EyeOn Babymonitor houdt je kindje in de gaten

Door: Daphne Laeijendecker
Daphne  Laeijendecker
TESTMOEDER Daphne Laeijendecker

Even voorstellen...

Ik ben Daphne, moeder van 2 jongens. De oudste is bijna 5 en heeft bijna z'n eerste schooljaar erop zitten. De jongste is bijna 22 maanden en geniet van zijn vrije tijd en op het kinderdagverblijf. Ik werk zelf full-time en ben iedere woensdagmiddag gezellig thuis met de jongens.

De reden dat ik graag de EyeOn camera wilde testen is dat onze jongste nog steeds niet doorslaapt! Dat begint zo langzamerhand wel vervelend te worden. We hebben al van alles geprobeerd, maar hij wordt toch nog iedere nacht 1 of 2 keer wakker. Met de EyeOn camera hoop ik te kunnen zien wat er in die kamer gebeurt als hij slaapt en ik hoopte te kunnen zien waarom hij wakker wordt. 

7.6

voordelen

 • Duidelijk beeld
 • Prettige meldingen
 • Terugspreek functie / muziekje
 • Makkelijke app in gebruik
 • Ziet er mooi en niet opvallend uit
 • Goede hulp (service) gekregen vanuit D-link

nadelen

 • Installatie op telefoon eventjes lastig (kan ook aan mij liggen)

Is het pakketje netjes verzonden?

Het pakketje is heel netjes aangekomen in een niet al te grote doos. De oudste is nogal nieuwsgierig dus die grote doos kreeg het flink te verduren. Ook de verpakking van het product is door de oudste wat beschadigd, doordat hij het heeft laten vallen. Maar niets aan de hand, de verpakking is goed en de camera was goed beschermd.

Het viel me meteen op dat de verpakking bijna volledig in het engels is. Voor mij geen probleem, maar wel opvallend. Ze werken daarnaast veel met pictogrammen, dus je kan meteen scannen wat de camera allemaal kan, waar je in kan stappen met lezen en een fijne visuele toevoeging. 

Foto’s

Hoe verliep de installatie?

Op de woensdagochtend heb ik even mijn handen vrij, kinderen naar school of op het kinderdagverblijf. Een mooi momentje leek mij om alles te installeren. De verpakking laat een zeer eenvoudige opzet zien, dus ik dacht hooguit een half uurtje nodig te hebben. Dat bleek even anders...

Ik wilde als eerste de installatie op mijn telefoon doen, want die heb ik vrijwel altijd bij me. Dus heel eenvoudig de app uit de appstore gehaald (Samsung) en op mijn telefoon gezet. So far, so good. 

Daarna moet je de telefoon gaan koppelen aan de camera. Daar ben ik wel een paar uur mee zoet geweest en het lukt me niet. Wat ik ook deed, ik kreeg de 2 wifi signalen niet bij elkaar. Iets later geprobeerd op de Ipad en ja hoor! Direct en heel gemakkelijk verbinding. Mijn telefoon heeft wel vaker kwaaltjes, dus waar het precies aan ligt durf ik niet te zeggen. 

Na het installeren heb ik het systeem op een goede plek gehangen in de kamer van mijn zoontje. Boven z’n bed, daar kan hij niet bij en heb ik mooi zicht op het bedje. Er zitten heel wat verschillende mogelijkheden in de doos om de camera goed te installeren in de kamer. Je kan de camera gewoon neerzetten, of aan de muur bevestigen. Er zit ook een steel bij met een draaigewricht, die je eigenlijk op een onderkant kan zetten om alles aan de muur te bevestigen, maar ik heb die steel gebruikt om in een leuk bord te plaatsen en daarmee zat de camera vast.

Is de EyeOn Babymonitor gebruiksvriendelijk?

We hebben direct de muziekjes geprobeerd die erop zitten en de mogelijkheid om te praten. Maar mijn kleine mannetje is dat niet zo gewend en moest er meer van schrikken haha. Een beetje raar dat er ineens een muziekje ergens uitkomt of de stem van mama. ''Waar is mama dan?'' hoorde ik heb denken. In ons geval was dat dus niet zo handig om te gebruiken maar het werkt perfect. Wellicht over een tijdje nog eens proberen. 

Heel leuk, of handig, is het feit dat je steeds een foto of een filmpje kan maken van wat je ziet. Soms ziet het er namelijk zo schattig uit, dat ik er een foto van heb gemaakt, leuk voor later ;).

De camera zelf hangt en daar hoeven we niets meer aan te doen. De app is ook heel overzichtelijk, je zou er meerdere camera’s aan kunnen koppelen, voor als je meerdere kinderen zou willen bekijken. 

De meldingen op de app zijn heel eenvoudig te begrijpen en je kan instellen waar je wel- of geen alarmsignaaltje voor wilt hebben. Je kan ook best lang kijken, op de verpakking staat tot 5 minuten aangesloten in het donker kijken, maar dat heb je niet eens nodig. Wat dat betreft is het een fijn systeem!

In het begin had ik wat last met een goed bereik (wifi). Op aanraden van D-Link heb ik met mijn telefoon via 3G contact gemaakt met de babymonitor. Op die manier maakt het niet uit of je buiten het bereik van je wifi zone komt, bijvoorbeeld achter in de tuin. Ik ben niet zo'n digibeet dus voor mij was het even onduidelijk, gelukkig netjes antwoord gehad van D-Link en met een uitleg is het opgelost. 

Foto’s

Wat vind je van de beeldkwaliteit?

De beeldkwaliteit is goed. Er is duidelijk te zien wat er allemaal gebeurt in het bedje van de kleine man. De eerste avond was ik heel benieuwd wat ik zou gaan zien en of we er eindelijk achter zouden gaan komen waarom slapen af en toe lastig is voor hem. En ik moet zeggen, wat een uitkomst! 

We zagen meteen al dat hij heel snel onder de dekens uit komt en het dus koud krijgt. We hebben hem dus weer met een slaapzakje laten slapen zodat hij niet meer koud kon worden. Ook zagen we dat hij allemaal rondjes draait in het bedje, iedere keer als we keken lag hij wel weer aan een andere kant. Daar kunnen we natuurlijk niet zoveel aan doen, hij beweegt gewoon veel.

Wat vind je van het design?

De camera ziet er goed uit, en een leuke toevoeging is de keuze voor een bepaald kleurtje (roze of blauw). Ik hou wel van dat soort dingen! Waar bij ons natuurlijk geen twijfel over mogelijk is.. blauw!!! Ook het design van de app is top! Netjes, duidelijk en overzichtelijk. En het systeem heeft niet zo veel knopjes, dat maakt het allemaal makkelijker in gebruik. En dat is fijn, want zoals ik al eerder aangaf.. ik ben geen digibeet. 

Hoe is de prijs-kwaliteit verhouding?

Ik vind de EyeOn echt een product waar je iets aan hebt en een verademing vergeleken met een 'normale' babyfoon. Daarom is het prima dat dit ook wat duurder is, kwaliteit betaal je uiteraard maar de verhouding is netjes. Een aanrader!

Videos

Scores

 • Is het pakketje netjes verzonden?
  8.0
 • Hoe verliep de installatie?
  7.0
 • Is de EyeOn Babymonitor gebruiksvriendelijk?
  8.0
 • Wat vind je van de beeldkwaliteit?
  7.0
 • Wat vind je van het design?
  7.5
 • Hoe is de prijs-kwaliteit verhouding?
  8.0

Totale score

7.6
Daphne  Laeijendecker

Daphne Laeijendecker

Een gezin en werken combineren, ja hoor, dat gaat goed! Ik ben een fulltime werkende moeder die in haar vrije tijd juist veel onderneemt en aandacht geeft aan de kinderen. Mede mogelijk gemaakt door manlief en een fantastische au pair. Als je zelf goed in je vel zit, dan straal je dat uit naar anderen! Mijn twee kleine mannetjes zo leuk, zo grappig en ondernemend. De oudste gaat naar school en de jongste een beetje naar de kinderopvang en is verder nog thuis. Ze zijn echt dol op elkaar, als duo kunnen ze lachen om iets wat wij niet snappen. Ze zullen wel een geheime taal hebben die heel aanstekelijk voor ze werkt, body language. We gaan er regelmatig op uit, naar de dierentuin of ergens even een taartje eten. Maar een bezoekje naar de supermarkt kan ook al een feestje worden! In de uren dat de kinderen slapen kan i keven mijn favoriete series bekijken op tv, een boek lezen, naar de sportschool of gewoon evevn niets doen. Heerlijk!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >