Honda Civic getest door Chantal

Door: chantal_norder
chantal_norder
TESTMOEDER chantal_norder

Even voorstellen...

Geweldig wat een mooie dag 24-06-2013 samen met mijn zus DE HONDA Civic ophalen uit Amsterdam. Een hele trip van uit het noorden maar de moeite waard we werden geweldig ontvangen met een zoet hapje en lekker drankje. Na de uitleg mochten we eindelijk naar “onze auto voor twee weken. En daar stond hij dan opslag verliefd!! Een geweldige auto om te zien wit metallic lak, stoere velgen ,navigatie, cruisecontrol,achteruit rij camera en fijn interieur…en die kofferbak…wat een ruimte. Na de persoonlijke uitleg van de auto’s was het zover …de terug reis. Dat was natuurlijk even wennen eerst maar even de navigatie instellen een eerste test rit van 216 kilometer.

9.0

voordelen

 • Fijne auto, rijdt goed
 • De auto geeft een veilig gevoel om in te rijden
 • Veel ruimte in de auto
 • Cruise control
 • Veel airbags
 • Veel ruimte in de kofferbak
 • Parkeersenoren werken perfect

nadelen

 • Af en toe een dode hoek gezien
 • Bluetooth werkt niet helemaal goed

Introductie

De auto reed heerlijk lekker pittig en maar je probeert toch economisch zuinig te rijden omdat het fijn is om het lampje groen te laten branden. Econ knop is hier meteen in gebruik!! Als ik dan toch puntjes kritiek mag aan leveren vond wel dat ik af en toe een flinke dode hoek had…maar moet natuurlijk ook even wennen omdat dit een andere soort auto is dan onze eigen. En de Bluetooth werkt niet helemaal goed als ik wil bellen via het systeem valt hij iedere keer weg dus Handsfree bellen gaat niet lukken.

Eenmaal thuis onze kids in de auto en nog een paar rondjes familie en vrienden iedereen was erg enthousiast over de Honda Civic…Qua promoten gaat het goed hier in het noorden veel mensen hebben ons al zien rijden…En onze dochter had de volgende ochtend grote tranen in haar ogen omdat mama de mooie auto mee naar het werk nam. Het liefst wil ze de hele dag rondjes met me rijden maar meer dan naar school brengen en ophalen en rondjes in ons dorp.

Maar voor het weekend hebben we een dagje uit gepland,dus samen uit in de nieuwe auto kilometers vreten.

De test

Het tweede weekend eindelijk een afspraak gemaakt met mijn vriendin in Haren (gr) Ik was er nog maar 1 keer eerder geweest en het is een nieuwe wijk in haren. De vorige keer was ik alleen geweest nu gezellig samen met onze kids. 9 uur alles gereed kids in de auto navigatie instellen en gaan. Gelukkig stond de nieuwe wijk ook al in het navigatie systeem en werd ik netje om door de stad Groningen naar Haren begeleid...Mijn eerste langere rit met Felien en Robin in onze tijdelijke nieuwe auto.

Pittige auto

Het was een heerlijke rit de auto is pittig. Op de lange stukken gebruik gemaakt van de cruise control dat geeft meer rust met het rijden. De terugweg zijn ze inslaap gevallen na een gezellige speel ochtend en lunch weer naar Ter Apel, maar de dag was nog niet voorbij we hadden ook nog een verjaardag in Emmer-Compascuum dus weer een ritje voor de boeg bah wat toch vervelend.

Daar ook veel bekenden die erg nieuwsgierig waren naar de Honda Civic. Hij is van alle kanten bekeken. Het voelde een beetje als of ik de auto aan het verkopen was!! Iedereen was ook erg positief over de Honda vooral de extra ruimte van de kofferbak en de stoelen de auto heeft gewoon veel meer ruimte dan mensen verwachten als ze de auto zien. Ook bij school waren veel moeders maar ook Vaders erg benieuwd naar de auto en rijkwaliteiten.

Dat was het dan :( ruim 1000 kilometer verder moet ik afscheid nemen van de Honda Civic.De twee weken zijn voorbij gevlogen wat een fijne auto!!Echt een auto voor moeders met kinderen wat een ruimte heerlijk erg van genoten. De Honda Civic mag echt geprezen worden om zijn compactheid en ruimte.

Van de extra diepe kofferbak heb ik veel gebruik van gemaakt met boodschappen zwemmen dagje uit...Van de extra ruimte door met een handomdraai de stoelen van de achterbank omhoog te zetten, heb ik niet veel gebruik van gemaakt want de kinderstoelen waren daar geplaatst mocht het mijn eigen auto zijn zou ik er zeker gebruik van maken!!

Ik had een vrij luxe uitvoering dus was verwend met een navigatie systeem, achteruit rij camera , parkeer sensoren voor en achter en verwarmde stoelen. Het navigatie systeem was een uitkomst meestal gebruik ik mijn telefoon hier voor...er wordt duidelijk aangegeven wanneer je een afslag moet nemen en de route wordt herberekend mocht je een afslag missen of door omleidingen moet omrijden erg fijn de muziek gaat automatisch zachter dus je mist geen afslag!

Dagje Slagharen

We zijn een dagje naar attractie park slagharen geweest je ziet meteen hoe laat je aankomt en de snelste route dat was echt fijn buggy mee extra tas met kleding en lekkers het past allemaal met het parkeren omdat we daar een hele dag staan het automatische knopje gebruikt voor het inklappen van de spiegels. De achteruit rij camera is erg prettig door de schuine achterruit met balk heb je een verminderd zicht achter en moet je echt op de spiegels rijden.

Alleen als het regent heb je slecht zicht met de camera voor de rest was ik er super blij mee!! Want als je bij de scholen weg moet rijden van de parkeerplaats zie je ook echt wat er achter je gebeurd en voor kom je een hoop ellende en natuurlijk spelen de parkeer sensoren daar ook een rol in! Maar bij het inparkeren bij de parkeer garage raakte ik wel een beetje in paniek ik kon er zat tussen een alle toeters en bellen begonnen te piepen...ik raak toch niets ..nee hoor maar krap inparkeren houdt de Honda Civic dus niet zo van!

Kortom het kan bijna niet mis gaan ideaal als je met je kids in de auto zit echt fijn veilig gevoel. We hadden ook een paar koudere dagen en onze dochter heeft zwemles in het buitenbad een echte bikkel maar toch elke keer komt ze rillend als een rietje uit het verwarmde water...snel douchen en in de auto heerlijk weer opgewarmd door de stoelverwarming.

Zuinig

De board computer met alle info was ook erg fijn hoe lang je op een tank kan rijden hoeveel benzine je verbruikt per kilometer. En het groen rijden dat geeft echt een fijn gevoel na het optrekken lijkt het bijna een sport te worden om groen te gaan rijden blauw geeft een onprettig gevoel. We hebben ook maar 2 keer hoeven tanken op al die kilometers dat geeft een fijn gevoel dat het gelukt is veel en zuinig te rijden.

De laatste dag met de kinderen de auto uitzuigen en een feest want we gaan door de wasstraat!! Het personeel was zo vriendelijk om mij te helpen en heeft de auto voorbehandeld en schoon gespoten. Zodat ik een nette schone auto weer kon inleveren super bedankt!!

Tot slot

Een super fijne auto rijdt goed en geeft een veilig gevoel om er in te rijden en de ruimte is een heel groot pluspunt!! Mamaplaats.nl bedankt dat wij voor jullie mochten testen het was een geweldige ervaring! En Honda natuurlijk ook bedankt het was een super fijne test auto. Dit is echt een aanrader mocht je MAMA auto zoeken dit is hem De Honda Civic voor de stoere mama!

Videos

Eindoordeel

Een super fijne auto rijdt goed en geeft een veilig gevoel om er in te rijden en de ruimte is een heel groot pluspunt!! Mamaplaats.nl bedankt dat wij voor jullie mochten testen het was een geweldige ervaring! En Honda natuurlijk ook bedankt het was een super fijne test auto. Dit is echt een aanrader mocht je MAMA auto zoeken dit is hem De Honda Civic voor de stoere mama!

Een super fijne auto rijdt goed en geeft een veilig gevoel om er in te rijden en de ruimte is een heel groot pluspunt!! Mamaplaats.nl bedankt dat wij voor jullie mochten testen het was een geweldige ervaring! En Honda natuurlijk ook bedankt het was een super fijne test auto. Dit is echt een aanrader mocht je MAMA auto zoeken dit is hem De Honda Civic voor de stoere mama!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

9.0
chantal_norder

chantal_norder

Ik ben 33 jaar werkende moeder van Felien 5 jaar en Robin 3 jaar

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >