Praktische voedingskussen van Snoozebaby

Door: Chantie86
Chantie86
TESTMOEDER Chantie86

Even voorstellen...

Mijn naam is Chantal van Veen. Ik ben 27 jaar en moeder van twee prachtige kinderen, Levi is 2,5 jaar en Mila is 6 weken oud. Levi is met 32 weken geboren. Het is met hem niet gelukt om goed aan de borst te drinken, dit vond ik erg jammer. Mila is geboren met 38 weken en kon al meteen goed aan de borst drinken. Ik vind het dan ook geweldig dat ik dit ook mag meemaken!

Zelf heb ik momenteel een groot voedingskussen die ook erg zacht is. Alleen Mila ligt er niet mooi op en ik moet altijd met van alles en nog wat het kussen weer ondersteunen om haar op goede hoogte te krijgen. Een hele worsteling. We zijn benieuwd naar de Snoozebaby!

8.6

voordelen

 • Stevig
 • Comfortabel
 • Handig om mee te nemen
 • Mooi design
 • Niet al te duur
 • Handen vrij met voeden

nadelen

 • Formaat voor oudere baby
 • Geen extra hoezen

Welke meerwaarde zie je aan dit compacte product t.o.v. de traditionele voedingskussens?

3 oktober zag ik de ontzettend grote doos staan, ik was meteen benieuwd en heb hem ook meteen uitgepakt. Het voedingskussen zat in een handige tas en dit is al meteen pluspunt nummer één: Handig om mee te nemen!

Zaterdag heb ik het kussen dan ook meteen meegenomen toen we op bezoek gingen bij vrienden. Hop, in de tas en dan onderin de kinderwagen. Ik werk als leerkracht op een basisschool waar ook kinderopvang bij zit. Ik wil straks Mila meenemen naar het werk en dan in mijn pauzes gaan voeden. Dat het voedingskussen van Snoozebaby zo handig is om mee te nemen is in dit geval ook erg praktisch en een groot pluspunt van het voedingskussen.

Wat mij meteen opviel is dat het kussen er mooi uitziet. Het is een mooi design en model. Daarnaast ook compact en kan het prima op de bank liggen (geen lelijk geval wat meteen in het oog springt). Pluspunt nummer 2 ten opzichte van traditionele voedingskussens is dan ook: Het voedingskussen ziet er mooi uit!

Ik heb het kussen meteen gebruikt bij de eerstvolgende voeding van Mila. Het viel me op dat het heel stevig is, waardoor de kleine Mila mooi blijft liggen. Pluspunt nummer 3 is dan ook: Het voedingskussen van Snoozebaby is stevig!

Bij traditionele voedingskussens (vooral bij het voedingskussen wat ik heb) vind ik het onhandig dat ze vaak inzakken. Snoozebaby voedingskussen is goed stevig, maar toch ook nog te vormen naar je kindje. Doordat het zo stevig is, blijft je kindje op de juiste hoogte liggen. Zo kan je kindje de tepel goed pakken en hangt je kindje niet aan de tepel. Juiste voedingshoogte/houding is dan ook pluspunt nummer 4.

Veel traditionele voedingskussens lopen achter je rug door, ik vind het prettig dat, dat bij het voedingskussen van Snoozebaby niet zo is. Zo kan je gewoon lekker tegen je eigen kussen/bank/rugleuning gaan zitten en zit je niet op het puntje van de bank bijvoorbeeld. 

Een paar (kleine) verbeterpunten:

 • Een extra vakje voor het bewaren van een spuugdoekje
 • Een boekje/foldertje erbij leveren met wat foto's van houdingen van baby's op het kussen, tegen het kussen aan.
 • Extra hoezen gaan verkopen voor om het voedingskussen heen, dit zou met verschillende leuke designs kunnen. Dit is handig voor als er een hoes in de was is.

Is het kussen stevig genoeg (blijft het kindje goed liggen)?

Het kussen voelt stevig aan. Wanneer ik het kussen op mijn schoot leg verschuift het niet. Dit gebeurde bij mijn traditionele voedingskussen wel. Deze viel zelfs vaak op de grond als ik mijn kindje erop wilde gaan leggen...

Wanneer het kussen op mijn schoot ligt en ik mijn kindje erop leg, hoef ik het kussen maar iets naar mij toe te schuiven. Mila ligt op perfecte hoogte om aan mijn borst te drinken. Het kussen zakt ook na een paar minuten niet in en blijft stevig. Mijn kindje blijft perfect liggen, heel fijn! 

Dit zorgt ervoor dat je kindje niet aan de borst gaan hangen, wat kan zorgen voor tepelkloven. Veel moeders weten hoe zeer dit doet. Het kussen zorgt er ook voor dat je goed rechtop zit, dit komt omdat het kussen dan het beste om je lichaam heen vormt. Wanneer ik het drinken onderbreek voor een boertje en haar daarna aanleg aan de andere borst, blijft het kussen ook goed liggen. Het valt niet op de grond en het verliest ook geen stevigheid. Dit zorgt ervoor dat ik in alle rust kan voeden en het echt een rustmoment is met mijn kindje.

Mila valt na het voeden vaak in slaap en ze blijft ook tijdens het slapen goed op het kussen liggen, zegt genoeg toch ;)

Foto’s

Wordt dit artikel al tijdens de zwangerschap gebruikt in bed voor tussen de knieën?

Helaas heb ik het artikel niet tijdens de zwangerschap kunnen uittesten. Maar het lijkt me wel lekker, vooral omdat het kussen lekker zacht en stevig is. Het is compact waardoor er geen heel groot kussen in je bed ligt.

Ligt je kindje op het voedingskussen na de voeding?

Na de voeding ligt Mila nog heerlijk even uit te buiken op het kussen. Dit kan gewoon tegen mij aan, in de houding waarin ze al lag. Ook kan ik haar tegen het kussen aanleggen, zodat ze mooi rond kan kijken. Het is fijn dat ze dan een beetje rechtop ligt ivm het spugen. 

Wel merk ik dat ze wat onderuit zakt na een tijdje, vooral als ze wat druk met haar beentjes gaat bewegen. Ze zakt onderuit maar niet naar de zijkant, dus het is niet erg of gevaarlijk. 

Later in de week zie ik op de verpakking van het kussen een foto staan waar het kindje iets wat scheef tegen het kussen aan ligt. Ik probeer dit en merk meteen dat ze dan minder snel onderuitzakt. Een tip voor andere moeders is om het kussen tegen de armleuning van de bank/stoel te leggen, zo blijft het nog beter liggen. 

Mila kan zo goed rondkijken en vooral nu ze wat meer interactie heeft, is het leuk om zo met haar te praten/lachen en spelen. Bij het doen van een boertje laat ik het kussen ook op schoot liggen. Ik merk dat ik haar dan een beetje op het kussen kan laten leunen. Ik trek het kussen wat dichter tegen me aan en zo leunen haar billetjes wat op het kussen. Dit is een fijne houding en ik kan zo wel uren met haar zitten!!!

Ik denk ook dat het fijn is als je kindje wat zwaarder wordt, dan hoef je het kindje alleen maar tegen je aan te houden en niet extra te ondersteunen. 

Het voedingskussen ook al uitgeprobeerd in de kinderwagen. Toevallig had ik hem daar even in gelegd en wilde ik een broodje gaan eten met mijn zoontje. Ik legde Mila even tegen het kussen aan en ze kon zo mooi rondkijken. Natuurlijk moet je er ter aller tijde bijblijven en kan dit niet met oudere kindjes. Wel kan het zo ook prima in de box gelegd worden. Je kindje kan dan mooi wat rechtop liggen. Mijn vriendin heeft een kindje met reflux en zij was ook meteen enthousiast hierover. Haar kindje moet de gehele dag een beetje rechtop liggen. Dit ivm het spugen. Vooral voor in de box leek dit haar de ideale oplossing.

Wanneer je kindje gaat zitten is het voedingskussen van Snoozebaby ook goed te gebruiken. Leg het kussen achter je kindje als je kindje net kan zitten en het geeft veiligheid. Valt je kindje achterover dan valt het zacht tegen het kussen aan. Ook geeft het je kindje stevigheid in de rug.  

Is het comfortabel genoeg tijdens het voeden?

De eerste paar keren dat ik mijn zoontje ging voeden (een tijdje terug alweer... hij is nu 2,5 jaar), brak mij het zweet uit. Ik kon hem maar moeilijk aanleggen en hij zakte steeds weg in het voedingskussen. Met Mila gebeurde dit in de kraamweek weer, ik kon haar niet goed aanleggen doordat ze in het traditionele voedingskussen wegzakte. Ik ging hierdoor veel boven op bed liggend voeden, natuurlijk is dit niet zo gezellig. Ik wil dan ook graag gewoon beneden voeden, vooral als mijn zoontje beneden is heb ik geen zin om met z'n allen naar boven te moeten.

Bij het voedingskussen van Snoozebaby blijft het kussen goed stevig en zakt het kindje er niet in weg. Het kindje ligt zo op tepelhoogte en kan goed aan happen. Ook na een tijdje drinken blijft mijn kindje goed liggen en zakt niet weg. Bij het wisselen van borst hoef ik alleen het kussen weer wat tegen me aan te drukken en ligt ze meteen weer goed. Doordat het kussen niet heel groot is en door de substantie wat erin zit geef het niet teveel warmte af. Vaak bij het voeden heb je het al warm genoeg door lichaamswarmte van jou en je baby en dan is het niet fijn als je en voedingskussen hebt dat ontzettend veel warme afgeeft. Het voedingskussen van Snoozebaby geeft niet teveel warme af. Ik pak het kussen leg het op mijn schoot, dan leg ik Mila op het kussen en schuif het kussen dicht tegen me aan. Ze ligt meteen goed om te kunnen drinken. Echt binnen 30 seconden heb ik haar goed aangelegd en kan ze gaan drinken. Dit geeft mij en Mila veel rust. Baby's die honger hebben kunnen nog weleens heel onrustig om zich heen gaan happen, vooral als ze de tepel niet goed kunnen vinden. Doordat het kussen op juiste hoogte is en goed stevig kan de baby snel aangelegd worden. Ik ervaar dit als prettig en het geeft me rust.

Bij het voeden deed ik vaak de arm onder haar hoofd waardoor ik mijn handen niet echt vrij had. Ik kwam erachter dat dit niet nodig is bij het voedingskussen van Snoozebaby. Ik kan haar ook zonder mijn ondersteuning goed laten drinken. Dit geeft mij tijdens het voeden bewegingsvrijheid, Ik kan dan even een boekje lezen met mijn zoon of over de rug van Mila wrijven. Onder het eten zijn kindjes vaak onrustig. Jij wil net een hap nemen van je avondeten en dan wil je kindje bij je liggen of gevoed worden. Met het voedingskussen van Snoozebaby kan dit prima. Ook aan tafel kan het kussen prima op je schoot liggen en kun je voeden. Doordat je één hand vrij hebt kun je ook nog een hap nemen van je eten.

Ik ben wel benieuwd hoelang je het kussen goed kan gebruiken voor het voeden aan de borst. Nu is het fijn dat het kussen compact is, maar ik ben benieuwd of dit ook zo is als je kindje 6 maanden is. We zullen het gaan zien...

Foto’s

Videos

Scores

 • Design
  8.5
 • Comfort van het kussen
  9.0
 • Het formaat van het kussen
  8.0
 • Stevigheid van het kussen
  9.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0
 • Wat vind je van het voedingskussen in het algemeen?
  9.0

Totale score

8.6
Chantie86

Chantie86

Moeder van twee kinderen en partime juf op basisschool.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >