Medela zoogkompressen lekken niet

Door: -Sigrid-
-Sigrid-
TESTMOEDER -Sigrid-

Even voorstellen...

Lekkende borsten… Lekkende melk… Persoonlijk vind ik dit het minst charmante onderdeel van de borstvoeding. Want hoe heerlijk ik het ook vind om borstvoeding te geven: op weglekkende melk heb ik het niet zo. En laat dat nu net mijn ‘probleem’ zijn, dat ik door een heftige toeschietreflex vaak teveel melk heb. Ene borst aanleggen en hups! daar gaan we weer… Natte bh, natte zoon, nat shirt… Om nog maar te zwijgen over de onverwachte toeschietreflexmomenten en dan vooral ’s nachts.

In de tijd dat ik borstvoeding geef heb ik veel verschillende zoogcompressen geprobeerd. En wat een verschillende varianten ben ik tegen gekomen! Uiteindelijk gebruik ik nu zoogcompressen van een A-merk en dat bevalt redelijk. Zij het dat ik de zoogcompressen wel wat zichtbaar vind als ik een strakker shirtje draag en het absorberend vermogen voor de nacht eigenlijk net niet genoeg is. Reden genoeg om me aan te melden voor de review van de Medela zoogcompressen. Want die had ik nog niet uitgeprobeerd.

9.0

voordelen

 • Super absorberend
 • Discreet
 • Blijft goed zitten

nadelen

 • Prijs
 • Veel verpakking

Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?

Het meest benieuwd was ik naar de nachten: zou ik het redden met een zoogcompres? Zo heel af en toe slaapt ons mannetje acht uur achter elkaar door. Maar de toeschietreflexmomenten gaan gewoon door. Met als gevolg dat als je wakker wordt je sowieso weer ‘nat’ bent. Heerlijk. En dan moet de voeding nog beginnen. En de Medela zoogcompres? Die slaagt ruimschoots. En dat verbaast me enigszins: het is een dunne zoogcompres, daarbij zeer compact verpakt, maar het absorberend vermogen is super!

Blijven ze goed op hun plek zitten?

Een ding van de nachten is mijn beweeglijkheid... Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar bij mij belandt er regelmatig een zoogcompres tussen het beddengoed of onder het bed. Als ik dan slaperig onze zoon uit z’n wiegje til en hem aanleg denk ik regelmatig: “Neeee!”. Slaapkleding nat, beddengoed nat… Alsof we nog niet genoeg was hebben… Grrr… Want ondanks dat de meeste zoogcompressen een plakker hebben, kunnen die plakkers mijn gedraai in bed niet goed bijhouden. Daarbij draag ik ’s nachts ook nooit een bh of een heel strak shirt omdat ik snel last heb van verstopte melkkanaaltjes. Ik ben benieuwd hoe de Medela zoogcompres het houdt. Hoewel de Medela zoogcompres ook niet altijd blijft zitten, ben ik blij verrast over hoe vaak de zoogcompressen wél blijven zitten. Wellicht door het feit dat er twee plakkers per compres opzitten? Een pluspunt!

Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?

Ook voor het overdag gebruik voldoen de zoogcompressen in mijn geval ruimschoots. Qua prijs voelt dat zelfs bijna een beetje te luxe. Voor een ochtendvoeding/de ochtend voelt het nog prettig maar daarna kan ik ook prima af met mijn ‘gewone’ zoogcompres. Voor een dagje weg/avondje uit zal ik ze dan wél weer gebruiken.

Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?

Ik zou ze mede voor een dagje weg/avondje uit gebruiken omdat het niet zichtbaar is dat je een zoogcompress draagt. Je hebt geen gekke ‘tuutvorm’ in je bh omdat de compres een groter deel van je borst bedekt dan een gemiddeld ander compres. Daar is over nagedacht! Daarbij voel je je door het absorberend vermogen net wat zekerder wat betreft doorlekken. Kortom, een super de luxe zoogcompres.

Als ik mijn review baseer op absorberend vermogen, (niet:) zichtbaarheid en 'het blijven zitten' kom ik op een 9 uit. Maar ik kan er niks anders van maken. Deze zoogcompres is zeker een aanrader voor moeders die zich in mijn verhaal herkennen. Ik ben om :)

Foto’s

Scores

 • Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?
  9.5
 • Blijven ze goed op hun plek zitten?
  8.0
 • Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?
  9.5
 • Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?
  9.0

Totale score

9.0
-Sigrid-

-Sigrid-

Dankbaar dat ik mama mag zijn van drie opgroeiende kinderen (én zwanger van een volgend wondertje). Ik geniet van deze, toch wel, intensieve jaren. Want voor je het weet... :)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >