vooral erg leuk is voor baby van 6 maanden tot 2 jaar.

Vind je het een leerzaam speeltje?

De kubus is erg leuk speelgoed. Het is leuk vermaak voor de kids en bovendien ook nog leerzaam. Ze leren spelenderwijs vormen, kleuren en geluiden kennen maar ook hun motoriek wordt getriggerd. Maar dat alles op een speelse en vooral leuke, vrolijke manier.

Welke zijde is favoriet bij jouw kleintje?

Mijn dochter van twee vindt de bovenkant erg leuk. De knipperende lichtjes en de geluidjes vindt ze erg leuk. Mijn jongste dochter vindt vooral de draaiende onderdelen erg leuk

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Verschillende functies
  8.0
 • Uiterlijk en design
  8.0
 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Diversiteit
  7.5

Totale score

8.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >