Marlinda test Multi Zwanger

Door: mammamarlinda
mammamarlinda
TESTMOEDER mammamarlinda

Even voorstellen...

Vandaag gaat het gebeuren! Ik moeder (29 jaar en hou niet van stil zitten) van 3 meisjes waarvan de jongste van 6 maanden nog volledig borstvoeding krijgt! Ik ga Flinndal testen.Ben benieuwd of ik er minder moe van word en mijn gebit weer straalt zoals voor mij zwangerschap.

7.1

voordelen

 • Deelbaar
 • Duidelijkheid toevoeging
 • Hersluitbaar zakje

nadelen

 • Vrij groot
 • De geur in het zakje

Wat vind je van de samenstelling van Multi Zwanger?

Ik vind dat er goed gelet is op alle vitamines en de adh van de vitamines en mineralen. Al mag B12 wel wat meer zijn.
Verder zit er voor als je zwanger bent voldoende foliumzuur in en voor de borstvoeding vitamine D. Dus ik vind het uiteindelijk een prima samenstelling!

Hoe bevalt Flinndal Multi Zwanger?

Dag 1:
Op het eerste gezicht is het net een zakje met kauwgom van de appie. Ook na het schudden met het zakje hou ik die mening. De naam van het product 'multi-zwanger' had iets algemener gekund. Ben benieuwd straks bij de yoghurt!

Nou het is zover, even goed de verpakking gelezen. Voor mij als lacterende vrouw is vooral vitamine D erg belangrijk, maar als je zwanger bent of wil worden vooral foliumzuur. En dat zit er ook voldoende in, net als een hoop B vitamientjes daar worden we energieker van. Als moeder van 3 onder de 4,5 jaar kan ik zeggen dat er weleens van die dagen zijn dat je het liefst het slaapritme van je baby zou volgen.Ook is er omega-3 verzuur toegevoegd goed voor de hersens. Nou 1-2-3 en weg is het tablet! In het zakje ruiken doe ik niet meer. Met een glas water is het tablet zo weg al is de tablet wel aan de grote kant. Nou ik ga gezellig door met testen!Ben benieuwd of mij tandvlees weer wat blijer wordt, ik minder moe ben en of onze ukkepuk er nog op gaat reageren.

Dag 8:
Zo ik slik nu alweer een week multi-zwanger en vooral de geur als je het zakje opendoet is minder fijn.Aan het begin vond ik het hersluitbare zakje wel handig maar het nadeel vind ik vooral dat ik het vergat omdat zo'n zakje lekker makkelijk ergens wordt gestopt en je het dan niet meer ziet.Voel mezelf tot nu toe nog niet anders wie weer komt dat deze week. Al lijkt mij tandvlees wel wat prettiger te voelen.Alweer op de helft en sinds een paar dagen snotverkouden en 2 aften in mij mond, hopelijk ben ik daar snel vanaf!Aan onze jongste die nog volledig aan de borst zit kan ik niks merken van de vitaminepillen dus dat gaat goed.Ook mijn gekolfde melk is niet anders dan anders. Ik neem de pillen in met water, want dit gaat het allerbeste. Voor op een lepel vla/yoghurt vind ik hem te groot.Verkoudheid en aften zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!

Nog maar een paar pillen te gaan en echt de 30 dagen zijn omgevlogen. Of ik al echt verandering merk durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Ik denk dat je ze daarvoor langer moet slikken. Maar de vitamine die erin zitten heb ik nodig dus in dat opzicht zijn ze zeker aan te raden! Ik kijk terug op een leuke testervaring!

Weet je welke vitaminen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding?

Bij zwangerschap vooral foliumzuur en bij borstvoeding is vitamine D erg belangrijk, dat weet ik in ieder geval.
Ik geef borstvoeding (nu alweer 6 maanden) en kan vooral merken dat de vitamine D vooral naar de borst gaan ipv mijn gebit. Hierdoor is zo'n aanvulling erg prettig. Ze zeggen wel eens: een zwangerschap kost je een tand en ik denk dat dit gebaseerd is op de vitamine d die je lichaam onttrekt. Verder weet ik niet precies wat je als zwangere vrouw echt nodig hebt tijdens de zwangerschap, maar ik doe wel mijn best me aan alles te houden.

Vind je het belangrijk dat het omega 3 vetzuur DHA wordt toegevoegd aan een zwangerschapsmultivitamine?

Het is bewezen dat het voor de ontwikkeling van de hersenen erg goed is dus ik vind het wel zeker een toegevoegde waarde. Ook aangezien ik wel probeer 2x per week vis te eten maar dit niet altijd gebeurd is deze aanvulling erg fijn!

Het hoofdje van onze dochter is vorig week nog gemeten en groeide goed! Haar ontwikkeling gaat ook lekker door, dus dat is mooi om te horen :-).

Wat is voor jou de voornaamste reden om een zwangerschapsmultivitamine in te nemen?

Doordat ik al zes maanden volledig borstvoeding geef vind ik het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen zodat ik geen last van mijn gebit of ergens anders krijg. Ook voldoende vitamine B is wel fijn, zodat ik wat energieker blijf. Maar de voornaamste reden is dat ik het gewoon belangrijk vind dat mijn kindje goed groeit en gezond ter wereld komt. Daar doe ik alles voor.

Welk gevoel geeft Flinndal Multi Zwanger je als je naar de verpakking kijkt?

Op het eerste gezicht is het net een zakje met kauwgom van de appie ook na het schudden van het zakje hou ik die mening. De naam van het product multi-zwanger had iets algemener gekund. En de appel die van een heuvel rolt snap ik niet maar stoort mij verder niet. Een ooievaar of wiegje op de verpakking misschien een idee?

Foto’s

Scores

 • Samenstelling van de pillen
  9.0
 • Gebruiksgemak
  6.5
 • Werking
  6.5
 • Verpakking
  6.5

Totale score

7.1
mammamarlinda

mammamarlinda

Ik ben marlinda 29 jaar moeder van drie meisjes! Werk alleen op vrijdag en ben de rest vd dagen bij onze kinderen hou van knutselen en leuke dingen doen met de meisjes ook in het weekend als papa thuis is gaan we graag op stap! Onze dagelijks bezigheid bestaat uit de oudste van en naar school brengen boodschapje doen wandelen huishouden dansen en zingen

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >