Honda Civic getest door Kim

Door: KimVingerling
KimVingerling
TESTMOEDER KimVingerling

Even voorstellen...

Hallo allemaal!

Op vrijdag ging mijn telefoon. Ik had me opgegeven als testmoeder en ik was uitgekozen! De mamaplaats-medewerkster kan beamen dat ik onwijs enthousiast was! Maandag mocht ik de auto in Amsterdam omhalen. Ik gelijk vrij geregeld natuurlijk! Mijn vader ging mee om de auto op te halen. Meer voor de gezelligheid. Het was een klein uurtje rijden vanaf Spijkenisse. Dat ligt net onder Rotterdam.

6.0

voordelen

 • Veel beenruimte in de auto
 • Kofferbak zit vol als de kinderwagen erin ligt
 • Maakt weinig geluid
 • Heel mooi interieur
 • Navigatie in de auto
 • Deuren gaan ver open

nadelen

 • Achterkant van de auto is niet representatief
 • Als je een beetje gas geeft schiet de auto naar voren
 • De voorruit is laag
 • Achterruit bestaat uit 2 delen

Introductie

Na 2 dagen was ik de Honda echter al zat...... Ik vind hem in vergelijking tot mijn eigen auto van 12 jaar erg basic uitgerust! Ik heb geen achteruitrijd sensoren of PDC (parc distance control). Ook heb ik geen cruise control. Ik vrees dat er toch wel een bekeuring binnenkomt i.v.m. de 80 km zone richting R’dam!

Als ik de kinderwagen in de kofferbak doe is die gelijk vol, waar ga ik mijn boodschappen laten? Dat zegt Honda doodleuk dat je de achterbank makkelijk kan neerleggen maar waar gaan mijn kinderen dan zitten? Ook kan onze dochter zichzelf op haar groep 2 stoel niet zelf vastmaken omdat de gordelsloten te ver in de bank verankerd zitten. Ik moet haar dus met stoel en al optillen, de gordel vastmaken en dan haar met stoel en al terug zetten! Totaal geen familie-met-kinderen-die-op-verhogingen-of-in-kinderwagens-zitten auto!

Ik wilde ook weten of ik makkelijk met mijn lengte (1.80) uit de voeten kon. Niet echt dus. De pook zit verder dan mijn knie en de deurposten zijn vrij laag in vergelijking tot de stoel van onze zoon. Het comfortabel rijden gaat echter wel erg goed. Onze dochter kan met gemak achter mij en mijn man (2m) zitten en wij relaxed achter het stuur.

De test

Dagje Antwerpen: Omdat ik veel kleine stukjes rijd opperde ik om eens een dagje Antwerpen te doen. Dat hebben we vandaag dus gedaan. Mijn man heeft een stuk gereden en heeft ook mogen ervaren hoe lekker hij eigenlijk rijdt! Hij heeft natuurlijk ook een paar opmerkingen. De voorruit in laag, met zijn lengte vindt hij dat storend. Ook de achterruit is ronduit irritant. Hij bestaat uit 2 delen en dat is zo niet praktisch! Voor de rest vindt hij het allemaal wel mee vallen maar is dat niet een beetje man eigen?

Wij kwamen er ook nog eens achter dat bij het schakelen het display van de radio/navigatie knippert! Als je dat eenmaal weet is dat echt een irritatiepunt. We hebben het hele boekje erop nageslagen maar nergens hebben we kunnen vinden of het een optie is of een uitleg waarom hij het doet.

Er is gevraagd om ook een mening te hebben over het uiterlijk van de auto. Ikzelf vind dat moeilijk om te zeggen. Iedereen heeft een andere smaak en bij het uitkiezen van een auto ga ik zelf voor de opties, grote en verbruik in plaats van hoe hij eruit ziet. Het enige wat ik nooit zou doen is voor een unikleur rode auto gaan. Ik ben meer van de metallic blauwe auto’s.

Leuk voor een vrijgezel

Deze auto valt in ieder geval niet onder auto’s die ik zou willen hebben. Deze auto is leuk voor een jonge vrijgezel, een jong stelletje zonder kinderen of een gezin met kinderen die wat groter zijn. Of natuurlijk als zakenwagentje voor de kantoormensen onder ons. Nu maar eens verzinnen waar ik een filmpje van moet maken en waar ik nog meer foto’s van moet maken? Moet ik de auto op een brug zetten? Hahahahaha! Misschien neem ik de ‘puppy-auto’ wel mee naar een leuke locatie, voor een shoot. Nog een week! Ik denk dat jullie mijn cijfer ongeveer weten.

Hier weer een blog over de Honda.

Hoe hij accelereert wanneer de econ aan of uit staan en wat voor geluid hij maakt. Het is geen wagentje om lekker meer te blazen om zo de buren te irriteren. Hij maakt namelijk geen lawaai alsof de uitlaat eraf valt! Dat vind ik wel een pre. Heerlijk rustig. En het grappige is, hij is lekker fel en lokt het eigenlijk wel uit. Zeker als er iemand naast je staat met een dikke auto en je hem dan makkelijk het nakijken geeft als het licht op groen gaat. Jep, dat doen we gewoon even, snel schakelen en niet over het limiet heen gaan.

Er zitten deuren op de auto die 90 graden open kunnen maar eigenlijk snap ik dat nut niet helemaal. In een parkeergarage lukt dat namelijk nooit! Hoewel ik wel moet zeggen dat ik het me kan voorstellen dat het makkelijker is met een maxi-cosi. En helemaal als je toevallig de ruimte hebt zoals voor de deur thuis. Ik zou deze optie er ook niet af halen. Ook de mensen die zwanger zijn kunnen makkelijker in en uit stappen. Zo’n buik kan wel eens in de weg zitten. Ik vind het ook wel fijn dat de stoelen iets hoger zitten. 

Videos

Eindoordeel

Laten we beginnen bij de ruimte. Voor een gezin met kleine kinderen is het geen ideale auto. Als de kinderwagen in de kofferbak ligt kan er bijna niets meer mee. Een campingbedje of boodschappen meenemen wordt erg lastig. Qua beenruimte heeft de Honda wel goed gescoord. De kinderen kunnen met gemak achterin zitten terwijl mijn man van 2 meter achter het stuur zit.

De motoren. Wat zal ik vertellen over de motoren? Zodra je het gas een beetje indruk schiet hij al vooruit. Hij heeft ook in het kader van de zuinigheid 6 versnellingen. Deze vond ik moeilijk te gebruiken omdat ik niet gewend ben om 6 versnellingen te hebben! Hij is erg stil waardoor hij niet ‘patserig’ overkomt. Ik heb de auto in Schiphol-Rijk afgetankt.

Het interieur was erg mooi! Het was even wennen om de km teller digitaal te zien en boven het stuur. Het is wel mooi weergegeven. Het touchscreen van de navigatie zat ook mooi in het midden en niet bovenop.

Het design van de auto is voor iedereen verschillend. Ik geef hem een 5. de motorkap is op zich wel mooi, de koplampen ook, maar de achterkant is echt flut. Vooral het remlicht over de ruit. Hierdoor vond ik het overzicht ver te zoeken. En aangezien dat nou net niet gebeurd in de praktijk is dat een design voor de prullenbak. Door het kleine raampje onder het remlicht kan je helemaal niets zien dus dan zouden ze beter het remlicht naar beneden bij kunnen stellen is mijn mening.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  7.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  6.0

Totale score

6.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >