Guppy Maxi zitje voor op de fiets

Door: Marian Kleinsmit
Marian Kleinsmit
TESTMOEDER Marian Kleinsmit

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Marian en samen met mijn zoontje Jesper ga ik het Guppy fietzitje testen. Hij ziet er al super uit, dus het wordt een leuke test. Veel leesplezier.

9.0

voordelen

 • Kind in get stoeltje zetten gaat heel goed
 • Super snel te monteren
 • Fijne gordel
 • Fijn windscherm
 • Jesper heeft genoeg ruimte

nadelen

 • Geen nadelen

De test

Het eerste ritje: Ja natuurlijk moest het zitje meteen worden geïnstalleerd op m'n fiets, al 16 maanden heb ik hier naar uitgekeken, ja oké het is koud buiten, het waait een beetje en oké er valt een ietsepietsie sneeuw... Klein rondje kan toch wel?! Dus hop, de kleine stevig ingepakt, al blijft hij die handschoenen elke keer op miraculeuze wijze weer te ontdoen... Ook ik als eskimo ingepakt klaar om eventjes naar buiten te gaan...

Klaar voor gebruik

En daar stond 'ie dan, klaar voor gebruik, m'n fiets met het zitje, best spannend, want geen idee of het veel zou wiebelen, of Jesper het leuk zou vinden en er stevig in kon blijven zitten... Maar wat me het meest lastig leek was om Jesper in de stoel te bevestigen en vervolgens zelf op de fiets te 'klimmen' en weg te rijden. Mijn vriend was erbij, maar ik wil het 'selluf' doen, dus we geven het gewoon een poging... En ja hoor zo lastig is het dus helemaal niet, het was makkelijk om Jesper erin te zetten en alles te bevestigen. Oké het opstappen was wat krapjes aangezien ik een gewone ouderwetsefiets heb, maar met een flexibele beweging kwam ik redelijk snel op de fiets.

En zo hebben we 1 rondje om onze nieuwbouwwijk gereden en tsjongejonge wat was het prachtig! Jesper kon niet ophouden met alles te ontdekken aan de fiets, de bel die 'tsjing tsjing' doet en de 'ogol' die in de lucht vliegt. Bij thuiskomst even wennen aan het afstappen, de onzekere mama in mij komt weer even boven, maar het zitje blijkt stabiel te zijn en de nieuwe standaard is ook z'n geld dubbel en dwars waard geweest!

Ronde 2

De zon schijnt, de hele week nog winters weer gehad maar nu de zon er dan eindelijk is het de hoogste tijd voor ronde 2: we gaan er op uit en dit keer nemen we het er van! Gezellig wat drinken en fruit mee in de fietstas en naar buiten met ons kleine gezinnetje! Jesper staat al te trappelen bij de 'siets' en kan niet duidelijk genoeg maken dat hij toch echt wil gaan 'rijjuh' papa en mama! Dus met een beetje druk op onze schouders schieten wij ook snel in onze jas en stappen de fietsen op...

Wauw, wat prachtig om zo met z'n drietjes door de omgeving te rijden, we zien paardjes, koetjes, vogels, schaapjes, maar ook geitjes... Daar gaan we even een pauze nemen, Jesper zit zo relaxt in de stoel dat we besluiten hem erin te laten zitten en saampjes naar de geitjes te kijken... Het zonnetje verwarmt ons, maar dit gevoel is 1000x sterker, wauw wat fijn om van dit soort dingen te mogen genieten! Bij thuiskomst zet Jesper het op een gillen, hoe wild hij ook beweegt, er gebeurt helemaal niets... Gelukkig maar, maar je moet er nu toch echt uit, we gaan een dutje doen vriend, morgen gaan we misschien wel weer een stukje rijden...

De markt

Vrijdagmiddag is hier in de stad een markt, heerlijk om daar een vers gebakken nootje te kopen en een stukje kaas te laten snijden. Normaal met Jesper pakken we de auto, maar we hebben de smaak te pakken en de fietsen worden weer uit de schuur tevoorschijn gehaald. Jesper is door het dolle heen en praat over niets ander dan 'rijjuh' en 'ogols', hij geniet er echt van, wat is er wel te zien ineens, normaal achter een raampje, maar nu met de neus in de wind, wat valt er veel te voelen, ruiken en horen ineens... Als de trein voorbij rijdt is het helemaal een feest, 'tein, tein'!

Eenmaal in de stad aangekomen, haal ik hem zo uit het zitje, wat gaat dat toch makkelijk allemaal zeg! Nu wil meneer duidelijk even zijn beentjes strekken en rent er zo snel als hij kan vandoor, dat is wel even wennen nog met de fiets half in de hand, maar gelukkig is papa er ook bij! Na een klein uurtje gaan we bepakt en bezakt met de fiets huiswaarts en je raad het vast al, maar Jesper vond het weer een geweldige rit! Bij thuiskomst kan meneer zijn oogjes amper openhouden en na wat eten en drinken valt hij dan ook in diepe slaap... Tot morgen knul, wie weet gaan we dan wel weer een stukje 'rijjuh'!

Na regen komt zonneschijn

Pfff... Na een dikke week ziek thuis te hebben gelegen was het de hoogste tijd er weer 'ns op uit te gaan! De zon schijnt inmiddels lekker zoals dat bij de Lente hoort naar mijn idee, dus vandaag hebben we Jesper met de fiets van het KDV gehaald, gezond en gezellig! Jesper staat ons al op te wachten als we aan komen fietsen en komt op ons afgerend al roepend 'rijjuh, rijjuh', ja Jesper we gaan gezellig een stukje 'rijjuh'! Ik hijs hem in het stoeltje en merk dat hij inmiddels de procedure goed kent, eerst de gordel over het hoofd, dan de voetjes even vastmaken en dan mag kan het avontuur beginnen!

Tijdens het fietsen is meneer dolenthousiast en kan dan ook niet helemaal stil zitten. Gelukkig kun je de gordel zo aantrekken dat hij niet makkelijk losraakt, dus ik hoef me ook niet zo druk te maken om het beweeglijke van mijn kleine vent, hij zit erg stevig in het stoeltje! Ook het afstappen gaat veel soepeler dan voorheen, ook hier weet meneer goed wat er komen gaat en kan het geduld opbrengen om even de stappen af te wachten die eerste moeten worden doorlopen... Leuk om dit te mogen testen, ik geniet er 100% van en zie dat het m'n kleine vent ontzettend veel goed doet, waarom heb ik er toch zo lang mee gewacht? Ach ja laten we niet te lang stil staan bij de dingen die we anders hadden moeten doen, maar lekker vooruitkijken naar alles wat we nog willen gaan doen en nagenieten van de dingen die we wel hebben gedaan!

Boodschappen doen

Elke donderdag doe ik boodschappen, normaal pak ik de auto, maar waarom niet de fiets? Jesper gaat maar al te graag mee 'rijjuh', dus pakken we wederom de fiets. Die fiets is inmiddels vaker gebruikt dan in alle voorgaande jaren bij elkaar opgeteld geloof ik... Ik moet zeggen dat ik het ook echt heerlijk vind, lekker met je neus in de frisse wind, zon in je gezicht en natuurlijk goed voor wat lichamelijke beweging!

Fijn zitje

Ik merk echt dat ik behendiger word in het gebruik van de fiets en het zitje, Jesper zit er snel in. Toch zou ik graag een andere fiets willen, nu ik deze weken zo heb mogen fietsen merk ik dat op- en afstappen niet echt lekker gaat zoals ik zou willen. Iets meer ruimte zou fijn zijn en ook betere versnellingen lijken me geen overbodige luxe.

Wellicht dat we binnenkort eens kunnen kijken naar een 'mamafiets'. Wat een stom woord trouwens, ik weet niet wat anderen er van vinden, maar waarom heet dat geen familiefiets of ouderfiets? Mijn vriend mag ook graag met Jesper fietsen, bestaan er dan ook vaderfietsen? Nah ja kleinigheidje...

Foto’s

Videos

Eindoordeel

Vandaag is dan de laatste dag van deze testmaand, wat vliegt de tijd! We zijn lekker een stukje wezen fietsen, lekker veel foto's gemaakt, wat is het dan moeilijk de leukste er uit te kiezen, dus vandaag lekker veel foto's meegestuurd!

Wat vinden er ervan?

Terugkijkend naar de afgelopen maand, wat vinden we nu eigenlijk van het fietszitje? Het eerste was de montage, dit heeft mijn vriend gedaan en die was supersnel klaar dus het zal wel erg makkelijk zijn geweest... Ook Jesper in het stoeltje krijgen was niet erg moeilijk, hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat.

De gordel vind ik erg prettig, door deze omhoog te schuiven zet je je kind steviger vast, wat ik zelf heel belangrijk vind, het moet wel stevig voelen zeg maar... De voetjes kon je mooi afstellen, dus gaat het zitje ook lange tijd mee, niet zoals kleertjes, om de maand zowat nieuwe moeten, ehm... willen, 11halen.

Het windscherm kun je ook in hoogtes verstellen. Wat ik een groot pluspunt aan het zitje vind zijn de armleuningen, deze gaven Jesper ondersteuning, het viel me op dat hij deze graag beet hield tijdens het fietsen. Het opstappen is afhankelijk van je fiets, ik heb een gewone ouwe dus dat was best wel krap, ik heb liever wat meer ruimte, maar dat ligt dan dus aan onze fiets.

Tijdens het fietsen kon Jesper nog wel eens enthousiast bewegen waar ik eerst wat kriebels over had, maar het bleek dat er niets kon gebeuren, ook dat voelde erg stevig en stabiel. Afstappen was ook een kunst door de afstand, maar wat erg fijn was is dat Jesper zo stevig zat dat er niets kon gebeuren. Dat in combinatie met een nieuwe degelijke standaard maakte het dat ik eerst rustig kon afstappen en dan Jesper op m'n gemak uit het zitje kon halen.

Geen nadelen

Ja al bij al zijn wij erg tevreden over het zitje, er valt eigenlijk niets negatiefs te bedenken! Ik weet de prijs niet, dus daar kan ik niets over zeggen en ik weet eigenlijk ook niet in welke kleuren ze er zijn of dat er leuke accessoires te krijgen zijn. Als je gewoon een degelijk fietszitje voor je kind wilt hebben dan zou ik deze zeker aanraden, wij hebben het de afgelopen maand als zeer prettig ervaren, bedankt Mini Guppy dat we hem mochten testen!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  10.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

9.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >