Test: Lamaze Buigzame Activiteiten Spiraal

Door: MamaCaro
MamaCaro
TESTMOEDER MamaCaro

Even voorstellen...

Ik ben Caroline en ik ben 31 jaar oud. Ik ben alweer 3 jaar getrouwd en sinds een jaar mama van een prachtige, lieve, kleine, vrolijke en eigenwijze dochter. Ze kan geen minuut stil zitten, speelt of kruipt het liefste de hele dag en loopt ontelbare rondjes rond de tafel.

7.4

voordelen

 • Eenvoudig te bevestigen
 • Uitwasbaar (handwas)
 • Veel details (labeltjes)
 • Mooi design

nadelen

 • Glijdt van maxicosi

Wat was de eerste reactie van jouw kindje?

Ik heb de activiteitenspiraal na ontvangst meteen aan de box bevestigd. Onze dochter is erg nieuwsgierig, ziet elke kleine verandering in huis, en zelfs elk klein pluisje op de grond direct liggen, dus ik twijfelde er niet aan dat ze de mooie kleurrijke spiraal meteen op zou merken. En inderdaad, zodra ik haar in de woonkamer op de grond zette, kroop ze enthousiast naar de box, trok zich op tot stand en begon direct met de spiraal te spelen. Ze is niet altijd even voorzichtig en probeerde meteen of de beestjes eraf kunnen door er flink hard aan te trekken. De beestjes en ringen kreeg ze niet los, maar de gehele spiraal kreeg ze met niet al te veel moeite wel van de box af, waarna ze met de gehele spiraal nog even op de grond zat te spelen.

Waar wordt de Buigzame Activiteiten Spiraal het meest gebruikt?

We hebben de Buigzame Activiteiten Spiraal aan de box gehad, maar daar speelde onze dochter er weinig mee. We hebben de spiraal daarom aan de maxi cosi bevestigd. Auto rijden vindt ze niet echt leuk. Ze wil graag rondkijken en ons kunnen zien, maar omdat ze nog niet genoeg weegt mag ze nog niet in de grotere autostoel en is het constant huilen in de auto. De eerste rit waarbij de spiraal aan het autostoeltje zat ging erg goed. Ze heeft ruim een kwartier lekker zitten spelen met de spiraal. We hebben alleen gelach, gerinkel en gerammel gehoord. We hebben de spiraal aan de maxi cosi laten zitten, dus in de auto wordt de spiraal het meeste gebruikt.

Hoe lang houdt de Buigzame Activiteiten Spiraal jouw kindje bezig?

Door het gerammel, gerinkel en geknisper van de beestjes speelt mijn dochter er langer mee dan wanneer er geen geluid in zou zitten. Maar ons meisje is bijna 1 jaar oud en kruipt en loopt het liefste de hele dag rondom de tafel waardoor ze op dit moment maar korte tijd de aandacht heeft voor speelgoed dat ze niet weg kan gooien en achterna kan kruipen. Tijdens haar vaste wandelrondje langs de tafel, bank en stoel komt ze echter ook langs de box en blijft ze toch steeds even staan om met de Buigzame Activiteiten Spiraal te spelen, maar dit is slechts enkele minuten. In de auto heeft ze natuurlijk niet de mogelijkheid om te kruipen of te lopen en dan speelt ze ruim een kwartier rustig met de spiraal, al kijkt ze ondertussen ook even om zich heen.

Spreekt het design jou aan?

Het design van de Buigzame Activiteiten Spiraal stond me meteen aan. Het is een mooie, soepele, spiraal waaraan twee beestjes en twee ringen hangen. De beestenkopjes rammelen, rinkelen en knisperen wat bij aanraking direct de aandacht trekt. De beestenkopjes zijn voorzien van labeltjes, waar mijn dochter het liefste de hele dag aan zit te friemelen. De twee ringen rammelen lekker tegen elkaar, zijn gemakkelijk vast te pakken door zowel grote als kleine kinderen. Er wordt meteen op gesabbeld door mijn dochter, en doordat de ringen van plastic zijn, zijn deze ook weer eenvoudig te reinigen.

Wat vind je van het gemak van de Buigzame Activiteiten Spiraal?

Ik vind dat de spiraal eenvoudig te bevestigen is aan de rand van de box, het bedje en de autostoel. Een ander voordeel van deze spiraal vind ik dat de twee beestjes en de ringen eraan vast zitten en dus niet losgetrokken kunnen worden. Ook kunnen ze niet door de kamer gegooid worden, al krijgt onze dochter het wel voor elkaar om de hele spiraal van de box los te krijgen. De ringen aan de spiraal zijn van plastic en goed te reinigen nadat ons meisje er met plakkerige vingers aan gezeten heeft. De hele spiraal is (met de hand) uitwasbaar, wat ik ook een voordeel vind. Als er veel mee gespeeld wordt, wordt de stof uiteindelijk toch vies en is het prettig dat de spiraal goed te reinigen is. Minder handig vind ik dat de spiraal niet goed bovenaan het handvat van de maxi cosi blijft hangen. Doordat de spiraal vrij ruim is zakt deze snel naar de zijkant. Dan speelt onze dochter er nog steeds wel mee, maar ik denk dat het voor haar leuker is als de spiraal bovenaan het handvat blijft hangen.

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Algemene indruk
  7.0
 • Design
  8.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  7.0

Totale score

7.4
MamaCaro

MamaCaro

Gelukkige moeder van onze mooie lieve kleine meid

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >