De Fisher Price Apptivity Case

Door: Gwn
Gwn
TESTMOEDER Gwn

Even voorstellen...

De Fisher Price Apptivity case is binnen, het avontuur kan bijna beginnen! Heb de Apptivity in de verpakking alvast in de woonkamer gelegd, waar het vrijwel meteen werd opgemerkt door een nieuwsgierige Amy. Ze kwam al met het ding naar me toe met de melding dat ik het uit moest pakken ('eh, eh!'), maar ik had besloten het daadwerkelijke uitpakken uit te stellen tot de volgende dag, zodat ik het samen met Amy kon doen en meteen haar reactie vast kon leggen. De volgende ochtend was echter mama's vaste uitslaapdag, en toen ik in de kamer kwam, bleek dat papa me voor was geweest.

8.0

voordelen

 • Gratis apps
 • Kan tegen een stootje
 • Beschermt tegen vloeistoffen
 • Je kunt er makkelijk mee bellen

nadelen

 • Spelletjes zijn in het engels
 • Homeknop kun je niet bedienen

De test

In de gebruiksaanwijzing stond niet veel meer dan welke kant boven hoort, zodat de Home-knop vergrendeld is als de telefoon erin zit, maar erg moeilijk kon het ook niet zijn. Achterop zit een draaisluiting met een gleuf, dus een muntje erbij gepakt en daarmee was hij zo open. Verpakkingsmateriaal eruit, beschermcase van de telefoon af, telefoon erin, goed stevig aandrukken (of eigenlijk eerst de telefoon beter in de houder drukken dan ik in eerste instantie deed) en het slot weer terugdraaien. Oh ja, belangrijk: niet vergeten hem eerst aan te zetten! En dan niet alleen de telefoon, maar zo dat het scherm beschikbaar is, want eenmaal in de Apptivity case kun je dus niet meer bij de Home-knop of de aan/uit knop bovenop; alleen het scherm is beschikbaar.

Bediening

Dikkie Dik is de laatste tijd Amy's favoriet, dus die aangezet en de case bij haar gelaten. Bediening ging prima door de bescherming heen: ze kon met hetzelfde gemak als altijd kiezen welk verhaaltje ze wilde (en nog een keer, en nog een keer), en de boel was ook goed te zien. Ook het geluid was prima te horen. Mooi dus, voor een eerste evaluatie! De stevige plastic rand die voorkomt dat de Home-knop gebruikt kan worden deed z'n werk ook goed: ze probeerde het meerdere keren, maar gaf het maar op toen bleek dat ze er niet bij kon.

Amy weet na het uitproberen van de Apptivity case al erg snel waar het ding voor dient: ze komt hem regelmatig brengen en als ik dan niet meteen reageer, geeft ze het kartonnetje met daarop een iPhone (die er oorspronkelijk in zit) ook maar erbij, zo van: 'Zo'n ding moet erin mama!' Ze heeft echter natuurlijk al lange tijd met de iPhone mogen spelen zonder de case er omheen, dus gebeurt het ook wel vaak dat ze mijn iPhone aanwijst en ik dan maar een verhaaltje of spelletje voor haar aanzet en het ding zelf vasthoud... We gebruiken de case dus meer als mama even niet in de kamer blijft.

Gratis apps

Op de doos en het andere kartonnetje wat in de case zat bij aankoop (en dit staat ook op de website als je de case wil kopen) staat dat je 3 gratis spelletjes krijgt, die je kan downloaden in de Appstore. Dat klinkt natuurlijk erg leuk! Echter, deze spelletjes kan je altijd al gratis downloaden, dus ook als je niet zo'n case hebt. Bovendien zijn ze niet in het Nederlands verkrijgbaar, helaas. Op zich best leuke apps: 1 met tellen (is Amy nog wat klein voor), 1 met dieren en hun geluiden, en 1 met lichaamsdelen aanwijzen (neus enzo). Vindt ze best leuk om te doen, maar ja, in het Engels is toch wat lastig om het echt zelf te doen, dus blijf ik er toch maar bij om een en ander te vertalen.

Gebruik

Al met al hebben we de case deze week minder gebruikt dan verwacht. Deels denk ik omdat ze toch gewend is dat ik erbij blijf en de iPhone vaak zelf vasthoud, en deels omdat ik de telefoon deze week niet zo vaak als 'zoethoudertje' heb gebruikt. Komende week moeten we echter een paar bezoekjes afleggen waarbij ze even zichzelf moet vermaken, dus dan gaat hij zeker in de tas! Ik ben ook zeer benieuwd trouwens hoe dat dan gaat als je gebeld wordt terwijl hij nog in de houder zit, dus dat zullen we zeker uittesten. Wat wel nu al opvalt en best een beetje irritant is, is dat niet alleen je kind de homeknop niet kan bedienen, maar jij zelf ook niet. Als er dus een ander spelletje op moet bijvoorbeeld, moet je de telefoon uit de houder halen, ander spelletje starten en hem er weer in doen. Maarrr... als je kind zelf niet op de homeknop drukt of je dat niet zoveel uitmaakt, past de telefoon ook omgekeerd in de behuizing, waardoor de homeknop te bedienen. Dit gaat dan wel iets lastiger dan normaal (harder drukken), wat tot nu toe nog voorkomt dat Amy hem zelf indrukt.

Kan tegen een stootje

Ja, ja, nu heeft Amy de iPhone (in de Apptivity case gelukkig) ook laten vallen. Of eigenlijk viel ze zelf en viel de case dus mee. Bonk op de grond (tegels), maar niks aan de hand gelukkig, leverde wel een erg bewogen foto op ;-). Zoals gezegd deze week paar keer buiten de deur, dus is de case onder andere mee geweest naar de huisarts en de verloskundige. Prima om haar even mee bezig te houden. Bij de verloskundige in de wachtkamer zat ze er lekker mee op de grond. Kwam er toen alleen wel achter dat het geluid wat hard stond, wat ik vervelend vond voor de andere wachtenden, dus telefoon uit de case, geluid zachter, en er weer in. Dus zorgen dat je altijd een muntje in je portemonnee hebt om hem open & dicht te maken! Tja, en toen moest ik een nieuwe afspraak maken met de verloskundige, en ik heb alleen een electronische agenda... De Iphone zat nog in de Apptivity case, dus dan maar het hele ding erbij gepakt. Was wel erg blij dat ik hem er 'verkeerd om' in had zitten, zodat ik de homeknop kon bedienen. Verloskundige vroeg me enthousiast wat 'dat nou weer was' en het leek haar heel handig. Ze verzuchtte nog maar eens dat die kinderen er zo snel bij zijn dat Amy van 21 maanden er al zoveel mee kan :-). Maar om to the point te komen: het maken van de afspraak in mijn agenda ging prima; je hebt er dus helemaal geen last van dat er nog een extra laagje tussen zit als hij in de case zit. Maar een beetje raar staat het wel. Overigens nog best lastig om niet te vergeten een apart fototoestel bij de hand te hebben. Oh, en waar ik inmiddels achter ben is dat de home knop bedienen dus best gaat als je hem 'verkeerd om' in de case doet, maar het 'dubbelklikken' op de homeknop, waardoor je de geopende programma's onderaan te zien gaan, is wel erg lastig. Meestal niet zo'n probleem, behalve als je het draaien van het scherm geblokkeerd had staan en je kind graag een filmpje wil kijken op een liggend scherm.. Amy snapt het gebruik van de Apptivity case trouwens sneller dan ik wellicht fijn zou vinden... ze probeert hem nu ook al zelf open te maken met een muntje! Maar goed, dat ze hem open wil maken om met een beschermde iPhone te spelen, ipv dat ze gewoon mijn telefoon jat, is niet écht erg natuurlijk ;-).

Eindoordeel

Alweer de laatste blog over de Fisher Price Apptivity Case. We hebben hem nu zo'n 3 weken in huis en eigenlijk slingert ie inmiddels maar een beetje rond. Het blijft een leuk ding, en veilig om de Iphone in te stoppen, maar vaak blijkt het net ff te veel werk, of als we onderweg zijn heb ik hem natuurlijk net niet bij me. De apptivity case beschermd namelijk inderdaad wel goed tegen gekwijl, gemorste melk, etcetera. Voor mijn zoontje, wat nu nog op komst is, ga ik hem ook zeker gebruiken, want met zo'n grote zus die hij straks leuk met de telefoon zal zien spelen, gaat het nu vast niet lukken om het ding bij hem uit de buurt te houden tot ik weet dat hij er een beetje voorzichtig mee zal doen.

Overigens heb ik dus een case om mijn Iphone heen zitten, die ik er tot nu toe elke keer afhaalde. Vandaag was ik dat echter vergeten, en tot mijn verbazing paste hij wél met case en al in de Apptivity Case. Wel viel me daarna op dat het plastic ruitje wat meer leek te 'golven' zeg maar, dus het kijkgemak was iets minder, en je merkte het ook met de bediening, maar ik weet niet zeker of dat door de case komt. Vind het eigenlijk wel fijn dat ik hem er dan niet elke keer af hoef te wurmen en Amy had er geen last van. Al met al doet de case waar hij voor bedoelt is: hij beschermt mijn telefoon, terwijl mijn dochter er toch goed op kan spelen/kijken/luisteren. Het zou fijn zijn als de Iphone er iets makkelijker/sneller in te plaatsen zou zijn, vooral zonder muntje, en een oplossing waarbij ouders wel de home-knop (goed) kunnen bedienen maar kinderen niet, zou ook wel handig zijn. Ik ben blij dat ik hem heb mogen testen en daardoor nu in huis heb, en zeker als ik haar alleen wil laten met de telefoon, of als ze erbij drinkt, zal ik het niet laten hem ook echt te gebruiken, zeker niet nu mijn case er niet eerst afhoeft.

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0
Gwn

Gwn

Ik ben Gwennyn, 30 jaar en mama van een meisje (2010) en jongen (2012). We wonen midden in het Centrum, in een huis zonder tuin, dus trekken er vaak op uit met z'n 3en, en natuurlijk ook met mijn man erbij. Ik hou zelf van hardlopen en ik lees veel (vooral thrillers en studieboeken). Daarnaast werk ik 4 dagen in de week, dus de dagen zijn zo gevuld.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >