Honda Civic getest door Francis

Door: Francis Groeneveld
Francis Groeneveld
TESTMOEDER Francis Groeneveld

Even voorstellen...

Ik ben Francis Groeneveld, een mama van 2 lieve kindjes. De oudste is een meisje van 5 en de jongste is een jongetje van bijna 1. Ik werk 3 dagen per week op een kinderdagverblijf, dus eigenlijk zit ik 7 dagen per week tussen de kindjes!

9.0

voordelen

 • De motor is heel krachtig
 • Heel mooi design - de auto ziet er strak uit
 • Binnenkant past goed bij de buitenkant
 • Alles goed te bedienen vanaf de bestuurdersplek
 • Hoofdteunen zijn anti-wiplash
 • Ingebouwde radio/carkit/navigatie/bluetooth
 • Heel veel ruimte in de kofferbak
 • Deuren gaan erg ver open

nadelen

 • Auto ziet er klein uit van buiten

Introductie

Helaas kon ik de honda civic niet zelf ophalen, ik kreeg geen vrij. Mijn man heeft hem opgehaald en bij mijn werk neergezet, dus ik reed er pas voor het eerst maandag avond in. De hele dag was ik benieuwd hoe de auto zou rijden. Om 18.30 was ik klaar met werken en was het dan eindelijk zo ver.

De test

Het model civic wat hiervoor was ,was ik bekend mee, maar deze is nieuw voor mij. Persoonlijk vind ik de achterkant van dit model mooier. De auto oogt 'futoristisch', en ziet er klein uit van buiten, terwijl dat reuze meevalt maar daar kom ik een andere keer op terug. Vanaf de voorkant ziet de civic eruit als een sportwagen, en de 'haaienvin' op het dak vind ik ook erg mooi.

Openen van de deuren

Bij het opendoen van de auto viel me meteen al op dat de deur erg ver opengaat, en vooral achterin is dat erg handig. Mijn zoontje wil nog wel eens tegenwerken en nu hoef ik mij niet in allemaal bochten te wringen om hem in de auto te krijgen.

Het dashboard ziet er ook weer erg mooi uit, ook weer futoristisch, en vooral erg duidelijk allemaal. Als bestuurder heb je echt je eigen comfortabele plekje, en alles zit binnen handbereik. De stoelen zitten echt geweldig! Bij onze Hr-v klaag ik vaak over de stoelen, maar deze zijn een stuk comfortabeler. Dit voorkomt denk ik ook een hoop rugklachten tijdens lange ritten.

Het beeld dat ik van een diesel heb, is dat je duidelijk kan horen dat het een diesel is. Nou bij de honda civic vind ik het geluid niet opvallen, dus dat is een groot pluspunt. Hij schakelt erg soepel, sommige honda modellen schakelen wat minder, maar daar heeft deze auto geen last van. Tijdens het wegrijden was ik heel erg verbaasd over de power die in deze auto zit, als je wat harder optrekt word je gewoon in je stoel gedrukt, wat weer fijn is door de stoelen met extra ondersteuning in je rug!

Navigatiesysteem

Ik vond het wel jammer dat ik mijn carkit nu 2 weken moest missen. Ik heb even in het menu gekeken, en wat was ik verbaasd dat er al een carkit in de auto zat ingebouw. Alles was ook te zien en aan te klikken op het venster in het dashboard. En als er iemand belt, of als je wilt ophangen, dan zitten er zelfs knopjes voor aan je stuur.

In plaats van onze vertrouwde tomtom hebben we het navigatie systeem van de auto gebruikt. Het was even wennen, maar uiteindelijk was hij vrij makkelijk in gebruik. Als hij 'ziet' dat er een file is op de uitgestippelde route, dan vraagt hij of het goed is als de route gewijzigd word. Persoonlijk zou ik het schermpje van de navigatie liever hoger in het dashboard, in een van de venstertjes willen hebben. Ik vind dat ik nu teveel naar beneden moet kijken.

Cruise Control

Tijdens het rijden op de snelweg, heb ik de cruise control ingeschakeld. Erg handig! En als ik ietsje sneller of ietsje minder snel moest rijden i.v.m. andere weggebruikers, dan kon ik dat via mijn stuur gemakkelijk aanpassen.

De Honda Civic is uitgerust met een start stop systeem, waar je eigenlijk niet eens wat van merkt. Zodra je de koppeling in trapt start de motor alweer, en kun je hem in zijn 1 zetten en weg rijden. Ideaal als je langer bij een stoplicht stilstaat of bij een spoorwegovergang, en je hoeft er zelf niet aan te denken de motor weer te starten. Ik blijf mij verbazen over de power die er in deze auto zit, ongelofelijk gewoon.

De auto heeft meer ruimte als dat je zult denken. Zowel voor als achterin heeft iedereen de ruimte. In de kofferbak past de kinderwagen met gemak, en alle tassen met kleding die we hadden gekocht pasten er ook goed in.

Achterbank in gedeeltes plat!

We kwamen er ook achter dat je de achterbank (ook weer in gedeeltes) naar beneden kunt klappen, zo kan je iets vanuit de kofferbak kwijt wat te lang is voor in de kofferbak. Mijn man is een karper visser en wilde een nachtje gaan vissen met onze oudste. De kleinste hebben we even naar opa en oma gebracht want daar was geen plaats voor in de auto. De stoel van onze dochter (5 jaar) hebben we voorin gezet, en de airbag uit gezet. Vervolgens een bank omhoog geklapt, en we zijn de spullen gaan inladen. Manlief had 2 stretchers, 2 slaapzakken, een heleboel visspullen (vistent, foudraal,rodpot,vistas, kleding- en etenstas, koelbox, zodiak, fluistermotor en een accu) ingeladen. Vervolgens paste hij er nog netjes naast en kon ik ze wegbrengen. Ik had niet verwacht dat alles er in zou gaan, maar toch lukte het.

Soepel en gemakkelijk

Zo bepakt en bezakt viel me eigenlijk pas op hoe groot het raam is. Je hebt echt heel veel zicht op de weg hierdoor. De boxen die in deze auto zitten ingebouwd geven een mooi geluid, het klinkt bijna net zo goed als thuis, en dat voor standaard ingebouwde apparatuur, vind ik heel wat. Wat mij ook steeds meer opvalt is dat het gas geven en schakelen zo soepeltjes gaat. Je hoeft de pedalen niet met veel kracht in te trappen.

Ondertussen zijn er al best veel mensen mee geweest om een ‘proefritje’ in deze Civic te maken, en tot nu toe vind iedereen hem heerlijk rijden. En zelf kan ik ook geen slecht punt bedenken. Ik merk dat ik deze auto steeds leuker en leuker ga vinden. Ik denk dat ik verliefd ben geworden op de Civic.

Heel veel ruimte

De ruimte is super. In de kofferbak zit een extra 'verborgen' ruimte, waar je spullen in kan doen. Vervolgens kun je de rest van de kofferbak ook volbouwen. Als er achterin een of beiden plekken leeg zijn, kan je de bank plat klappen, of zelfs omhoog klappen. Door deze optie te gebruiken kun je ineens spullen vervoeren waar je anders een busje voor nodig zou hebben. Doordat de airbag voorin uitgeschakeld kan worden, kun je je kind ook even tijdelijk voorin zetten (met de stoel) om vervolgens inkopen te gaan doen bij ikea o.d. De deuren kunnen ook nog eens extra ver open, wat alles nog makkelijker maakt om in de auto te krijgen. De veiligheid is ook goed. De remmen werken goed, het is goed te doseren. 

Perfect

Het comfort is optimaal, de weglegging is heel erg goed. De stoelen zitten zeer goed, en het schijnt dat de hoofdsteunen ook speciale anti-whiplash hoofdsteunen zijn, wat ook weer een goed doordacht punt is. De ingebouwde radio/ navigatie / bluetooth carkit is ook erg handig. Alles is via een scherm te bedienen. Als je een telefoon gesprek wilt opnemen of ophangen kan dit zelfs via je stuur. Op het stuur zitten nog veel meer knopjes, zoals die voor cruise-control.

Videos

Eindoordeel

Het design van de auto vind ik super mooi. Het heeft een vloeiende vorm en ziet er strak uit. In het zwart vind ik hem persoonlijk iets minder mooi, maar dat is een kwestie van smaak. De motor die er in zit is, is heel erg krachtig. Als je optrekt voel je dat hij heel veel koppel heeft. Elke keer verbaas ik me er weer over. Het interieur is ook erg goed over nagedacht. De binnenkant past heel goed bij de buitenkant. Het ziet er strak uit. Vanaf de plek van de bestuurder is alles goed te bedienen.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

9.0
Francis Groeneveld

Francis Groeneveld

Ik ben Francis Groeneveld, een mama van 2 lieve kindjes. De oudste is een meisje van 5 en de jongste is een jongetje van bijna 1. Ik werk 3 dagen per week op een kinderdagverblijf, dus eigenlijk zit ik 7 dagen per week tussen de kindjes!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >