KidiGo blauw VTech review door Diana

Door: Diana Bakker-Spel
Diana Bakker-Spel
TESTMOEDER Diana Bakker-Spel

Even voorstellen...

Ik ben Diana Bakker-Spel, 40 jaar en getrouwd met Koos. Woonachtig in Lutjebroek en werk 3 dagen. Wij hebben 3 jongens, Marc van 8, Simon van 6 en Joris van 4 jaar. Voor hun heb ik meegedaan aan het testpanel. Ze verschillen alle drie van interesses in hun vrije tijd en daarom hebben hun ook verschillende reacties op de KidiGo.

8.0

voordelen

 • Compact, goed vast te houden en duidelijk beeld
 • Koptelefoon
 • Compact en stevig, goed vast te houden
 • Gebruiksvriendelijke menu en grote knoppen
 • Koptelefoon inbegrepen
 • Duidelijk beeld

nadelen

 • Niet zo gebruikersvriendelijk downloadprogramma
 • In meerdere stappen gebruiksklaar maken
 • Creditcard nodig
 • Geen touchscreen

Introductie

Wij hebben maandag het product ontvangen en waren meteen enthousiast om te testen. Het uitpakken ging vlug en handig zo'n koptelefoon, dat gebruiken we niet voor de jongens bij andere spelcomputers. Wij bezitten al een Storio, dus zijn al bekend met V-tech.

De test

De jongens zijn enthousiast!

Het testen gaat prima, elke dag pakt één van de jongens hem wel eens. Vooral de oudste, die vindt de andere spelcomputers te snel. De jongens keken er alle drie van op dat het geen touchscreen is. Maar zijn snel thuis in het menu en alle opties. De demo’s zijn snel bekeken en er wordt snel naar meer gevraagd.

Koptelefoon en muziek

Zal eens kijken of de KidiGo net zo werkt als de Storio als hij eenmaal aan de computer gekoppeld is. Dat is dus niet helemaal het geval. Een registratie is bij ons niet nodig, wel even aanpassen met een extra apparaat. Een ouderprofiel had ik ook al aangemaakt voor de Storio, dus tot zover geen problemen. Het downloaden gaat toch anders, omslachtig. Er zijn een paar filmpjes gratis en de rest is best duur. Jammer. Eerst de filmpjes erop zetten en dan eens zien hoe ze deze vinden. De filmpjes vind ik wel voor jonge kinderen. De jongste van 4 jaar heeft ze na een paar keer wel gezien. De middelste van 6 al na één keer. Geen creditcard in ons bezit, dus geen extra filmpjes.

Dan maar muziek erop zetten, dit gaat niet zo makkelijk als bij de Storio. Eigen filmpjes worden niet afgespeeld, ook al staan ze er wel op. Dit kan je zien als de KidiGo aan de computer gekoppeld is. Raar. Dit zal al met al niet zo snel door iedereen lukken. Muziek luisteren met de koptelefoon is handig, want de andere spelcomputers hebben dat niet. Dan horen wij niet 3 verschillende geluiden door elkaar, als ze alle drie aan het spelen zijn. Door de koptelefoon is het gemakkelijk om de KidiGo door één kind te laten bespelen.

In gebruik

Aan de achterkant is een standaard te vinden, die wordt door de jongens niet gebruikt. Op de bank er mee zitten is goed te doen. Heb niet het idee dat het zwaarder is dan een andere spelcomputer. Het bandje die eraan gezet kan worden wordt eveneens niet gebruikt. De koptelefoon dus wel, vooral door de oudste. Die kan dan in alle rust de filmpjes, spelletjes en muziek horen. De andere twee zijn sneller met de spelletjes klaar en voor de filmpjes vinden ze zichzelf dan ook te oud. Meerdere filmpjes zijn kostbaar en moeilijk te downloaden, ook vanwege het gebruik van een creditcard(die wij niet bezitten).

De knopjes zijn duidelijk aanwezig, goed te vinden dus voor de jongens. Heb geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een extra geheugenkaart te gebruiken. Misschien zijn de daarop gezette eigen filmpjes dan wel af te spelen. We hebben ook niet dit formaat kaart in gebruik voor een ander apparaat. Eenmaal aan de computer gekoppeld is de KidiGo alleen te gebruiken door een volwassene. En dan nog is het een heel gepuzzel voordat er een filmpje of muziek op staat. Het batterijgebruik is goed, niet na 1 dag al nieuwe nodig.

Eindoordeel

Is mee geweest op vakantie. Ideaal voor het luisteren van muziek en spelletjes. De filmpjes worden minder snel bekeken. Door het toch wel moeilijk downloaden van extra filmpjes, zal mede door de kosten, niet snel gedaan worden. Toch iets om aan te passen door V-tech? Goed dat we de KidiGo mochten testen, zijn positief over dit stevige apparaat.

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0
Diana Bakker-Spel

Diana Bakker-Spel

Ik heb 3 jongens van 8, 6 en 4 jaar. De oudste gaat naar speciaal onderwijs, omdat hij een ontwikkelings achterstand heeft en autistisch is. De middelste zit op voetbal en de jongste is net begonnen met zwemles. Ik werk 3 dagen, mijn man is 1 dag thuis en mijn moeder is 2 dagen onze oppas bij ons thuis.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >