De Apptivity Case van Fisher Price

Door: mamasalome
mamasalome
TESTMOEDER mamasalome

Even voorstellen...

Gisteren is de Apptivity Case binnengekomen… Wat maak je zo’n pakketje anders (kritischer) open wanneer je iets gaat testen zeg… Je kijkt echt door andere ogen! Er waren wel een paar dingen (zowel positief als negatief) die me gelijk opvielen nog voordat ik hem met iPhone erin aan één van de kinderen heb gegeven.

7.0

voordelen

 • Goed afgeschermd tegen vocht
 • Home-knop zit supergoed afgeschermd
 • Ideaal voor vakantie of uitjes

nadelen

 • Apps zijn in het engels
 • Van apps wisselen is teveel werk
 • Ingewikkeld open en dicht te maken

De test

Ik las dat sommige testmoeders de iPhone omdraaien zodat je de homeknop nog wel kunt bedienen. Ik heb dat nog niet gedaan, want ik vind het niet praktisch als Eva zelf van apps wisselt (ze weet precies hoe, maar maakt soms ook wel een foutje; lijkt me niet handig). En een gedeelte van het scherm kun je dan ook niet meer aanraken, dat lijkt me ook niet zo handig bij sommige apps, maar ik zal het deze week eens uitproberen. Want soms word ik wel een beetje moe van het wisselen: ‘Mama, ik wil toch liever een andere!’, munt/schroevendraaier pakken, opendraaien, iPhone eruit, app wisselen, iPhone erin, dichtdraaien, en na ongeveer 2-5 minuten herhaalt dit ritueel zich (en soms nog eerder als dit level toch een beetje te moeilijk blijkt). En dan ook nog dat stomme berichtencentrum (weet iemand inmiddels of dit uitgezet kan worden?), Eva veegde het naar beneden, ze klikken dan snel op iets en je komt er vervolgens niet meer uit (zonder bovenstaand ritueel te herhalen).

Ook voor de allerkleinsten

Wat ik erg grappig vond was dat Joris(1) normaal gesproken in een soort kruipversnelling raakt wanneer hij ergens een puntje van een smartphone/iPhone spot en hij wil deze dan alleen maar HEBBEN en kan verschrikkelijk kwaad zijn wanneer wij nèt iets eerder bij de iPhone zijn dan hij. Maar… toen ik de Apptivity case net had en hem om de iPhone had gedaan en hem aan Joris gaf taalde hij er niet meer naar. Het leek waarschijnlijk niet meer genoeg op een telefoon (net als bij een echte afstandsbediening… die wint het ook altijd boven de speelgoedversie/de oude afgedankte…). Misschien is het ook zo dat ‘zodra iets mag, het niet meer interessant genoeg is…’. In ieder geval moest Joris echt ontdekken dat het leuk is en vandaag voor het eerst zag hij de lol er wel van in. Maar echt boos werd hij niet toen zijn zus kwam om de Apptivity case van hem af te pakken.

Waterdicht?

Ik vind het ook heel leuk om het met Joris uit te proberen, maar ik durf hem er echt niet alleen mee te laten. Hij is echt niet voorzichtig en ik geloof wel dat je hem kunt laten vallen, maar met het scherm tegen een hoek van een tafel stoten, dat durf ik echt niet te proberen! Dus wanneer hij ermee speelt blijf ik erbij. En vandaag was dat maar goed ook. Hij had net zijn fles gehad en gaf nog een aardige golf melk terug, natuurlijk precies over de iPhone in de apptivity case. De ultieme test dacht ik om te kijken of hij er echt tegen kan… Nou niet helemaal… Toen ik het spuug eraf had gepoetst zag je dat het scherm aan de iPhone geplakt zat. Verder niet ernstig ofzo, maar het houdt dus niet alles tegen. Eva vindt het verder heerlijk om even rustig zelf iets te spelen! De Engelse spelletjes die erbij zitten niet echt, maar de apps die ze kent vindt ze heerlijk! Ik vind het zo leuk om te zien hoe deze generatie opgroeit met touchscreens en er zo onwijs handig mee is!

Telefoon omkeren

Na het lezen van de andere blogs heb ik toch de iPhone maar omgedraaid in de case. Ik werd echt gek van het ‘erin-en-eruit-ritueel’… En ik moet zeggen: heerlijk! Naar alle eerlijkheid moet ik wel bekennen dat ik niet weet hoe het zal zijn als ze weet dat je op de homeknop kan drukken om naar een andere app te gaan. Dat heeft ze nog niet ontdekt, dus daardoor is dit wel een uitvinding. Mama kan eenvoudig tussendoor wat anders doen en zij weer met haar app spelen. Onze favoriete app ‘sound touch’ is echt fantastisch in de case. Er zijn zoveel mogelijkheden dat de homeknop heel lang niet nodig blijkt te zijn (en ik had hem net omgedraaid ;-)).

Voor- en nadelen

Zeer positief: het schermpje is goed afgeschermd tegen vocht, er zit een dun laagje plastic overheen waardoor de touchscreen nog wel werkt, maar waar geen kwijl doorheen komt, met bijten zal je ook nooit bij de iPhone zelf kunnen komen; gelukkig maar! En de home-knop zit supergoed afgeschermd onder een hard laagje plastic. Beetje jammer: door die speelringetjes aan de zijkant gaat mijn lieve Joris er zeker mee schudden omdat dat leuke herrie maakt, maar dan zie ik zo de iPhone in gedachten al tegen een hoek van de tafel geschud worden en daar is het dunne laagje plastic dan weer net niet goed genoeg voor… Die ringetjes geven naar mijn idee ook geen meerwaarde: dan geef ik wel een plastic rammelding in plaats van deze Apptivity Case…

Een beetje meer jammer: het homeknopje is dan wel afgeschermd, maar als je bovenin het scherm van iPhone veegt komt er wel een schermpje naar beneden (het zogenaamde ‘berichtencentrum’?). En als je vervolgens ergens op klikt hierin ga je dus alsnog je app uit en je kunt er dan niet terug in komen! Het vervelende dan dus is, dat je de hele iPhone weer uit de Apptivity Case moet halen om de App weer op te starten Als één van de andere testers weet hoe ik dit uit kan zetten dan hoor ik het graag!!! En het aller jammerst: de apps zijn in het Engels… Dierennamen in het Engels, cijfers in het Engels, alles in het Engels. Nou, is dat voor mijn jongste niet echt een probleem, hem gaat het meer om de bewegende plaatjes en de vrolijke muziekjes, maar voor Eva van twee is dat echt jammer. Gelukkig hebben we genoeg andere apps die wel tot haar verbeelding spreken en die we ook kunnen gebruiken natuurlijk! Op naar de eerste test in kinderhandjes!

Eindoordeel

En na twee weken testen denk ik: "Ga ik deze apptivity case veel gebruiken of blijft hij in de kast liggen?" Ik vrees eigenlijk dat laatste.

En nu na 2 weken testen, wat denk ik: ga ik deze case veel gebruiken of blijft hij veelal in de kast op de plank liggen??? Ik vrees eigenlijk dat laatste… Voor gewoon huis-, tuin- en keukengebruik is hij te ingewikkeld open te maken en dicht. - Je hebt toch niet je handen vrij, want na elk spelletje/app moet je de case weer openschroeven om een nieuw spel te kiezen. - Daarbij kunnen kinderen via je berichtencentrum nog steeds de app ‘uit’, lastig om dit dan weer weg te krijgen. - Mijn dochter is rustig en voorzichtig genoeg om rustig de iPhone in handen te geven en mee laten spelen. Mijn zoontje niet, maar hij is ook nog ‘te onhandig’ dat ik de iPhone in de case aan hem toevertrouw… Met home-knop beschikbaar (dus verkeerd om in de case) is hij veel makkelijker te gebruiken en te switchen tussen apps. - Vooral voor de vakantie (in het vliegtuig/de auto) ideaal als zoethoudertje, als hij valt is hij makkelijk op te rapen en niet vies. Dus dan gaat hij zeker in de tas mee! Ik vond het super om de apptivity case te testen. FisherPrice: er kunnen nog veel dingen verbetert worden, ik ben benieuwd of hiermee aan de slag gegaan wordt. Want het product op zich is een mooie uitvinding!! Op naar de case voor de iPad!

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Veiligheid
  7.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  7.0

Totale score

7.0
mamasalome

mamasalome

druk druk druk... altijd bezig en voortdurend in strijd met mezelf, want ik wil èn een goede moeder zijn (eigenlijk natuurlijk de beste moeder die er bestaat) voor mijn twee lieve kinderen van 3 en 5 èn een goede echtgenote èn een goede leerkracht op mijn werk (nu voor de kleuterklas: erg gaaf)... maar dit lukt niet altijd allemaal even goed :-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >