De Duw & Rij Olifant van Fisher Price

Door: ValerieLeroy
ValerieLeroy
TESTMOEDER ValerieLeroy

Even voorstellen...

Hallo lieve mensen, mijn naam is Valerie Leroy, 23j oud. Ik ben mama van drie kindjes. Ons oudste dochter is 3,5j, onze zoon is 2j oud en onze jongste dochter is 9m oud. Ook heb ik nog 7 andere kapoenen onder mijn vleugels. Ik werk nl als onthaalouder. Dus leek het me wel leuk om dit product te kunnen testen. Niet alleen voor en door de eigen kindjes, maar ook door de andere. 

8.1

voordelen

 • aanzetten tot bewegen
 • motiverend
 • denkvermogen prikkelend
 • Leuke kleurencombinatie

nadelen

 • leeftijd herzien
 • korte duwstang

Wat vind je van de verpakking? Staat daar genoeg informatie op voor de koper van het product?

Lang gewacht en naar het pakketje uitgekeken. Dan was het zover. De postbode voor de deur met een groot bruin pak. Snel de kleefband verwijdert, ja hoor daar was hij dan. De verpakking van de duw en rij olifant! Een lachend kindje dat plezier heeft staat vooraan. Hopelijk hebben ze er hier ook plezier mee, dacht ik zo. Ik opende de doos haalde er de olifant en de duwstang uit. Maar toch even de gedachte van: oei, zo een doos voor wat de inhoud maar is. Natuurlijk zit de duwstang die toch de lengte van de doos had. Oke, om verder te gaan. Even zoeken naar de instructies. Staan helemaal onderaan de doos met een kleine tekening. Niet zo erg uiteindelijk, aangezien je slechts 2 onderdelen hebt. Bij meerdere zou dit storen nu helemaal niet. Verder op de verpakking staat welke ontwikkelingsgebieden het speelgoed allemaal aandoet. Wat in mijn geval als onthaalouder dus zeer interessant is. Ook de leeftijd staat aan de voorkant aangegeven.

Is het makkelijk in elkaar te zetten?

Je hebt uiteindelijk maar 2 onderdelen, dus dit wijst eigenlijk zichzelf wel uit. Maar de juiste instructies staan onderaan de verpakking. Zo ben je toch zeker dat de stang niet achterstevoren in de olifant zit.

Wat is de beleving van het kind als hij/zij het product voor het eerst ziet?

Het was onze Storm die als eerste de duw en rij olifant zag. Onmiddellijk was hij ermee weg en liep hij ermee rond. Een toffe uitnodigende kleur en ja iets nieuw natuurlijk. En de grootste verassing moest nog komen. Balletjes die rond geduwd worden wanneer je het olifantje vooruit duwt. Verwondering bij het eerste zien wat er gebeurde. Al gauw wouden de opvangsloebertjes van het speelgoedje mee genieten. Zo gezegd, zo gedaan. Door elk kind werd het goedgekeurd van de eerste minuut. Maar zo snel ze er allemaal mee wouden gaan spelen, even snel stond de olifant daar ook terug. De aantrekking en de interesse was verdwenen. Nu ja, over enkele dagen halen we het opnieuw te voorschijn en is het weer iets nieuws. Spelen zullen ze dan opnieuw, zeker weten. Wat ik zelf eigenlijk wel wat minder vind, dat het olifantje geen bewegende oren heeft. Dat zou het nog toffer, leuker en speelser maken. Ook mijn ventje dacht bij het zien dat de oren ook wapperde, dus was wel een kleine teleurstelling. Maar daarom niet minder tof.

Wat doet het product voor je kind?

Het speelgoedje is ideaal voor de kleintjes. De gekleurde balletjes die opspringen wanneer ze ermee rondstappen. Een leuke manier om hen te stimuleren in het stappen. Vind ik zeer positief. Maar wat ik er minder aan vind is dat het aanbevolen wordt tot de leeftijd van 3j. Dit is te lang. Onze oudste (3j) kijkt er niet naar om. De duwstang is in de eerste plaats al te klein en ten tweede ze kan al meer dan dat. Het speelgoed is ook niet meer dan de olifant verder duwen. Dit is voor een kind van drie geen uitdaging meer. Dus ligt de interesse ook ergens anders.

Wordt het kind gestimuleerd om te bewegen?

Zoals ik al vermelde worden de kindjes zeker gestimuleerd om te bewegen. Daar ligt ook de nadruk op duw en rij olifant. Wanneer ze de olifant vooruit duwen, springen er balletjes op. Wat ze natuurlijk super vinden en ze dus nog meer gaan lopen of stappen. Want, ja, dan krijgen ze de vrolijke balletjes te zien. 

Foto’s

Videos

Scores

 • Wat vind je van de verpakking? Staat daar genoeg informatie op voor de koper van het product?
  7.5
 • Is het makkelijk in elkaar te zetten?
  10.0
 • Wat is de beleving van het kind als hij/zij het product voor het eerst ziet?
  8.0
 • Wat doet het product voor je kind?
  6.0
 • Wordt het kind gestimuleerd om te bewegen?
  9.0

Totale score

8.1
ValerieLeroy

ValerieLeroy

Een mama van 23, met 3 ontzettend schatten van kinderen. Ik werk als onthaalouder en heb naast onze kindjes thuis, iedere dag nog 6 andere kapoenen onder mijn hoede.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >