Burgers' Zoo met het gezin

Door: CBDKL
CBDKL
TESTMOEDER CBDKL

Even voorstellen...

Een totale verassing dat ik uitgekozen was als testmoeder voor Burgers Zoo. Je schrijft je in op Mamaplaats.nl maar verwacht niet er ooit wat van te horen. En dan wordt je ineens op vrijdag middag gebeld. "Of ik even tijd had" Eigenlijk kwam het slecht uit maar toen ik hoorde dat we mochten testen heb ik alles laten vallen. We moesten snel beslissen. Dat hebben we gedaan en besloten om gelijk zondag te gaan.

7.4

voordelen

 • Goed verzorgd
 • Vriendelijk personeel
 • Duidelijke borden (wegwijzers)
 • Voldoende informatie over de dieren

nadelen

 • Dieren verschuilen zich
 • Speeltuin niet leuk meer voor 10+
 • Eén speeltuin lag langs een drukke weg (wel goed afgeschermd)

Heeft Burgers’ Zoo een onvergetelijke ervaring geboden?

We gingen een dagje uit maar vertelde de kinderen niet waarheen dus het bleef spannend tot het einde van de reis. De borden gaven aan Burgers Zoo of Openluchtmuseum. Wat zou het worden?? Ja, hoi hoi dierentuin!! De kinderen waren op voorhand enthousiast. 

We parkeerde de auto, wat super was geregeld, en liepen naar de kassa. Uitgelegd dat ik mocht testen en jawel hoor vijf kaartjes gratis en ook de parkeermunt kregen we. Dat had ik dus niet verwacht. Eenmaal binnen kom je gelijk bij de pinguïns. Even de toiletten opgezocht en we konden ons avontuur beginnen. We werden op de foto gezet die we later konden bekijken.De Bush was het eerste waar we op avontuur gingen. Vogels liepen er los en er zaten dieren in verblijven. Via de Bush kwamen we in de Ocean waar vissen in overvloed zwommen. Langs de Safari waar menig jong dier liep of lag. Daarna was het tijd voor een korte pauze op één van de vele bankjes. Daarna de route bepaald. Het werd langs de Apen de vogels en de mangrove. Genoten van de jonge gorilla's, informatie gehad bij de chimpansees en vol bewondering de vogels bekeken. Daar hadden we honger van gekregen. Dus het Park restaurant opgezocht, gegeten en gelijk de speeltuin Avonturenland en Kids jungle-indoor bezocht. Maar omdat we graag alle dieren wilde zien zijn we snel weer door gegaan. De Rimba, Desert en nog een stuk park. Allemaal leuke dieren en prachtige plekjes, de kinderen hebben een super dag gehad.

Wat was uw algemene indruk van het park?

Het park ziet er super verzorgt uit, voldoende horeca, souvenirs winkeltjes en toiletten. Erg behulpzaam personeel die alles goed bijhouden. Geen te volle vuilnisbak gezien en buiten dat je kan zien dat het sanitair al wat ouder is ziet het er schoon uit.

Heeft u genoeg verschillende soorten dieren in het park gezien?

Dieren in allerlei soorten en maten gezien. Wat wel erg jammer is dat de dieren lui waren. Veel dieren die je alleen slapend zag. Ook jammer dat we geen otters konden vinden in het verblijf en ook de tijgers hebben we niet gezien. Onvindbaar wat we dus ook een minpuntje vinden. In verschillende verblijven was de begroeiing een beetje te hoog en/ of dicht waardoor dieren te veel plaatsen hebben om te verschuilen. Wat de tijgers dus ook gedaan zullen hebben of ze zaten zelfs binnen wat ook een mogelijkheid is. Daar krijg je ook geen informatie over. Geen voertijden, geen tijden wanneer dieren in de stallen zitten ed. Sommige stallen stonden wel aangegeven maar mocht je toch niet gaan bekijken wat voor onze nieuwsgierige kinderen een teleurstelling was.

Hoe hebben u kinderen de speeltuin ervaren?

De speeltuin avonturenland vonden de kinderen alle drie leuk (6-7 en 9) , de kids jungle- indoor vond de oudste niet veel meer aan en de Klimtuin zoals ze de andere speeltuin genoemd wordt was te klein en de oudste vond avonturenland meer een klimtuin. Nou moet ik er wel bij zeggen dat we gingen voor de dieren dus we er niet zo lang in de speeltuin zijn geweest.

Hoe heeft u de natuurlijke leefomgeving van de dieren ervaren?

De natuurlijke leefomgeving!!! Op sommige plaatsen zoals in de desert waren de verblijven echt na gemaakt zoals ze in de natuur voor kunnen komen. Maar op andere plaatsen was het vooral een afgeschermde ruimte wat naar onze mening weinig weg had van hun natuurlijke omgeving. Maar een dierentuin blijft toch een plek waar dieren in gevangenschap leven.

Aan wie zou u Burgers’ Zoo aanraden?

Zou het aanraden aan mensen met kinderen tot een leeftijd van 10 jaar en volwassenen die interesse in dieren hebben. Het is een mooi park om rustig rond te lopen en te genieten van de dieren.

Mamaplaats heel erg bedankt voor deze leuke dag uit. Wij hebben genoten van de jonge dieren die we hebben mogen bekijken. Groetjes Familie de Gouw  

Videos

Scores

 • Prijs/kwaliteit
  7.5
 • Gastvrijheid
  8.0
 • Sfeer
  7.0
 • Horeca
  7.0
 • Wegwijzering
  8.0
 • Educatieve karakter
  7.0

Totale score

7.4
CBDKL

CBDKL

Ben Carla (42) en moeder van drie jongens (11,9 en 8 jaar) en heb samen met mijn man een melkveebedrijf. De jongens zijn actief, zitten op scouting. Zijn drie verschillende jongens, de oudste is mogelijk hoogbegaafd (niet getest) de middelste heeft ernstige dyslexie en de jongste heeft een normaal niveau maar is erg lui om het te doen.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >