Anita test Multi Zwanger

Door: Ladu
Ladu
TESTMOEDER Ladu

Even voorstellen...

Mijn allereerste review, en wat ontzettend leuk dat ik uitgekozen ben! Vandaag de beoordeling van Flinndal Multi Zwanger met extra foliumzuur, vitamine D en omega 3 vetzuur DHA. Aldus eigen zeggen.

9.0

voordelen

 • Perfect voor als je weinig vis eet
 • Sjieke verpakking
 • Boordevol vitaminen

nadelen

 • Hoge dosseringen
 • Ruikt naar vis

Wat vind je van de samenstelling van Multi Zwanger?

En omdat ik wel erg benieuwd ben, of de samenstelling nu nog veel verschilt met de goedkopere zwangerschap Multi vitamine die ik hiervoor slikte (eigen merk van een bekende drogisterij) heb ik het potje en het zakje naast elkaar gelegd. En ik kwam er op uit dat er verschillende dingen extra aan de Multi vitamine van Flinndal zijn toegevoegd. Zo zit er bijvoorbeeld vitamine B8 in, Mangaam, Jodium en Chroom. Dit zat in mijn goedkope niet. En natuurlijk Omega 3 vetzuur DHA!

Ook zit er meer vitamine B3, B6, B12, C en E in. En ook hogere concentraties van IJzer en Selenium. Opvallend hieraan vond ik dat het vaak net wat hogere doseringen zijn dan standaard aanbevolen voor vrouwen (hierbij is dan weer geen rekening gehouden met de zwangere vrouw) Maar geen zorgen, ze komen natuurlijk nooit boven de maximaal aanbevolen dosering uit.

Nog iets opvallends, de dosering van vitamine D en Calcium zijn dan weer lager dan dat bij goedkope vitamine het geval was. Maar voor vitamine D geldt dat ze gelijk zijn met de dagelijks aanbevolen dosering en voor Calcium geld dat de meeste mensen dit via hun voeding ook genoeg binnen krijgen.

Hoe bevalt Flinndal Multi Zwanger?

Ik neem mijn vitamine altijd in de ochtend in. In de week dat ik begon met testen, begon ook net de eerste ochtendmisselijkheid voorbij te komen. Dus toen ik de verpakking opende moest ik echt even slikken. Het valt niet te missen dat hierin omega 3 verwerkt zit. Of in ieder geval, ik vond het behoorlijk naar vis ruiken, mosselen om precies te zijn. En nu houdt ik wel van een visje op zijn tijd, maar niet bij mijn ontbijt als ik toch al misselijk ben. En laat het daar nu ook naar smaken.. (of kwam dat door de geur).

Dapper door zetten, want wat erin zit bevalt me een stuk beter dan het goedkopere potje vitaminen dat ernaast staat. Dus de volgende morgen bewust niet geprobeerd de geur in te ademen, de pil verstoppen in een lepel pap en niks aan de hand!

Soms komt er nog een visluchtje voorbij. Maar inmiddels ben ik eraan gewend, en wordt ik er niet meer misselijk van. En dat al binnen een week. Wel een nadeel dus, als je ze ’s morgens wil gebruiken en niet goed tegen luchtjes kan. Maar uiteindelijk, welke Multi vitamine ruikt er nu wel lekker? En als je ze gewoon in de avond pakt, of gewoon zorgt dat je ze niet ruikt en proeft, niets aan de hand.

Voordat ik deze review ging doen, was ik niet echt op de hoogte dat je ook tijdens borstvoeding extra vitamine moet gebruiken, en heb dit bij de oudste dan ook niet gedaan. Misschien gelukkig voor haar, na een paar weken zijn we over gegaan op volledige fles. Maar dat had andere redenen. 

Weet je welke vitaminen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding?

Uit een onderzoek waar ik pas over hoorde, blijkt dat jonge kindjes die borstvoeding krijgen vaak Omega 3 te kort hebben. Getest wordt nu nog of dat het gebruiken van Omega 3 door de moeder, zorgt voor een verhoging hiervan bij jonge kindjes. Dit onderzoek begint al bij 20ste week van de zwangerschap. Er wordt vanuit gegaan dat het altijd een positief effect heeft op moeder en kind. Deze Multivitamine is hier al op voorbereid en de enige in zijn soort voor zover ik weet.

Vind je het belangrijk dat het omega 3 vetzuur DHA wordt toegevoegd aan een zwangerschapsmultivitamine?

En dan de Omega 3 vetzuur DHA nog, als je genoeg vis eet in de week zou je dit niet nodig hebben. Maar als we eerlijk zijn, wie eet er nu echt 2 keer in de week, iedere week, vis? Nou ik dus niet.. behoorlijk niet zelfs. Soms kom ik maar uit op 1 keer in de 2 weken. Niet zo netjes. Maar daarom is deze toevoeging ideaal voor mij. En in principe zou de hogere dosering Omega 3 geen effect (en zeker geen schadelijke) hebben voor als je wel de 2 keer in de week haalt. Hiervan geldt, het kan niet snel te veel.

Wat is voor jou de voornaamste reden om een zwangerschapsmultivitamine in te nemen?

In mijn vorige zwangerschap ben ik na de 20 weken gestopt met het gebruiken van extra vitamine, niet bewust maar puur door het steeds weer vergeten in te nemen. Ik kreeg veel last van hoofdpijn en krampen. Later bleek dit waarschijnlijk te komen door vitamine te korten. Een zwangerschap vraagt nu eenmaal veel van je lichaam, en heel eerlijk gezegd weet ik dat mijn voeding niet altijd toereikend is.

En juist daarom ben ik in deze zwangerschap veel bewuster bezig met mijn voeding, en met mijn vitamine inname. Ik ben hiermee al begonnen voor ik zwanger werd, en tot nu toe nog geen dag over geslagen. Zelf zou ik Flinndal aanraden, zeker voor dames met wat minder vis op het menu. Flinndal is alleen verkrijgenbaar via www.Flinndal.nl een maand verpakking kost 11.95 een 3 maanden verpakking 29.95 en 15% korting als je voor herhaalgemak kiest (een service waarbij je automatisch na 3 maanden je verpakking opnieuw in huis krijgt).
Levertijd is slechts 1 werkdag en verzending is gratis!

Welk gevoel geeft Flinndal Multi Zwanger je als je naar de verpakking kijkt?

Wat ik niet had verwacht was dat de Multi vitamine in een zakje zou komen. Ik had echt een potje verwacht, want dat is bij de meeste Multi vitamine die ik heb gezien het geval. Leuk detail, het heeft een hersluitbare strip waardoor er geen lucht in kan komen, en ook niet uit.

De verpakking oogt wat mij betreft vrij sjiek, juist omdat het geen potje is. Je kan het makkelijk weg stoppen, maar voor iemand met een georganiseerde bende in de keukenkastjes is dit wel eens een probleem. Pas was ik het zakje al kwijt, bleek het onder een bus babypap te staan.. tja..

Leuk ook dat appeltje op de voorkant, maar wat mij betreft was een visje beter op zijn plek geweest.

Foto’s

Scores

 • Samenstelling van de pillen
  10.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Werking
  9.0
 • Verpakking
  9.0

Totale score

9.0
Ladu

Ladu

Ik heb twee prachtige lieve kindjes. De ene is heerlijke aan het peuterpuberen en toch een schatje. De andere is onze kleine held! . Mijn man en zoon blijken een erfelijke variant van de ziekte van Hirschsprung te hebben. Waardoor we als gezin al veel spannende uitdagingen hebben meegemaakt.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >