Getest: Magisch Droompopje van Vtech

Door: Mama van Juno
Mama van Juno
TESTMOEDER Mama van Juno

Even voorstellen...

Sinds september vorig jaar mag ik mezelf mama van Juno (meisje van 11 maanden) noemen. Ze is een ontzettend vrolijke meid die graag alles ontdekt. Alles wat nieuw voor haar is ook meteen heel interessant. Zelf ben ik getrouwd met een ontzettend lieve man die altijd voor ons klaarstaat. Ik zoek een leuke parttime baan als Toegepaste Psycholoog maar tot die tijd geniet ik met volle teugen van het mama zijn en ben ik blij dat ik mijn tijd nu aan mijn lieve meisje kan besteden. Op Mamaplaats zag ik dat er testmoeders en kindjes gezocht werden voor het Magisch Droompopje van VTech en ik dacht meteen; ‘Dat is wat voor ons!’. Juno speelt graag met haar Vrolijke Vriendjes van VTech en ze had nog geen popje om mee naar bed te nemen. Tot nu toe alleen nog knuffelberen of kleine knuffeltjes. We zijn erg benieuwd naar het Droompopje en hoe Juno op haar zal reageren.

8.8

voordelen

 • Liedjes en geluidjes maken je vrolijk
 • Het popje is erg knuffelig
 • Veel verschillende geluidjes en muziekjes
 • Rustgevende liedjes om in slaap te vallen

nadelen

 • Het licht in het gezicht van de pop schrikt soms af in het donker
 • Het geluid op zijn zachts is als nog vrij hard

Wat vind je van de uitstraling?

Op de doos/verpakking staan duidelijke omschrijvingen wat het Droompopje allemaal kan. Het popje zit tussen de sterretjes in de verpakking en staat in de demostand waardoor ze meteen kan worden aangezet. Er staat al veel uitleg op de doos en er staan foto’s op van kindjes die met het Droompopje spelen en slapen. Het Droompopje zelf heeft een hele lieve zachte uitdrukking in haar gezicht. De licht paarse stof van het lichaampje/pyjamaatje is erg zacht en knuffelig. De details zijn ook heel schattig. Ze heeft kleine strikjes op haar voetjes en een kraagje om haar nekje. Roze voetzooltjes met stipjes. Bovenin haar pyjamaatje zit een knoopje zodat je kleintje daar ’s nachts lekker aan kan sabbelen. De stoffen ‘knopjes’ op haar buikje zijn duidelijk en vrolijk en hebben mooie kleuren die passen bij de rest van de uitstraling van het Droompopje. Het Droompopje is erg aantrekkelijk voor de doelgroep: kindjes van 0 tot 36 maanden. Juno en ik zijn enthousiast!

Werkt het popje naar behoren?

Het popje werkt precies zoals het in de handleiding staat beschreven. Je kindje kan de knopjes op het buikje van het Droompopje eenvoudig indrukken. Dit kun je natuurlijk voor erg jonge kindjes als ouders zelf doen. De knopjes op het buikje van het Droompopje hebben drie verschillende functies:

 • De groene knop waarmee het Droompopje een lief zinnetje zegt en een kort liedje gevolgd door een zachte melodie of natuurgeluiden. Wanneer je deze knop drie seconden ingedrukt houdt gaat het Droompopje zachtjes uit (op pauze). 
 • De blauwe knop om over te schakelen op natuurgeluiden.
 • De roze knop om over te schakelen naar de melodietjes. Je kunt het poppetje zelf instellen op een paneel achter een klittenbandsluiting op de rug van het popje. Onder deze klittenbandsluiting zitten een aantal schakelaars. Eentje voor het volume, eentje voor de tijd en een voor de lichtintensiteit.
 • Bij de volumeknop kun je kiezen voor twee volumes en natuurlijk de optie om het popje aan of uit te zetten.
 • De tijdknop kun je instellen op 15 of 30 minuten. Na deze tijd schakelt het popje zelf uit. (ook zit er een demo stand op, deze is alleen voor demonstratie, op deze stand stond het popje in de doos).
 • De lichtintensiteitsknop gebruik je om het licht dat uit het gezichtje van het popje straalt lager of hoger te zetten.

Hoe reageert je kindje op het popje?

Juno was erg enthousiast toen ik de doos openmaakte waar het popje in zat. Ze wilde meteen al het popje bekijken en aanraken. Het popje stond al op de demo stand dus maakte al meteen geluidjes. Ze wilde het Droompopje meteen al knuffelen en aaien. De eerste indruk was dus meteen al goed. Na het Droompopje uitgepakt te hebben heb ik Juno eventjes zelf laten spelen met het Droompopje. Ze wist al snel de knopjes te vinden en begon te ‘dansen’ met de geluidjes mee. Het popje kan zinnetjes zeggen als; ‘Ik vind je lief, vriendje.’ en het zingt liedjes. Deze worden gevolgd door korte en herkenbare melodieën zoals; ‘In de maneschijn’ en ‘Twinkle twinkle kleine ster’. Toen ik in de avond voor het slapen gaan het Droompopje nogmaals liet zien aan Juno begon ze te huilen toen ze het gezichtje van het Droompopje op zag lichten. Dit licht is om juist je kindje ook rustig te krijgen maar hier werd Juno helaas niet rustig van. De avonden hierna heb ik het Droompopje gegeven zonder het licht en dit vond ze wel leuk. Ik denk dat dit per kindje verschillend is. De ene vind dat leuk en de ander misschien een beetje eng. Los van de ervaring in de avond (als het donkerder is) heeft het Droompopje al wel een plekje in Juno’s hart veroverd want ze krijgt al wel knuffels en kusjes van haar. Ze heeft er vooral overdag plezier van, de bedoeling van het popje om haar rustig te krijgen bij het slapen werkt zoals hierboven beschreven helaas bij ons meisje niet met behulp van het lichtje. Dit is natuurlijk per kindje verschillend. De liedjes en melodieën geven wel een rustgevend effect. Ook de natuurgeluiden vindt ze interessant om te horen.

Heeft je kindje baat bij het popje?

Ze heeft er vooral overdag plezier van, de bedoeling van het popje om haar rustig te krijgen bij het slapen werkt zoals hierboven beschreven helaas bij ons meisje niet met behulp van het lichtje. Dit is natuurlijk per kindje verschillend. De liedjes en melodieën geven wel een rustgevend effect. Ook de natuurgeluiden vindt ze interessant om te horen. Echt een speeltje waar ze gelukkig van wordt. 

Wat vind je van de verschillende functies?

 • De volumeknop: de twee verschillende volumes vind ik persoonlijk al aan de wat luide kant. Omdat het rustgevend moet zijn zou ik een nog zachtere stand toevoegen. Het verschilt wel of het in de avond of overdag is natuurlijk. 's avonds komen geluiden toch wat harder aan. Vaak zet ik de pop ook gewoon even uit ;)
 • De Tijdknop: het Droompopje kun je instellen op 15 of 30 minuten en dit vind ik prima tijden. Zo kun je als ouder kijken naar de behoefte van je eigen kindje. Zelf gebruik ik ook de demostand (deze duurt 1 minuut).
 • De lichtintensiteitsknop: gebruik ik zelf niet meer in de avond omdat mijn kindje daar onrustig van wordt, wel is het fijn dat het kan voor andere kindjes. Ik kan me goed voorstellen dat er veel kindjes wel baat bij kunnen hebben. Ook bijvoorbeeld kindjes die graag een nachtlampje aan hebben op hun kamertje.

Foto’s

Videos

Scores

 • Uitstraling
  9.0
 • Werking
  9.0
 • Functies
  8.0
 • Stem/geluiden/liedjes
  9.0

Totale score

8.8
Mama van Juno

Mama van Juno

Sinds 22 september 2015 trotse mama van ons kleine meisje Juno. Ik vind het erg leuk om blogs te lezen op Mamaplaats en wil nu ook zelf eens proberen wat blogs te schrijven ;) Ben benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >