Het magazine 'Beste koop voor je kind' van de Consumentenbond

Door: Roanbe
Roanbe
TESTMOEDER Roanbe

Even voorstellen...

Hi, ik ben Andrea! Omdat ik nu al de reguliere consumentenbondgids lees naar alle tevredenheid en ik daarom graag de 'kinder' editie wil lezen om zo zeker te weten welke producten wel en niet goed bevonden zijn. Er is tegenwoordig zoveel te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet en ik denk dat dit magazine al een hoop duidelijkheid daarin kan geven. Op naar het testen!

8.8

voordelen

 • Diverse onderwerpen
 • Geschikt voor meerdere leeftijden
 • Artikelen lezen makkelijk weg
 • Leuk en informatief blad
 • Zeker aan te raden aan andere (bijna)ouders

nadelen

 • Op sommige artikelen kan wat dieper in worden gegaan

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Jazeker! In het magazine de Beste Koop van de Consumentenbond zijn de meeste artikelen precies passend bij mijn gezinssituatie op dit moment. Dus ik heb erg veel artikelen gelezen die ook echt op dit moment bij ons spelen. Het is een gericht blad, maar het is van de andere kan ook heel divers zodat iedereen er wat aan heeft. Je kunt alle artikelen eigenlijk op twee manieren lezen.. 1 is passend bij mijn situatie en aandachtig de tips opnemen en uitproberen bijvoorbeeld. En 2 is niet precies passend bij mijn situatie maar wel interessant om vluchtig door te lezen of te scannen. Erg leerzaam in beide gevallen. 

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Het artikel over tanden poetsen heeft erg geholpen. Mijn zoontje van 2,5 jaar vindt het niet altijd even leuk om te poetsen. Het interview met de familie Meyer heeft geholpen, we proberen het nu eens op hun manier. 

Ook zijn we veranderd van tandpasta, we hadden in het begin Prodent Bobo en ik heb daarna Elmex gekocht die we op het moment gebruikten. Gezien de test resultaten snap ik nu waarom hij de laatste tijd niet zo graag meer wilde poetsen, toch maar gauw weer Prodent Bobo gehaald.

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Eigenlijk meerdere artikelen, het artikel over de taalontwikkeling van kinderen vind ik het meest interessant. Het is leuk om de leuke kinderpraatjes te lezen en daarnaast in het artikel zelf te lezen wat “normaal” is qua taalgebruik bij de leeftijd van een kind.

Ook het artikel over het handige potje voor onderweg vond ik leuk en interessant om te lezen. We zijn momenteel bezig met de zindelijkheidstraining van ons zoontje van 2,5 jaar en hebben onderweg al een paar keer moeten horen; ik moet plassen. Tja daar sta je dan…. Het potje van huis meenemen is eigenlijk niet te doen als je een dagje weggaat en dit lijkt me een heel goede oplossing. Die hebben we dus gelijk besteld om te gebruiken de komende vakantie.

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Dat het eerlijk is over wat en hoe ze dingen testen en daarnaast ook nieuwe producten testen. Evenals de veelzijdigheid qua onderwerpen, zowel serieuze zaken als leuke en grappige weetjes en dingen, zo blijft het informatief en luchtig.

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Niets. Ik vind het blad echt prima zoals het er nu uit ziet. Het is overzichtelijk en er worden mooie kleuren gebruikt. Tevens leest het echt heel lekker weg.

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Het krijgen van een broertje en/of zusje, hoe je hier het beste mee om kunt gaan en waar je op moet letten bij je oudere kindje en wat je kunt verwachten als de baby er eenmaal is.

Het blad is zeker aan te raden. Voordelen; zeer divers aan onderwerpen en leeftijden, door de af en toe luchtige stukjes lezen de artikelen makkelijk weg. Nadeel; soms mag er wel iets dieper op een onderwerp ingegaan worden. Ik vond de artikelen over vakantielocaties erg uitgebreid terwijl dit erg persoonsafhankelijk is van waar je heen gaat/wilt. Ik had liever de wat algemenere artikelen wat dieper op de materie in zien gaan.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  9.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  9.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  9.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  9.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  9.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  8.0

Totale score

8.8

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >