Het ideale voedingskussen van Snoozebaby

Door: Maaike:-)
Maaike:-)
TESTMOEDER Maaike:-)

Even voorstellen...

Sinds kort ben ik de trotste mama van een prachtige zoon. Met mijn man en onze hond wonen we in een dorp onder de rook van Eindhoven. Ik wilde het kussen testen omdat ik een fan ben van Snoozebaby! 

Ook hoorde ik van allerlei mama's dat een voedingskussen erg handig is, maar het gewone exemplaar dat ik heb vind ik helemaal niet zo geweldig. Daarom hoop ik dat Snoozebaby inderdaad het ideale voedingskussen heeft ontwikkeld. Kom maar op, ik ga testen! 

7.8

voordelen

 • Compact formaat
 • Stevig en goed vormvast
 • Zachte stofjes
 • Handige draagtas

nadelen

 • Niet om mee te slapen

Welke meerwaarde zie je aan dit compacte product t.o.v. de traditionele voedingskussens?

Wat gelijk opvalt, is het formaat. Het Snoozebaby kussen is een stuk kleiner dan de traditionele kussens die ik ken. Hierdoor kun je het kussen veel gemakkelijker op de juiste plaats leggen zonder dat er een halve meter extra kussen in de weg blijft zitten. 

Het kussen wordt geleverd met een lichte draagtas. De tas kan gewoon over je schouder en je kunt je voedingskussen daardoor gemakkelijk meenemen. Het past zelfs prima in het mandje van mijn kinderwagen dus ook als ik een middagje weg ga, kan ik het kussen meenemen en dus comfortabel voeden. Ook de tas zelf ziet er netjes uit, mooi strak grijs en het kussen past er gemakkelijk in. 

Is het kussen stevig genoeg (blijft het kindje goed liggen)?

De vulling is veel steviger als ik het vergelijk met mijn huidige, traditionele voedingskussen. Het is overduidelijk gemaakt van een ander materiaal. 

Het Snoozebaby voedingskussen is gevuld met een soort kleine balletjes en het zakt daardoor veel minder in. Ook is het kussen vormvaster dan de reguliere voedingskussens. Ik kan mijn zoontje goed neerleggen en dan blijft hij stevig liggen gedurende de hele voeding. Ik hoef hem niet om de haverklap recht(er) te leggen. Een echte verademing!

Wordt dit artikel al tijdens de zwangerschap gebruikt in bed voor tussen de knieën?

Ik denk dat het Snoozebaby kussen minder geschikt is om mee te slapen tijdens je zwangerschap. Daarvoor is het naar mijn mening te klein en te hoog. Het kussen heeft niet de lengte om je buik te ondersteunen en ook nog eens tussen je knieën te liggen. Je moet dus kiezen voor één van de twee, of ondersteuning aan je buik of je knieen. Doordat het kussen compact en stevig is, vind ik het te hoog/dik om tussen je knieën te leggen. Het is dus echt een kussen voor na je zwangerschap.

Ligt je kindje op het voedingskussen na de voeding?

Na een comfortabele, relaxte voeding, valt mijn kleintje regelmatig op het kussen in slaap. De stof is heerlijk zacht, dus ik snap heel goed dat hij lekker weg doezelt. En ik laat hem dan maar lekker even liggen, want het ziet er zo lief en ontspannen uit :) 

Maar ook als hij wakker is, ligt hij er graag tegen aan. Hij is nog te jong om zelf zijn hoofd overeind te houden, maar lekker tegen het kussen aan gaat prima. Zo kan hij de wereld om zich heen eens rustig bekijken. Een multifunctioneel kussen: perfect voor voeding en ondersteuning. 

Is het comfortabel genoeg tijdens het voeden?

Als je een kussen zoekt dat het ultieme comfort biedt tijdens het voeden, dan raad ik de Snoozebaby absoluut aan. Heerlijk zachte stof, fijn compact en goed stevig en vormvast. Mijn oude kussen gaat de deur uit, ik ben overtuigd!  ;) 

Foto’s

Scores

 • Design
  8.0
 • Comfort van het kussen
  8.0
 • Het formaat van het kussen
  7.0
 • Stevigheid van het kussen
  8.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0
 • Wat vind je van het voedingskussen in het algemeen?
  8.0

Totale score

7.8
Maaike:-)

Maaike:-)

Sinds eind augustus ben ik de trotste mama van een prachtige zoon. Met mijn man en onze hond wonen we onder de rook van Eindhoven. Samen ontdekken we wat het is om nu een gezinnetje te zijn. We genieten volop van de frisse buitenlucht, van leuke dingen doen en natuurlijk van elkaar!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >