Getest: Mega Bloks first builders

Door: corrie van der molen
corrie van der molen
TESTMOEDER corrie van der molen

Even voorstellen...

Hallo allemaal. Ik ben Corrie 32 jaar jong en moeder van 2 kids. Onze zoon Wybren is 2,5 jaar en onze dochter Hiske is 15 maanden oud. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om de Mega Bloks uit te testen. We waren helemaal niet bekend met Mega Bloks dus erg benieuwd naar kwaliteit, en speelplezier voor de kinderen. Ook wil ik hopelijk laten zien dat deze blokken niet alleen geschikt zijn voor jongens wat mensen al snel denken, maar dat ook meisjes hier mee kunnen spelen.

8.1

voordelen

 • Mooie kleuren
 • Goed formaat
 • Verschillende formaten

nadelen

 • Goed op elkaar drukken lastig voor 1+

Is het geschikt voor je kind die net 1+ is?

De blokken zijn zeker geschikt voor kinderen van 1+. Het kan soms nog lastig zijn om soort gelijke blokken goed op elkaar te drukken en dus te bouwen maar mijn zoontje van 2,5 had hier helemaal geen last van. Omdat de blokken vrij groot zijn is het makkelijk om ze op elkaar te drukken en dus goed vast te zetten. Hij kon hierdoor gemakkelijk een mooie toren bouwen. Dus voor deze leeftijdscategorie zijn de blokken zeker geschikt! Ook voor mijn dochtertje van 15 maanden zijn de blokken geschikt! Wel vond zij het nog lastig om de blokken goed op elkaar te drukken. Verder vond ze de blokken helemaal geweldig, wat je ook kunt zien op de foto's en het filmpje. 

Is het een perfect formaat voor kleine handjes?

De formaten zijn echt perfect voor kleine handjes, de blokken zijn makkelijk vast te pakken. In de zak zitten verschillende formaten wat het bouwen extra leuk maakt. Zo heeft mijn zoontje lekker kunnen experimenteren en verschillende kunstwerken kunnen bouwen. Ook hadden de blokken verschillende kleuren. De bouwkunstwerken zagen er dan ook spetterend uit. De zak met Mega Bloks heeft mijn zoontje flink kunnen amuseren door het grote aanbod van kleur en formaat. Mijn dochtertje is 15 maanden oud, en ook zij heeft leuk met de blokken gespeeld. Ze kon met haar (nog) kleinere handjes de blokken goed en gemakkelijk vasthouden. Beide vonden ze de verschillende kleuren en maten fantastisch. 

Hebben de blokken een leereffect?

De blokken hebben zeker een leereffect. Mijn kids kunnen met de blokken leren hoe je iets precies op elkaar zet. Ook leren ze om de blokken op een andere manier op elkaar te plaatsen zodra het niet past. Dit geeft dus doorzettingsvermogen. Wanneer ze een prachtige toren gebouwd hebben, zien ze hoeveel hun doorzettingsvermogen wel niet oplevert. Ik vind het dan ook erg mooi en leuk om te zien hoe ze op deze leeftijd al zo geconcentreerd bezig kunnen zijn. Het is ook leuk om ze te laten kijken naar de verschillende kleuren. Kleuren oefenen is ideaal met deze blokken. Ook al zijn mijn kids hier misschien nog een tikkeltje te jong voor, je kan niet vroeg genoeg beginnen! De blokken zijn dus zeker leerzaam op verschillende vlakken. Ik heb ze ook fijn zien samenspelen. Dit leren ze dus ook van de blokken. Mijn zoon doet aan mijn dochtertje voor hoe je een mooie toren kan bouwen. Dit wilt zij dan ook meteen na proberen te doen. Wanneer ze er dan even niet uit kwam, hielp haar grote broer mee. Ze leren dus echt om samen te werken. 

Stimuleren de blokken de fantasie?

Ik vind het een beetje moeilijk om deze vraag te beantwoorden voor mijn dochtertje. Ze is wel erg druk in de weer met de blokken en speelt er graag mee, maar ook gooien vindt ze dan ook erg leuk. Voor mijn zoontje kan ik deze vraag wel gemakkelijk beantwoorden. Hij heeft al veel bouwkunstwerken gemaakt waar hij hele verhalen bij verzint. Ook staan er op de verpakking een aantal voorbeelden waar hij steeds naar kijkt. Dan denk ik dat hij ook zoiets wilt bouwen maar het toch te moeilijk vindt. Hij fantaseert er wel duidelijk over. Omdat er ook zoveel verschillende formaten en kleuren ter beschikking zijn, heeft mijn zoontje veel keuze.  Ik vind dus wel dat de blokken stimuleren tot fantasie, maar dan bij een iets oudere doelgroep bijvoorbeeld die van mijn zoontje van 2,5.

Kan je makkelijk stapelen en bouwen?

De blokken kan je erg makkelijk stapelen! Omdat de knoppen en gaten vrij groot zijn stapel je ze makkelijk op elkaar. Fijn dat ze daar aan gedacht hebben, want zo zijn ze voor 1+ zeker kids-proof. De kleine handjes van mijn zoontje hebben binnen 20 minuten een mooie toren kunnen bouwen. Mijn dochtertje heeft hier echter nog wel wat moeite mee. Ze is nog vrij jong waardoor ze de blokken eerder ziet als gooi materiaal. Ze heeft wel een aantal keer gekeken hoe haar grote broer een mooie toren bouwde, en geprobeerd om dit na te doen. De blokken op elkaar zetten lukt nog wel maar om ze echt een duw te geven zodat ze goed op elkaar vast zitten is niet echt gelukt. Haar handjes zijn hier nog een beetje te klein door. Toch heeft ze veel plezier gehad van de blokken.

Foto’s

Videos

Scores

 • Geschikt vanaf 1 jaar
  9.0
 • Formaat voor kleine handjes
  8.5
 • Leereffect
  7.5
 • Stimuleren van de fantasie
  7.5
 • Makkelijk te stappelen en bouwen
  8.0

Totale score

8.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >