Connie test de Beste Koop van de Consumentenbond

Door: ConnieWeerd
ConnieWeerd
TESTMOEDER ConnieWeerd

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Connie! Een alleenstaande moeder van twee jongens: Javi en Max. We hebben het erg gezellig en fijn in ons huisje maar helaas niet zo breed. Toen ik hoorde van Mamaplaats dat ik de Beste Koop van de Consumentenbond mocht testen was ik heel blij! En super benieuwd naar alle producten en tips die er in staan. Testen maar!

8.2

voordelen

 • Veel nuttige testjes
 • Onafhankelijk onderzoek en resultaten
 • Leest lekker weg

nadelen

 • Vrij dik tijdschrift, lastig mooi te houden ;)

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Zoals ik al in mijn introductie beschreef heb ik het niet zo breed als (trotse) alleenstaande moeder. Normaal loop ik er niet mee te koop maar dat was voor mij wel de reden dat ik me hiervoor heb aangemeld. Normaal zou ik een luxe-product als een tijdschrift niet zo snel aanschaffen als ik er niet 100% zeker van ben dat het nuttig is voor me. Met deze review wil ik voor andere moeders net als mij een goed beeld schetsen wat er allemaal in staat en of het wel- of niet waardevol is om het aan te schaffen.

Met deze insteek ben ik begonnen met lezen en testen. En om alvast een voorproefje te geven... Ja! De informatie uit het magazine was voor mij heel erg bruikbaar! De vele budget-tips, prijsvergelijkingen en voedingsadviezen vond ik erg waardevol en compleet beschreven. Een aantal artikelen heb ik ook daadwerkelijk gebruikt (een keer naar een andere supermarkt) en georiënteerd voor een nieuwe blender.

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

In het magazine de Beste Koop van de Consumentenbond staat een stuk beschreven over verschillende soorten (en maten) blenders. Ik ben al een tijdje aan het kijken voor een blender. De kleine Javi is nu 7 maanden oud en is dol op gepureerde hapjes. Tot nu toe koop ik regelmatig een potje van Olvarit of iets dergelijks maar ik vind het best prijzig. Daarom denk ik al een tijdje om een blender aan te schaffen en de hapjes voor Javi zelf te maken. Een redelijk grote aankoop en in het tijdschrift staat een vergelijkingstest. Precies op tijd dus!

WOW! Wat een verschillen zijn er! Qua prijs op de eerste plaats, maar ook op het gebied van de verschillende functies. Smoothies of soep maak ik niet zo vaak en ook geen behoefte aan dus deze beoordelingen heb ik niet naar gekeken. Vooral gefocust op 'Babyvoeding pureren' en 'schoonmaken'. Weetje welke blender voor mij het beste paste? Een Philips van maar €30!!! Heel fijn om te weten, aangezien er blenders tussen zitten van €170 en €220!

In eerste instantie durfde ik het niet aan hele goedkope aan te schaffen maar na deze testresultaten wel! Mijn voordeel door het lezen van deze test: zeker €100 (die van €220 had ik namelijk toch nooit gekocht).

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Het artikel wat mij het meest aansprak/wat ik het meest interessant vond was het artikel over kinderen met overgewicht. Hierin staat hoe erg het tegenwoordig eigenlijk gesteld is!

Een onderzoeker (Monique L'Hoie van de TNO) vertelt in het artikel hoe dit voorkomen kan worden. Door middel van een soort grote vragenlijst worden een heleboel vragen omtrent dit onderwerp behandeld. Voor mij was het vooral in preventief opzicht nuttig. Mijn jongens zijn namelijk (volgens het consultatiebureau) lekker gezond qua gewicht. Alleen Max krijg ik lastig aan de groente.

Soms maak ik afspraken met hem, geen toetje als je je boontjes niet opeet bijvoorbeeld. Volgens het artikel is dit niet altijd nodig. De balans vinden is belangrijk. Als een kind namelijk niet alle boontjes opeet omdat het vol zit maar een half uurtje later wel nog een danoontje lust kan dit beter zijn dan dat het zich helemaal vol eet van met boontjes. En daarna alsnog een danoontje eet, want daar zegt Max nooit nee tegen!

De adviezen uit dit artikel zijn onafhankelijk (dus niet vanuit danoontje zelf bijvoorbeeld zoals in veel tijdschriften). En daarom vind ik zulke informatie (on-bevooroordeeld) extra prettig om te lezen.

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Zoals al aangegeven vind ik de onafhankelijkheid erg prettig. Geen stiekeme verkoop intenties maar objectieve informatie. Zo is er ook een overzicht van supermarkten en hun prijzen. Wat blijkt... echt een voordeligste is er niet. Er zijn er meerdere en per productcategorie kun je weer beter naar een bepaalde supermarkt gaan. iets wat ik sowieso al doe. Wat bijvoorbeeld erg handig voor mij was, is dat ook een stukje online bestellen naar voren kwam. Blijkt best voordelig te zijn en hier had ik eerder nooit aan gedacht.

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Wat ik prettiger zou vinden is als het echt een tijdschrift was in plaats van een dik boek. Ik heb namelijk vaak niet de tijd om alles helemaal door te lezen en het wordt al vrij snel vies door mijn kleine mannen. Ook zal voor mij de drempel tot kopen verlaagd worden (minder dik tijdschrift kost natuurlijk minder). Dat bijvoorbeeld in plaats van een keer per half jaar, drie keer per half jaar een deel uitkomt.

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Ik zou het wel leuk vinden als er meerdere budget-tips in komen voor luxe producten als een blender (zoals nu), televisie, laptop, telefoon enzovoorts...

Als ik zo terug kijk was dat namelijk het artikel waar ik het meest aan gehad heb, en ook echt heb aangeschaft. nu was het toevallig dat ik een blender nodig had maar bij bijvoorbeeld een televisie is het altijd goed om al wat vooronderzoek te doen en je in te lezen.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  9.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.5
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  9.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  9.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  7.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  7.0

Totale score

8.2
ConnieWeerd

ConnieWeerd

Hard werkend en internet gek. Gelukkig met een schat van een man en twee kleine boefjes! Een beetje laat misschien maar wij gaan trouwen! Wel pas over ruim een jaar, zo hebben we alle tijd om zonder stress voor te bereiden, spannend!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >