Laura test Flinndal

Door: Laawra
Laawra
TESTMOEDER Laawra

Even voorstellen...

Ik ben Laawra, 32 jaar en momenteel zwanger van ons tweede kind. Omdat ik altijd wel geïnteresseerd ben in voeding en weet dat ik niet voldoende vis eet, wilde ik deze multivitaminen met DHA graag eens proberen. Zeker nu aan het einde van mijn zwangerschap waarin de hersenontwikkeling van mijn baby erg snel gaat en dha geen overbodige luxe is. De vitaminen die ik tot nu toe slikte hadden dit niet en ik ben erg benieuwd naar het verschil!

8.1

voordelen

 • Formaat tablet
 • Samenstelling
 • Sluitstrip verpakking

nadelen

 • Vislucht en smaak
 • Formaat verpakking

Wat vind je van de samenstelling van Multi Zwanger?

Ik ben nu ongeveer halverwege de testperiode en kan zeggen dat de vitaminen me goed bevallen. Ik heb ze vergeleken met mijn "oude" zwangerschapsvitaminen en er waren wel wat verschillen te ontdekken. Met name in de gehalten en in Flinndal zitten meer extra toevoegingen zoals magnesium en ijzer. Naast de DHA natuurlijk.

Hoe bevalt Flinndal Multi Zwanger?

Het meest opvallende aan de tabletten is de geur. Je kunt duidelijk vis ruiken en proeven. Enorm storend vind ik het niet, al kan ik me goed voorstellen dat dames die last hebben van ochtendmisselijkheid hier niet direct gelukkig van worden. Als je gewoon een slokje water in je mond doet en dan in een keer de tablet doorslikt heb je er weinig "last" van. Je moet ze niet in je mond houden want dan proef je heel sterk de vis. Voor de moeders die moeite hebben met het doorslikken van pillen, je kunt hem doormidden breken dus dan worden de stukjes aanzienlijk kleiner.Ik weet dat de DHA uit vis komt dus dat je dat terug ruikt is niet zo verkeerd. Het komt zo in ieder geval wel over als echte dha en geen synthetisch product (of dat kan weet ik niet maar ik vind het wel goed voelen).

Weet je welke vitaminen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding?

Omdat er bij mij behalve in het begin van de zwangerschap geen ijzer is geprikt (zelfs nu met 36 weken nog niet), kan ik niet goed beoordelen of het toegevoegde ijzer veel doet. Ik kan me echter voorstellen dat moeders die wat laag zitten in hun ijzer hier wel baat bij zullen hebben. Het is niet extreem veel extra, maar je krijgt in ieder geval met je tabletje ruim voldoende binnen. Ook heb ik tot op heden geen last van kramp maar ook hier zal de magnesium voor een aantal vrouwen geen overbodige luxe zijn. Sowieso is het niet verkeerd voor je spieren en laat de baarmoeder in ons geval nu een hardwerkende spier zijn! Wellicht doet het ook wat tegen veel harde buiken. Hier heb ik zelf niet veel verschil in gemerkt.

Vind je het belangrijk dat het omega 3 vetzuur DHA wordt toegevoegd aan een zwangerschapsmultivitamine?

In vergelijking met andere zwangerschapsvitaminen (A-merken en huismerken) vind ik de tabletten van Flinndal wel aan de prijs. Bijna 12 euro voor een maand is in verhouding duur. Er zijn vitaminen die in dezelfde prijsklasse zitten maar dan heb je er wel meteen drie keer zoveel. Eerlijk is eerlijk, ik heb nog niet gezocht naar een echt vergelijkbare vitamine waar ook dha in zit, maar het merendeel is toch aanzienlijk goedkoper.Ik ben wel van mening dat je voor kwaliteit mag betalen, alleen denk ik dat het een lastig product is om te vermarkten binnen het reguliere drogisterij schap. Gaan we kijken naar bijvoorbeeld natuurdrogisten zoals bijvoorbeeld de Tuinen en natuurwinkels dan wordt het een ander verhaal.

Wat is voor jou de voornaamste reden om een zwangerschapsmultivitamine in te nemen?

Wat ik wel vind is dat ik minder vermoeid ben. Natuurlijk kan dit komen door de termijn maar aangezien ik nu pas met verlof ga ligt het niet aan meer rust. Of ik het aan de vitaminen toe mag en kan schrijven vind ik lastig want daar heb ik niet goed genoeg voor getest. Daarmee bedoel ik dat ik het niet wetenschappelijk kan onderbouwen maar dat het puur een gevoel is.

Welk gevoel geeft Flinndal Multi Zwanger je als je naar de verpakking kijkt?

De verpakking vind ik voor het aantal tabletten erg groot. Gezien de tekst op de achterkant kan hij waarschijnlijk niet kleiner, maar wellicht is daar iets op te verzinnen. Nu kun je hem wel makkelijk opvouwen dus veel ruimte neemt de verpakking niet in, maar in het kader van milieu en verspilling is daar nog wat winst te behalen voor Flinndal. Overigens vind ik het wel prettig dat de samenstelling zo uitgebreid wordt weergegeven. Het wekt een goede indruk. What you see is what you get en er zit niet meer of minder in dan we zeggen. Tegenwoordig zit er al genoeg verstopt in voedingsmiddelen.Al met al vind ik het een prettige vitamine om te slikken tijdens mijn zwangerschap. Hoe het gaat met de visgeur/smaak en borstvoeding ben ik wel benieuwd naar. Daar heb ik op dit moment geen ervaring mee maar ben wel benieuwd of het wordt doorgegeven aan de melk.Conclusie, tenzij je echt niet tegen een visluchtje kunt is dit een meer dan goede zwangerschapsmultivitamine in mijn ogen!

Foto’s

Scores

 • Samenstelling van de pillen
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Werking
  8.5
 • Verpakking
  6.0

Totale score

8.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >