Fisher Price Swing getest door Wendy

Door: wonna26
wonna26
TESTMOEDER wonna26

Even voorstellen...

Een grote doos werd vanmorgen bij ons thuis gebracht. Gelukkig was mijn oudste aan het spelen bij opa en oma en kon ik rustig even de doos uitpakken en de Swing in elkaar zetten. Nou dat was best nog even een klusje... Het uitpakken niet natuurlijk, maar het inelkaar zetten was nog wel even een dingetje. In het instructie boekje stond vermeld dat je naast bijgeleverd imbus sleuteltje een kruiskop schroevendraaier nodig had. Tja... waar had ik die nou ook al weer voor het laatst gezien drie maanden terug?

8.2

voordelen

 • Heel veel opties
 • Mobiel erg leuk

nadelen

 • Blad wat scherp aan de onderkant
 • Duur

De test

 Heel handig ben ik niet en de keren per jaar dat ik een kruiskop schroevendraaier nodig heb, zijn op 1 hand te tellen. Dat koste dus dik 20 minuten zoeken voor ik de benodigde schroevendraaier had gevonden. Ok, kop koffie CHECK Kruiskop schroevendraaier CHECK De Fisher Price Swing in losse onderdelen CHECK Handleiding Fisher Price Swing CHECK We gaan beginnen. De eerste paar stappen van het in elkaar zetten/monteren van de Swing zijn prima te doen. Helaas komt er dan een punt waarbij je de twee poten van de swing aan de motor moet bevestigen... Als tip staat daar bij geschreven dat het handig is om daar een tweede volwassene bij te vragen... 

Helaas was die natuurlijk niet voor handen en als ik eenmaal in mijn hoofd heb dat hij in elkaar moet nu, dan moet dat ook nu. Na een half uur ploeteren en proberen zitten nog de poten niet aan de motor... 'Oooh dit wordt niets' schiet al door mijn hoofd. Dat wordt wachten tot vanavond Niels thuis is, zodat die mij kan helpen. Eerst maar eens baby Finn voeden, want die krijgt inmiddels honger. Tijdens het voeden nog eens goed gekeken naar de poten en het motor gedeelte en -ping- geniale ingeving. Ik ga nog iets anders proberen. Ik demonteer de twee poten nog even en probeer dan de twee helften van de poten aan de motor te koppelen en hoera dat lukt..! 

Poten weer in elkaar en voila, het begint al op een schommel te lijken. De zitting en het mobiel zijn daarna kinderspel en uiteindelijk na ongeveer 2,5 uur inclusief een voeding staat de Swing in elkaar. Maar helaas er moeten eerst nog batterijen in. Dus hop Finn in de wagen en op naar de winkel voor batterijen. Die zijn gelukkig snel gekocht en snel weer naar huis want we willen schommelen. Althans ik denk dat Finn dat wil.. Batterijen in de motor Finn in het zitje wat nog heel onhandig gaat omdat ik natuurlijk niet eerst de gebruiksaanwijzing lees, maar Finn gelijk in het zitje zet, waarbij ik er later achter kom dat dit handiger kan... Er zit een soort blad over het zitje dit blad kan je omhoog klappen zodat je de baby er makkelijk in kan leggen. Dit had ik natuurlijk niet gelijk in de gaten, waardoor ik Finn heel onhandig in het zitje probeer te leggen waarbij ik zijn benen dus onder het blad door moest manouvreren. Wat wel lukte hoor overigens, maar had dus handiger gekund... 

Goed Finn in de schommel, schommel op schommelstand, mobiel aan en muziek aan....Hmmmm misschien iets te hysterisch gelijk voor de eerste keer... Eerst maar alleen even schommelen.. En Finn vind het lekker...De eerste bevinding is dat Finn het heerlijk vindt, een beetje schommelen. Wel niet langer dan een kwartier, dan vindt meneer het wel weer genoeg maar hij ligt heerlijk te schommelen.. Tot nu toe positief dus! Eerst maar eens even goed het bijgeleverde boekje gaan lezen over al de verschillende opties van de Swing want er zitten een heleboel knopjes en standen aan de Swing. We zijn benieuwd...

Na een week

We hebben de Swing nu een week operationeel. En hij bevalt… Finn is 1 keertje zeeziek geworden, maar ik denk dat we hem toen te snel na zijn voeding in de swing hadden gelegd. Ik vind het een super ding en heel handig om Finn even te vermaken, zodat mama even iets voor zichzelf kan doen… Wel heeft Finn het na een kwartier schommelen wel gezien dan vind hij het vaak mooi geweest, maar misschien komt dat door zijn leeftijd (12 weken). Verder vindt zijn grote broer (19 maanden) de Swing ook super interessant (zie filmpje).. Hij roept nu tegenwoordig zodra de Swing uitgeklapt staat "Zitten zitten…" Maar helaas Bjorn is inmiddels te groot te zwaar en te oud voor de Swing. Ik vind wel dat er enorm veel opties op de Swing zitten, bijna te veel om te kiezen. Ook vind ik soms het volume van de muziek wat te hard, dus die hebben we vaak niet aan. Het mobiel gedeelte van de Swing vindt Finn echt geweldig en hij kan heerlijk vol verbazing kijken naar de ronddraaiende beestjes. Wat misschien ook een klein nadeel is, is dat het best een enorm gevaarte is in de woonkamer… ingeklapt staat hij prima achter de box en valt hij niet op maar uitgeklapt is hij best groot.. Ook valt Finn niet echt in slaap van het geschommel, dit is 1 keer gelukt, maar daarna niet meer; veel te interessant allemaal wat er om je heen gebeurt. Maar eigenlijk vind ik dat ook niet zo heel erg het lijkt me ook niet oke als Finn alleen nog maar van het geschommel in slaap zou vallen, want hij groeit natuurlijk een keer uit de Swing. 

Het stoeltje waar Finn in ligt is heerlijk zacht en hij ligt er echt in als een vorst. Alleen het blad wat over Finn heen ligt als hij erin ligt is aan de onderzijde wat scherp.. Niet dat hij zich openhaalt hoor maar als hij met blote beentjes in de swing ligt krijgt hij doordat hij nogal trappelt met zijn beentjes best wat rode plekken van het schuren tegen het blad… Lijkt me voor Finn niet heel comfortabel. De schommel is super makkelijk in te klappen waardoor je hem makkelijk weg kan zetten en weegt gelukkig ook niet heel zwaar. Wat ook super is aan de swing is dat je het zit/lig gedeelte kan draaien waardoor Finn opzij kan schommelen of voor- en achteruit. Ook is de rugleuning van de Swing verstelbaar waardoor je de baby iets rechterop kunt leggen, ideaal. Tot nu toe zijn we dus heel tevreden met de Swing en wordt er veel geschommeld hier in huis!!!

Na 2 weken

Inmiddels ruim 2 weken de Fisher Price Swing in ons bezit. En hij bevalt nog goed. Hij heeft ingeklapt inmiddels zijn plekje gevonden achter de box. Want het is best een indrukwekkend gevaarte in je woonkamer moet ik zeggen. Ook heeft hij me al meerdere malen geassisteerd tijdens het koken, heel handig als de kleine man net even niet te genieten is tijdens het bereiden van het avondeten, wordt hij weer helemaal zijn vrolijke zelf in de Swing. De Swing is makkelijk te verplaatsen in huis ondanks dat het best een gevaarte is, weegt hij niet zoveel en kan je hem gemakkelijk in opgevouwen toestand even ergens anders in de woonkamer zetten. Finn geniet nog steeds erg van de Swing en het ronddraaiende mobiel blijft favoriet, erg leuk vindt hij dat. Ook zijn we eens gaan testen wat hij nou het lekkerste vindt, heen en weer schommelen of van voor naar achteren. Doordat je het stoeltje waar Finn in ligt kunt draaien, kan Finn zowel van voor naar achter als heen en weer (opzij) schommelen. En bij heen en weer valt Finn in slaap, dus dat is veruit de meest rustgevende van de twee. Heel grappig om te zien. De muziek van de Swing hebben we niet zo vaak aan nog. Ik vind hem vaak net even te hard en de combinatie van schommelen met het mobiel en de muziek vaak te druk. Maar dat is dus heel persoonlijk. Wel is het soms wat lastig voor zijn grote broer dat hij er niet even in mag… Hij vind het zo leuk schommelen en snapt nog niet (20 maanden) dat hij te groot en te zwaar is voor de Swing. Hij staat vaak voor de Swing roepend dat hij wil zitten…maar dat gaat dus niet. Tot nu toe super dus!!

Foto’s

Videos

Eindoordeel

Eind conclusie van de Swing: Super gave schommel. Finn is absoluut een fan van de Swing. Finn ligt nog steeds heerlijk te schommelen en te kijken naar het mobiel en te luisteren naar de verschillende melodieën. Wel voor een bepaalde tijd na 20 minuten heeft Finn het echt wel gezien in de schommel!! Behalve als hij in slaap valt dan ligt hij wat langer soms. Maar Finn slaapt nooit lang in de swing 20 minuutjes een tukkie doen langer niet. Het is een super mooi apparaat, het stoeltje ligt heerlijk en kan in verschillende standen rechtop en wat platter. Alleen het blad over het stoeltje vind ik aan de onderkant wat scherp. Finn ligt regelmatig ivm de temperatuur met zijn blote benen in de Swing. Aangezien Finn nogal schopperig is schopt hij als het blad over het stoeltje zit met zijn blote beentjes tegen de onderkant van het blad aan. Hierdoor schaaft het een beetje op Finn zijn benen en word het rood dat is misschien nog een verbeter punt…. Ook weegt de schommel niet heel zwaar en kan je hem makkelijk in huis verplaatsen.. Vind hem wel te groot en te zwaar om evt mee te nemen naar opa en oma bijvoorbeeld dat vind ik niet zo handig. Het mobiel boven de stoel vind Finn echt het aller mooiste aan de Swing daar kan hij echt heel erg van genieten en blijft hij vol verwondering naar kijken!! De verschillende muziekjes zijn leuk maar ik vind ze naar mijn smaak wat te hard.. Je kan het volume aan passen naar uit, aan en harder. Beter zou het voor mij zijn met een evt schuifknop waardoor je dus zelf het volume kan bepalen. Ook maakt de motor voor de schommel best wel wat lawaai maar goed dat kan volgens mij niet anders. Ik ben echt super blij dat we de schommel mochten testen en dus ook mogen houden echt super. Ik vind de prijs om hem te kopen best flink en denk niet dat ik hem zo gekocht zou hebben. Het is niet een gebruiksvoorwerp wat je echt nodig hebt en voor een cadeautje vind ik hem ook te prijzig!!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  10.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

8.2
wonna26

wonna26

Over mezelf......Dat is toch lastig. Ik vind het heerlijk om mama te zijn van onze twee jongens van nu 1,5 en bijna 3!! Soms ook best een uitdaging!!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >