Lisette test de luiertas van Fleurville

Door: Liset2012
Liset2012
TESTMOEDER Liset2012

Even voorstellen...

Ik ben Lisette, moeder van een zoon van bijna 10 maanden, 26 lentes jong en woonachtig in een dorpje in het oosten van het land. Tijdens mijn zwangerschap op zoek naar dé luiertas, maar ik had niet alleen met mezelf te maken. Mijn vriend had ook zo zijn wensen, dus uiteindelijk gekozen voor de luiertas die bij onze kinderwagen hoort. Voor sommige dagen is onze huidige luiertas te groot, voor andere dagen te klein! Vooral nu Liam ouder wordt en je voor een uurtje weg niet meer van alles mee hoeft te nemen, is onze huidige luiertas een groot onding.

7.4

voordelen

 • Stoer uiterlijk
 • Makkelijk te bevestigen
 • Ideaal als 2e tas

nadelen

 • Diepte onpraktisch

Wat vind je van het gebruikersgemak?

De tas heeft binnen in 3 extra vakken met boven in elastiek. Aan de voorkant zit een rits met nog een klein vakje. Omdat de tas best wel diep is, kun je het niet heel praktisch indelen. Je bouwt je spullen in naar boven zeg maar. Dus zul je altijd zien dat het gene wat je direct nodig hebt, onderop is beland. Ook zit er een haakje in de binnenkant. Handig voor de speen of je sleutels, iets wat handig is om bovenop te hebben liggen. Dit haakje ervaar ik als zeer prettig.

Wat vind je van het design?

Het is een stoer uitziende tas. De ritsen, de band, het materiaal, dat maakt de tas echt stoer. Het is een tas waar mijn vriend ook zeker mee wil lopen, het oogt totaal niet 'luiertas'. Mijn vriend opperde zelfs al om het een dagje mee te nemen naar kantoor, want er kan makkelijk een map in en hij oogt lekker stoer. Er zit een verschoonmatje in, erg dun en licht, hierdoor neemt het weinig ruimte in. Ook zit er een oranje 'doekjes doos' in, zo drogen je doekjes niet uit. Dit laatste is voor mij niet nodig, maar misschien vinden andere moeders dit wel erg fijn.

Is de tas stevig genoeg?

De tas is stevig en de sluitingsmaterialen ook. Goede brede ritsen die makkelijk te openen en te sluiten zijn. Ik merk dat de gebruikte materialen echt van kwaliteit zijn, totaal niet broos en breekbaar.

Beschikt de tas over voldoende ruimte?

Dit is dubbel, het ligt er aan hoe je het bekijkt. Liam is nu bijna 10 maanden en ik neem steeds minder mee. Maar als we een hele dag weg gaan, moet er toch aardig wat mee. 5-8 luiers, doekjes, luierzakjes, potje, drinkbeker, fles+poederhouder, fruit, schoon setje kleding, slab en spuugdoekjes, iets te spelen, zonnehoedje+zonnebril, zonnebrandcrème. Dat gaat gewoon echt niet passen. Al is de tas echt niet klein. Door de elastieken aan de zijkant kan de tas best bol ingepakt worden, waardoor je echt wel nog wat mee kan nemen. Ik vind de tas nu ideaal als we een stukje gaan fietsen of even het terras op gaan ergens. Als er maar een paar dingen mee moeten is de tas ideaal en niet zo groot en lomp als onze andere luiertas. Een paar luiers en doekjes, flesje drinken, potje, een slab en mama's sleutels, telefoon en portemonnee en de tas is perfect.Bij pluspunten staat dat de tas niet te groot is, dit vind ik dus fijn voor de fietstochtjes en als we niet zo veel hoeven mee te nemen. Het is een ideale luiertas voor erbij, maar voor ons niet geschikt als 'hoofd luiertas'.

Is de tas makkelijk te bevestigen aan de kinderwagen?

De tas is makkelijk te bevestigen aan de kinderwagen. Al zijn de rubberenringen iets te breed voor aan de haakjes op onze Joolz kinderwagen. Zoals je op de andere foto ziet, kun je de tas ook zo vast maken, dit vind ik zelf fijner, want de tas hangt dan ook wat hoger.Als je de uitstekende touwen goed vast maakt kun je de tas zelfs als fietstas vastmaken aan de fiets. Dit vind ik zelf erg handig. 

Scores

 • Design
  7.8
 • Stevigheid
  8.3
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Ruimte
  6.4

Totale score

7.4
Liset2012

Liset2012

Meer dan alleen een (hele trotse) moeder. Ook partner, vriendin, (schoon)dochter, (schoon)zus, tante, werkende vrouw, blogger en meer! Ik blog graag over de dingen van alle dag. Dingen die mij opvallen in mijn omgeving, nieuws berichten, gewoon alles wat mij als vrouw bezig houdt.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >