Het magazine 'Beste koop voor je kind'

Door: Evelien Groen-Veldman
Evelien Groen-Veldman
TESTMOEDER Evelien Groen-Veldman

Even voorstellen...

Ik ben moeder van een zoontje van ongeveer 20 maanden en een tweede is in aantocht. Ik werk 3 dagen als logopedist/dyslexiespecialist. Ons zoontje is een bewegelijk vrolijk mannetje. We hopen dat de tweede net zo is!

Wij zijn als ouders vaak op zoek naar de beste koop. Zo hebben we een buggy via marktplaats gekocht, maar dit bleek een miskoop. als we ons beter hadden voorbereid hadden we dit merk misschien niet gekocht... Daarom ben ik extra benieuwd naar de toegevoegde waarde van dit magazine!

8.2

voordelen

 • Duidelijke artikelen
 • Het blad is overzichtelijk
 • Het blad straalt rust uit
 • Fijn lettertype wordt gebruikt
 • De producten worden goed getoond
 • De artikelen bevestigen de wijze waarop wij ons kind opvoeden
 • Het is goed te lezen waar je op moet letten en wat goede punten zijn

nadelen

 • Momenteel heb ik geen negatieve punten ten aanzien van het blad!

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Via een collega hadden we al gehoord over het blad ‘Beste Koop’ van de consumentenbond. Het was voor mijn partner dan ook een leuke verrassing dat we de kans kregen om het blad te reviewen. Kopje koffie erbij en vervolgens lekker het blad lezen dacht mijn partner. Helaas had ik het blad al in mijn handen. Toen ik later op de dag besloot nog een artikel te lezen, zag ik dat mijn partner het blad aan het lezen was.

De artikelen gaan over producten die wij ook aangeschaft hebben of nog willen aanschaffen. Het is fijn te lezen dat wij in veel gevallen gekozen hebben voor de producten die volgens de tests hoog in de ranglijst staan. Dit maakt ook dat wij voor komende producten wel waarde hechten aan de testresultaten.

De artikelen bevestigen de wijze waarop wij ons kind opvoeden. Zo gaat één artikel over het gewicht bij kinderen en de hoeveelheid die kinderen eten. Wij hebben als ouders het er vaak over gehad wat je doet met een kind dat niet wil eten. Laat je het gedwongen aan tafel zitten of niet, moet het zijn bord leeg eten of niet. Wij hebben als maatstaf dat onze zoon in ieder geval geproefd moet hebben wat we eten. 

We zijn inmiddels gewend dat hij niet veel eet. Als hij goed gegeten heeft (of dit nou met zijn handen is of met een vork of dat wij hem voeren), krijgt hij een complimentje. Als je dan terug leest dat dit juiste manieren zijn om met kinderen aan tafel om te gaan, wordt je manier van opvoeden daarbij ook bevestigd en dat is fijn.

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Ook het artikel over de tandpasta geeft heel wat informatie. Zo staat de tandpasta die wij gebruiken niet heel hoog in het lijstje. Daarentegen hebben we ook de tandpasta die boven aan het lijstje staat, maar die vindt onze zoon niet lekker. 

We vroegen ons al af waarom hij het niet lekker vond, maar in het overzicht kunnen we wel uitmaken dat het mogelijk aan de smaak ligt en de sterkte van de smaak. Wat we ons dan vervolgens wel afvragen is wat het verschil is tussen aminfluoride en natriumfluoride. Dit kunnen we dan niet terugvinden in het artikel.

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Veel artikelen spraken mijn aan. Met name het artikel over de kinderzitjes voor op de fiets. Wij zijn ons voor de tweede ook aan het oriënteren op een zitje achterop de fiets. We hadden een voorkeur en die wordt door dit artikel bevestigd. Het is goed te lezen waar je op moet letten en wat goede punten zijn. 

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Wat goed is aan het blad is dat het duidelijke artikelen zijn. Het blad is overzichtelijk. Het straalt rust uit, gebruikt een prettig lettertype en de foto’s zijn er niet in overvloed. Ze laten de producten goed zien. Ook de schema’s waar de producten vergeleken worden zijn duidelijk en overzichtelijk. 

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Momenteel heb ik geen negatieve punten ten aanzien van het blad. Daarom zou ik niks veranderen aan het blad. Hij is goed zoals hij is. Ik zou wel nog meer willen lezen over bepaalde onderwerpen, maar hier kom ik zo nog op terug.

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

In een volgend blad zou ik wel iets willen lezen over verschillende soorten flesvoeding en fopspenen. Ook een uitbreiding op het artikel van de drinkbeker vind ik interessant.

Kortom: een positieve beoordeling voor het blad ‘Beste Koop’! Een volgende uitgave zullen we zeker kopen. Of in combinatie met een abonnement op de consumentenbond!

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  8.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  8.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  8.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  9.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  8.0

Totale score

8.2
Evelien Groen-Veldman

Evelien Groen-Veldman

Ik ben Evelien en heb een man en twee leuke kinderen. Een zoon (23-7-2012) en een dochter (28-4-2014). Ik werk drie dagen als logopedist/dyslexiespecialist en moet zeggen dat ik enorm geniet van de dagen dat ik bij mijn kinderen ben. Als pappa ook nog thuis is, is het voor de kinderen feest!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >