Het testen van de Quinny Moodd

Door: Marion Buur
Marion Buur
TESTMOEDER Marion Buur

Even voorstellen...

Ik ben Marion en ik ben moeder van twee geweldige dochters Rosa en Felice. Momenteel ben ik zwanger van de derde. Ik ben begin juni uitgerekend, dus dan mag de nieuwe baby fijn in de spiksplinternieuwe kinderwagen Quinny Moodd. Deze kinderwagen is nog maar net op de markt verschenen. Ik vind het natuurlijk fantastisch dat ik hem als moeder mag gaan test en en mijn bevindingen met jullie mag gaan delen.

8.0

voordelen

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Automatisch veersysteem
 • Wandelwageninzet eraf halen gaat eenvoudig
 • De wagen is helemaal compleet (incl. zonnekap etc.)
 • Het rijden gaat heel soepel

nadelen

 • Stuurtje bevestigen gaat minder makkelijk
 • Breden wielen

Introductie

Allereerst heb ik van Quinny zelf een goede uitleg gekregen. Omdat je deze uitleg niet allemaal krijgt op internet, heb ik een filmpje gemaakt, waarin ik precies laat zien hoe je de Quinny Moodd in elkaar kunt zetten.

Mijn mening is dat het in elkaar zetten eigenlijk heel simpel gaat. Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich en alles gaat heel soepel. Handig vind ik dat Quinny alle knoppen die je hoeft in te drukken grijs heeft gemaakt. Ook superhandig is natuurlijk dat hij praktisch automatisch uitvouwt.

Wat mij minder makkelijk afging wat het bevestigen van het ‘stuurtje’. Het stukje wat er eerst afgehaald moet worden gaat echt wel even lastig, ook het loshalen van het stuurtje is best lastig. Misschien dat het bij het gebruik op den duur wat makkelijker gaat, dus ik zal het later zeker nog een paar keer proberen. Het stuurtje vind ik trouwens wel geweldig, want mijn dochter vroeg ook gelijk of het een stuurtje was. Naast de veiligheid, geeft dit een kind het idee actief mee te doen tijdens het wandelen, goed voor de motoriek!

Een ander bijkomend voordeel vind ik dat de wagen echt heel compleet is. Je krijgt praktisch alles meegeleverd, zoals de zonnekap, boodschappenmandje en de adapters. Ik ga deze week mijn eerste testritje maken met de Quinny Moodd en zal hier ook een blog over schrijven!

De test

Deze kinderwagen is nog maar net op de markt verschenen. Ik vind het natuurlijk fantastisch dat ik hem als moeder mag gaan test en en mijn bevindingen met jullie mag gaan delen. Allereerst heb ik van Quinny zelf een goede uitleg gekregen. Omdat je deze uitleg niet allemaal krijgt op internet, heb ik een filmpje gemaakt, waarin ik precies laat zien hoe je de Quinny Moodd in elkaar kunt zetten. Dit filmpje kun je hier vinden >> Mijn mening is dat het in elkaar zetten eigenlijk heel simpel gaat. Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich en alles gaat heel soepel. Handig vind ik dat Quinny alle knoppen die je hoeft in te drukken grijs heeft gemaakt. Ook superhandig is natuurlijk dat hij praktisch automatisch uitvouwt. Wat mij minder makkelijk afging wat het bevestigen van het ‘stuurtje’. Het stukje wat er eerst afgehaald moet worden gaat echt wel even lastig, ook het loshalen van het stuurtje is best lastig. Misschien dat het bij het gebruik op den duur wat makkelijker gaat, dus ik zal het later zeker nog een paar keer proberen. Het stuurtje vind ik trouwens wel geweldig, want mijn dochter vroeg ook gelijk of het een stuurtje was. Naast de veiligheid, geeft dit een kind het idee actief mee te doen tijdens het wandelen, goed voor de motoriek! Een ander bijkomend voordeel vind ik dat de wagen echt heel compleet is. Je krijgt praktisch alles meegeleverd, zoals de zonnekap, boodschappenmandje en de adapters. Ik ga deze week mijn eerste testritje maken met de Quinny Moodd en zal hier ook een blog over schrijven!

Omdat ik nog moet wachten tot ik mijn baby in de Quinny Moodd kan leggen, heb ik mijn eerste test uitgevoerd met mijn dochter Felice. Zij is momenteel 3,5 jaar. Quinny geeft aan dat de wagen geschikt is tot de leeftijd van 4 jaar. Felice past goed in de Quinny Moodd, zij het wel dat de gordeltjes helemaal tot het uiterste moesten worden versteld, wat overigens super makkelijk gaat. Fijn ook dat de schouderpads mooi op zijn plaats worden gehouden met een button. De ruimte in de zitting van de wandelwageninzet, is voldoende, maar ik vond dat ze vrij strak tegen het stuurtje aanzat. Wellicht heeft dit te maken met de zitting, welke misschien wat langer zou kunnen. Nu moet ik hier wel bij zeggen, dat het heel koud was en Felice flink was ingepakt met een dikke winterjas. Wanneer ze dit niet zou hebben, zou ze zeker voldoende ruimte hebben gehad. Overigens leek het haar niet erg te hinderen. Zij houdt duidelijk het stuurtje vast, wat haar naar mijn gevoel een fijne hou vast gaf. Bij het uitklappen van de zonnekap, vond ik wel dat ze vrij dicht tegen de zonnekap aanzat. Maar goed, ze is ook bijna de maximale leeftijd voor het gebruik van de Quinny Moodd. Mijn eerste indruk wat betreft het rijden met de wagen is dat hij gewoon super soepel loopt. Ondanks het flinke gewicht van Felice in de kinderwagen. Niet alleen op een vlakke ondergrond is dat zo, ook bijvoorbeeld op een bumpy grasveld gaat het prima. De wendbaarheid is ook helemaal vlekkeloos. Tegelijk met het voor het eerst duwen van de kinderwagen, bedenk je je direct dat je een hoogwaardige en kwalitatieve kinderwagen in handen hebt. Je voelt gewoon dat het een goed ding is. Super!

Samen op pad

Ook de lengte van de uitschuifbare duwstang is fijn. Je kunt hem perfect op lengte verstellen. Op naar de supermarkt. Wat mij in de supermarkt opviel, was dat er in de boodschappenmand niet heel veel kan. Een pak melk, halfbrood, en 2 pakken koffie, en de ruimte is vol. Wat wel heel fijn is, is de geweldige wendbaarheid. Met weinig kracht manouvreer je eenvoudig, ook het op de rem zetten en van de rem afhalen gaat heel soepel. Nu woon ikzelf in de grote stad en hebben we te maken met een relatief kleine supermarkt, maar opvallend was wel dat ik met de kinderwagen niet eenvoudig door het poortje van de kassa kon. Wellicht is het zo dat de wielen vrij ver uit elkaar staan. Jaloers keek ik naar een mama die soepel haar buggy door het poortje duwde, terwijl ik eerst moest omlopen, maar dit is dan ook een buggy. Ik denk dat ik het nog wel leuk vind om later nog eens te checken hoeveel breder de achterwielen van de Quinny zijn ten opzichte van andere kinderwagens. Hier kom ik in latere blogjes vast nog wel op terug. Op de terugweg wilde mijn dochter even liggen. En dit vind ik zo geweldig aan de Quinny Moodd. De zitting!!! Mijn dochter zit in de hoogste stand heel fijn recht op, maar met een eenvoudige druk op de knop kan ze echt helemaal plat om lekker te liggen. Ik kan me nu ook echt goed voorstellen dat baby’s van heel jonge leeftijd al in de wandelwagen inzet kunnen liggen, want het geeft een beetje het gevoel van een plat bedje. Desondanks denk ik wel dat het voor baby’s wel fijner is om eerst in de reiswieg, of kinderwagenbak, te liggen. Ze liggen dan veel beschermder en ik denk dat ze dan ook wat minder last hebben van wat gewiebel. Natuurlijk kun je een baby ook in een autostoel op de Quinny Moodd vervoeren en de kinderwagenbak achterwege laten. Een baby ligt ongeveer een half jaar in een kinderwagenbak of reiswieg. Echter, dit kan alleen als je de kinderwagen voor kleine stukjes gebruikt. Want een baby mag maar maximaal 2 uur in een autostoeltje liggen. Wat ik nog niet heb getest is hoe mijn dochter het vind om naar mij toe te kijken. Dat ga ik volgende keer doen. Al met al geef ik de Quinny Moodd een hele dikke voldoende, niet alleen om zijn functionaliteit, maar ook zeker om zijn gave looks!

Quinny Moodd in de auto

Zojuist hebben we getest hoe het is om de Quinny Moodd mee te nemen in de auto. Wij vroegen ons af; past de Quinny Moodd eenvoudig in de achterbak? Wij testten de Quinny Moodd zowel in een ruime Audi stationcar, als in een kleine Nissan Micra. Vooraf heb ik eens even huiswerk gedaan, ten aanzien van de omvang en gewicht van de Quinny Moodd. Ingeklapt heeft het frame van de Quinny Moodd een afmeting van 66 cm breed, 81 cm lang en 31 cm hoog. Dit is inclusief de wielen. Heb je een kleine auto, dan zou je natuurlijk ook de wielen van het frame kunnen halen, hoewel dit wel bewerkelijk is. Het frame van de Quinny Moodd zonder voorwielen en zonder achterwielen heeft een omvang van 59x68x16 cm. Overigens zijn dit afmetingen zonder zitje. De afmeting van het zitje is 35 breed en de rug is 52 hoog. De kinderwagenbak, dus waar een baby in ligt, heeft een afmeting van 91 cm lang en 47 cm breed. De hoogte is echt heel beperkt, want de bak kun je heel eenvoudig heel plat maken door een geweldig schuifmeganisme. De hoogte wordt hierdoor maar….12 cm! Dat deze vrij lang is heeft trouwens ook nog het voordeel, daar je hem langer kan gebruiken! Het gewicht van de Quinny Moodd is van frame inclusief wielen 9,4 kg. Met zitje is hij 15,1 kg. Zo! Dat even voor zover de cijfers. 

Nu mijn eigen bevindingen bij het passen van de Quinny Moodd in de auto. Het eraf halen van de wandelwageninzet, het zitje, is echt super eenvoudig. Vervolgens het inveren van het frame is ook een fluitje van een cent. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik nu al smokkel met het extra beveiligingstuigje van deze Quinny Moodd. Als ik deze nog moet vastmaken, kost het met wel wat meer energie. Ik weet nu al dat ik steeds het risico op uitklappen zou nemen, en het veiligheidstuig zou negeren. In een zucht past de wagen in de Audi! Maar goed, hier had ik ook wel op gerekend. Overigens vergat ik zelfs de duwbeugel helemaal naar beneden te halen. Had ik dat gedaan dan was er nog meer ruimte over gebleven. Op naar de Nissan Micra. Helaas! Hier paste de Quinny Moodd niet in. Na verwijdering van hoedenplank en achterbank, past de Quinny Moodd wel. Naar mijn idee heeft het te maken met de breedte van de achterwielen en de hoogte van het frame met hier bovenop het zitje. Heb je dus een wat kleinere auto, houdt hier dan rekening mee. Bedenk wel de Nissan Micra is ook wel vrij klein. Opvallend is wel dat het frame met kinderwagenbak die plat is gemaakt, wel meer ruimte in hoogte overlaat. Doordat de achterbank was weggeklapt, kon ik niet helemaal testen of de hoedenplank nog terug zou kunnen, maar het zou mij niet verbazen als dit wel kan bij een net wat ruimere achterbak. Overigens is het automatische veersysteem een geweldige uitkomst. Zonder energie klap je het frame open en in een mum van tijd ben je ready to go! Oh ja, en dan nog even over de breedte van de achterwielen van de Quinny Moodd. Bij een collega mama mochten we even de Quinny Moodd wielen plaatsen tegenover de wielen van de Bugaboo Cameleon. Duidelijk is dat de Quinny Moodd breder is, ongeveer de afmeting van 1 wiel. Gelukkig gaf zij aan dat zij ook niet door het poortje van onze supermarkt kan, dus ik denk dat meneer Albert ook nog een taak heeft te verrichten bij ons in deze kinderrijke wijk. 

Foto’s

Eindoordeel

Opvallend is wel dat het frame met kinderwagenbak die plat is gemaakt, wel meer ruimte in hoogte overlaat. Doordat de achterbank was weggeklapt, kon ik niet helemaal testen of de hoedenplank nog terug zou kunnen, maar het zou mij niet verbazen als dit wel kan bij een net wat ruimere achterbak. Overigens is het automatische veersysteem een geweldige uitkomst. Zonder energie klap je het frame open en in een mum van tijd ben je ready to go! Oh ja, en dan nog even over de breedte van de achterwielen van de Quinny Moodd. Bij een collega mama mochten we even de Quinny Moodd wielen plaatsen tegenover de wielen van de Bugaboo Cameleon. Duidelijk is dat de Quinny Moodd breder is, ongeveer de afmeting van 1 wiel. Gelukkig gaf zij aan dat zij ook niet door het poortje van onze supermarkt kan, dus ik denk dat meneer Albert ook nog een taak heeft te verrichten bij ons in deze kinderrijke wijk.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >