Testresultaten Consumentenbond, de Beste Koop

Door: Soof
Soof
TESTMOEDER Soof

Even voorstellen...

Hallo Mamaplaats moeders! Ik ben Soof (eigenlijk heet ik Fieke maar iedereen noemt me Soof). Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Utrecht.

Ik heb me aangemeld voor het testen van het tijdschrift omdat het me al een poosje interessant lijkt om te lezen maar ik heb mezelf beloofd (na al 3 tijdschrift abonnementen te hebben die ik niet zo vaak uitlees) voorlopig geen tijdschriften meer te kopen totdt ik 'bij' ben. Maar ja testen is iets anders als kopen dus zo heb ik dat weer aan mezelf verantwoord!

7.8

voordelen

 • Super mooi vormgeggeven
 • Tips van deskundigen
 • Goede duidelijke weergave en lijstjes/tabellen

nadelen

 • Heeeeeel veeeeeel onderwerpen, niet ver uitgediept (is ook een positief punt natuurlijk)

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

De informatie gegeven in het tijdschrift is erg divers. Wat voor mij heel handig was, en wat ik ook gebruikt heb zijn de onderwerpen over vakantie, fietsstoeltjes, autostoeltjes en voeding.

Met voeding ben ik eigenlijk altijd wel bezig en vind het interessant daarover te lezen. Zeker in een blad als de Consumentenbod vind ik hun mening extra waardevol omdat het niet vanuit een bedrijf geschreven is en daarom dus een eerlijk oordeel in mijn ogen.

De rest van de onderwerpen hebben allemaal met de aankomende vakantie te maken. We hebben pas net een auto (beide erg van het fietsen, trein- en busreizen) en gaan hiermee op vakantie. naast de nieuwe auto moeten er ook nog autostoelen worden aangeschaft. Een vrij duur grapje dus een beetje voorbereidingen en inlezen kan nooit kwaad. En omdat we van die 'fietsers' zijn was voor mij het onderwerp fietsstoeltjes ook interessant. Een mooie lijst met artikelen om eens kritisch te gaan bekijken dus!

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Een voorbeeld van welk artikel ik echt heb gebruikt is 'Boterham gezond'. Het gaat over welke keuzes je het best kunt maken voor je kind op brood. Veel tips kende ik (als echt food-freak) al maar er zaten ook echt vernieuwende theorieen in en uitspraken in verwerkt. Erg prettig!

Zo staat er bijvoorbeeld dat een kleintje in het begin eigenlijk helemaal niets op de boterham hoefde. Een korstje is voldoende (met een beetje boter). Heel simpel en logisch eigenlijk maar toch ben ik op al die kleine inieminie stukjes altijd beetjes stroop en kaas aan het plakken. Ook de hoeveelheid van sneetjes varieert nogal per onderzoek. Uit dit artikel blijkt dat ik mijn kinderen net- te weinig sneetjes brood geef maar wel met het meest calorierijke smeersel: pindakaas! Oeps.. Als ik ze nou een sneetje meer geef en de pot pindakaas laat staan (voor mijn vriend) lijkt het meer in balans.

De artikelen over de autostoeltjes en de fietsstoeltjes heb ik ook gebruikt om me in te lezen maar (nog) geen voordeel mee gedaan. Met het fietsstoeltje wachten we namelijk nog eventjes tot na de vakantie en de autostoelen gaan we ook nog bij een outlet bekijken. Wel heb ik ontdekt welk merk mij het meest aanspreekt: Romer (kid en baby). Nog nooit eerder van dit merk gehoord maar ik beide categorieën mijn favoriet (op de prijs na, maar ja je kunt niet alles hebben haha).

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Wij gaan bijna op vakantie, helemaal naar zuid Frankrijk. Voor het eerste met auto en met kinderen op vakantie. De voorgaande vakanties zijn we of met de trein of met het vliegtuig gegaan. Maar met de auto naar Frankrijk betekent voor de kids: een lange, hele lange zit!

In de Beste Koop van de Consumentenbond staat een best groot artikel over 'Herrie op de achterbank'. Vol met tips en leuke stop-plekken.

Die stop-plekken heb ik meteen maar even opgezocht (er stonden websites vermeld in het artikel). Een goede toilet en picknicktafel vind ik erg belangrijk namelijk.

Het artikel staat vol met inspiratie voor telefoon- en Ipad loze spelletjes en vermaak. Erg verantwoord en gemakkelijke spelletjes. Ik ben namelijk het Ipad gebruik (vooral van de oudste) helemaal zat! Ze hebben geen aandacht meer voor de omgeving of elkaar als er een beeldscherm in de buurt is..

De spelletjes doen me denken aan vroeger met mijn zussen in de auto: wie als eerste een...... gele auto ziet wint! Nu al zin in de vakantie!!!

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Wat ik echt leuk aan het blad vind is de manier waarom soms redelijk 'saaie' en formele onderwerpen gigantisch worden opgeleukt door prachtig beeld, foto's en kleuren. Mooie citaten en tussenkopjes zorgen voor een hele fijne leesbaarheid.

Misschien klink het raar voor andere moeders maar als ik het design van een tijdschrift niet mooi vindt ga ik het niet zo snel lezen. Bij de Beste Koop van de Consumentenbond werd ik helemaal blij tijdens het lezen. Alle verschillende lettertypen en kleuren blijven je aandacht trekken, heel mooi!

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Niets haha!

Uhm maar als ik dan toch iets moet noemen.... Er wordt nu iets over heeeeel veeeeeel verteld. Handig, want voor ieder zeker 4 keer wat wils. Maar heel specifiek wordt het hierdoor niet. Mij lijkt het leuk om heeeeeel veeeeeel over iets te zien in een blad. Als het onderwerp mij dan aanspreekt zou ik deze direct kopen! Maar uit marketing-opzicht begrijp ik dat dit niet altijd even rendabel kan zijn ;)

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Ik vind het erg interessant om te lezen over opvoed-technieken. Nu wordt er verteld hoe je een kindje goed kan laten eten. Erg interessant en hierover zou ik best meer willen lezen. Voeding is ook een onderwerp dat blijft en waar je altijd wel iets van kan opsteken! Ook specifieke producten als een babyfoon of fopspeen lijkt me leuk om te lezen.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  7.5
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  8.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  10.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  6.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  7.0

Totale score

7.8
Soof

Soof

Soof, 25 jaar oud. Houdt van sport, lekker eten en bloggen. Eigenlijk heet ik Fieke, maar iedereen noemt me Soof. Sinds kort heb ik me aangemeld bij een website waarbij ik kook voor mensen. Heel leuk! Ik kijk in de ochtend hoeveel mensen eten komen halen en de hele middag sloof ik me uit in de keuken, mijn passie!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >