Getest: Anti-Colic-flesje

Door: Mamarieke1978
Mamarieke1978
TESTMOEDER Mamarieke1978

Even voorstellen...

Kinderen? Heel veel wanneer ik aan het werk ben op SpeelLeerCentrum De Wijde Wereld! We hebben ze daar in alle soorten en maten. Volop genieten, het lijkt vaak zelfs eerder een hobby dan werk. Het mooiste vind ik wanneer kinderen zelf lerend ontdekken of ontdekkend leren. Thuis sinds afgelopen April een derde. De oudste twee zijn van een “andere papa” en zijn al 10 en 7 jaar oud. Ze zijn een groot deel van de week bij ons en genieten volop van hun nieuwe broertje Gijs. Fijn zo’n goede hulpen in huis nu ik met verlof ben. Over 1,5 maand mag ik weer aan de slag. Deze zwangerschap en het nieuwe moederschap maak ik veel bewuster mee dan 10 jaar terug. Waarschijnlijk omdat ik nu ook al bijna 38 jaar ben en toch wat anders in het leven sta. Prachtig om het zo nog een keer te mogen ervaren.

Wanneer je de Anti-Colic Starter-Set van MAM koopt, krijg je echt waar voor je geld. Het pakket is namelijk ontzettend uitgebreid, meer dan voldoende flesjes in alle maten en fijne/nuttige accessoires zoals de greep, worden bijgeleverd. Lees hieronder mijn review over de flesjes!

9.4

voordelen

 • Vormgeving nodigt uit
 • Ligt fijn in de hand
 • Maakt zijn belofte waar
 • Verkrijgbaar in verschillende formaten
 • Onderdelen passen op een fijne manier in elkaar
 • Zelf-steriliserend

nadelen

 • Maat aanduiding lastig leesbaar (kleine afbeeldingen)

Wat vind je van het MAM Anti-Colic-fles over het algemeen?

Allereerst valt de bijzondere en mooie vormgeving op, het flesje nodigt uit om gebruikt te worden. Daarnaast spreekt het gegeven dat het zorgt voor vermindering van de buikkrampjes me erg aan. 

Ons pakket bestaat uit maar liefst 8 flesjes (waarvan 4 compleet en 4 losse "body's" waarmee je kunt wisselen), een speentje, afsluitdoppen en een greep waarmee je kindje het flesje later zelf makkelijk vast kan houden. Zoals gezegd ziet het flesje er uitnodigend uit: leuke kleurtjes, mooie en praktische vormgeving en een handige soort "extra grip" deel in de onderste helft. Allereerst valt de dop op! Extra praktisch omdat deze makkelijk los te krijgen is met een klein uitstekend klepje. 

Om de speciale werking van het flesje te bereiken bestaat de sluiting van de fles uit twee verschillende onderdelen die je wel goed in elkaar moet zetten. Maar dit is zo makkelijk, het spreekt eigenlijk voor zich. Het rubber wordt in de hard plastic dop geduwd waardoor de gaatjes worden gedicht. Dit speciale systeem zorgt dus voor een bewuste gang van de lucht waardoor het gewenste effect bereikt wordt.

Hoe snel had jouw kindje het flesje geaccepteerd?

Direct! Nu is Gijs sinds de geboorte hier niet zo moeilijk in en wisselt hij zo over van borst naar fles en heeft hij geen voorkeur voor een bepaald speentje. Maar door ervaringen van andere mama’s in mijn omgeving met dit flesje, weet ik dat kinderen het snel accepteren. 

De speen heeft een aparte vorm, mijn enige bedenking hierover is of andere kinderen die ook borstvoeding krijgen, deze accepteren. Gijs wel! Maar Gijs accepteert tot nu toe dan ook alles. Hij krijgt nog 4 borstvoedingen per dag en 1x de fles. Ook deze speen accepteerde hij zonder problemen. Hij ligt naar mijn idee erg prettig in de mond, maar heeft in mijn ogen niet de vorm van een tepel. Mijn zus is in december bevallen en haar zoontje heeft wel moeite met verschillende flessen en spenen. Haar heb ik ook een MAM flesje laten proberen en ze was razend enthousiast. Haar zoontje accepteerde de speen, deze lag prima in zijn mond en wat zij bij andere flesjes helaas wel heeft ervaren: deze fles lekte niet. Dus ook zij is om. Goed om te horen dat mijn mening en gevoel ook bij anderen lijken te kloppen.

Heb je de zelf-steriliserende functie uitgeprobeerd? Wat vond je hier van? Zou je zo iets nogmaals uit proberen?

Nog niet, maar ik vind dit wel ideaal. Ik weet zeker dat het prima en prettig zal werken. Een uniek ontwerp wat dit mogelijk maakt en natuurlijk ontzettend handig.

Komt de voeding gelijkmatig en zonder luchtbellen binnen bij je kindje?

Ja, zeker! De stroom van de melk gaat erg geleidelijk en het komt ook zonder problemen rustig bij Gijs naar binnen. Geen luchtbel/schuim te zien. Verder lijkt het systeem echt te werken. Er wordt gezegd en beloofd dat het flesje helpt tegen krampjes. En ook dat kan ik beamen. Nu had Gijs sowieso al wat minder last van krampjes de laatste tijd, maar ik heb echt het idee dat het flesje ervoor heeft gezorgd dat hij nu veel rustiger en gelijkmatiger drinkt. Ook het spugen is anders. De melk komt veel rustiger zijn lijfje ingestroomd en naar mijn idee met veel minder lucht. Dus komt het er echt minder snel weer uit. Weer een pluspunt.

Is het flesje ideaal voor baby's?

Dat vind ik wel. De fles is er in veel verschillende maten, dus er is altijd een flesje te vinden wat bij de hoeveelheid voeding past die gewenst is voor je kleintje. 

Foto’s

Scores

 • Wat vind je van het design van het flesje?
  8.0
 • Wat vind je van de kwaliteit van het flesje?
  9.0
 • Zou je het flesje snel zelf kopen?
  10.0
 • Is het flesje ideaal voor baby's?
  10.0
 • Zou je het aanraden aan andere moeders?
  10.0

Totale score

9.4

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >