JuniorWeb laptop VTech review door Madelon

Door: madve
madve
TESTMOEDER madve

Even voorstellen...

In de klas zitten veel verschillende leerlingen en niveaus. De laptop zat precies in de leeftijdscategorie die ook bij ons in de kleutergroep zit. Het leek me leuk de laptop eens te testen met de kinderen in de klas. Daarom een aanmelding gedaan voor het testen en tot grote vreugde gekozen als tester! Ik zal de laptop laten testen door ongeveer 19 kinderen.

8.3

voordelen

 • Letters in juiste schrift op laptop
 • Aantal spellen
 • Muis aan de laptop
 • Uiterlijk
 • Kindvriendelijk
 • Antwoord en help knop

nadelen

 • Achtergrondmuziekje
 • Geen ingang koptelefoon
 • Aanduiding van score aan einde van spel
 • Plaatjes rondom scherm anders dan op toetsen
 • Batterijklepje te openen door kinderen
 • Korte usb kabel

Introductie

Het product ontvingen we netjes ingepakt in een doos op mijn huisadres. Omdat ik niet thuis was op de dag van levering vonden we het pakket in de achtertuin onder de tafel (doet de bezorger vaker hier). De laptop zit netjes verpakt en er zitten batterijen in en is dus direct klaar voor gebruik. 

De test

Het product ontvingen we netjes ingepakt in een doos op mijn huisadres. Omdat ik niet thuis was op de dag van levering vonden we het pakket in de achtertuin onder de tafel (doet de bezorger vaker hier). De laptop zit netjes verpakt en er zitten batterijen in en is dus direct klaar voor gebruik.

Eerst thuis eens gekeken wat de laptop allemaal kan en doet. De handleiding lezen is eigenlijk niet nodig want het apparaat is erg duidelijk. Veel verschillende categorie knoppen met spelletjes er op, letters & woorden, muziek, cijfers & vormen, logica & spellen, webvriendjes en een deel waar downloads van de website verschijnen.

Wat ik belangrijk vind is dat de letters er opstaan zoals de kinderen het in de klas ook leren, veel speelgoed heeft dit niet dus dit is zeker een pluspunt voor deze laptop. De cijfers staan in een rijtje bovenaan het toetsenbord en ook die zijn duidelijk leesbaar en te herkennen omdat de toetsen een andere kleur hebben dan de letter toetsen.

Bij het opstarten verschijnt er een poppetje wat gelijk aanspreekt en een welkomspraatje houdt. Daarin volgt een uitleg over gebruik van de toetsen en de muis.

Educatief

Een onderdeel dat de kinderen niet direct aanspreekt omdat het geen spel is (maar wel leerzaam is) is spel 1- letters leren. Hierbij moeten ze een toets indrukken en hoor je welke letter het is, hoe hij klinkt bij uitspreken en wordt er een woord aan deze letter gekoppeld. Toch merk ik dat de kinderen toch deze optie van de laptop wel allemaal een keer proberen.

Wat de kinderen erg leuk vinden is het zoeken van het juiste plaatje bij de beginklank. Hierbij zoeken ze het juiste plaatje door de scrollen door een lijstje. Een goede en leerzame oefening bij deze leeftijdscategorie.

Een simpel spelletje, maar wat de kinderen toch elke keer weer even spelen is het aquarium. Scrollen langs een aantal verschillende dieren, klikken en ze voeren. Ook de rekenspelletjes vallen in de smaak.

Eindoordeel

Met 16 verschillende spelletjes is het een redelijk uitgebreide laptop om mee te spelen voor de kinderen. Wat wel jammer is aan de spellen is dat de score aan het einde van een spel wordt aangeduid in een getal tot 100. Voor kinderen die deze spellen spelen zeggen deze getallen niet veel. Leuker was een scorebalkje of andere manier waarop visueel te zien is hoe goed het spel gedaan is.

Wat ik aan de laptop mis is het uit kunnen zetten van het achtergrond muziekje. Het geluidsvolume is wel te regelen en dat is erg prettig. Een koptelefoon aansluiting zou ook niet verkeerd zijn bij de laptop. Conclusie: Na testen met veel kinderen een leuke een leerzame laptop die voor de meeste kinderen zeker een leuke uitdaging kan bieden.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.5

Totale score

8.3
madve

madve

Actief-fotografie-lezen-schrijven Voor mama plaats een paar dingen geschreven: http://www.mamaplaats.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-avi/ http://www.mamaplaats.nl/populaire-boektitels-per-avi-niveau/

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >