Testpanel Lamaze Buigzame Activiteiten Spiraal

Door: rebo1982
rebo1982
TESTMOEDER rebo1982

Even voorstellen...

Als mama van een zoon van net vijf maanden was ik erg geïnteresseerd in het testen van de buigzame activiteitenspiraal van Lamaze. De kleuren en vormgeving spraken mij aan en wat is er nou handiger dan een stuk speelgoed wat ook onderweg meegenomen kan worden! Ik was dan ook razend enthousiast toen ik een belletje kreeg dat we mochten gaan testen!

8.4

voordelen

 • Kleurrijk
 • Speelplezier
 • Multifunctioneel
 • Leeftijdsbereik

nadelen

 • Aanbrenggemak
 • Wasbaarheid

Wat was de eerste reactie van jouw kindje?

Bij het zien van het nieuwe stuk speelgoed aan zijn box was de aandacht van de kleine man gelijk getrokken! Liggend op zijn rug kon hij niet bij de activiteitenspiraal, dus al gauw werd naar de zij gedraaid en geprobeerd te slaan tegen de 'bungels'. Omdat de buigzame activiteitenspiraal niet dicht bij genoeg was naar de zin van de kleine man werd er flink geprotesteerd. Pas toen ik de activiteitenspiraal van de boxrand in zijn hand had gegeven was hij weer tevreden en heeft hij er een tijd mee in zijn handjes liggen spelen. Zoals alles werd de buigzame spiraal met de mond verkend. Met name de ringen en de 'staart' van één van de bungels werden in de mond gestopt. Tot grote tevredenheid van de kleine man.

Ook in de autostoel was de activiteitenspiraal een groot succes. In de eerste instantie een verbaasde blik, van wat hangt er nu voor mijn hoofd, maar al gauw werd ertegenaan geslagen en vastgepakt. Vooral de ringen waren een hit, want als je daar tegenaan slaat maakt het geluid! Al snel hing de spiraal niet meer boven zijn hoofd maar aan de zijkant van de stoel. Niet heel erg als dit vanaf mijn plek te bereiken is. Helaas was het de tweede keer zo dat de spiraal aan de deurkant zat en ik hem niet meer terug kon geven. Tot grote frustratie van de kleine man. Hij heeft een hele tijd gefrustreerd lopen trekken aan de ringen om ze weer op hun plek te krijgen. Tot hij het opgaf, de activiteitenspiraal was niet interessant meer omdat hij lastig te zien en te grijpen was op deze manier. Als laatste hebben we de buigzame activiteitenspiraal ook op de wandelwagen gebruikt. De kleine man is net vanuit de wagenbak over op de wandelwagen en hij vond het erg leuk om de kleurrijke (en inmiddels vertrouwde) spiraal voor zijn neus te hebben. Hij ging er lekker mee spelen voor zo lang hij energie had en geen afleiding. 

Waar wordt de Buigzame Activiteiten Spiraal het meest gebruikt?

Ik houd het op 50/50 tussen de box en onderweg. Als de activiteitenspiraal aan de box hangt, belandt hij meestal na verloop van tijd in de box omdat meneer hem graag wil vasthouden. Of hij speelt er zo intensief mee en trekt er zo hard aan dat hij half aan de box zit en er half in ligt. Aan de autostoel, zakt hij helaas van de  bovenkant af waardoor de spiraal aan de zijkant zit en het speelplezier er gauw af is! De spiraal in de auto in zijn handen geven is ook geen optie, want dan ligt hij binnen de kortst mogelijke tijd naast de stoel en in geen van beide gevallen kan ik de spiraal weer aan hem teruggeven. Met een ontevreden kleine man tot gevolg. Want leuk vindt hij de spiraal zeker! Ook in de wandelwagen, als we niet aan het lopen zijn is de buigzame activiteitenspiraal al een keer gebruikt. Ik verwacht dat het ook tijdens wandelingen een goede vorm van vermaak is voor de kleine man!

Hoe lang houdt de Buigzame Activiteiten Spiraal jouw kindje bezig?

Wanneer er twee of drie andere stukken speelgoed in de box liggen kan de kleine toch wel een paar minuten onafgebroken voelen, kijken en bijten aan de activiteitenspiraal. Ook zijn er al hele gesprekken gevoerd met de activiteitenspiraal! Hij pakt na verloop van tijd iets anders, maar komt ook regelmatig weer terug bij de activiteitenspiraal. In de auto aan de autostoel is de spiraal tot nu toe maximaal 5 minuten boven zijn hoofd blijven hangen. Van het enthousiaste slaan en voelen, zakt de spiraal al snel opzij. De ene keer dat de buigzame activiteiten spiraal tot nu toe in de wandelwagen gebruikt is, was de kleine man moe én waren er een heleboel andere mensen -lees: afleiding- dit resulteerde in weinig aandacht voor zijn speelgoed, maar ik denk dat het ook gegarandeerd plezier biedt op de langere wandelingen! 

Spreekt het design jou aan?

Ik vind de buigzame activiteitenspiraal een mooi en degelijk aanvoelend stuk speelgoed. De vrolijke kleuren, de keuze voor contrast in de kleuren, de belletjes, knispers en rinkels maken het erg geschikt vanaf de geboorte. Ik denk dat het voor pasgeborenen leuk is omdat er grote contrasten in zitten (zwart/wit) om naar te kijken. Als ze wat ouder zijn is juist het geluid, het hanteerbare en de verschillende structuren die de buigzame spiraal biedt heel erg toegankelijk en leeftijdsadequaat. Ik ben fan van Lamaze speelgoed! 

Wat vind je van het gemak van de Buigzame Activiteiten Spiraal?

Ik vind de buigzame activiteitenspiraal een heel leuk stuk speelgoed. Het houdt de kleine een flinke tijd bezig en hij lijkt er echt plezier aan te beleven. Het is wel zo dat ik de eerste keer even goed moest kijken hoe ik de activiteitenspiraal aan de box moest hangen. Sinds ik erachter ben dat de kleine man het vooral leuk vindt om eraan te trekken, doe ik niet meer zo mijn best om hem precies aan te brengen, want hij eindigt toch vaak gedeeltelijk of geheel in de box. Aan de autostoel is het een leuk stuk speelgoed, met als nadeel dat hij niet blijft hangen boven het hoofd. Ik vraag me dan ook af hoe waarheidsgetrouw de afbeeldingen op de doos zijn. Bij mij is de spiraal heel compact als hij aan de maxicosi hangt, en hangt hij meer aan de zijkant dan boven de kleine.  

Als laatste ben ik ook benieuwd naar de was-instructie. Ik ben er nog niet aan toe gekomen de activiteitenspiraal te wassen, maar zag al wel dat dit met de hand moet. Ik vind dit nooit erg hygiënisch, daarmee kan je toch niet al het vuil eraf wassen? Ik gooi zelf veel van de stoffen stukken speelgoed in de wasmachine op 30 graden en kijk dan wel weer hoe het eruit komt. Helaas heb ik in de testperiode hier geen tijd voor gehad, dus ik kan je nog niet vertellen hoe dit eindigt! 

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Algemene indruk
  9.0
 • Design
  8.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0

Totale score

8.4
rebo1982

rebo1982

Pedagoog. Moeder van twee. Nu midden in het samenbrengen van de professionele blik en de realiteit van moederschap. Zoekend. Genietend. Met een flinke dosis slaapgebrek en (meestal) een glimlach op haar gezicht. Schrijft omdat ze haar gedachten kwijt moet, verhalen met een knipoog en een glimlach. Hopend dat ander moeders er ook een lach -van herkenning- op hun gezicht van krijgen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >