Olvarit en de groentevriendjes

Door: MamaDon
MamaDon
TESTMOEDER MamaDon

Even voorstellen...

Hi, ik ben Donna, de mama van Sem. Sem is een vrolijke baby van 10 maanden, dat is een wonder als je je bedenkt dat Sem 3.5 maand te vroeg geboren is. Daar merk je nu gelukkig (bijna) niks meer van, kom maar op met al het moois wat de wereld te bieden heeft!

8.0

voordelen

 • Vernieuwende smaakjes
 • Handig dat het zakjes zijn
 • Makkelijk uitknijpen en opwarmen

nadelen

 • Broccoli smaak niet heel spannend
 • Misschien niet voldoende voor grote eters

Wat vind je van de smaak, geur en kleur?

Het eerste hapje wat we hebben getest is Olvarit Friends Broccoli, rijst en kip. Een combinatie waar ik zelf niet zo snel op zou komen maar het lijkt me wel lekker. De kleur is wat je verwacht van broccoli: groen. De geur is heel neutraal en eigenlijk evenals de smaak niet heel spannend.
De doppertjes, aardappel en kabeljauw zijn een heel ander verhaal. Een overheersende vis, daar kon je niet omheen! Ik was dan ook erg benieuwd of hij dit ook lekker zou vinden. Wonder boven wonder was dit bordje nog sneller leeg dan de andere smaken, had ik dat even verkeerd ingeschat.

Hoe reageert je kindje op de groentehapjes?

Ik heb Sem wel eens eerder een potje voeding gegeven, dit was helaas geen succes. Zijn mond ging na de eerste hap dicht en ik kreeg daarna ook echt niks meer naar binnen. Ik geef niet snel op maar ik vind het belangrijk dat eten geen nare ervaring wordt voor kinderen dus naar binnen proppen doe ik niet. Ik vond het dan ook best spannend om te kijken hoe hij zou reageren op de Olvarit Friends Groentevriendjes. Ik had me nergens druk om te hoeven maken, Sem vind de groente hapjes heerlijk! Van de broccoli + kip tot de doppertjes + kabeljauw! Sem gruwelt nog een beetje van stukjes, dat geldt voornamelijk voor 12+ maanden zakjes, maar even de staafmixer er doorheen en dan is zijn bordje zo leeg. 

Wat vind je van de verpakking? Is deze ook duidelijk?

De verpakking zijn zakjes in plaats van potjes, persoonlijk vind ik ze erg handig. De 8+ maanden zakjes hebben zelfs een dop, waardoor je eventueel ook nog een deel gemakkelijk kunt bewaren.
Nu is Sem geen grote eter maar het valt me op dat hij zijn bordje voor zowel voor 8+ maanden als voor 12+ maanden makkelijk leeg krijgt. Waardoor ik me afvraag of de inhoud van de zakjes voor normale eters wel voldoende zal zijn?

Is het makkelijk te bereiden?

Het is heel gemakkelijk om een zakje uit te knijpen in een bordje en dan op te warmen, dat is met een potje toch een ander verhaal. Vaak geef je het dan direct uit het potje en dat is dan weer zo ongezellig. Nu hoppa het bordje in, een paar seconde in de magnetron en smikkelen maar!
Het voordeel is eigenlijk ook direct een nadeel, als je onderweg bent zal je toch ook altijd een bordje bij je moeten hebben want even direct uit het potje eten geven is er niet meer bij. Geen ramp, maar wel iets om rekening mee te houden.

Foto’s

Scores

 • Uiterlijk verpakking
  7.0
 • Smaak
  9.0
 • Structuur
  8.0
 • Reactie van het kindje
  8.0

Totale score

8.0
MamaDon

MamaDon

Hallo mama's, ik ben MamaDon en ik heb een zoontje. Ik ben benieuwd naar al jullie blogs!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >