Hellofresh getest door cato

Door: Cato
Cato
TESTMOEDER Cato

Even voorstellen...

Joepie! Ik mag de HelloFresh box testen voor mamaplaats. Ik had ze al eens op een vegetarisch festival voorbij zien komen, maar was ze weer vergeten. En nu ben ik de geluksvogel die gratis en voor niets drie driepersoonsmaaltijden aan de deur gebracht krijgt. Die ook nog eens biologisch zijn. Met de recepten erbij. Precies wat ik wil!

Op maandagmiddag krijg ik een keurig smsje dat ik doos tussen 19:45 en 21:45 kan verwachten. Ik hoop dat ze vroeg zijn, want ik ben heel erg moe na het weekend vol pakjesavond en familiefeest.

8.0

voordelen

 • Lekker en gezond
 • Sommige producten zijn biologisch
 • Thuis bezorgd
 • Handige recepten

nadelen

 • Er wordt (behalve Veggie) geen rekening gehouden met dieetwensen

De test

Wat kost zo’n doos nou eigenlijk? Ik schrik er eerst van: 49 euro. Maar als ik dan bedenk dat het wel allemaal biologisch is, valt het me toch weer mee. Want bij onze grootste supermarkt betaalde ik laatst voor een bioprei drie keer de prijs van een gewone. En voor een lullig broccolietje ook al 1,49. En sinds ik geruchten op heb gevangen dat we niet eens meer mandarijnen bij de vleet kunnen eten door het landbouwgif, zet ik zeker mijn lieve schatten en mezelf liever biologisch eten voor om een vroegtijdige dood te voorkomen.

Onduidelijk is of ze ook nog rekening houden met fairtrade. Zoals de rijst. Want de boeren ver weg moeten natuurlijk wel goed betaald worden, om ook goed voor hún lieve schatten te kunnen zorgen.

En natuurlijk is thuisbezorging ook een paar pieken waard, wat een tijdsbesparing! Net als dat ik straks helemaal niet hoef na te denken over wat ik nu weer ga koken.

Maaltijd 1

We gaan vol enthousiasme de eerste avond koken. Zoon Rufus van 2,5 helpt graag mee, al moet ik zijn zelfgewassen prei straks onder dreigementen en beloftes laten doorslikken.

Het eerste gerecht zou met de spekjes zijn, maar ook zonder is het best lekker. Geen topculinaire kwaliteit, maar wel zeer voedzaam en gezond. En, met een smaak ik die eigenlijk nooit gebruik: salie.

Het gerecht moet in zo’n 25-30 klaar zijn en dat lukt me zeker. Jammer dat ook de jongste meer op de grond gooit dan in haar mondje stopt. Maar dat ligt niet aan HelloFresh en maar aan haar leeftijd van 11 maanden. Alhoewel…

Maaltijd 2

Twee dagen later maak ik de volgende maaltijd. Broccoli en peen zijn de hoofdbestanddelen. Niet echt de favorieten. Maar ze gaan erin als koek, zal wel aan de honing liggen die er volgens het recept door moest. Fantastisch! Ook manlief vindt het heerlijk. En ik ben ook weer blij, dit kostte me slechts een kwartiertje, behalve het koken van de rijst dan (maar ondertussen kan je dan vast tafeldekken en handen wassen enzovoorts).

De hoeveelheid peen die erin moet, is voor 3 personen 1,5. Ja, zo staat het echt in de recepten: in het eerste gerecht ook 1,4 ui. Heb ik zo’n hekel aan, zo’n half ui in de koelkastdeur. Maar goed, ik zal me niet meteen eigenwijs opstellen en heb netjes anderhalf ui en anderhalve prei gebruikt. Wat overblijft ligt nog in de groentenla. Maar die penen zijn zo groot, ik kan me niet voorstellen dat de receptenmakers dat voor ogen hadden. En wij houden niet zo van gekookte worteltjes. Dat dus toch aangepast en het was een succes. We hebben de eerste keer een beetje over, maar nu gaat alles op. Prima.

2 weken later: ik ben zo enthousiast dat ik me ondertussen als abonnee heb aangemeld. Deze keer neem ik de vegetarische box en de grote fruitbox. De bel gaat om 21u, gelukkig, nu wel op tijd. Het blijkt ook dat je aan kunt geven tot hoe laat je de box kunt ontvangen.

De vegetarische box valt me qua hoeveelheid groente wat tegen. Wel zie ik allerlei lekkere extraatjes (een heel pakje vijgen!). Wat je hier onder ziet is voor 3 maaltijden voor 2 personen. Ik eet gewoon heel graag heel veel groente. En waarschijnlijk is het wel weer genoeg, net als de vorige keer.

De fruitbox vind ik niet zo bijzonder. Dit formaat kost 22 euro, gevoelsmatig krijg ik daar heel wat meer fruit voor. Even narekenen op de website van de appie leert dat dat niet zo is. Maar dan krijg ik tenminste wel fruit dat ik zelf graag eet (en de kids) en niet van die zure Granny's bijvoorbeeld. En die rotte sinaasappel die erin zat is ook een misser... Nou ja, na 2x een box afnemen, is een abonnement weer op te zeggen. Dus dat doe ik dan maar voor de volgende keer.

Videos

Eindoordeel

Mijn eindoordeel is een dikke 8. Zie in het bovenstaande stuk alle plussen en minnen.

Ik ben zelf snel overstag gegaan, was net te laat om meteen aansluitend aan mijn proefbox nog een box te bestellen, en in de tussenliggende week miste ik al het gemak van een klaarliggend recept.

Voor alle drukke mama's die snel willen koken, maar wel lekker en gezond, en die niet naar de goedkoopste winkel hoeven om rond te komen, zou ik zeggen: DOEN!!!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0
Cato

Cato

35 jaar, kook meestal bio en/of vega, heel happy met de twee liefste guppen van de hele wereld

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >