Mathijs Maaltijdbox testpanel

Door: Ilse Van der Meer
Ilse Van der Meer
TESTMOEDER Ilse Van der Meer

Even voorstellen...

Ik vond het super leuk om de Mathijs Maaltijdbox uit te proberen. Ik had de box al vaker online voorbij zien komen en was er erg benieuwd naar geworden. Ik zal me even voorstellen! Ik ben Ilse en getrouwd met mijn man Martin. We hebben twee lieve kinderen. Een dochter van bijna 4 jaar en onze zoon van 1,5 jaar. Onze dochter is een moeilijke eter en onze zoon eet bijna alles dus vond ik het extra spannend wat ze zouden eten. Nu over de Mathijs Maaltijdbox...

8.2

voordelen

 • Gevarieerd menu
 • Niet zo standaard
 • Recepten makkelijk te bereiden

nadelen

 • Niet heel handig verpakt
 • Te pittig voor de kinderen

​​Wat vind je van de versheid van de producten?

De versheid van de producten is goed! De spullen zijn netjes verpakt en er wordt duidelijk aangegeven tot hoelang het houdbaar is. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Helaas verkleurde de snijbonen best snel in de koelkast. Ook was de courgette beschadigd in de doos en zat er 1 zwarte teen tussen van de knoflook.

De broodjes zaten onderin de doos en door het gewicht van de spullen die erop lagen is de verpakking op de naad open geklapt. 

Foto’s

Vertel iets over de variatie van de recepten

We vonden het wel een goede variatie. Het was vlees, vis en 2 keer kip. Daarnaast zaten er rijst, zoete aardappel, krieltjes en pasta bij. Dit is ook wel eens een leuke verandering. Vooral de zoete aardappel in plaats van normale aardappel. Zo proef je ook nog eens wat andere dingen! Wat betreft de groente was het heel gevarieerd. 

Wat vind jij van het gemak en de bereidingstijd?

De recepten zijn makkelijk te bereiden. De stappen staan goed beschreven waardoor het ook gemakkelijker en natuurlijk sneller te maken is. Het langste dat je bezig bent met het bereiden van een recept zou 25 minuten moeten zijn. Alleen door het snijden kan het soms wat langer duren zoals bijvoorbeeld bij de ratatouille, maar dat is natuurlijk altijd zo. Als ik normaal aan het koken ben, is dat natuurlijk ook het geval.

Noem 3 of meer redenen waarom je de Mathijs Maaltijdbox Familiebox vaker zou bestellen

1. Je hebt lekker voor 4 dagen eten in 1 keer in huis. Alle ingrediënten heb je in een keer en je hoeft niet je menu te bedenken. Je bent gelijk klaar voor de 4 dagen en hoeft dus ook niet op het laatste moment nog dingen te halen in de supermarkt.

2. Het is een gevarieerd menu.

3. Je eet is een keer andere dingen dan die je standaard thuis normaal eet. Het is een leuke inspiratie en je krijgt weer genoeg leuke ideeën qua recepten voor later.

Foto’s

Heb je ideeën of suggesties waardoor de Familiebox nog beter bij je zou passen?

Als je kleinere kinderen hebt die niet van pittig eten houden, is het wel fijn als dit vermeld wordt en dat er eventueel een alternatieve bereiding is die je dan voor je kinderen kan maken. Ook is het leuk als er ideeën bij zitten om het eten leuk te maken. Bijvoorbeeld: je kan de rijst in een vormpje maken zodat de kinderen die moeilijk eten het ook lekker kunnen gaan vinden doordat het eten er leuk uitziet. Dit is natuurlijk een leuk uitprobeersel voor alle ouders die last hebben van kinderen die moeilijk eten.

Videos

Scores

 • Smaak gerechten volwassenen
  8.0
 • Smaak gerechten kinderen
  6.0
 • Kwaliteit ingrediënten
  9.0
 • Levering
  10.0
 • Service
  8.0

Totale score

8.2
Ilse Van der Meer

Ilse Van der Meer

Ik ben Ilse en ik ben 33 jaar. Mama van een meisje Elize van bijna 3 jaar en een zoontje Cas van 7 maanden.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >