Testen Fisher Price Swing

Door: mariekepalmans
mariekepalmans
TESTMOEDER mariekepalmans

Even voorstellen...

Vandaag is de grote dag!! Daan gaat vandaag voor het eerst de Fisher Price Swing uitproberen. Ik ben zo benieuwd wat hij ervan zal vinden?? De wipstoel de we ook van Fisher Price hebben vind hij nog steeds geweldig! Helemaal het spiegeltje die erboven zit trekt zijn aandacht! Gelijk als we beneden komen trekt de stoel zijn aandacht.

9.0

voordelen

 • Zitting kan gewassen worden
 • Zoontje valt lekker in slaap door geschommel
 • Veel functies
 • Makkelijk in te klappen en weg te zetten

nadelen

 • Maakt erg veel geluid

De test

Week 1: Wat staat daar?? Dat stond er gisteren nog niet!! Hij wil er gelijk naartoe om de boel te verkennen. Eerst maar eens gewoon in het stoeltje zitten, kijken hoe dat gaat. Het stoeltje is verstelbaar in twee standen, ligstand en rechtop. Heel handig! Het is tijd voor Daan zijn bordje pap en ik denk dat ik die maar zo ga geven. Het is een comfortabel stoeltje, hij zit zo lekker! Ik heb wel even de stof afgedekt want het is vaak een dikke knoeiboel! Nu maar eens schommelen. Eerst zachtjes, muziekje aan en de mobiel boven komt in beweging. Die beestjes wil hij wel even pakken!! Daan is nu 7 maanden en kan er al bij. Dat is minder. Ik heb er maar eentje afgehaald en aan hem gegeven om mee te spelen. Dat vindt hij leuker! De mobiel maakt trouwens wel veel lawaai bij het draaien. Dat is een minpuntje. Daan zit rustig te schommelen en heb ik even tijd om de afwas te doen. Na 10 minuutjes vind ik het wel heel stil in de woonkamer en ga maar eens even kijken..... ach... hij is in slaap gevallen! Wat heerlijk. Test is wat mij betreft nu al geslaagd!!

Week 2

We hebben de afgelopen weken echt veel plezier gehad van de Swing! Daan vindt het leuk om even in het stoeltje te zitten en komt zo even lekker tot rust. Ik vind het ook heerlijk want dan heb ik even mijn handen vrij. De Swing is geschikt tot 6 maanden, 9 kilo en tot het kindje er zelf uit kan zegt de gebruiksaanwijzing. Daan is nu 7 maanden oud en ik denk zo rond de 9 kilo. Wij merken niet dat Daan nu bijna uit de Swing is gegroeid. Hij zit er heerlijk comfortabel in! Alleen de mobiel erboven. Daar wil hij alleen maar aan trekken. Gelukkig kun je deze gemakkelijk omhoog zetten zodat hij er niet bij kan. Ook maakt het motortje waarmee de mobiel draait veel geluid. Wij hebben deze eigenlijk nooit aan. Wel leuk voor jongere baby'tjes lijkt mij!Deze week testen we de standen van het stoeltje. Deze kan in de lig- en zitstand maar ook naar voren/achteren of zijwaarts schommelen. Eens kijken wat Daan het fijnst vindt! Deze week zal ik een filmpje maken van onze drukke Daan. Aan het einde van de middag als hij moe is van het spelen en al zijn pogingen om te kruipen wordt hij vaak wat huilerig. Hij verzet zich tegen zijn slaap waardoor we vaak heel wat toeren uithalen om hem in slaap te krijgen. Meestal houdt dit in dat ik hem op schoot in slaap wieg. Wegleggen in de box of zijn bedje werken niet helaas. Maar de Swing.... kijken jullie mee deze week??

Week 3

Hallo allemaal! Dit is al weer de derde week dat onze testpiloot Daan de Fisher Price Swing test en hij neemt zijn taak zeer serieus!! Wat betreft de stevigheid van de Swing kan ik zeggen dat deze staat als een huis! Daan heeft eraan getrokken, geduwd en in gewiebeld, maar de Swing gaf geen krimp! Weer een pluspunt! Deze week hebben Daan en ik de verschillende muziekstanden ontdekt en getest. Helaas kunnen we niet alle muziekjes en geluidjes op film zetten. De eerste muziekstand is die van de rustige muziekjes. Wij zeggen hier de slaapliedjes! Er worden 4 verschillende rustige liedjes achter elkaar gepeeld. De tweede muziekstand zijn de vrolijke muziekjes. Ook hiervan worden er 4 achter elkaar afgespeeld. Wat heel grappig is: mijn man betrapte mij erop dat ik terwijl de schommel uitstond een deuntje van de Swing aan het neuriën was! Haha.. Ze blijven echt hangen! De derde stand zijn dierengeluidjes. Zo hoor je vogeltjes en een kikker kwaken! Heel rustige geluidjes. De vierde en laatste stand zijn de regenwoudgeluidjes, zoals de waterval met een soort klingeltje op de achtergrond. Hier word ik nou echt vrolijk van! Het geluid kun je ook regelen door drie standen te gebruiken: zacht, hard of geen geluid. Het enige nadeel vind ik is dat de het knopje van de tweede stand makkelijk doorschuift naar de vierde stand en de derde stand overslaat. Van de vierde naar de derde stand lukt wel. Volgens de gebruiksaanwijzing stoppen de muziekjes na 7 minuten automatisch. Druk je op de resetknop dan beginnen de muziekjes weer 7 minuten te spelen. Eventjes testen.. mmm.. 10 minuten verder en nog steeds kwakende kikkers. Misschien dat het alleen voor de muziekjes geldt. Volgende week alweer de laatste week. We hebben nu gekeken naar het in elkaar zetten van de Swing, de bediening, de verschillende opties van het stoeltje en de muziekjes.

Foto’s

Videos

Eindoordeel

De laatste testweek van de Fisher Price Swing! Het zal zeker niet de laatste week zijn dat wij de Swing thuis gebruiken! De eerste indruk van de Swing was: leuk ding maar wat is ie groot en wat een lawaai komt eruit! Nu zit Daan iedere dag wel een aantal keren heerlijk te schommelen of soms gewoon even alleen even lekker zitten! S'ochtends een bordje pap eten doen we in de Swing. Daan kan daarna lekker rustig even tv kijken en zijn buikje laten zakken! Ook s'middags als hij moe begint te worden zetten we hem even lekker in de schommel. Al verschillende keren is hij heerijk in slaap gevallen van het wiegen van de schommel! Mijn drukke kereltje komt echt even tot rust in de Swing. Nog even alles op een rijtje: Het in elkaar zetten van de schommel: goed te doen. Er zit een beschrijving bij met uitleg + plaatjes. Al met al ben je een klein kwartiertje bezig. Minpuntje: de batterijen zijn niet bijgeleverd. (En dit type hebben de meeste mensen niet in huis) De verschillende standen van de stoel: super! De ligstand is fijn voor de wat kleinere kindjes of als "slaapstandje". Lekker rechtop vindt Daan geweldig want dan kan hij alles goed zien! Ook heel erg leuk dat de stoel gedraaid kan worden en de schommel zowel zijwaarts als van voor-naar achter schommelt. De schommelstanden zijn ook goed gebruikt. Meestal hebben wij de schommel op stand 2 of 3. Maar af toe zetten we de schommel harder! Dat vindt Daan heel erg leuk! Maar hij wordt er wel druk van! Lekker rustig schommelen is hier favoriet! 

Trouwens zit Daan ook geregeld in de schommel terwijl deze stilstaat! De mobiel: deze hebben wij eigenlijk niet gebruikt en daardoor ook niet goed getest. Daan is al iets groter en kan al bij de mobiel. Hij trekt de beestjes eraf en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Ik vind wel dat de mobiel erg veel geluid maakt bij het draaien, en dus een minpuntje. Wellicht hebben de andere moeders hier meer ervaring mee. De geluidjes: heel erg leuk! De verschillende muziekjes en geluidjes zijn erg leuk. Zo zit er voor ieder moment wel een passend deuntje of geluidjes op! Slaapmuziekjes voor de rustige momentjes hebben wij het meest gebruikt en de regenwoudgeluidjes. Ook is de stoel makkelijk in te klappen en weg te zetten. Blijft een feit dat de stoel nu eenmaal ruimte in beslag neemt. Het zou handig zijn als het stoeltje ook inklapbaar zou zijn. Wat ook fijn is dat de zitting van de stoel gewassen kan worden. Kleintjes spugen nou eenmaal en als ze iets groter zijn knoeien ze heerlijk met eten. De zitting gaat dus zeker vies worden! De stof gaat er gemakkelijk af en kan zo de wasmachine in! Hopelijk ben ik niets vergeten en heeft iedereen een goed beeld gekregen van alle functies en het gebruik van de Fisher Price Swing. Ik vind het zeker een fijne schommelstoel die je erg lang kunt gebruiken! (vanaf de geboorte tot zeker een maand of 8/9.) Ik had zeker de schommel eerder aangeschaft als ik wist hoeveel plezier we ervan hebben. Zeker de krampjes in de eerste maanden. We hebben echt uren met Daan op de arm gelopen. Hadden we toen de Swing maar gehad! Wij vonden het super leuk om te testen! Hopelijk vonden jullie het leuk om onze belevingen te volgen! Tot ziens! Groetjes Marieke en zwaai van Daan

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  10.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

9.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >