NAIF Care een goed alternatief voor Zwitsal of Neutral!

Door: chardonnay
chardonnay
TESTMOEDER chardonnay

Even voorstellen...

Hallo Ik ben Suzanne, 37 jaar en ik ben moeder van 5 kinderen in de leeftijden van 14,12,4,2 en 1 jaar. Ik ben al 13 jaar getrouwd met Marc, hij is 46 jaar en zelfstandig ondernemer.

Al sinds ik me kan herinneren heb ik zelf een erg gevoelige huid; vroeger had ik veel last van acne, dit is later opgelost met de anticonceptiepil van Diane. Helaas kan ik deze niet meer nemen in verband met kans op trombose, dus ik moet erg goed opletten wat ik gebruik voor mijn huid. Als ik sterk geprafumeerde producten gebruik dan merk ik dat direct doordat ik, of een droge, trekkerige, schilferende huid krijg, of huiduitslag. Zo wil ik de kans dat mijn kindjes deze allergie 'erven' verkleinen door het liefst alleen producten op natuurlijke basis te gebruiken, ook is het een gevoelskwestie; ik houd niet van chemisch.

7.3

voordelen

 • Zachte geur
 • Zacht voor de huid
 • Voor gezond haar

nadelen

 • Niet echt natuurlijk
 • sommige producten niet zuinig in gebruik

Introductie

Ik had zelf voor het eerst iets gelezen van Naif producten op de website van Mamaplaats.nl, daarna hoorde ik dat ze ook aanwezig waren op de 9maandenbeurs. Daar werd in een discussie voor een programma op tv (ik weet helaas niet meer welke) in twijfel getrokken hoe goed het wel of juist niet is om 'planten' in producten te stoppen in plaats van chemische producten. Mijn reactie gedachten was: "Volgens mij zijn ze gewoon bang dat iedereen straks massaal overstapt op Naif prodcten". Ik kreeg het product binnen in een gewoon doosje, zonder poespas en overdreven (plastic) verpakkingen, met een leuk kaartje erbij met een persoonlijke tekst voor mij dat jullie het leuk vinden dat ik de produkten van Naif ga uittesten, ik krijg er zin in!

De test

De eerste indruk is goed: mooie, stijlvolle verpakkingen met rustige kleuren en eenvoudige, leuke natuurtekeningetjes erop van een bijtje, een bloemetje of een vogeltje. Doordat de tekst op de tubes dezelfde kleur heeft als het tekeningetje, is meteen duidelijk wat erin zit! Wel valt op dat te teksten op de tubes alleen in het Engels gechreven zijn, misschien is het toch handiger om er ook een (kleine) nederlandse vertaling onder te zetten, niet iedereen is even goed in engelse taal. Ook op de achterkant staat de informatie over de producten in het engels, terwijl bij de gebruiksaanwijzing er wel een paar zinnen in het nederlands bij staan! De website is duidelijk; een filmpje over een baby die 'geconfronteerd' met de geuren en kleuren van de natuur. Over de ingredienten zijn ze transparant; het is duidelijk wat er wel en niet in de producten van Naif Care zit, alleen natuurlijke inhoud; al geeft de verpakking van bijvoorbeeld de wash gel van Naif iets anders aan bij de ingredienten staan termen als "Citric Acid", "Sodium Chloride" en "Parfum", de bodylotion bevat "Cetyl Alcohol"dus ga ik me afvragen; zijn deze producten echt zo natuurlijk als dat ze beweren?!

De shampoo

De shampoo: Getest op mijn dochter van 4 jaar: De shampoo ruikt neutraal, is redelijk dun, schuimt niet heel erg dus ik heb de neiging om (te)veel van de shampoo te gebruiken. Wel spoelt de shampoo makkelijk uit en voelt het haar van mijn dochter niet droog aan, dus ik gebruik geen cremespoeling. Na het drogen ziet het haar van mijn dochter er prachtig uit; het is wel erg statisch maar makkelijk doorkambaar en het haar heeft een mooie glans. Het haar valt erg soepel en mooi en heeft veel volume. Mijn dochter van 12 jaar is 'jaloers' en gebruikt de shampoo ook. Ook zij is erg te spreken over de shampoo, ze heeft wat fijner haar dus is erg tevreden over het resultaat, ook zij heeft zacht en soepel haar met volume. Zie foto’s.

De bodylotion

De bodylotion: Getest op mijn zoon van 2 jaar: De bodylotion ruikt heel lekker zacht en baby achtig. De textuur is romig tot dik. Het smeert niet meteen lekker weg, je moet echt wel even flink wrijven om de witte waas weg te krijgen omdat je anders de kleertjes niet lekker aan krijgt(zie foto). Ook hier heb je dus weer de neiging om (te)veel te gebruiken. Wel is de huid na het intrekken heerlijk zacht en soepel en ruikt heerlijk!

De wash gel

De wash gel ruikt een beetje naar van die hand reinigingsgel (beetje alcohol achtig), maar als het opschuimt voelt het heerlijk zacht en de huid droogt er niet van uit.

De Bath Oil

De Bath Oil, getest op mijn kinderen van 4 en 2: is gewoon heerlijk! Geen sterke geur van parfum en je hoeft er niet veel van te gebruiken. Het verspreid zich niet helemaal vanzelf in het badwater, dus ik roer het er maar goed met mijn handen doorheen. Het voelt niet vet of glibberig. Na het badderen voelt het huidje van de kindjes heerlijk zacht en gehydrateert.

conclusie

Misschien zijn de producten van NAIF niet echt zo natuurlijk als dat het beweert te zijn? maar het gebruik ervan bewijst het tegendeel! Geen irritaties of huiduitslag, heerlijk in gebruik. Zoals te titel al luidt een goed alternatief voor Zwitsal of Neutral.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  7.0
 • Uiterlijk
  7.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.5
 • Uitstraling
  7.5

Totale score

7.3
chardonnay

chardonnay

Een gelukkig getrouwde moeder van 5 kindjes met een christelijk geloof en leefstijl. Ik sta erg open voor alles en iedereen. Ook ben ik van mening dat oordelen mensen beschadigd, daarom wil ik graag respect hebben voor iedere mening en overtuiging!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >