Super weekend op Landal Het Land van Bartje

Door: KimZegerGuusje
KimZegerGuusje
TESTMOEDER KimZegerGuusje

Even voorstellen...

Even voorstellen….
Hi allemaal! Mijn naam is Kim en ik ben moeder dan twee geweldige kinderen; een dochter van 5 genaamd Guusje en een zoon van 3 genaamd Zeger. Wij kregen het goede nieuws te horen dat we een weekend naar Landal Het Land van Bartje mochten gaan en hebben het erg naar onze zin gehad! 

Speciaal voor kinderen verbleven we in een kinderhoeve met alle gemakken & vele extras voor kinderen. Veel plezier met het lezen van de belevenissen van ons weekend!

8.2

voordelen

 • Kindvriendelijk
 • Ook leuk voor papa en mama
 • Voorzien van alle luxe
 • Heel veel activiteiten te beleven
 • Goede service en horecagelegenheid
 • Goed nagedacht over veiligheid

nadelen

 • Kwaliteit van de gerechten in het restaurant kan beter

Wat vind je van de kinderbungalow?

Vertrek
Op vrijdag 26 september zijn we direct na school vertrokken naar Ees in Drenthe. Lekker de DVD schermpjes geïnstalleerd voor de kinderen, omdat het toch bijna 3 uur rijden was (en zodat deze ook een gebruikt worden ; )).

Aankomst
Bij aankomst bij de receptie werden we hartelijk ontvangen. Daarbij kregen we nog een aangename verrassing voor de kinderen, te weten een meet & greet met Bollo de Beer. Deze stond gepland op zondagochtend 9:15 dus waren we erg benieuwd. Al vanuit de receptie was er zicht op het binnenzwembad wat er veelbelovend uitzag. 

De Kinderhoeve
We verbleven in een heerlijk grote Kinderhoeve speciaal met allerlei extra’s voor kinderen. Deze was geschikt voor 8 personen en helemaal ingericht voor kinderen. Gelukkig was er voor “papa en mama” ook extra luxe! Afwasmachine, een zonnebank en een sauna om zo ook even lekker te ontspannen.

Maar goed, voor de kids een groot feest want bij binnenkomst lag en een cadeau klaar in de voor van een kleurboek, DVD en kleurtjes. De hele hoeve was super kindvriendelijk ingericht en kon voor de kinderen niet op. Extra’voor de kinderen :

 • Binnen- en buitenspeelgoed in de bijkeuken,
 • Kindertafeltje met stoeltjes in de woonkamer,
 • Op de kinderslaapkamer 2 bedden met een verhoogd bed waaronder zijn leuk konden spelen. Daarnaast
 • In de tuin stonden allerlei speelapparaten zodat de tuin al een kleine speeltuin was,
 • Een box, kinderstoel en een speciale luierverschoner aanwezig in de badkamer.

Wat extra opviel was de kinderveiligheid met 2 traphekjes, kindervriendelijke stopcontacten en bij iedere deur een scharnierbeschermer zodat er geen vingertjes tussen konden komen. Kortom zeer kindvriendelijk met allerlei leuke extra’s voor kinderen. 

Foto’s

Wat vind je van de kindervriendelijkheid van het park?

Schminken in Bartje’s Boerderij:
Op zaterdag hadden we een vol programma want er was super veel te doen voor de kinderen! Om 10:00 stond er schminken op het programma in Bartje’s Boerderij. Daar aangekomen bleek dat je hier van alles kon doen, waar we dan ook die dag nog vaker terug zouden komen. Binnen was er een ook een grote zandbak met speeltoestellen. Voor de ouders was hier ook de gelegenheid binnen en buiten op een terras te zitten om lekker wat te drinken.

Koekjes bakken:
Om 13:00 konden de kinderen koekjes bakken in Bartje’s Boerderij. Zij kregen hier eerst een linnen tasje om te schilderen zodat zij hierin de koekjes konden bewaren. Daarna konden ze aan de slag met de koekjes! De kinderen kregen allemaal een bolletje deeg zodat zij eerst zelf koekjes konden maken met vormpjes. Vervolgens werden deze versierd en hup de over in! Na een half uur waren deze klaar en konden deze opgehaald worden.

Speelweide + Smulpunt:
Na het koekjes bakken zijn we naar de speelweide gegaan waar de kinderen heerlijk buiten konden spelen en waarbij “papa en mama” lekker op een terras in de zon konden genieten. De speelweide was erg leuk en er waren meerdere speeltoestellen, schommels, grote zandbak met waterpompen zodat er ook leuk met water gespeeld kon worden. Maar het grootste succes was de airtrampoline waar de kinderen zich heerlijk hebben uitgeleefd. Naast de speelweide was ook nog een speelveld waar de grotere kinderen lekker konden voetballen. Achter het speelveld lag ook nog een tennisbaan + midgetgolf veld maar daar zijn we niet meer aan toegekomen.

Kinderdisco:
Om 16:30 zijn we weer naar Bartje’s Boerderij gegaan omdat er een kinderdisco was. Erg leuk gedaan en door 2 Landal medewerkers werden er liedjes gezongen met me de kinderen gedanst.

Restaurant:
Om 18:00 zijn we naar het restaurant geweest waar ook weer kindvriendelijkheid centraal stond. Er was een kinderhoek met speeltjes en een TV waar de kinderen lekker op hun gemak even konden zitten terwijl “papa en mama” nog aan het eten waren. Ook was er een super leuk kindertoetje in de vorm van een beker gevuld met ijs. Deze beker kregen de kinderen meer en hier zat een kleurplaat in. Daarnaast mochten de kinderen na afloop nog een kadootje uitzoeken dus was die avond een feest voor de kids!

Meet en Greet Bollo: 
Op zondagochtend werden de kinderen verrast door Bollo de Beer! Bollo kwam speciaal op bezoek en heeft de kinderen lekker vermaakt. En uiteraard samen op de foto. 

Foto’s

Wat vind je van de activiteiten in de omgeving?

Fietsen in het park en bos:
’s Middags hebben we een familie fiets gehuurd en zijn we door het zeer groene park gefietst naar het bos. Hier hebben we heerlijk door het bos gefietst en langs mooi Drentse heide. Erg rustgevend voor “papa en mama” en ook weer voor de kinderen een mooie beleving. 

Wat vind je van de zwemmogelijkheden?

Na het ontbijt zijn we naar het zwembad gegaan. Voor mama en papa even wennen want het was minimaal 15 jaar geleden dat ze in een binnenbad geweest waren. Eerst even samen in de kleedhokjes zwemkleding aan en hup, via de douche naar het binnenbad. Hier was een lange glijbaan waar de kinderen geen genoeg van kregen. Erg leuk en rustig bad waar je ook rustig kon zwemmen. Naast het binnenbad was er ook een overdekt buitenbad waarvan het dak open kon. Hier waren verschillende badjes; ook voor peuters en kleuters. Geweldig met glijbaantjes en in het grote bad was ook nog een hoge glijbaan waar onze dochter ook geen genoeg van kon krijgen. 

Wat vind je van de Ponyboerderij/ranch met horeca en speelfaciliteiten?

Pony Rijles op de Ponyranch:
Na het schminken stond om 11:10 Pony rijden op het programma voor meneer en mevrouw. Zeger is 3 dus was dat wel erg jong maar zeker wel de moeite waard. Er stonden 5 pony klaar en alle kinderen kregen een cap op voor de veiligheid en een ouder liep uiteraard mee om de pony’s vast te houden. Na een kwartiertje les waarbij de kinderen verschillende dingen hadden geleerd kregen zij ook nog een diploma als aandenken aan dit spannende avontuur!

Foto’s

Wat is je totale indruk van het park?

We zijn eerder in verschillende bunglowparken geweest van Landal en dit is wel het meest kindvriendelijke park. Allereerst is viel ons de kindvriendelijkheid van het huisje op. Voor kinderen van alle gemakken en veiligheid voorzien. Daarnaast was er dagelijks veel te doen voor de kinderen, van schminken tot paardrijden van dansen tot koekjes bakken. En dat allemaal voor een paar euro per kind! 

Ook viel ons de grote speelweide op met daaraan een grote terras zodat ook wij even een drankje konden drinken. Het park is erg groen en personeel zeer vriendelijk. Met name de hartelijkheid van het restaurant was opvallend! Hier zouden andere restaurants een voorbeeld aan kunnen nemen. Kortom, een zeer mooi park, erg kindvriendelijk en ook voor de ouders een zeer fijne plek!

Foto’s

Videos

Scores

 • Hoe zijn de indoorspeelfaciliteiten?
  8.0
 • Hoe zijn de buitenspeelfaciliteiten?
  9.0
 • Hoe Drents is Landal Het Land van Bartje?
  8.0
 • Hoe ervaar je de dienstverlening/service op het park?
  8.0
 • Hoe vind je het aanbod aan restaurants en winkels op het park?
  8.0
 • Wat je van het Fun & Entertainment programma?
  8.0

Totale score

8.2
KimZegerGuusje

KimZegerGuusje

Hallo, ik ben Kim en heb 2 kids: een zoon en een dochter!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >