Wij gaan de elektrische Babboe Curve testen

Door: dionne_entjes
dionne_entjes
TESTMOEDER dionne_entjes

Even voorstellen...

Mijn naam is Dionne, ben moeder van een 2 jarige dochter Nora en een 7 maanden oud mannetje Lucas. Ik heb dus een ondeugende 2-jarige die vaak het idee krijgt om er alleen op uit te gaan. Ik had geen eigen auto en was dus veel thuis. Op het moment dat ik het bericht van Mamaplaats voorbij zag komen over het testen van een bakfiets! Ik wilde die bakfiets wel testen! Het begon allemaal met het mailtje: 'Gefeliciteerd je bent geselecteerd voor de voorselectie!'. Ik helemaal blij! Nog even 6 vragen invullen en dan maar hopen dat ik de Babboe zou mogen testen! Op 24 maart 2015 werd ik gebeld, geen idee wat het kon zijn, maar nam toch maar even op. Van Mamaplaats! Ik mocht de Babboe Curve gaan testen! 

8.7

voordelen

 • Mooi uiterlijk
 • Makkelijk in gebruik
 • Trapondersteuning
 • Ruime bak
 • Veel accessoires

nadelen

 • Veel speling drager
 • Met drager weinig plek

Hoe was de eerste ontmoeting met de Elektrische Babboe Curve?

Op vrijdag 10 april zou ik de Babboe Curve binnen krijgen. Ik kon niet wachten en was dus ook blij om te horen dat hij in de loop van de ochtend al gebracht zou worden. Het was een heerlijke dag dus een mooie dag om de fiets direct te gaan testen. Vanaf het moment dat ik de fiets zag, was ik er helemaal weg van. Hij ziet er stevig uit en heeft, vind ik, een stoere uitstraling. De mooie houten bak met een donker grijze behuizing maakt dat ik de fiets een stoere uitstraling vind hebben. 

Foto’s

Hoe verliep de levering en wat was je eerste indruk van de bakfiets?

Persoonlijk vond ik de levering goed verlopen. Een week van de voren kreeg ik een mailtje waarin aangegeven werd wanneer ik de fiets kon verwachten en hoe het vanaf nu verder zou gaan. De dag voor de levering kreeg ik een mailtje met daarin het tijdspad waarin de fiets geleverd zou worden. Dit was tussen 10:00 en 12:00, wat ik op zich een mooi tijdstip vond. Zo kon ik die dag de fiets nog direct gaan testen. Op de dag zelf kreeg ik netjes een telefoontje van de chauffeur dat hij onderweg was en dat hij tegen 10:15 uur bij mij zou zijn. En dit klopte. Bijna stipt om 10:15 stond de chauffeur bij mij voor de deur met de Babboe curve. Mijn eerste indruk van de fiets was direct positief. Ik vond hem er ruim uit zien, alhoewel ik hem op een of andere manier iets groter had verwacht. Dat de fiets minder groot was dan verwacht, was in dit geval wel positief. Ik ben zelf namelijk niet heel groot!

De chauffeur heeft met mij alles doorgelopen. Hoe de trapondersteuning werkt, hoe ik de accu erin- en eruit moest halen, welk sleuteltje waar bij hoorde. Alles werd duidelijk en zorgvuldig uitgelegd. Toen was het tijd om de fiets te gaan testen. Aangezien mijn dochter van nature erg nieuwsgierig is, wilde ze graag mee in de bakfiets. Hoewel ik van te voren al wel had gelezen dat de bakfiets anders fietst dan een 'gewone' fiets, stapte ik wel op alsof het een 'gewone' fiets was. Je merkt dan al snel dat dit niet helemaal zo werkt. Na even te hebben gereden op de fiets, wat zeker even goed wennen is, merkte ik hoe alles werkte. De chauffeur en ik hebben gecontroleerd of alles goed was en of er geen beschadigingen waren. Daarna handtekeningen gezet en ik was klaar om de fiets te gaan testen! 

Foto’s

Hoe heb je het eerste ritje ervaren?

Het eerste ritje ging in eerste instantie nog wat onzeker. Ik moest enorm wennen aan de bakfiets. Je hebt de neiging om wat snel door een bocht te willen gaan. Bij de bakfiets kan dit niet. Doordat de draaicirkel van de bakfiets groter is dan die van een 'gewone' fiets, kun je niet heel snel door een bocht. Wanneer je dit wel doet, heb je het gevoel dat de bakfiets om kan slaan. Na een aantal bochten te hebben gehad, ging het steeds beter. Ik vond het soms wel vervelend als je bijvoorbeeld over putdeksels fietst. Dit gebeurt dan met een van de twee voorwielen en ik kreeg daardoor het gevoel dat ik niet meer stabiel kon fietsen. Dit gevoel kreeg ik ook bij korte snelle bochtjes. Op zich staat de fiets wel heel stabiel. Heb ook niet het idee dat je snel omslaat. Ben dan ook van mening dat is een kwestie van wennen is. Na het eerste ritje vond ik het heerlijk om een bakfiets te besturen. Het geeft mij zo veel vrijheid. Ik kan er nu ook daadwerkelijk makkelijker met de kinderen erop uit. 

Foto’s

Wat vind je van de elektrische trapondersteuning?

Ik vind de trapondersteuning een goede en mooie aanvulling op de bakfiets. Voor mij maakt het een stuk makkelijker om weg te kunnen fietsen. De trapondersteuning pikt de eerste trapbeweging direct op, dit maakt dat je dan sneller kunt wegfietsen en niet eerst zwaar moet trappen om op snelheid te komen. De trapondersteuning is makkelijk te bedienen. Je zet hem aan en je kunt de ondersteuning vrijwel direct gebruiken. Wel moest ik in het begin wennen aan de snelheid die gemaakt wordt door de trapondersteuning. Je hoeft de trapondersteuning niet heel hoog te zetten om al een flinke snelheid te maken. Wanneer je de trapondersteuning niet meer nodig hebt, zet je de ondersteuning makkelijk lager of helemaal uit. Wat ik helemaal ideaal vond was de trapondersteuning tijdens het lopen. Hier is een aparte knop voor. Daardoor kun je de fiets makkelijker verplaatsen. 

Foto’s

Zitten jouw kinderen comfortabel in de bak?

Mijn dochter kan comfortabel in de bak zitten. Ze kan goed om zich heen kijken. De riempjes zitten niet te strak en kunnen makkelijk strakker getrokken worden, mocht dit nodig zijn. Ik heb de Maxi-Cosi drager meegekregen, zodat ik mijn zoontje ook makkelijk mee kan nemen. Dit ik vind overigens prima werken. Je zet de Maxi-Cosi er makkelijk in en het bevestigen gaat ook makkelijk. Ook het eruit halen van een Maxi-Cosi gaat soepel. Wel vind ik dat de drager veel speling heeft. Wanneer je over een drempel of putdeksel fietst 'veert' de Maxi-Cosi behoorlijk mee. Waardoor mijn zoontje als het ware een sprongetje maakt. De Maxi-Cosi blijft wel goed vastzitten en deze komt ook echt niet los. Je hebt ook een babyschelp om in de bak te zetten, maar ik weet niet of dit beter is. Wanneer je over een rustige weg fietst zonder veel drempels en putdeksels, ligt ook mijn zoontje er comfortabel bij. Ze liggen en zitten er zelfs zo comfortabel bij dat ze in slaap kunnen vallen! 

Foto’s

Wat zijn volgens jou de voordelen van deze bakfiets?

Ik vind de fiets makkelijk in gebruik. Natuurlijk is het in eerste instantie flink wennen, maar wanneer je eraan gewend bent fietst het heerlijk! De bak is ruim, maar zeker niet te groot. Wanneer de Maxi-Cosi drager eruit is, heb je natuurlijk nog meer ruimte. Hierdoor zou je ook makkelijk een buggy mee kunnen nemen. Een voordeel is dit ook, veel 'laadruimte'. Dit maakt dat, wanneer dit nodig is, er snel even boodschappen gedaan kunnen worden. Of wanneer je lekker wilt gaan picknicken. Dan kunnen alle spullen in de bak bij de kinderen. Zonder dat je ook nog eens van alles op de rug mee moet nemen.

Nog een groot voordeel vind ik toch wel de trapondersteuning. Zonder trapondersteuning vraag ik mij af of ik mij zou kunnen redden op de fiets. Je kunt hem makkelijk bedienen en wanneer je flink tegenwind krijgt kun je als nog makkelijk vooruit komen. Hetzelfde wanneer je een heuvel op moet. Ook dan kom je makkelijk vooruit met de elektrische trapondersteuning. Ook ziet hij er mooi uit. Ik vind het een mooie fiets om te zien. Daardoor wil ik ook vaker met de fiets. Naast dat het natuurlijk lekker is om met de fiets eropuit te kunnen. Het oog wil ook wat!

Verder kunnen de kinderen lekker om zich heen kijken. Nora zit nu nog alleen op het bankje, maar straks zit ook Lucas op het bankje. Ik denk dat ze dan de grootste lol met elkaar kunnen beleven. Dit kan natuurlijk niet op de mamafiets, waar er één achterop en één voorop zit. De baby kan van jongs af aan al meegenomen worden. Baby's mogen pas, officieel, vanaf 9 maanden mee op de fiets. Dit is best lastig wanneer je soms toch even weg wilt en geen auto hebt. Nu kan de baby met Maxi-Cosi en al mee in de bakfiets. Ideaal! 

Foto’s

Wat zijn eventuele nadelen van de bakfiets?

De Maxi-Cosi drager neemt veel plek in. Daardoor kun je nu bijvoorbeeld de buggy niet meer meenemen en aangezien de kleine nog niet kan lopen, is dat wel lastig. Bij ongelijke wegen, drempels en putdeksels vind ik de Maxi-Cosi drager niet heel prettig. Ik heb het idee dat Lucas dan als het ware gelanceerd wordt in zijn Maxi-Cosi.

Bij opritten waar je schuin op moet fietsen, bijvoorbeeld vanwege een bocht, lijkt de fiets te kantelen. Belangrijk is dat je dan in acht neemt om een grote ruimte bocht te maken, zodat je er zo recht mogelijk op fietst. 

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Stabiliteit
  7.5
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk van de bakfiets
  10.0
 • Elektrische trapondersteuning
  9.0

Totale score

8.7
dionne_entjes

dionne_entjes

Moeder van Nora, geboren op 4 december 2012, en Lucas, geboren op 8 september 2014. Vrolijke en actieve kids. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, zowel voor mezelf als samen met mijn dochter. Geordend en (een beetje) perfectionistisch. Verder vrolijk en positief!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >