Het magazine van de consumentenbond

Door: Sylvia Lieshout
Sylvia Lieshout
TESTMOEDER Sylvia Lieshout

Even voorstellen...

Ik ben Sylvia. Ik ben 36 jaar, huismoeder van onze tweelingdochters Anne en Lotte. Ik heb me opgegeven als testmama voor de Beste Koop van de Consumentenbond omdat ik nieuwsgierig ben naar het magazine en wat voor meerwaarde het eventueel kan brengen voor mij. Zo ben ik bijvoorbeeld benieuwd naar de budget-tips, erg handig gezien de crisistijd.

8.0

voordelen

 • overzichtelijk
 • leuke uitstraling
 • goed tips
 • makkelijk leesbaar

nadelen

 • te veel baby/peuter art

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Ik ben meteen gestart met het kritisch lezen van de Beste Koop van de Consumentenbond, kopje thee erbij en testen!

Niet alle informatie was direct relevant voor ons, maar alles was wel erg leuk om te lezen. Het artikel van 'Boterham gezond' bijvoorbeeld gaf weer even een geheugensteuntje mee.

Het 'blabla bla' artikel is vooral leuk om te lezen en dingen te herkennen van onze eigen meiden. Het artikel 'Kinderdrankjes' liet me weer even met de neus op de feiten zien hoe slecht bepaald drinken kan zijn en er was ook te lezen wat kinderen precies nodig hebben. Het artikel sluit precies aan bij onze denkwijze.

Het artikel ´Onder de duim´ is interessant om te lezen maar hier nog moeilijk uit te voeren. Ons ene dochter heeft een speentje ´s nachts, dus die zou zo met een mooi verhaal kunnen verdwijnen maar onze andere dochter duimt. Dit is echter veel moeilijker af te leren. Ze duimt wel in combinatie met een doekje. Er wordt hier alleen in bed gebruik van gemaakt (of als ze ziek zijn). De traktatietips zijn natuurlijk ook altijd leuk en welkom!

Het magazine krijgt van mij een 7,5 op dit vlak omdat ik veel informatie kon gebruiken en fijn vond om te lezen. Als het een 8 wil worden in mijn ogen is het misschien een idee om het magazine op te delen in verschillende leeftijd categorieën in te delen of zelfs apart uit te brengen.

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Ik hoop een grote stap te kunnen gaan maken met het stoppen van het duimen van ons Anne en het stoppen met het speentje voor ons Lotte. Heb er nog niet echt stappen mee kunnen ondernemen omdat we hier ziekenboeg hebben gehad en nu in de vakantie in het ritme iets verder te zoeken dan als ze straks weer naar school gaan.

De tips en ervaringen helpen me met het doorzetten van dit 'project', want ik gok zo dat het best lastig kan gaan worden...

Het artikel over falende kinderdagverblijven vond ik vooral erg schokkend, en heeeel fijn om te lezen dat die van ons er niet tussen staat natuurlijk! 

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Het artikel ´Kinderdrankjes´ sprak mij het meest aan. Ik weet wel dat bepaalde drankjes slechter of juist beter zijn maar het is fijn om in een tabel af te kunnen lezen over het hoe en wat. Zo ben ik (ondanks mijn redelijke kennis van kinderdrankjes) best geschrokken van de suikers en zoetstoffen die regelmatig worden toegevoegd. Dat is toch absurd? Dit fijne informationele artikel krijgt van mij daarom een 8,5!

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

De artikelen zijn zo geschreven dat het lekker weg leest. Het liefst lees ik het hele magazine in één ruk uit maar daar stak de tweeling al snel een stokje voor! Zowel door de opzet, de opmaal en natuurlijk de onderwerpen is de balans wat mij betreft gevonden tussen informatie en fun. Fijn!

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Zoals al eerder aangegeven zou ik het magazine nog beter vinden als er een onderverdeling gemaakt wordt in verschillende leeftijdcategorieën. Als er bijvoorbeeld een aparte 'zwanger-editie' is spreekt dit weer een hele andere groep moeders aan en lezen de moeders met kinderen meer relevantere artikelen (niet de zwangerschaps artikelen).

Verder vind ik het een heel fijn en makkelijk leesbaar blad!

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Als er in het magazine artikelen terug te vinden zijn met betrekking tot 4-, 5- en 6 - jarigen. Over school, vakantie, spelletjes enzovoorts. Dit sluit namelijk aan bij onze dochters en maakt het dan nog interessanter om te lezen.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  7.5
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  8.5
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  8.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  7.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  9.0

Totale score

8.0
Sylvia Lieshout

Sylvia Lieshout

Een trotse huismoeder. Ruim 3,5 jaar getrouwd met Jackie. Onze tweelingdochters Anne en Lotte zijn inmiddels ruim 3. Twee vrolijke, ondeugende, leergierige, fantasierijke, enthousiaste en lieve dametjes die lekker in de peuterpuberteit zitten. Zelf veel aan het hobbyen met foto's en knutselen en met veel plezier zorgdragen voor de kids en alles in en om het huis.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >