KidiGo rose VTech review door Chantal

Door: Chantal Schurkens
Chantal Schurkens
TESTMOEDER Chantal Schurkens

Even voorstellen...

Ik ben Chantal, 36 jaar en moeder van Anne(7) en Imke(2). Ik ben getrouwd met Emiel en samen met onze kinderen en hond wonen we in Sittard. Naast het mama zijn, werk ik ook als autisme coach bij mensen thuis.

Ik heb me opgegeven voor het testpanel van de Vtech KidiGo, omdat onze oudste dochter houdt van muziek luisteren en filmpjes kijken. Daarnaast vindt ze het leuk om spelletjes te spelen op de DS en iPad. Ook vindt ze het altijd leuk om iets nieuws uit te proberen en is ze erg leergierig. Ik vond dit voor haar een leuke nieuwe uitdaging en heb me daarom opgegeven.

7.8

voordelen

 • Kan tegen een stootje
 • Goede uitleg bij de spelletjes
 • Gegarandeerd plezier
 • Ideaal voor op vakantie
 • Handzame stijlvolle en kindvriendelijke mediaplayer

nadelen

 • Het kost veel tijd om hem gebruiksklaar te maken
 • Polsbandje te groot voor kleine kindjes
 • Niet zo gebruikersvriendelijk downloadprogramma

Introductie

We hebben de Vtech KidiGo nèt ontvangen. Hij ziet er goed uit en Anne is er erg enthousiast over. In eerste instantie heb ik zelf even gekeken hoe de KidiGo werkte en daarna ben ik samen met Anne aan de slag gegaan. De KidiGo ziet er goed uit en is gemakkelijk in gebruik. Anne is er regelmatig mee bezig en vind het leuk om hem uit te testen.

De test

De KidiGo is geariveerd!

Anne was meteen erg enthousiast over de KidiGo en wilde hem meteen uitproberen. Helaas voor haar (en ons) moesten we eerst de KidiGo op de computer registreren, voordat we hem konden gebruiken. Dit kostte even wat tijd, maar er stond een duidelijke uitleg in de beschrijving en het programma helpt je er stap voor stap doorheen. Als je klaar bent met registreren, dan moet je nog een ouderprofiel aanmaken. Dit om te voorkomen dat je kind zelfstandig kan gaan downloaden. Hierna kun je beginnen met downloaden.

Demo filmpjes en muziek

Er staan wel een paar filmpjes en wat muziek op de KidiGo, maar dit zijn alleen maar demo’s. Je moet dus wel nog het een en ander downloaden, want anders kan je kind er niks mee doen. Het is alleen jammer dat je bijna overal voor moet betalen. Het gene waar niet voor betaald moet worden is alleen maar geschikt voor kleine kinderen. Ook moet je in het bezit zijn van een creditcard, want anders kun je niet betalen. Verder ziet de KidiGo er goed uit en is makkelijk te bedienen. Hij geeft zelf al uitleg op zijn scherm over wat je moet doen. Er zitten handige klemmetjes op, zodat je daar de koptelefoon in kunt klemmen. Ook zit er op de achterkant een standaard om hem neer te zetten. Dit is ook erg prettig, want hij is best wel zwaar.

Eerste indruk, uitzoeken maar

Zo het is nu de tweede week van de KidiGo-test. In de eerste week hebben we van alles moeten uitzoeken, maar deze week worden de kinderen, maar ook mama en papa, er echt handig in. De eerste week hebben de kinderen voornamelijk met de spelletje gestoeid. De demofilmpjes waren maar erg kort, dus moest papa er aan de pas komen om via het downloadcentrum er iets nieuws op te krijgen. Dat was nog niet zo gemakkelijk als gedacht. Je moet eerst door hebben dat Explor@Park zelf alles moet downloaden. Daarbij was het even zoeken naar de pagina waar je ziet wat je al aangekocht hebt. Als je daar eenmaal bent is het een kwestie van downloaden en overzetten. Wellicht kan het programma op dit punt iets gebruikersvriendelijker gemaakt worden. Want niet iedereen is heel handig met computers.

De bediening van de KidiGo is erg makkelijk en zelfs onze dochter van 2 vind het reuze interessant. Er ontstaat zelfs een ware strijd wie er met de KidiGo mag spelen. Waarschijnlijk zal er dus wel een tweede moeten komen! Met een klein beetje hulp lukt het onze 2 jarige al om het apparaat zelf te bedienen. Ze weet zelfs al welke filmpjes en liedjes er op staan en ook waar ze staan. En dan is de bijgeleverde hoofdtelefoon natuurlijk onmisbaar. Mama die hoofdtelefoon is stoer! De standaard aan de achterkant wordt ook veel gebruikt. Zeker als ze aan de tafel zitten is dit reuze handig. We zijn er wel achter dat de het interne geheugen van de KidiGo maar beperkt is. De 2 GB is toch wel aan de lage kant als je er filmpjes op gaat kijken. Dus we zijn nu aan het zoeken naar een geheugenkaartje om zo er nog meer uit te halen. Hopelijk kunnen we dan ook proberen om er langer films op te zetten en zullen dan zien hoe hij het dan doet.Dat was mijn verhaal voor deze week en we gaan komende week weer vrolijk verder met testen.

Week 3, de KidiGo begint te wennen

Deze week heeft Anne de KidiGo aan vriendjes en vriendinnetjes laten zien. Iedereen vind hem reuze gemakkelijk in het gebruik. Wel is het aanbod van de filmpjes en spelletjes te min en te laag van niveau. Voor Anne die 7 jaar is staan er nog nauwelijks leuke filmpjes in het downloadcentrum. Dus nog oudere kinderen zullen hier niets meer gaan downloaden. Maar onze jongeste dochter van 2 vind de filmpjes wel weer leuk. Dus het aanbod is nu meer geschikt voor 2-6 jaar en we missen de aansluiting voor 7 tot 11 jaar.

Bij de muziek is die beter geregeld, maar ook hier geld dat het aanbod te laag is. Dit kan V-tech makkelijk aanpassen door zich goed te verdiepen in de doelgroep. Ook ons buurjongentje van 5 jaar wilde maar wat graag met KidiGo spelen. Maar na een half uur wist hij ons te melden dat de spelletjes toch wel erg simpel waren. Het is ook jammer dat je er geen nieuwe spelletje op kunt zetten. Maar de uitleg over de werking was zo klaar. Dat heeft V-tech het wel super voor elkaar.

Nog een andere tip voor V-tech is het bevestigingbandje. Dat zit veel te los om de pols van beide kinderen. Als de KidiGo hun uit de handen zou vallen helpt dit bandje niet of nauwelijks. Daarom hebben we het bandje vervangen door een van de Wii controler. Deze kun je namelijk kleiner maken (zie ook de foto) waardoor deze strak om de pols van het kind komt te zitten. Dat is toch een stuk beter dan het origineel. Deze week hebben we helaas geen tijd gehad om het geheugenkaartje gebruiksklaar te maken. We gaan het kaartje voorzien eigen filmpjes en muziek en zijn wel benieuwd hoe de KidiGo hiermee om kan gaan. Maar dat zullen we de komende week gaan uittesten.

Geheugenkaartje toegevoegd

Deze week hebben we het geheugenkaartje getest. Ook dit werkt erg goed, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je aan filmpjes of muziek kunt komen. Maar één ding is zeker: de KidiGo is zeer ideaal voor op vakantie en zal de eerst volgende vakantie zeker niet ontbreken!! Want het is een handzame stijlvolle en kindvriendelijke mediaplayer.

We hebben natuurlijk geen prijzen gezien van de filmpjes en muziek, maar ook hier geldt dat men dit wel zo laag mogelijk moet houden, om zo het downloaden via het explore@Park zo laag drempelig te houden. Indien het te duur wordt zullen ouders niet, of in ieder geval, minder downloaden.

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.8

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >