De groentevriendjes van Olvarit

Door: Mirelle Van oversteeg
Mirelle Van oversteeg
TESTMOEDER Mirelle Van oversteeg

Even voorstellen...

Ik ben Mirelle van Oversteeg. Woon in Waalwijk en ben 29 jaar. Samen met mijn partner hebben we twee kinderen. Quints, een jongen van bijna 3 jaar en Moon een meisje van 1 jaar. Ik werk als vrijiwlligerscoördinator  en welzijnsmedewerker in een woonzorgcentrum voor dementerende ouderen. Ik werk 28 uur in de week. Een erge leuke en uitdagende baan. Naast het werk probeer ik iedere week te gaan sporten. En verder winkel ik graag en ga met vriendinnen leuke dingen doen. Naar de Efteling gaan staat ook vaak op het programma. 

8.0

voordelen

 • Makkelijk mee te nemen
 • Makkelijk weg te gooien bij gewoon afval
 • Lichter dan een potje
 • Neemt weinig plek in beslag

nadelen

 • Kleine stukjes
 • Niet makkelijk te bewaren

Wat vind je van de smaak, geur en kleur?

Ik vind de potjes en zakjes van olvarit altijd goed eruit zien, vergeleken met andere merken.  De structuur ziet er goed uit. De olvarit friends zakjes zijn makkelijk in gebruik en smaken goed. Ik vind alleen wel dat er bij 12+ maanden zakje er wat grotere stukjes in mogen zitten. Het is erg fijn gemalen. De kleur past bij de inhoud van het zakje. Wat je ziet klopt ook met wat in het zakje zit. De combinaties van de zakjes olvarit friends zijn vernieuwend. Het is totaal anders dan wat ik zelf altijd kook. Zo krijgt Moon ook andere smaken binnen, wat erg belangrijk is.

Hoe reageert je kindje op de groentehapjes?

Allebei mijn kinderen hebben altijd goed gegeten van de olvarit. Mijn jongste vind het nog steeds erg lekker. 1 keer per week krijgt ze een zakje olvarit friends zodat ik zeker weet dat ze voldoende groenten binnen krijgt. Moon heeft het altijd zo op en vindt het lekker. Ik heb nog geen smaak ontdekt die ze niet lekker vindt. Er zitten ook ingrediënten in die wij zelf nooit eten en dankzij de olvarit friends eet ze veel verschillende dingen. 

Wat vind je van de verpakking? Is deze ook duidelijk?

De bepakking is duidelijk, makkelijk in gebruik en handig om het eten eruit te krijgen. Vaak vind ik een potje niet altijd handig omdat de lepel te kort is. Bij de zakjes van olvarit friends knijp je het eten er gemakkelijk uit in een schaaltje. Een zakje is makkelijker mee te nemen dan een potje. Het zakje is gebruiksvriendelijker. Makkelijk te openen, lichtgewicht. Wat me wel opviel is dat er minder inhoud zit in de zakjes dan in de potjes. Dit scheelt vrij veel. Ik vraag me dus wel af of ze met de zakjes voldoende binnen krijgen als je varieert met potjes. Want mijn dochter Moon eet zowel een potje leeg als een zakje en een potje bevat 60 gram meer. 

Is het makkelijk te bereiden?

Je knijpt het eten zo uit het zakje in het schaaltje en het is makkelijk op te warmen. Op de verpakking staat dat je het ook kan klaarmaken in het zakje, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. 
Ik deed wat er in het zakje zit in het bakje en deed het 45 sec in de magnetron. In het begin was dit 1 minuut maar dan is het eten veel te warm. Het lijkt mij niet erg makkelijk om het zakje zo in de magnetron te zetten omdat ze niet goed blijven staan.

Foto’s

Videos

Scores

 • Uiterlijk verpakking
  9.0
 • Smaak
  8.0
 • Structuur
  8.0
 • Reactie van het kindje
  7.0

Totale score

8.0
Mirelle Van oversteeg

Mirelle Van oversteeg

Ik ben 29 jaar en woon in waalwijk. Ik werk als vrijwilligerscoördinator en welzijnsmedewerker bij een woonzorgcentrum voor dementerende ouderen. Een erg leuke en uitdagende baan. In mijn vrije tijd gaan we graag naar de Efteling, winkelen en gewoon leuke dingen doen met het gezin.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >