JuniorWeb Laptop VTech review door Petra

Door: Petra de Wildt
Petra de Wildt
TESTMOEDER Petra de Wildt

Even voorstellen...

Ik ben Petra, moeder van 3 dochters van 6, 4 en 1 jaar. Het lijkt ons erg leuk om de junior web laptop te testen. De kinderen zijn gek op dit soort spelcomputers. We zien er dan ook naar uit dat de laptop bij ons bezorgd wordt door de postbode. Spannend!

8.8

voordelen

 • Vrolijke kleuren
 • Muis kan niet kwijtraken
 • Telopdrachtjes gaan maar tot 5
 • Veel verschillende spelmogelijkheden
 • Je kan de laptop personaliseren

nadelen

 • Stroeve aan/uit knop
 • “Ga naar Vtechnl.com” wordt wel heel vaak gezegd als de computer aanstaat en even niet gebruikt wordt

Introductie

Wanneer ik de kinderen vertel dat we de Junior web laptop mogen testen zijn ze heel blij. Ze zijn altijd wel te porren voor iets nieuws. Zeker als dat nieuwe speelgoed knopjes heeft, batterijen ingaan en dus geluid maakt. Als de laptop bij ons is binnengekomen, probeer ik hem eerst even uit zonder kinderen erbij, zodat ik rustig de tijd heb om me een eerste indruk te vormen. Het is een mooi apparaat om te zien. Onze bevindingen lees je in de review. We hebben er zin in!

De test

 Review week 1

De roze junior web laptop komt via de post bij ons binnen. Wij mogen deze twee weken testen. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd. Elise(4 jaar) is gek op kindercomputers en op roze. Helemaal goed dus. Zoals ik van Vtech gewend ben ziet het product er degelijk en mooi verzorgd uit. De laptop heeft een groot handvat, zodat hij makkelijk gedragen kan worden door kinderhanden. Toen de laptop net uitgepakt was, heb ik me af zitten vragen waarvoor het dieper liggende ronde vlak op het deksel van de laptop was. Het lijkt alsof er iets in kan. Ineens realiseerde ik me dat dat waarschijnlijk de opbergplaats voor de muis zou zijn. Even passen en ja hoor, het paste. Ik denk dat het handig zou zijn om dat in de gebruiksaanwijzing te vermelden.

De muis van de laptop zit door middel van een snoertje van zo’n 20 cm vast en is niet los te koppelen. Kan dus ook niet kwijt raken. De muis is van een mooie grootte voor een kinderhand. De muis bevindt zich op een plateautje. Aan de onderkant van dit plateautje zitten goede antislip nopjes, daardoor schuift het niet weg als de muis bewogen wordt. Als de laptop open gedaan wordt, zie je een kleurig geheel. Plaatjes waar de verschillende spelmogelijkheden op staan en een heleboel mooi gekleurde knopjes op een zilverkleurige ondergrond. Het viel me op dat het geluid vrij hard was, toen de laptop voor het eerst aanging. Gelukkig zit er een knop op om het volume zachter te zetten. De aan/uit knop moet goed ingedrukt worden anders reageert hij niet. Soms moet je een paar keer op de knop drukken voor hij reageert.

De laptop heeft veel verschillende spelmogelijkheden: Letters en woorden, cijfers en vormen, logica en spellen, muziekfeest. Bij elk van deze spelmogelijkheden kun je weer kiezen uit diverse mogelijkheden. Voordat je alles uitgeprobeerd hebt, ben je wel een tijdje bezig. De laptop kan ook nog gepersonaliseerd worden, door verbinding te maken met Explore@Park. De naam van je kind komt dan op de laptop. Ook is er hier nieuwe inhoud te downloaden. Mocht de laptop overgaan naar een broertje/zusje dan zijn alle downloads en het gebruikersaccount te verwijderen door de laptop te resetten. Hoe dat moet staat in de handleiding beschreven. “Ga naar Vtechnl.com” wordt wel heel vaak gezegd als de computer aanstaat en even niet gebruikt wordt. Nadat je dat een paar keer gehoord hebt, gaat het irriteren. De stem die het kind vertelt wat het moet doen is vriendelijk en duidelijk. Elise vindt het muziekfeest een hele leuke stand. Er wordt dan een melodietje gespeeld en je kunt dmv de lettertoetsen te gebruiken geluidjes toevoegen. O.a. dierengeluiden. Andere favoriet van Elise is het aquarium. Je kunt hier visjes kijken en voeren.

Review week 2

In de tweede testweek heb ik nieuwe inhoud gedownload van Explore@Park en een gebruikersaccount gemaakt voor Elise op de website. Als ze nu de junior web laptop aanzet komt na het gesproken “hallo” de naam “Elise” in beeld. Het klepje waar de opening van de USB aansluiting achter zit is zelf sluitend dmv een verend klepje. Kunnen dus geen etensresten in terecht komen.Kinderhanden zijn tenslotte niet altijd schoon... Wat ik goed vind aan de stand letters leren is dat de letters gewoon uitgesproken worden, zodat je de letters kunt leren, maar ook fonetisch. Voor kinderen die op school net de letters aan het leren zijn is dit handig, omdat ze ze op school ook zo leren uitspreken.

Pluspunten zijn: Het mooi verzorgde uiterlijk van de laptop en de vrolijke kleuren. Het plastic waar hij van gemaakt is voelt prettig aan. De werking van het apparaat wijst eigenlijk voor zich. Elise had snel door hoe ze iets moest opzoeken. De spelletjes die er op staan zijn leuk om te doen. De telopdrachtjes gaan tot 5. Voor de jongste gebruikers is dit prima, maar voor Elise is het al weer te makkelijk. Je kunt vanaf je pc een e-card sturen naar de junior web laptop. Elise vond het heel leuk om een berichtje van mij te krijgen op de laptop. Het is jammer dat je niet zelf een kort berichtje kan typen en dit kan sturen. Alleen de voorgeprogrammeerde berichtjes kun je versturen. Ander minpuntje is dat er heel veel verschillende korte verhaaltjes zijn te downloaden, alleen is er slechts mogelijkheid om één verhaaltje tegelijk op de laptop te zetten. Vind ik wat weinig.

In de eerste testweek vertelde ik dat steeds het wel irritant wordende zinnetje: “Ga naar vtechnl.com/downloads” te horen was. Gelukkig is dat na het downloaden van nieuwe inhoud verdwenen. opluchting…

Eindoordeel

Na het uitproberen van de junior web laptop is onze conclusie dat het een leuke computer is. De meeste kinderen zullen er veel plezier aan beleven om ermee te spelen. Van de educatieve spelletjes kan je kind best veel leren op het gebied van letters en cijfers. Daarnaast zijn de verhaaltjes, het muziekfeest en het aquarium leuke dingen voor als je even geen zin hebt om iets te leren, maar gewoon wilt spelen of luisteren. Wij zijn erg blij dat we de gelegenheid kregen om deze laptop te testen. Ik weet zeker dat Elise er nog veel plezier aan zal beleven, evenals haar grote zus Julia en straks als Tirza (nu 1 jaar) groter is, kan zij er ook meespelen.

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

8.8
Petra de Wildt

Petra de Wildt

Mijn naam is Petra. Ik ben getrouwd en mama van drie mooie meiden. Helemaal gelukkig! Ik werk twee ochtenden per week en verder ben ik fulltime mama en echtgenote. Ik verbaas me er elke week weer over hoe snel de tijd gaat. Voor je het weet is er weer een week om. Naarmate het gezin groter wordt lijkt alles steeds sneller te gaan....

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >