Anika test de luiertas van Fleurville

Door: Anikaaz
Anikaaz
TESTMOEDER Anikaaz

Even voorstellen...

Ik ben Anika Both. Ik woon samen met mijn man en zoontje Tijs van bijna 9 maanden in het mooie Rosmalen. Ik ben werkzaam als communicatieadviseur bij een grote energieleverancier. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om leuke dingen met z'n drieën te doen, te sporten en te freubelen.Ik heb me ingeschreven voor deze review omdat we onze eerste luiertas al met 5 maanden versleten hadden. We hadden een wat goedkopere luiertas gekocht bij een babyzaak. Je kan van alles wel het duurste van het duurste kopen voor je kleintje, maar wat kan er nu mis gaan met een luiertas. Dat heb ik geweten! In een mum van tijd, was de voering van de luiertas gescheurd, want dat gaat er dus mis...Je neemt zoveel mee in een luiertas, dat de tas groot moet zijn en praktisch ingedeeld, robuust zijn (want enige stoten moet de tas wel verdragen) en handig mee te nemen zijn of op te hangen aan de kinderwagen. Ik vraag me momenteel echt af: "Hoeveel luiertassen gaan wij verslijten in de luierperiode van Tijs?"

7.1

voordelen

 • Materiaal/Stof
 • Het ophangsysteem
 • Stevigheid
 • Recycled!

nadelen

 • De grootte
 • De vorm
 • Het luiermatje
 • Het luierdoosje

Wat vind je van het gebruikersgemak?

Mijn eerste indruk? De postbode staat voor de deur met een cadeautje! Hoera de nieuwe luiertas is binnen en cadeautjes uitpakken is altijd leuk. De tas ziet er op het eerste gezicht stevig uit, maar klein. Ik ben benieuwd. Na een snelle blik op de tas, bekijk ik eens alle kaartjes die aan de tas vast zitten. Toch wel handig dat ze op een kaartje even uitleggen waar wat voor is. Zo kom ik tot de conclusie dat ik ook ergens een koptelefoontje door de tas kan halen, maar waarom ik dat toch zou doen? Tenslotte ga ik er niet mee sporten en over het algemeen heb ik de luiertas bij als ik met mijn zoontje ben en zet ik geen koptelefoon op mijn hoofd. Mooi om te zien dat ze inzichtelijk maken hoeveel plastic flessen ik heb bespaard. Mooi concept! Plastic flessen recyclen en gebruiken voor luiertassen. Volgens mij moet dat wel robuust zijn!

Wat vind ik van het gebruikersgemak? De tas is een rechthoekig staand model. De meeste luiertassen die ik zie zijn liggende modellen. Er is voor beide vormen iets te zeggen. Een staand model is handiger aan de kinderwagen, maar je krijgt er een stuk moeilijker iets uit. Je moet nogal diep graaien in de tas of alles eruit halen om de bodem te bereiken, dat is niet echt handig. De tas heeft een voorvak met een rits en aan de zijkant elastieken waar je nog iets kan aanknopen. 1 van de elastieken gebruik ik voor een extra fles in plaats van voor een petfles. Aan de binnenkant zit een apart vak voor een fles en drie vakken met elastieken om een verdeling te maken. De tas rits je aan de bovenkant open en dicht met twee ritsen. Handig hieraan is dat de tas echt open staat. Je ziet dus beter wat je doet dan rommelen met je arm en voelen met je hand waarna je zoekt. Bij de tas krijg je een verschoningsmatje. Persoonlijk vind ik het matje wel erg dun, maar het moet vooral dienen ter bescherming en dat doet het. Het doosje met verschoningsdoekjes is erg klein. Ik kreeg mijn doekjes er met geen mogelijkheid in, maar ik heb dan ook altijd een groot pak bij. Dus er zitten nu snoetenpoetsers in.

Foto’s

Wat vind je van het design?

Ik vind het design van de tas niet briljant. Dit komt door de nogal hoekige vormen, het materiaal en de details. De ritsen, naden en elastieken zijn erg duidelijk aanwezig bij deze tas. Ik denk dat je er van moet houden en dat dit gewoonweg niet mijn stijl is. 

Wij hebben een Joolz kinderwagen en ik vind dat de tas prima bij de kinderwagen past. De materialen lijken zelfs een beetje hetzelfde te zijn. Jammer dat de kleuren nooit helemaal overeen komen. 

Is de tas stevig genoeg?

De tas lijkt erg stevig. Maar eigenlijk kan ik daar over een half jaar pas echt een uitspraak overdoen. De tas zelf is wel erg licht door het materiaal en ik heb het idee dat de stof ook niet snel slijt. als de tas ergens tegen aan schuurt dan zien je hier ook niks van. Je kan de tas dus ook prima overal op de grond of tegen de muur zetten. Aan de tas zal je weinig zien. Hij zal hooguit aan de onderkant viezig worden, maar ik heb er wel vertrouwen in dat je deze tas makkelijk kan wassen en schoon krijgen.

Ik vind het prettig dat de tas licht voelt. Je neemt al genoeg mee, dus de tas wordt vanzelf zwaar. Als je dan ook nog een grote zware tas hebt dan is dat dubbelop. Ik merkte dat vooral als ik mijn oude tas aan de wagen had hangen. Er hangt dan toch wel wat gewicht aan de voorkant van de kinderwagen. En zeker met nog een kleine baby is die verdeling van het gewicht toch nog wel belangrijk.

Foto’s

Beschikt de tas over voldoende ruimte?

Een luiertas kan niet groot genoeg zijn. Wat sjouwen we toch een hoop mee voor die mini's. Wat neem ik allemaal mee? Een setje extra kleding. Alles om de luier te kunnen verschonen van de kleine man. Alles voor de voeding, met twee flessen, 1 voor melk en 1 voor sap. En ik heb nog wat extra's die mee moeten. Een vestje voor als het kouder is, een zonnehoedje, de tut en het boekje van het consultatiebureau. Dat boekje ben ik namelijk altijd kwijt, dus dan maar in de luiertas, dan weet ik zeker dat ik het bij heb als ik daar heen moet ;)

En tsja zie al deze spullen maar eens in de luiertas te proppen. De luiertas is kleiner dan de luiertas die we hadden dus dat wordt een uitdaging. Ik begin helemaal op de bodem met het vestje, het boekje en de extra kleertjes. 1 fles gaat in het flessen vak, de andere fles aan de zijkant in de elastiek. Er zitten 3 vakken met elastiek waar ik het grote vak gebruik voor de spullen om de luier te verschonen. En de twee kleine vakjes voor een slabber en de tut. Spullen die ik snel moet kunnen terug vinden! Bovenop prop ik alle overige voedingsspullen, want daar wil ik ook snel bij kunnen als meneertje honger heeft. 

De tas staat er bol van. Eigenlijk is de tas dus te vol, maar dit wil ik toch echt mee hebben. Het voorste vakje met de rits heb ik nog niet gebruikt. Dit wil ik gebruiken voor mijn portemonnee, telefoon en sleutels. Helaas staat de tas zo bol dat ik mijn, alweer veel te volle, portemonnee er met moeite in krijg. Daar wordt het bol staan van de tas niet beter van ;)

Is de tas makkelijk te bevestigen aan de kinderwagen?

Ja! De tas is heel handig aan de kinderwagen te hangen. Er zitten speciale hangers bij, ook weer met elastieken. Een nadeel van deze dingen is dat ze niet blijven zitten als er geen tas aanhangt. Dus vergeet ze er niet af te halen samen met de tas. Je raakt ze anders gegarandeerd kwijt. Ik hing de tas aan de duw stang. Mijn man, maar ook opa vinden dit maar onhandig, omdat de elastieken dan bij het duwen in de weg zitten. Ik heb daar geen last van. De tas hangt daar voor mij ook niet in de weg, maar aan de zijkant kan natuurlijk ook. Over dit systeem ben ik echt heel erg tevreden. Het bungelt niet, hangt lekker hoog en niet in de weg. Er is echt goed over na gedacht! En misschien wel de belangrijkste. Het beschadigd de kinderwagen niet. 

Scores

 • Design
  6.5
 • Stevigheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Ruimte
  6.0

Totale score

7.1
Anikaaz

Anikaaz

Ik ben Anika, 33 jaar oud en mama van Tijs. Ik werk als communicatieadviseur bij een grote energieleverancier en dit werk doe ik al een aantal jaar met veel plezier. Ik ga graag tennissen en hopelijk snel weer mountainbiken. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ik volg naailes, maak zelf sieraden en klus graag.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >