Review Dagje Burgers' Zoo

Door: Hanneke Kronenburg
Hanneke Kronenburg
TESTMOEDER Hanneke Kronenburg

Even voorstellen...

Hallo allemaal!, Ik ben Hanneke, 30 jaar, mama van drie kleine mannen van 8, 5 en 2 jaar! Wim, Lucas en Milan! Al 12 jaar heel gelukkig met hun papa en just living life how it comes! Ik vind het superleuk om samen met mijn mannen producten te testen en dit doen we dan ook regelmatig! Nu hebben we voor het eerst met het hele gezin een dagje naar Burgers Zoo voor jullie getest! We vonden het heel erg leuk om te doen, het was alleen heel erg jammer dat het de hele dag regende... Maar we gaan zeker nog een keer terug als het droog is!!

8.2

voordelen

 • Diversiteit
 • Ruimte
 • Speels
 • Educatief
 • Groot

nadelen

 • Erg groot voor 1 dag
 • Jammer als het regent

Heeft Burgers’ Zoo een onvergetelijke ervaring geboden?

JA! Het is een geweldig park. We zijn vooraan gestart met plattegrond in de hand en hebben een voor een alle verschillende delen van het park bezocht. Het begin is al spectaculair! Wat een mooi gezicht! Al die pinguïns die je verwelkomen. En ongeacht dat het weer absoluut niet meewerkte (het regende dus echt de hele dag...) hebben we heel veel lol gehad en geweldig mooie dieren gezien! Het was voor onze mannen echt een mooie ervaring om al deze dieren in het echt te kunnen zien. En door de diverse informatie overal hebben ze er tegelijkertijd ook heel veel van geleerd! We hebben het er nu nog over als we bepaalde dieren terugzien op televisie of in boeken dat we ze daar gezien hebben en wat we er nog over weten.

Wat was uw algemene indruk van het park?

Nadat we het begin van het park hadden gezien met de geweldig mooie exotische vogels zijn we begonnen bij de MANGROVE! Een heel mooi overdekt (gelukkig, want continu in de regen is ook niet leuk) tropisch paradijs lijkt het wel... Je kunt ook gelijk je jassen uitdoen als je binnenkomt zo benauwd en warm is het binnen. Onze jongens zijn dol op vissen dus vlogen gelijk richting de diverse vijvers om de vissen te bewonderen. Ook waren er hele mooie schildpadden en we hebben een hangende vleermuis op de foto! Deze was volgens mij verdwaald en hing daar aan het plafond! Wat een mooi gezicht... En dan heb ik het nog niet over de planten gehad... Wat een geweldig mooie planten! Al die verschillende kleuren... Het is wel een beetje een doolhof, dus hou je kinderen in de buurt want onderweg was onze middelste even niet meer te vinden... Die had een paar paadjes op gerend en verdween zo tussen de planten! Maar gelukkig zag ik hem snel lopen... (felle kleuren aandoen mama's!)

Daarna zijn we via de chimpansees (wat een leuke beestjes met al dat heerlijke geklim, geklauter en geluier...) richting de OCEAN gelopen... Wat een ervaring was dit. Alles wat je maar kunt bedenken wat in de oceaan leeft kon je zien. En die haaien... Jeetje... Dat vonden mijn jongens toch echt wel machtig mooi om te zien. Ik kan me herinneren dat ik alleen maar hoorde vanuit drie verschillende kanten MAMA, MAMA, KOM EENS KIJKEN! Ik en mijn man keken tegelijkertijd ook echt onze ogen uit. Dat dat zo gemaakt kan worden met al deze verschillende soorten vissen. En het koraalrif natuurlijk ook machtig mooi. Eindigend in een tunnel, waarop het echt net lijkt alsof je ertussen zwemt...

Hierna gingen we richting BUSH. Ook een leuk stukje park. Met wat hagedissen, slapende aardvarkens en een geweldig mooie waterval. We hebben jammer genoeg geen loslopende reptielen gespot. Wel zagen we ook hier hele aparte vogels. Oh ja, en de mooie flamingo's niet te vergeten!

Toen we eenmaal bij de DESERT aankwamen kon je ruiken welke kant je op moet... Zoals mijn oudste zei "oh jee mama wat voor dieren zitten hier?! Het stinkt!" Hier kwamen we dus tussen de rotsen door allerlei soort dieren tegen! Schapen en Pekari's en natuurlijk de mooie oude fossielen. Maar eerst kwamen we door wat grotten met hele enge beestjes... Spinnen, muisjes en slangen... Dat hoefde voor mij dan niet, maar de jongens keken hun ogen uit! Tja, daar zijn ze jongen voor...

Daarna zijn we naar de RIMBA gegaan. De rondslingerende apen (ze heten geloof ik siamangs), de tijgers (helaas was hij aan het slapen...) en natuurlijk de mooie hertjes. Aangezien het toen echt heel hard regende hebben we hier helaas niet veel meer gezien... We zijn snel richting de binnenspeeltuin gevlucht. Hier hebben we heerlijk even gezeten en een kopje koffie gedronken terwijl de kinderen zich heerlijk hebben uitgeleefd en tot ze waren opgedroogd:-) Heel fijn dat ze ook zoiets overdekt hebben. Heerlijk als het regent om even droog te kunnen zitten en je kinderen 'los' te laten in de indoor jungle!

Uiteindelijk was het nog een beetje aan het miezeren en wilde we graag afsluiten in de SAFARI. En wat was dat mooi om te zien. We hebben genoten van de mooie giraffen, neushoorns en natuurlijk de geweldige leeuwen... Wat mooi! Zelfs een nestje met baby's... De kinderen keken hun ogen uit en volgden heel het verhaal van SIMBA wat op de muren stond geschreven van de overdekte stukken...

Uiteindelijk kwamen we aan bij de olifanten! Wat een beesten... En wat mooi om te zien... Je ziet toch wel dat de kinderen dat ook echt supermooi vinden zo'n groot kolossaal beest...

Toen begon het steeds harder te regenen en zijn we richting de auto gelopen! Al met al, een natte, maar hele leuke dag!!

Heeft u genoeg verschillende soorten dieren in het park gezien?

We hebben echt heel veel dieren gezien! Ik bedacht me nog toen we door het park liepen dat we volgens mij nog nooit in een dierentuin waren geweest waar zo’n diversiteit aan dieren is. Van elk klimaat zijn wel dieren aanwezig. Onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland! En zoveel! Wat super dat er jaarlijks weer zoveel geboortes plaatsvinden van diverse dieren daar. Dan blijkt wel dat ze een goede leefomgeving hebben anders worden er stukken minder jongen geboren dan daar. Onze jongens vonden het OCEAN gedeelte echt geweldig. Vaak heb je dat niet in 'andere' dierentuinen dat er een heel stuk oceaan is nagebouwd!

Hoe hebben u kinderen de speeltuin ervaren?

Helaas was het deze dag erg regenachtig dus hebben ze niet echt in de speeltuinen kunnen spelen. Wel hebben we de indoor speeltuin ervaren en dit was heel erg leuk! Toch fijn dat je als ouders (ook al regent het) je kinderen even kunt laten klauteren, rennen en spelen terwijl je zelf bij kunt komen onder het genot van een warme kop thee. Aangezien het net een klein beetje droog was en we alles graag wilden zien zijn we hier niet lang gebleven, maar snel weer verder gegaan om alle dieren te kunnen zien!

Hoe heeft u de natuurlijke leefomgeving van de dieren ervaren?

Zoals ik eerder in deze review al aangeef vind ik het geweldig dat deze dieren hier gewoon in hun ‘eigen’ klimaat kunnen leven. Je merkt overal waar je komt in de dierentuin de verschillen in klimaat. Bij de tropische gedeeltes is bv. het erg plakkerig en benauwd. Maar dit is voor de dieren die gewend zijn in dit klimaat te leven natuurlijk heerlijk. Mijn oudste zoon, Wim, vond dat de Safari heel groot was. Dat er grote vlaktes met grond zijn is voor de dieren natuurlijk geweldig. En je ziet overal slaaphokken en buitenhokken die heerlijk groot zijn. Gelukkig is het niet zo dat ze opgesloten zitten in een hokje van 1 bij 1. Dit zou verschrikkelijk zijn. Maar dit is bij Burgers Zoo absoluut niet het geval. Je ziet dat de dieren voldoende ruimte hebben om een heerlijk, beschermd leven te leiden. Voor veel dieren is dit een stuk beter dan leven in het wild waar eigen eten moet worden verzorgd en goed moet worden uitgekeken voor vijanden e.d. Hier krijgen ze heerlijk op bepaalde tijdstippen hun potje eten, ze kunnen spelen wat ze willen en ze zijn beschermd.

Aan wie zou u Burgers’ Zoo aanraden?

Om eerlijk te zijn was mijn jongste zoon, Milan, hier toch nog een beetje te jong voor. Hij is 2 jaar en keek echt wel zijn ogen uit hoor, maar om ook echt de informatie op te nemen die bij de dieren te vinden was en alles ‘te voet’ mee te doen zou ik zeggen voor gezinnen met kinderen vanaf 3-4 jaar is het een geweldige ervaring! Het is nou eenmaal een flinke wandeling als je echt alles wilt zien. Zelfs wij als ouders waren aan het einde van de dag echt wel goed moe. Een hele tocht gemaakt op een dag. Maar dat is ook wel weer bevredigend. Dus voor hele kleine kindjes is het minder geschikt. Maar altijd mee te nemen in de kinderwagen natuurlijk!

Scores

 • Prijs/kwaliteit
  7.0
 • Gastvrijheid
  8.0
 • Sfeer
  8.0
 • Horeca
  8.0
 • Wegwijzering
  9.0
 • Educatieve karakter
  9.0

Totale score

8.2
Hanneke Kronenburg

Hanneke Kronenburg

Hallo allemaal! Ik ben 30 jaar, mama van drie kleine mannen van 8, 5 en 2 jaar! Wim, Lucas en Milan! En een hele knappe (stief)zoon van bijna 18 jaar, Jordy. Al 12 jaar heel gelukkig met hun papa en just living life how it comes! Ik vind het superleuk om samen met mijn mannen producten te testen en dit doen we dan ook regelmatig!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >