Getest: lunchbox en waterfles van MyMepal

Door: LeonieStoffele
LeonieStoffele
TESTMOEDER LeonieStoffele

Even voorstellen...

Moeder van 2 kinderen, een meisje en een jongen. Onze dochter is net begonnen op school, onze zoon begint komend schooljaar ook (11 mnd na z'n zus). 

9.1

voordelen

 • Veel persoonlijke inbreng
 • Grote keuze aan standaard afbeeldingen
 • Gebruiksvriendelijk ontwerpprogramma
 • Meerdere afbeeldingen mogelijk
 • Vriendelijke service

nadelen

 • Kleurkeuze mag uitgebreider
 • De bekers zijn beperkt te bedrukken
 • De te combineren producten hebben niet exact gelijke kleurkeuzes
 • Omslachtig bewerken van afbeeldingen
 • Eindresultaat afhankelijk van printkwaliteit

Wat vond je van de uitstraling van de website?

De website MyMepal heeft een prima uitstraling. Wat opvalt is de rustige achtergrond waardoor de producten en onderwerpen op de verschillende pagina's, goed uitkomen. Dat maakt de website overzichtelijk en uitnodigend om met ontwerpen aan de gang te gaan. De website is duidelijk in zijn verwijzingen en alle belangrijke informatie staat netjes vermeld (vaatwasbestendig, gratis bezorgd vanaf, lopende aanbiedingen, enz.).

Contactgegevens zijn erg duidelijk vermeld op de homepage wat soms erg handig kan zijn. Producten staan onderaan nogmaals in een lijstje opgesomd. Onder het onderwerp inspiratie vind je leuke voorbeelden van hoe je de producten kunt ontwerpen en onder het onderwerp producten zijn alle beschikbare producten heel duidelijk in beeld gebracht. Kortom, de website is erg gebruiksvriendelijk met een fijne, kalme lay-out!

Wat vond je van de keuze van de kleuren of miste je iets?

Er is een verschil in kleurkeuzes voor de verschillende producten. Voor de lunchbox midi campus is meer te kiezen als voor bijvoorbeeld de take-a-breake-large voor papa. Misschien wil papa ook wel een rode lunchbox of juist een pastelkleur? Wat mij betreft had daarin wel wat meer keus mogen zijn. Maar het ontwerp van de deksel kun je volledig naar eigen wens invullen, waardoor de meer beperkte keuze voor de basis van de lunchbox niet heel vervelend is.

Ook hebben de lunchbox midi en de pop-up beker bijvoorbeeld, niet 100% dezelfde kleurkeuzes. Mijn dochter is nogal een perfectionist en wilde de kleuren precies op elkaar afgestemd. Je moet dan dus wel kleuren nemen die je bij beide producten kunt kiezen. 

Wat vond je van de verschillende standaard sjablonen? Kon je deze makkelijk vinden?

Er is een leuke keuze aan standaard sjablonen. Deze sjablonen zijn vrolijk, kleurrijk en creatief. Wie wil er nou niet op pad met zo'n stralende lunchbox?! Maar gebruik je een sjabloon, dan is het wat lastiger te combineren met een afbeelding, omdat de sjablonen wat drukker/voller zijn. Ik kan me dan ook voorstellen dat veel mensen eerder zullen kiezen voor een achtergrond in combinatie met een plaatje of eigen foto, omdat je het ontwerp dan net iets meer persoonlijk kunt maken.

Wat vond je van het ontwerpen van de producten? Zijn de stappen helder en duidelijk?

Het ontwerpen met dit programma werkt erg goed. De stappen zijn duidelijk (ook voor kinderen door de duidelijke afbeeldingen) en bij veel keuzes volgt er een pop-up melding met extra verduidelijking van de gevolgen van je keus. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een achtergrond op de deksel van de lunchbox midi campus, komt er een pop-up melding met het advies te kiezen voor een witte achtergrond omdat dat een beter resultaat levert. Je kunt daarbij direct kiezen om je dekselkleur aan te passen naar wit. Kwaliteitsadvies wordt dus netjes gegeven. Wel zou het wat gebruiksvriendelijker zijn als je niet steeds je te bewerken afbeelding opnieuw zou hoeven aanklikken. Bij elke handeling moet je namelijk opnieuw de afbeelding selecteren voordat je hem kunt bewerken, verplaatsen of aanpassen qua grootte.

Bij het ontwerpen van de take-a-breake-large, hebben wij gekozen voor een verticaal ontwerp. Je kunt dit in het ontwerpscherm mooi aanpassen, zodat je het goed voor je ziet. Het vergrootte voorbeeld is echter niet mee gedraaid. Daarbij zijn ook de pijltjestoetsen om de afbeeldingen of tekst te verplaatsen, ingesteld op een horizontaal ontwerp. Dat is even nadenken als je het ontwerp draait naar verticaal!

Wat ik persoonlijk wat vervelend vond, was de melding wanneer je bijvoorbeeld met je foto of tekst over de grenzen van het te bedrukken gedeelte ging. Het is natuurlijk hartstikke handig om te weten binnen welke grenzen je moet blijven voor een optimaal resultaat, maar na een paar keer die melding te hebben gehad en steeds te moeten weg klikken voordat je verder kunt met positioneren van je afbeelding, wordt het een beetje vervelend. Maar goed, een halve foto omdat je per ongeluk niet goed opgelet hebt, zou nog vervelender zijn natuurlijk. Al met al is het programma gebruiksvriendelijk, duidelijk en leuk, ondanks dat een paar handelingen misschien wat praktischer zouden kunnen. 

Wat vond je van de keuze aan standaard achtergronden en plaatjes? Of mis je hier iets in?

De keuze van de achtergronden vond ik persoonlijk wat druk. Ik miste wat rustige lay-outs waarbij je makkelijk eigen foto's kan toevoegen zonder een al te onrustig ontwerp te krijgen. Toch zijn wij goed geslaagd in ons ontwerp, dus het heeft ons niet weerhouden van de combinatie achtergrond en foto. Maar de keus met minder prikkelende achtergronden zou misschien iets uitgebreider kunnen.

Voor wat betreft plaatjes is er echt voor ieder wat wils te vinden. Van dieren tot superhelden, van vlaggen tot emoticons en natuurlijk van jongens tot meiden, aan iedereen is gedacht. En mocht je nu toch vinden dat jouw favoriete plaatje ontbreekt? Dan upload je toch gewoon je persoonlijke plaatje of foto vanaf je computer? Alles is hierin mogelijk, echt hartstikke leuk!

Hoe vind je de prijs kwaliteit verhouding?

Wat opvalt aan de prijs is, dat de prijs direct flink omhoog gaat bij het toevoegen van een afbeelding of achtergrond / sjabloon. Het verschil met een basis product lijkt groot. Maar wanneer je meerdere foto's of afbeeldingen toevoegt (bijvoorbeeld een achtergrond met een eigen foto erop), stijgt de prijs niet verder. Dat maakt het weer leuk om met (veel) foto's aan de slag te gaan! Ondanks dat ik persoonlijk de prijs best wat hoog vindt, blijf ik wel van mening dat de kwaliteit er ook naar is. De producten zijn precies als we al gewend zijn van MyMepal, het blijft mooi in de vaatwasser en de kwaliteit gaat niet verloren door het gebruik.

Wat vind je van het eindproduct?

Wat een aangename verrassing was het toen de doos opengemaakt werd! Alle producten waren netjes apart verpakt en bij het uitpakken was het resultaat wat we hoopten. Op de waterfles na. Daarbij lijkt het alsof de inkt bijna op was. Je ziet de pixels van de foto's en de tekst is niet zo mooi egaal. Bij de rest van de producten lijkt de foto wel te zijn geïntegreerd met het product, zo mooi is het afgewerkt. Daarentegen lijkt het bij de waterfles alsof er een sticker is aangebracht, die niet helemaal goed is afgedrukt. De foto's zijn uit dezelfde serie, met dezelfde camera en instellingen gemaakt. Zou dat mij weerhouden om nogmaals te bestellen? Nee, absoluut niet. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de medewerkers bij MyMepal je hartstikke vriendelijk te woord staan en je gerust kunt bellen als je ontevreden bent. Een nette oplossing wordt zo geregeld. Voor deze test vind ik het resultaat niet genoeg tegenvallen om de moeite te nemen om te klagen. Zie foto en oordeel zelf!

Al met al zijn wij hartstikke blij en tevreden met de mooie set! Dochter showt het vol trots op school en papa kan genoeg boterhammen meenemen, die hij zelfs netjes kan scheiden door het tussenschotje bijvoorbeeld tussen hartig en zoet te plaatsen ;-)

Foto’s

Scores

 • Uitstraling website
  9.5
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  9.0
 • Kwaliteit producten
  9.0
 • Klantvriendelijkheid website
  9.0
 • Eindresultaat producten
  9.0

Totale score

9.1

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >