Consumentenbond de beste koop!

Door: Desi Dools
Desi Dools
TESTMOEDER Desi Dools

Even voorstellen...

Yes, ik ben testmama! Na al heeeel vaak in te hebben geschreven voor diverse testpanels (en ik heb ook nooit geluk dacht ik) ben ik uitgekozen! Yes! Lees hier mijn review, ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Toen ik thuis kwam uit mijn werk lag het tijdschrift op de deurmat. Een mooi roze en vrolijk tijdschrift met een mooi tandenpoetsend kindje, het nodigde me zeker uit eens lekker te gaan lezen... Maar eerst: eten koken haha

7.7

voordelen

 • Diverse onderwerpen, altijd wel een aantal passende artikelen bij je situatie
 • Bruikbare tips aangevuld met ervaringen van andere moeders

nadelen

 • Categorieën zijn lastig te onderscheiden als je snel doorbladert

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Voor mij was de informatie over de verschillende apps die op je telefoon of tablet te downloaden zijn erg nuttig. Ik ben de laatste tijd namelijk gigantisch druk met werk en het oriënteren op leerzame spelletjes schiet er daardoor bij in. Wat erg jammer is omdat mijn kleine vriendinnetje erg vaak de Ipad pakt en dan schreeuwerige smurfenspellen aan het spelen is.

Maar tot nu toe nog niet aan toe gekomen om op onderzoek uit te gaan naar leukere en wellicht leerzame apps die ook nog leuk voor mij zijn (niet te veel herrie en niet te duur ;) )

In het artikel over de apps wordt per aanbeveling goed onderbouwd waarom het een goede app is voor jouw kindje en wat er allemaal te doen is binnen het spel. Zo heb ik de 'Bobo' app gedownload en deze is een groot succes! Ik kende de bobo niet als iets digitaals maar alleen als fysiek blaadje. Er zijn binnen de app gigantisch veel mogelijkheden en prachtige beelden (niet te schreeuwerig). Ons meisje was welgeteld 20 minuten zoet!

Toen was het klaar, de Bobo 'uit' zei ze. Ook even de Ipad uit vond ik, na wat tegenstribbelen ging ze mee naar de speeltuin. Morgen weer een app.. uhm dag!

Ook de Zappelin app en het bewegend prentenboek gedownload op aanraden van het tijdschrift. Vooral het liedjes zingen bij Zappelin is leuk! Wat ook erg handig is, is dat alles hardop voorgelezen wordt. Zo kan ik op afstand toch een beetje meedoen en ondertussen wat opruimen/de was vouwen en samen zingen. Ideaal.

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Het artikel 'onder de duim' kwam als geroepen! Het gaat over hoe van de duim af te komen... Ja hoe? Ons kleine monstertje loopt dag en nacht met die duim en afpakken gaat natuurlijk niet ;)

Naast dat er tips in het artikel stonden werd er ook uitgelegd waarom ze eigenlijk duimen (een sterke zuigbehoefte). Fijn want nu kan ik me iets beter verplaatsen in de kleine. Niet alle tips werken maar het benoemde 'afleiden' en 'complimenteren' werkt tot nu toe prima. In het begin was het wat onwennig maar na afgesproken te hebben alleen na het eten en 's nachts nog maar te duimen ging het steeds beter. Wat ik doe (gelezen in het artikel dus) is op het moment dat ik zie dat mijn kleintje moe wordt en gaat neigen naar de duim te starten met complimenteren. 'Wat goed zeg, je hebt vandaag al een hele dag niet-geduimd!' en 'Vind je zelf ook niet dat je een sticker verdiend hebt?'. Hoppa, het duim-moment vergeten en weer lekker verder spelen!

Dit artikel geef ik daarom ook een dikke 8 (duimpje omhoog haha)! Ook de ervaringen van andere moeders werden weergeven, herkenbaar en leuk om te lezen

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Passend bij ons drukke gezinsleven (mijn man en ik werken beide 40 uur) vond ik het artikel 'Online-familieagenda's' erg fijn!

We hebben al vaak geprobeerd om onze agenda's te koppelen aan elkaar maar steeds lukte het niet helemaal, mijn man heeft namelijk een android telefoon en ik een Iphone. Als tip werd in het artikel gegeven om beide een google accout aan te maken. Deze had ik al maar mijn man nog niet. Gedaan en tadaa... een gemeenschappelijke agenda in een handomdraai! Chill!

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Wat ik goed vind aan het blad is de leesbaarheid. Alles wordt kort en krachtige en op een leuke manier beschreven en ondersteund door middel van beeld.

Ook de diversiteit spreekt me aan. Van duim(stoppen)-tips tot aan Apps, agenda's, ervaringen, voedingstips en diverse tests en onderzoeken. Voor elk gezin nuttig en bruikbaar lijkt mij!

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

In vind het een top-blad, maar als ik echt iets zou moeten noemen om te veranderen is het, het opdelen in stukken. Bij de inhoud wordt aangegeven dat er diverse onderdelen zijn 'zwanger', 'gezond en lekker', 'groter groeien', 'dure koters', 'gezellig thuis', 'van a naar b' en 'voor papa en mama'. Erg handig, maar als je snel doorbladert kan je niet zo goed zien waar elk gedeelte start- en eindigt. Bij de Flow bijvoorbeeld (heb ik een abonnement op) wordt dit altijd onderverdeeld door een dikkere pagina of iets dergelijks. Dat is het enige wat ik graag zou willen veranderen, verder niets!

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Voor een volgend nummer misschien wat leuke weekend-weg tips? Of goede restaurants voor gezinnen. Ook lijkt het me heel interessant om eens een test te zien waarin producten als een matrasje of dekentje getest worden. In de winkel wordt er namelijk vrij commercieel advies gegeven en ga je (ik in ieder geval) met het duurste product naar huis want je wil nu eenmaal het beste voor je kind. Dit terwijl je achteraf vaak denk van had ik maar eerst meer informatie verzameld.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  8.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  7.5
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  8.5
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  7.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  7.0

Totale score

7.7
Desi Dools

Desi Dools

Ik ben Desi, 31 jaar oud. Helemaal gek van katten en.. fashion! Wat een leuke combinatie hé ;) Als verpleegkundige werk ik in een ziekenhuis, vaak onregelmatige diensten. Het is een ontzettend dankbaar beroep en heel gezellig met collega's. Maar..... toch haal ik nog niet al mijn voldoening uit het vak. Daarom ben ik sinds kort gestart met een nieuwe studie: deeltijd psychologie.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >