Greetz handgeschreven kaart getest door marijedev

Door: marijedev
marijedev
TESTMOEDER marijedev

Even voorstellen...

Een tijdje geleden had ik mijn kinderen opgegeven voor dit testpanel. En dan met name mijn middelste zoon. Hij zit in groep 2 en is op school heel erg bezig met het leren lezen en schrijven van letters. Dagelijks komt hij thuis met nieuwe letters en zijn ontwikkeling op dit vlak gaat in sneltreinvaart. Een nieuwe uitdaging was dus van harte welkom.

Natuurlijk kon ik het niet maken om mijn stiefdochter van 8 hierin over te slaan. In totaal mochten er 5 handgeschreven kaarten verstuurd worden en ook zij heeft er 2 verstuurd.

Als eerste had ik de Greetz app gedownload op mijn tablet. De app ziet er verzorgd, netjes en duidelijk uit. De optie voor de handgeschreven kaarten is prominent aanwezig en dus snel gevonden.

De opties om een kaart uit te kiezen zijn “Momenten”, “Collectie” en “Voor wie”. Op zich duidelijk en overzichtelijk al was het voor de kinderen soms moeilijk om het juiste kaartje te vinden. Ik heb geen zoekoptie kunnen vinden, maar als je kind zegt: “Mama ik wil een kaartje sturen met hondjes er op, want oma is dol op hondjes”, is het op deze manier lastig zoeken.

7.8

voordelen

 • Veel opties
 • Heel gebruiksvriendelijk
 • Het werkt heel snel allemaal
 • Je kunt je bestelling checken
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Heel persoonlijk cadeautje

nadelen

 • De app heeft nog wat kuren

De test

Het daadwerkelijke maken van de kaartjes was erg leuk om te doen. De kids moesten natuurlijk bedenken wat ze wilden sturen, aan wie, wat ze er op wilden schrijven, enz. Nadat we zorgvuldig bergen kaartjes hadden bekeken en weggeklikt omdat ze toch nog net niet goed genoeg waren (want aan keuze geen gebrek bij Greetz, je kunt zelfs kiezen tussen vierkant en rechthoekig), konden we aan de slag.

Duidelijke informatie

Je ziet duidelijk welk deel van de kaart je aan het bewerken bent en je hebt daarin vele opties. Je kunt tekst typen of met de hand schrijven. Als je daar klaar mee bent kan je de tekst mooi maken, versieren met stickers, foto’s, je kunt er zelfs geluid aan toevoegen.

genoeg keus

Omdat mijn kinderen nogal moeite hadden om klein genoeg te schrijven om alle tekst op het kaartje te krijgen (daar moesten natuurlijk hele verhalen op). Hebben ze gekozen voor liggende kaartjes. Aan de linkerkant een getypte tekst met daarin het grote verhaal en aan de rechterkant hun handgeschreven naam en tekening. Een nadeel waar ze daarin tegen aan liepen was dat ze niet de complete kaart konden beschrijven, aan de randen kon niet geschreven worden. Ik weet alleen niet of dat aan mijn tablet ligt, of aan het programma.

Vele opties

Het leuke voor de kinderen waren de vele keuze opties, de kleur van de tekst, de dikte van de tekst, de vele dingen die ze konden gebruiken om het echt een persoonlijke kaart te maken. Zelfs de kleur van de envelop is een keuze optie. Een nadeel was dat de “gum” geen verschillende diktes had. Die is best wel klein dus je moet best veel moeite doen om iets uit te gummen als je een foutje hebt gemaakt.

wachten op het kaartje

En toen kwam het spannendste…. Wachten tot de kaartjes aankwamen bij de mensen aan wie ze gestuurd waren. Zoonlief kreeg twee dagen na het maken van het kaartje ineens zelf post. Oh wat vond hij dat spannend. Hij kreeg een kaartje terug van 1 van de ontvangers met daarin antwoord op zijn vraag wanneer hij weer een keer mocht komen logeren. Dat kaartje staat nu heel trots op zijn nachtkastje. Ook de reacties van de andere ontvangers waren leuk. De kinderen vinden het geweldig om nu op visite te gaan bij mensen en hun eigengemaakte kaartjes op de deur/kast te zien. Ze zijn helemaal trots op zichzelf.

Eindoordeel

De app is erg makkelijk en duidelijk in het gebruik. De uitleg die je krijgt bij het selecteren van je kaart is duidelijk en maakt het maken van de kaart makkelijk. Er is enorm veel keuze, waardoor een kaart echt een persoonlijke kaart wordt. En dit terwijl de prijzen eigenlijk nauwelijks hoger zijn dan wanneer je een kaart koopt in de winkel en deze met de post verstuurd. De kaarten die afgeleverd worden bij de ontvangers zagen er erg mooi uit. Deze mama is dan ook enorm tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding.

De ontvangers vonden het super om een handgeschreven kaart te krijgen. Ten eerste omdat het persoonlijker is, maar ook omdat ze op deze manier extra verrast waren toen ze de envelop open maakten.

Wat ik wel eerlijk moet zeggen is dat de app duidelijk nog kuren vertoont. De tweede keer dat ik kaarten ging maken met de kinderen ging het mis. Constante storing, foutmeldingen enz. Bij het zoeken van contact met de klantenservice kreeg ik te horen dat ik dan maar "de app opnieuw moest installeren". Met als resultaat teleurgestelde kindjes, die voor niks hun werk hadden gedaan en het kaartje overnieuw moesten maken.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.8
marijedev

marijedev

Ik ben 28 en mama van 3 kindjes. Ons leven is druk en hectisch, maar ik zou het niet anders willen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >