Lamaze geïsoleerde tuitbeker voor jongens getest door yeltje

Door: Yeltje
Yeltje
TESTMOEDER Yeltje

Even voorstellen...

Ik ben een trotse moeder van een geweldig lief zoontje van 19 maanden genaamd Finn. Ik werk parttime in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als verpleegkundige. 

8.4

voordelen

 • Makkelijk schoon te maken
 • Je hoeft niet hard te zuigen
 • Lekt niet
 • Goed vast te houden
 • Leuke afbeeldingen

nadelen

 • Kan niet in vaatwasser

De test

Testdag 1: Jaaaaaa daar is hij dan, de tuitbeker van Lamaze wat door Finn getest zal worden! Het is een beker die er al erg vrolijk uitziet, Finn pakt hem enthousiast van me over en weet al direct wat de bedoeling is: Testen!!

Testdag 2: De beker ziet er qua antilek-functie simpel uit, geen moeilijke ventieltjes of rubbertjes maar een soort ontluchtingsgat met een afsluitrubber en een tuit die ook een rubber heeft (het moet natuurlijk wel antilek zijn). Tot nu toe ben ik te spreken over deze functie, ik heb nog geen druppel gezien en heb hem zelfs zonder nadenken in mijn tas gedaan en zelfs daar geen druppel!

Testdag 3: De beker loopt iets taps toe waardoor Finn hem goed vast kan houden. Ik dacht eerst handvatten te missen maar mijn zoon bewijst het tegendeel. De tuit is ook wat dikker waardoor je echt wat in de mond hebt, ik heb meerdere tuitbekers maar enkele hebben een plat drinkgedeelte wat Finn niet prettig lijkt te vinden. De kleurrijke afbeelding is stoer maar ook lief. Persoonlijk houd ik niet van commerciële afbeeldingen, dus deze past in mijn straatje. De knaloranje dop is ook makkelijk te herkennen tussen het speelgoed of in de tas!

Foto’s

Videos

Eindoordeel

In de beschrijving stond dat vaatwasgebruik de functie kan verminderen, daarom hem vaak even met de hand afgewassen. Dit kan heel goed omdat het een 'simpel' systeem is en het snel schoon te krijgen is. De laatste tijd hem wel in de vaatwasser gedaan en tot nu toe merk ik nog geen verschil. Ik vind dat je niet hard hoeft te zuigen voor er vloeistof uit komt. 

Hij lekt niet ondanks het schudden en gooien wat Finn met de beker doet. Finn heeft de neiging te gaan 'stempelen' met andere bekers zodat er een mooi vloeistof tekening ontstaat, helaas voor hem kan dat niet bij de Lamaze beker (voor mij al te prettig). Het feit dat de tuit dik is en mogelijk de spraak kan beinvloeden zie ik niet. 

Een tuitbeker is een tijdelijke oplossing, het is de bedoeling dat ze snel naar de 'gewone' beker over gaan.Misschien dat er meerdere kleuren tuitjes en afbeeldingen kunnen komen zodat je kind echt zijn eigen beker heeft en je zeker weet dat hij niet van een ander drinkt. Verder kan ik nog geen negatief iets ontdekken.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.4
Yeltje

Yeltje

Ik ben een trotse moeder van een geweldig lief zoontje Finn. Ik werk parttime in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als verpleegkundige. Onregelmatige werktijden vind ik een uitkomst met een kleine man in huis. Mijn vriend heeft quality time met Finn wanneer ik weekenddiensten draai. Wanneer we samen vrij zijn vind ik het leuk om erop uit te trekken met m'n mannen, dit kan met de rugdrager wandelen en de natuur ontdekken, thermosfles met koffie mee en natuurlijk wat lekkers. Anders is zwemmen een optie of naar een indoorspelen te gaan en net zo kind te zijn als de oorspronkelijke doelgroep. Op de fiets naar auto's/ treinen/ boten kijken is ook een leuke vrije tijdsbesteding :). En af en toe de hort op met alleen mijn vriend om effe de toerist uit te hangen in eigen land en tijd met z'n tweeen door te brengen!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >